کشورترکیه در نیمکره شمالی و درنقطه تلاقی دو قاره آسیا و اروپا می باشد. این کشور در جنوب شرقی قاره ی اروپا و در جنوب غربی قاره ی آسیای میانه قرارداشته و بین 5/36 و 42 درجه عرض شمالی و 26 و 45 درجه طول شرقی در نیمکره شمالی قرار گرفته است، سرزمین ترکیه به شکل مستطیلی قابل تصور بوده که طول آن از شرق تا غرب 1660 کیلومتر و عرض آن بطور متوسط 550 کیلومتر می باشد. شکل هندسی منحصربه فرد ترکیه تأثیر بسیار زیادی در توسعه اقتصادی این کشور ایفا کرده است. آسیای صغیر یا همان آسیای کوچک اصطلاحی جغرافیایی است که بیشتر نویسندگان اروپایی در نوشته های خود درمورد به ترکیه بکار می برند.در ادامه با سایت roomaco.com همراه باشید تا با یکدیگر با شهر های کشور ترکیه آشنا بشیم .
موقعیت جغرافیایی ترکیه باعث شده تابه صورت پلی میان دو قاره آسیا و اروپا قراگیرد؛ این کشور با داشتن گذرگاه های بسفر و داردانل به مثابه شاهراهی از اروپا به کشورهای مسلمان بوده و عکس این قضیه هم صادق می باشد.
موقعیت جغرافیایی ترکیه این امکان را بوجود آورده که نقش دروازه بان بخش اروپایی اتحاد شوروی سابق را بازی کرده وموجب عضویت این کشور در پیمان دفاعی آتلانتیک شمالی(ناتو)گردد.
موقعیت خاص جغرافیایی ترکیه به عنوان پلی میان آسیا و اروپا در خلال هر دو جنگ جهانی نیز, از اهمیت ویژه ای برخوردار بود.اتحاد امپراطوری عثمانی با کشور آلمان در خلال جنگ جهانی اول خطر بسیار مهمی بر امپراطوری انگلستان ازجهت دستیابی به هندوستان به حساب می آمد و نیز بی طرفی ترکیه در خلال جنگ جهانی دوم سبب شد که کشورهای محوری نتوانند به صورت گسترده به کانال سوئز دسترسی بیابند؛ امروزه نیز ترکیه به علت موقعیت ممتاز جغرافیایی خود نقش اساسی و تعیین کننده ای را در منطقه ایفا می کند.
ترکیه بامساحتی درحدود 578/814 کیلومتر مربع (کمتر از نصف مساحت ایران) سی و پنجمین کشور جهان محسوب می گردد.ترکیه از شمال با کشورهای مشترک المنافع با 610 کیلومتر، در شرق با جمهوری اسلامی ایران با454 کیلومتر، با عراق 331 کیلومتر در جنوب با سوریه 877 کیلومتر در قسمت غربی با یونان 212 کیلومتر با بلغارستان 269 کیلومتر مرزهای مشترک دارد.
ترکیه از سه جهت توسط دریای سیاه در شمال، دریای مدیترانه در جنوب، دریای اژه در غرب احاطه شده است. در شمال غربی دریای داخلی مهمی بنام دریای مرمره وجود دارد که این دریا از سمت شمال به وسیله تنگه بسفر به دریای سیاه و از طریق تنگه داردانل به دریای اژه متصل می گردد. این دو تنگه دریای سیاه را به دریای آزاد متصل می نمایند. دریای مرمره منطقه ای در حدود 11350 کیلومتر را در بر می گیرد.در دریاهای مرمره و اژه جزایر متعددی وجود دارند که متعلق به ترکیه می باشند. بعضی از آنها عبارتند از: جزایر مرمره در دریای مرمره و ایمیرس در در دریای اژه و …
پایتخت ترکیه شهر آنکارا بوده و از شهرهای مهم آن میتوان به استانبول، ازمیر، آدانا، بورسا، ارزروم، قونیه، آنتالیا، اورفا، وان و… اشاره کرد.
