روستای سراب
این روستا در شهرستان قوچان دهستان قوچان عتیق بخش مرکزی قرار داشته و براساس سرشماری سال ۱۳۸۵جمعیت آن ۴۱۶ نفر (۱۰۰ خانوار) بوده است.
اقتصاد روستا بر پایه فعالیتهای زراعی(دیم)، دامداری، باغداری و خدمات؛ استوار است.بدلیل کوهستانی بودن زراعت دیم در روستا رواج دارد و عمدهترین محصولات آن، گندم وجو میباشد.
فرآوردههای دامی روستا شامل انواع لبنیات و روغن حیوانی است،
خاک حاصلخیز و آب و هوای مناسب موجب رونق باغداری در این روستا شـده و انـواع میوهها از محصولات آن است( انگور،سیب ،زردآلوو….).
زنان روستا ضمن همکاری در امور زراعی و دامداری به بافتن قـالی نیز میپردازند
آب و هوای آن در فصول بهار و تابستان، معتدل و در پاییز و زمستان، سرد است.
روستای سراب بر روی تپه استقرار یافته و بافت مسکونی متراکمی دارد .
همسایگان اطراف شامل:کلوخی،ینگه قلعه،علاقه جنبان، دولو و کهنه فرود می باشند.
مجموعا دارای 4چشمه بزرگ ودهها چشمه کوچک بوده که جهت آبیاری باغها وشرب روستا استفاده می شود.
مردم روستا مسلمان و پیرو مذهب شیعۀ جعفری هستند.
اسم آن بر گرفته از این است که چشمه های آب فراوانی در این روستا قرار دارد .
زبان : ترکی شمال خراسان
موقعیت: جنوب شهرستان قوچان پوشش گیاهی :گون
خانههای روستاییان عموماً یک طبقه و به هم چسبیدهاند و وسعت هر خانه به موقعیت طبیعی زمین و توان اقتصادی صاحبان آنها بستگی دارد. به دلیل به هم فشردگی و محدودیت فضا، کاربردهای منازل روستاییان بسیار متنوع و گوناگون است.مصالح مورد استفاده در ساخت خانههای روستا، عمدتاً از نوع آجر، خشت، سنگ و گل میباشد که از درخت سپیدارو اندودی از کاهگل پوشیده شده است.در ساخت واحدهای مسکونی جدید از مصالح جدیدی مانند آجر، گچ، سیمان و تیرآهن نیز استفاده میشود.
روستای کوهستانی سراب به دلیل برخورداری از چشم اندازهای جذاب و متنوع طبیعی مانند آبشار، رودخانه و کوهستانهای سرسبز و پوشیده از گیاهان دارویی و گلهای رنگارنگ، شرایط مناسبی را برای دیدار گردشگران از روستا فراهم کرده است.
بقعه امامزاده قاسم(پیر سراب) مورد احترام مردم سراب و روستاهای منطقه است.بنای امامزاده قاسم منصوب به نوادگان امام حسن مجتبی(ع )در میان دره واقع است .
مردم روستا اعیاد قربان، فطر و عید نوروز را مانند مردم نواحی دیگر ایران جشن میگیرند.
مراسم عروسی مردم روستا شکوه خاصی دارد و 2 روز به طول میانجامد بازی و ورزشهای مردم محل شامل الک دولک، قایم باشک،فوتبال وکشتی با چوخه که از نوادر کشتی با چوخه قوچان واستان خراسان میتوان از سهراب سراب نام برد.
رایجترین غذاهای محلی روستای سراب عبارتند از: قورمه، آبگوشت ،دوغ گرم و… سوغات روستا شامل:روغن محلی، کشک،شیر، ماست خشک،قیسی(کشته زردآلو)،شیره انگور، عسل کوهای سراب و…… نام برد.
روماکو بازاریاب آنلاین شماست |
زمان هر پیام صوتی 5 دقیقه است