راهنمای خرید شیشه شیر

وقتی اسم نوزاد و شیشه شیر به میان می‌آید، هیچ فرمولی برای انتخابی موفق وجود ندارد. بعضی نوزادان هر شیشه‌شیری را با یک لبخند می‌پذیرند و برخی دیگر فقط به یک نوع خاص از شیشه‌شیر رضایت می‌دهند. شاید انتخاب نوزادتان برای شما اولویت نداشته باشد و به یک برند خاص یا شسشت‌وشوی آسان شیشه‌ شیر بیشتر اهمیت دهید. به‌‎هرحال برای شروع باید بتوانید بین شیشه‌شیرهای مختلف با جنس بطری و سری متفاوت، مناسب‌ترین انتخاب را داشته باشید. به این منظور پرسیدن از دوستان در مورد برندهای پیشنهادی یا مطالعه‌ی بررسی‌های مختلف یک شیشه‌شیر می‌تواند راهگشا باشد. در ادامه سعی شده راهنمای خرید جامعی برای انتخاب بهترین شیشه‌شیر ارایه شود که امیدواریم بتواند به شما کمک کند.

این شیشه‌ها می‌توانند علاوه بر شیر مادر و در کنار غذای اصلی به کار بیایند، یا این که می‌توانند فقط منشاء تغذیه نوزادان باشند. حتما مواد داخل شیشه که شامل انواع شیر خشک‌ها می‌شود، خیلی مهم و اساسی است. بهر حال خود شیشه و سر شیشه هم همان اندازه که مواد داخل آن می‌توانند مفید باشند، اهمیت دارند.

با این اوصاف همه آنچه را باید درباره شیشه شیر و مسائل مربوط به آن بدانید می‌توانید در اینجا پیدا کنید. این مطلب به واقع نوعی راهنمای خرید شیشه شیر است برای مادرها و پدرهایی که تازه صاحب بچه شده‌اند و البته نگرانی‌هایشان کاملاً بر حق است.

راهنمای خرید شیشه شیر

تجهیزات را خریداری کنید

اگر بناست نوزاد شما شیر را در شیشه بخورد، پس باید بدانید که یک یا ۲ شیشه کفایت نمی‌کند. شما باید دست کم ۴ تا ۵ عدد شیشه داشته باشید و چه بسا بیشتر از این تعداد سر شیشه. اطلاعات دقیقی وجود ندارد که بتوان با استناد به آن‌ها مدعی شد کدام نوع از انواع شیشه از دیگری بهتر است، اما معمولاً شیشه‌ای که حین شستشو کاملاً تمیز شود و اثری از آثار شیر در آن باقی نماند، جنس مرغوب‌تری دارد.

استریلیزه فراموش نشود

مطمئن باشید که شیشه شیر و سر شیشه، استریلیزه باشند. به این موضوع باید حین خرید حسابی توجه کنید. در ضمن برای خرید شیرخشک هم بهتر است به محتویات داخل آن توجه ویژه‌ای داشته باشید و برچسب روی قوطی را با دقت بخوانید تا از محتویات داخل آن مطلع شوید. توصیه پزشک را درباره این که چه نوع شیر خشکی به نوزاد خود بدهید، اصلاً دست کم نگیرید.

تمرین کنید تا نوزاد را در بهترین حالتی که احساس راحتی می‌کند نگه دارید. شاید لازم باشد به نوزادتان وقت بدهید. بعضی از بچه‌ها کمی شیر می‌خورند بعد کمی چرت می‌زنند و بعد دوباره شیر خوردن را آغاز می‌کنند.

انواع بطری شیشهشیر

در این قسمت روی جنس انواع بطری‌های شیشه شیر تمرکز شده است. بطری‌ها مایع را قبل از ورود به سری و دهان نوزاد نگه ‌می‌دارند و معمولا از جنس‌های متفاوتی مانند پلاستیک، شیشه و استیل ساخته می‌شوند. ساده به نظر می‌رسد؛ اما در ادامه به معرفی هر کدام از انواع بطری‌ها و مزایا و معایب آن‌ها می‌پردازیم.