استانبول و تکیرداغ در قسمت اروپایی ترکیه وزنگولداق، سینوپ و طرابوزان در بخش آسیایی, از بنادر مهم ترکیه محسوب میشوند. بنادر مرسین و آلانیا و انطاکیه درساحل دریای مرمره، ازمیر؛ آنتالیا در ساحل دریای مدیترانه وایرالیک در ساحل دریای ازه از بنادر مهم کشورترکیه می باشند.
ترکیه به هفت منطقه جغرافیایی تقسیم می شود:
منطقه آناتولی شرقی (Dogu Anadolu) که مناطق شرقی ترکیه را دربرگرفته ومرتفع ترین ناحیه ی ترکیه می باشد.آب وهوای این منطقه معتدل قاره ای است. کوه آرارات بلندترین کوه ترکیه دراین منطقه قرار دارد.
منطقه آناتولی مرکزی (Ic Anadolu) درمرکزترکیه قرار دارد.آب و هوای این ناحیه نیمه خشک قاره ای است و معمولا در طول سال ,بارندگی در این منطقه کم می باشد. آنکارا پایتخت ترکیه در این منطقه قراردارد.
منطقه دریای سیاه (Karadeniz) شامل مناطق ساحلی شمال کشور بوده ودرجنوب دریای سیاه قراردارد. آب وهوای این منطقه , اقیانوسی می باشد.در ساحل,تابستانها گرم و مرطوب وزمستان ها سرد و مرطوب است ودر مقایسه با مناطق دیگر ترکیه بیشترین میزان بارندگی را درطول سال دارد.
منطقه مدیترانه (Akdeniz) شامل سواحل دریای مدیترانه درجنوب است.آب وهوای آن در ساحل , مدیترانه ای است وتابستانهای گرم وخشک وزمستانهایی سرد و مرطوب دارد. آب و هوای مناطق داخلی تابستانهایی گرم و خک و زمستانهایی سرد وبرفی دارد.شهر آنتالیا در این منطقه قراردارد.
منطقه اژه (Ege) درغرب ترکیه قراردارد.این منطقه آب وهوایی مدیترانه ای ومعتدل دارد. در طول ساحل ساحل, تابستانها گرم وخشک و زمستانها معتدل و سرد است. در مناطق داخلی تابستانها گرم و خشک وزمستانها سرد وهمراه با بارش برف است. ازمیر در این ناحیه قراردارد.
منطقه جنوب شرقی آناتولی (Guneydogu Anadolu) در شمال سوریه وعراق ودر جنوب شرقی ترکیه قراردارد. این منطقه تحت تاثیر آب وهوای مدیترانه ای قرارداشته و از قدیم یکی از مهمترین نواحی کشاورزی ترکیه محسوب می شده است.
منطقه تراس و سرزمین های مرزی دریای مرمره (Marmara) شامل بخش اروپایی ترکیه و سرزمین های مجاور دریای مرمره در شمال غربی ترکیه می باشد. این منطقه کوچکترین ودر عین حال پرجمعیت ترین منطقه در ترکیه می باشد. تابستانها در این منطقه گرم و مرطوب و زمستانها سرد وگاهی اوقات با بارش برف همراه است. شهراستانبول در دراین منطقه قرارگرفته است.
شهر کمر تازه شکل گرفته و مخصوصا برای توریست ها ساخته شده این شهر که از دیدنی های آنتالیا به شمار می رود دارای دارای هتل های مجلل ، رستوران ها ، کافه های متعدد ، سواحل زیبا ، ویرانه های تاریخی ، و البته بازارهای جالب است. که سالانه گردشگران زیادی را به خود جذب می کند. آب و هوای این شهر معتدل است و تابستانی طولانی دارد. به دلیل داشتن مناظر طبیعی منحصر به فرد و آب زلال و نسبتا شیرین مقصد بسیاری از گردشگران است.
در گذشته و در زمان حکومت امپراتوری یونان و زمانی که یونانی ها به ترکیه تسلط داشتند ، نام کمر ” ایدروس یونانی ” بوده ولی دولت عثمانی بعد از گرفتن آنتالیا و ترکیه نام آن به کمر تغییر یافت و یک دیوار سنگی در سال 1916 تا 1917 میلادی دور تا دور آن ساخته شد که از سیلاب ها و جریانات کوهستانی جلوگیری می کرد .
همچنین این دیوار از کمر در مقابل دشمن نیز محافظت می کرد ، دیوار محافظ کمر 23 کیلومتر بوده و تا سال 1960 تنها راه رفتن به کمر قایق بوده است چرا که در این جا هیچ راه غیر دریایی نبوده است و این تا سال 1980 میلادی ادامه داشته تا این که صنعت گردشگری در ترکیه تکان بزرگی خورد و آنتالیا و کمر هم از این قضیه مستثنی نیستند و همان طور که می بینید کمر امروزه یکی از پر گردشگرترین مناطق آنتالیا است ، لازم به ذکر است ، شهر کمر قدیمی آنتالیا روی هم رفته 8 شهر و روستا دارد.
اولین خبر خوب برای خانم ها و آقایان عاشقان خرید است که بدانید یکی از بهترین و ارزان ترین مراکز خرید آنتالیا در شهر کمر قرار دارد ، این جا بهترین و شادترین تفریحات را می توانید انجام دهید و در این جا می توانید یکی از بهترین تعطیلات زندگی خود را تجربه کنید ، یکی از بهترین و پرطرفدارترین تفریحات در این منطقه ، فستیوال های بین المللی غواصی و قایق رانی است که هر سال برگزار می شود و افراد بسیاری در این جشنواره به عنوان شرکت کننده یا تماشاگر شرکت می کنند ، همچنین این منطقه دارای یک پیست اسکی است که در سال 2007 میلادی بنا شد و دومین تله کابین بلند دنیا هم در این جاست.
در کمر می توانید جاهای بسیار زیبایی را دیدن کنید که تا به این ساعت در عمرتان ندیده اید مثل بندرهای قایق ، مزارع اسب سواری و غواصی ، همچنین یک پارک بسیار زیبا که در مرکز این شهر است ، یکی دیگر از عوامل جذب توریست پیست های دوچرخه سواری است و از آن جایی که آنتالیا قدیمی ترین شهر ترکیه است می توان جاهای بسیار قدیمی را در این منطقه کشف کرد ، یکی از زیابیی های منحصر به فرد کمر ، جنگل های کاج و باغ های لیمو هستند ، این منطقه از بهترین جاذبه های گردشگری شهر کمر است و می توان آثار باستانی بسیار زیبایی را در این جامثل دروازه هادریان را ببینید.
در کمر به علت فراوانی منابع آب شیرین ،مقدار شوری آب چندان بالا نیست. نام کمر از دیوار بلندی که برای جلوگیری از ورود سیل به داخل روستا ساخته شده گرفته شده است.تفریحگاه مجهز و ساحلی کمر به افراد علاقمند به ورزش های آبی از جمله قایقرانی و دریانوردی این امکان را میدهد تا به خلیج ها و سواحل بکر موجود در منطقه جنوبی شهر رفته و از مناظر دیدنی آن لذت ببرند. در قسمت شمالی این تفریحگاه پله کانهائی تعبیه گردیده است که شما را مستقیماً به ساحل متصل می کند. ساحل منطقه کمر ساحلی با پرچم آبی است. واژه پرچم آبی از سوی اتحادیه اروپا اعطا گردیده و درمعنای مناطقی که دارای سواحل پاک و تمیز هستند استفاده میگردد.
از مرکز شهر که به سمت سواحل و مناطق توریستی در حرکت هستید ، کم کم به جاهای زیبایی می رسید که با مرکز یک ساعت فاصله دارند ، برای این که به این مناطق زیبا برسید ، بهترین راه استفاده از وسایل حمل و نقل عمومی آنتالیا است و چون حمل و نقل عمومی آنتالیا خوب و پیشرفته است می توانید بدون هیچ مشکلی به منطقه کمر و سواحل زیبای آن برسید ، اگر با تور آنتالیا سفر کردید که دیگر مشکلی نیست و ترانسفر فرودگاهی رایگان در پکیج تور شما گنجانده شده است.
نکته جالب توجه برای افراد علاقه مند به هیجان ، اگر می خواهید از آنتالیا به شهر کمر و سواحل زیبای آن بروید ، می توانید از اتوبوس های دریایی که کرایه آن ها 15 لیر ترکیه است ، استفاده کنید ، لازم به ذکر است که این اتوبوس ها تنها در تابستان کار می کنند و هر روز از 9 تا 18 فعالیت دارند.