بطری‌های پلاستیکی

خرید شیشه شیر

 

متداول‌ترین ماده‌ی استفاده‌شده در بطری‌های شیشه شیر پلاستیک است. پلاستیک ارزان و سبک است و به‌سادگی به مدل‌های مختلف شکل می‌گیرد. شیشه‌ شیرهایی که بطری‌های پلاستیکی دارند، با افتادن نمی‌شکنند و همچنین رطوبت هوا را به بدنه‌ی خود نمی‌گیرند. شاید پدر و مادرهای باتجربه به شما راجع‌به استفاده از بطری‌های پلاستیکی هشدار دهند که شامل ماده‌ی مضر BPA هستند؛ اما از سال ۲۰۱۲ میلادی، سازمان جهانی غذا و دارو تنها استفاده از پلاستیک‌های بدون BPA را در ساخت شیشه‌شیرها مجاز اعلام کرد. اگر از شیشه‌شیرهای قدیمی استفاده می‌کنید یا دقیقا نوع پلاستیک بطری شیشه‌شیر مشخص نیست، می‌توانید به کمک نشان بازیافت ته بطری از ایمن‌بودن پلاستیک آن مطمئن شوید. علامت‌های «#۱» و «#۲» و «#۴» از جنس پلی‌اتیلن و ایمن هستند و همچنین علامت «#۵» از جنس پلی‌پروپیلن و از نوع پلاستیک‌های ایمن محسوب می‌شود. علامت «#۷» برای بطری‌های از جنس پلی‌کربنات استفاده می‌شود که معمولا دارای BPA هستند و از پلاستیک‌های مضر به‌شمار می‌روند. یکی از معایب بزرگ بطری‌های پلاستیکی خراشیده‌شدن بدنه‌ی آن‌هاست. به هنگام شست‌وشو یا برخورد با موانع خارجی این بطری‌ها ممکن است دچار خراشیدگی شوند. باکتری‌ها در این خراش‌های ریز نفوذ می‌کنند و هنگام شست‌وشو از بین نمی‌روند. همچنین بطری‌‎های پلاستیکی پس از گذشت مدت‌زمانی از استفاده‌ ممکن است بو بگیرند و محتویات درون بطری را تحت‌تاثیر قرار دهند.

معایب:

بوگرفتن

خراشیده‌شدن

فرسوده‌شدن با گذشت زمان

از هم پاشیدن ترکیب پلاستیک در دماهای بالا

مزایا:

وزن سبک

قیمت ارزان

کاهش احتمال شکستگی

بطری‌های شیشه‌ای

شیشه شیر

بطری‌های شیشه‌ای دارای یک سطح صاف هستند. به این معنی که پاک‌کردن شیر یا چربی از روی سطح آن‌ها کار بسیار آسانی است. اگر تا حالا بیش از ۱۰ دقیقه را صرف تمیزکردن بطرهای پلاستیکی می‌کردید، با انتخاب یک بطری شیشه‌ای لطف بزرگی در حق خود خواهید کرد. شیشه ماده‌ای طبیعی و ساخته‌شده از شن و ماسه (سیلیس)، خاکستر سودا و سنگ آهک است. هیچ نگرانی در مورد مواد شیمیایی مضر موجود در شیشه، وجود ندارد. برای استریل‌کردن شیشه هم برخلاف بطری‌های پلاستیکی می‌‌توانید از آب‌جوش استفاده کنید و ترسی از فروپاشی ترکیبات آن نداشته باشید. درواقع بطری‌های شیشه‌ای برای همیشه باقی خواهند ماند؛ مگر اینکه شکسته شوند. اما بطرهای شیشه‌ای هنگام استفاده از مایعات سرد درون آن‌ها رطوبت محیط را به بدنه‌ی خود جذب می‌کنند. با این اوصاف اگر قانع شدید که از بطری شیشه‌ای برای شیشه شیر نوزادتان استفاده کنید، حتما با مهدکودک او هماهنگ کنید. چون بعضی از مهدکودک‌ها به دلیل شکسته‌شدن و آسیب‌زابودن تکه‌های شکسته‌ی بطری‌های شیشه‌ای، فقط استفاده از بطری‌های پلاستیکی را مجاز می‌دانند.

معایب:

قیمت گران‌تر نسبت به بطری‌های پلاستیکی

وزن سنگین‌تر نسبت به بطری‌های پلاستیکی

پذیرفته‌نشدن توسط برخی مهدکودک‌ها

جذب رطوبت محیط هنگام استفاده از مایعات سرد

مزایا:

عمر طولانی

قابل‌بازیافت

بدون مواد شیمیایی مضر

شست‌وشوی فوق‌العاده آسان

بطری‌های استیل

بطری شیر استیل

استیل در بین سه ماده‌ی سازنده‌ی بطری‌های شیشه شیر ، کمترین میزان استفاده را دارد. اگر یک فلاسک با سری شیشه شیر را تصور کنید، متوجه می‌شوید که باید چه انتظاری از یک شیشه‌ شیر با بطری استیل داشته باشید. استیل ضدزنگ دارای خاصیت عایق شگفت‌انگیزی است که می‌تواند شیر گرم یا سرد را برای مدت‌زمان طولانی‌تری نسبت به شیشه‌شیرهای پلاستیکی و شیشه‌ای نگه دارد. همچنین این بطری‌ها نسبت به شکستن و خراشیدگی مقاوم هستند و شست‌وشوی آن‌ها هم بسیار آسان است. باوجود این ساخت و شکل‌دهی بطری‌های استیل کار بسیار دشوار و هزینه‌بری است. همچنین محتویات این نوع بطری‌ها و میزان شیر باقیمانده در آن‌ها هم مشخص نیست.