شهر دنیزلی برای اشخاص مدرن پسند یک شهر پیشرفته و برای آنتیک پسندان یک شهر باستانی به حساب میآید. از فرودگاه تا مرکز شهر یک مسیر طولانی و جنگلی وجود دارد که شما قطعا از آن لذت خواهید برد.
دنیزلی که یک شهرصنعتی (بیشتر نساجی) است، با ۶۵ هزار دانشجو یک شهر علمینیز محسوب میشود. جوانان پرشور و نشاط همه جا در شهر دیده میشوند. تنوع کافه، رستوران، کلوب، سفره خانه، مراکز فرهنگی، تئاتر و سینما در شهر بسیار زیاد است؛ مخصوصا منطقه «کاملیک» که برای تفریح بسیار ایده آل است.
از طرفی دنیزلی به باغها و تاکستانهای خود معروف است. محصولاتی که از انگور گرفته میشود یکی از تولیدات مهم منطقه آنادولو و از صادرات مهم ترکیه به شمار میآید .
شهر دنیزلی در اصل پایتخت استان دنیزلی می باشد. دنیزلی در قسمت جنوب غربی و در ناحیه ی اژه ای ترکیه واقع شده است. این شهر بیش از 577 هزار نفر جمعیت را در خود جای داده است.
استان دنیزلی دارای آب و هوای متفاوتی در جای جای وسعت خود می باشد؛ اما شهر دنیزلی دارای آب و هوایی با تغییرات زیاد در تابستان و زمستان است؛ اما بهار و پاییز ملایم را می توان در شهر دنیزلی شاهد بود.
بدون شک منطقه ای که گردشگری بالایی دارد، دارای موقعیت خوبی از نظر جاذبه های مختلف گردشگری است و افرادی که هزینه های سفر را به این شهرها متحمل می شوند باید دلیلی برای این کار داشته باشند. شهر دنیزلی نیز جاذبه های گردشگری بی همتا و جالبی دارد که می توانید در ادامه آنها را بهتر بشناسید.
شاید باورتان نشود که می توانید در این منطقه 17 چشمه ی آب گرم را ببینید. پاموک کوله به دلیل ظاهر پنبه ای که دارد به معنی قلعه پنبه ای است. دلیل این شکل، وجود سنگ آهک های متخلخل است که باعث ته نشین شدن انواع املاح معدنی در بین آنها شده است و ظاهری شبیه به پنبه را به این منطقه داده است. چشم های آب گرم علاوه بر زیبایی ظاهری، دارای خواص درمانی هم هستند. بعضی از این چشمه ها به صورت حوضچه های پشت سر هم هستند که زیبایی فوق العاده ای را به خود اختصاص داده اند. یکی از چشمه های آب گرم به دلیل وجود ناخالصی هایی که در آن است و احتمالاً اکسیدهای آهن می باشد، رنگی قرمز رنگ و زیبا دارد.
این شهر بر روی چشمه های آب گرم در قسمت جنوب غرب آناتولی قرار گرفته بود و خرابه های این شهر به صورت موزه ها و دیدنی های جالب پذیرای توریست ها و گردشگران است. این شهر برای مردم ترکیه تقدس دارد.
صنایع دستی بومی مانند حصیریجات، صنایع چرمی، سفالیجات، محصولات مسی، پارچهها و محصولات سوزندوزی و کندهکاریهای چوبی به همراه منسوجات معروف دنیزلی، از سوغاتیهای این استان به شمار میروند. شما برای خرید میتوانید به «فروم چاملیک» (Forum Camlik) و «تراس پارک آلیسوریس مرکزی» (Teras Park Alisveris Merkezi) سر بزنید.