معایب:

قیمت گران

شفاف نیستند و نمی‌توان مقدار شیر باقیمانده در بطری را دید

جذب رطوبت محیط هنگام استفاده از مایعات سرد (البته نه به‌اندازه بطری‌های شیشه‌ای)

مزایا:

شست‌وشوی آسان

اغلب شکسته نمی‌شوند

به‌سختی خراشیده می‌شوند

شیشهشیرهای دارای دسته

نوزادان تازه متولدشده از اینکه شما ‌شیشه شیر را به هنگام تغذیه نگه‌دارید، خوشحال می‌شوند؛ اما بعد از بزرگ‌شدنشان که خیلی سریع هم اتفاق می‌افتد، دوست دارند خودشان شیشه‌شیر را در دست بگیرند. اگر نوزاد شما هم از گرفتن شیشه شیر در دست لذت می‌برد، باید شیشه‌شیری را انتخاب کنید که دارای دسته و اصطلاحا دسته‌دار باشد. شیشه‌شیرها معمولا بدنه‌ای گرد دارند و بدون داشتن دسته به‌راحتی نمی‌توان آن‌ها را نگه داشت. همچنین شیشه‌شیرهای دسته‌دار بسته به میزان گنجایش و حجم داخلی‌شان هم به‌عنوان شیشه‌شیر و هم به‌عنوان لیوان‌های آموزشی شناخته می‌شوند.

سر شیشه را پر نگه دارید

وقتی از طریق شیشه به نوزاد شیر می‌دهید، حواستان باشد که سر شیشه حتماً پر از شیر باشد و به هیچ عنوان یک طرف آن خالی نباشد و طرف دیگر پر، چون در این صورت، نوزاد شما هوا قورت می‌دهد که نتیجه‌اش دل درد و گریه اوست. با این وصف، بهتر است سر شیشه را طوری نگه دارید که کاملاً قابل دید باشد. در ضمن فراموش نکنید اگر سر شیشه به هر دلیلی از دست شما به زمین افتاد آن را حتماً با یک سر شیشه استریلیزه دیگر تعویض کنید و به شستن خالی آن با آب، اکتفا نکنید.

خط درجه‌بندی گنجایش شیشه‌شیر

شیشه شیر 1

بدون شک شما می‌خواهید با اندازه‌گیری میزان شیر هنگام تغذیه از حجم هر وعده‌ی غذایی نوزاد خود مطلع شوید. بطری‌های شیشه‌شیر با خط درجه‌بندی، این کار را بسیار آسان‌تر خواهند کرد. با استفاده از این خط می‌توانید به‌سرعت و با دقت میزان شیر را اندازه‌گیری کرده و آن ‌را کنترل کنید. خط درجه‌بندی در شیشه‌شیرهای شفاف مانند شیشه‌شیرهای پلاستیکی و شیشه‌ای یافت می‌شود. معمولا این خطوط حجم شیر را برحسب میلی‌لیتر و اونس نشان می‌دهند.

جمع‌بندی

در انتها باید گفت معمولا والدین برای نوزاد خود دو یا سه شیشه شیر تهیه می‌کنند. این شیشه‌شیرها می‌توانند در سایزهای مختلف به‌عنوان قنداغ‌خوری و آب‌میوه‌خوری هم استفاده شوند. با انتخاب بهترین شیشه‌شیرها با توجه به راهنمای فوق می‌توانید به سلیقه‌ی نوزادتان در پذیرش شیشه‌شیرها هم پی‌ببرید. همان‌طور که در ابتدای مطلب گفته شد، نوزادان هر نوع شیشه‌شیری را قبول نمی‌کنند؛ اما با یک انتخاب از روی آگاهی و دانش در مورد قسمت‌های مختلف شیشه‌شیر می‌توانید سلامتی را به فرزند خود هدیه دهید.

Logo roomaco

روماکو بازاریاب آنلاین شماست
در هر کجای دنیا، هر کسب و کاری دارید، روماکو آنرا به مخاطبین شما معرفی میکند.
با کمترین هزینه و در کمترین زمان در صفحه اول گوگل باشید!
از اینجا شروع کنید

نظرات

  • هنوز نظری ندارید.
  • یک نظر اضافه کنید
    ضبط پیام صوتی

    زمان هر پیام صوتی 5 دقیقه است