بورسا چهارمین شهر بزرگ ترکیه است. این شهر بیش از دو میلیون نفر جمعیت دارد. بورسا یکی از منظمترین شهرسازیها را در ترکیه دارد. شهری که اولین پایتخت حکومت عثمانی بود و به نوعی پایه ریزی ترکیه معاصر از این شهر آغاز شد. در دوران عثمانی به بورسا لقب «خداوندگار» یا هدیه خدا داده بودند. در حال حاضر سرسبزی بورسا در ترکیه زبانزد است. چرا که علاوه بر جنگلهای اطراف شهر، فضای داخل شهر هم پر از پارک و باغهای سرسبز است.
بورسا طبیعت زیبا و دلانگیزی دارد، این استان بیشترین تعداد پارکها و فضای سبز را در میان استانهای ترکیه به خود اختصاص داده است و همین موضوع باعث شده تا لقب «بورسای سبز» سزاوار آن باشد. بورسا یکی از قطبهای صنعتی ترکیه است و بسیاری از صنعتهای بزرگ کشور ترکیه در این منطقه فعالیت دارند.
گفتنی است که قدمت این شهر دیدنی به 4000 سال پیش از میلاد مسیح بر می گردد. حتی در تاریخ امپراطوری عثمانی از این شهر به عنوان اولین پاینخت آن یاد شده است. هم چنین جای گفتن داردکه در طول تاریخ این شهر همواره مرکز تجارت ابریشم و ادویه جات بوده است و تا به امروز نیز این تجارت ادامه یافته است. این شهر که پایتخت بسیاری از تمدن ها بوده است امروزه پر از آثار تاریخی مختلف از دوره های مختلف می باشد. از جمله زیبایی ها و جاذبه های این شهر مساجد تاریخی ، کلیسا های تاریخی ، حمام های ترکی قدیمی و … می باشند که در گوشه و کنار این شهر قرار گرفته اند.
بورسا آب و هوای نسبتا معتدلی دارد. یخبندان به ندرت در این شهر رخ میدهد و دمای هوا عموماً به زیر 4 درجه سانتیگراد نمیرسد. بهترین زمان سفر به این شهر بین ماههای اردیبهشت تا مهر است. اوج دما و کمترین میزان بارش در بورسا در ماههای جولای و آگست (اواسط تیر تا اواسط شهریور) رخ میدهد. نزدیکترین ساحل به بورسا حدود 10-15 کیلومتر با شهر فاصله دارد. دمای آب در ماههای تابستان مناسب آبتنی است و قبل و بعد از آن کمی سرد و مواج است. اگر مایلید برای اسکی کردن به پیست اسکی اولوداغ سفر کنید، بهترین زمان از ابتدای دی ماه تا اواسط فروردین است.
تنوع گستردهای از هتلها را میتوانید در بورسا بیابید. از هتلهای لوکس 5 ستاره شرایتون، آلمیرا ترمال، کرون پلازا، مرکور و هیلتون گرفته تا هتلهای بسیار ارزان همچون هتل ایبیس و اونونجاکوی و ستباشی.طی سالهای گذشته آژانسهای مسافرتی و شرکتهای گردشگری هر چه بیشتر به سمت آنلاین شدن پیش رفتهاند و برای یک رزرو ساده هتل دهها گزینه در اختیار ماست که از بین آنها انتخاب کنیم.
آنجا که فندق بورسا در ترکیه شُهره است، آبنبات فندقی این شهر هم طرفداران زیاد دارد. همچنین یکی از شیرینیهای خاص این منطقه هم Karyoka نام دارد که یک شیرینی شکلاتی است که درون خود آبنبات (شکلات) فندقی دارد.
غذای معروف شهر بورسا ، اسکندرکباب است. اسکندرکباب به نوعی امضای بورسا است. این غذا که نوعی از دونرکباب است اولین بار در سال 1860 توسط اسکندر افندی درست شد تا غذایی برای مغازهداران بازار مرکزی بورسا باشد. این کباب از برشهای گوشت بره که در مخلوطی از گوجه و کره و ادویه پخته شده است و در یک نان نازک مخصوص ریخته شده تشکیل شده است. پس از صرف یک وعده غذایی از اسکندرکباب، میتوانید یک لیوان از نوشیدنی مخصوص ساخته شده از انگور به نام Şıra هم سفارش دهید.
اصلیترین مرکز خرید بورسا بدون شک بازار قدیمی این شهر معروف به چارشی (çarşı) است که در مرکز شهر قرار دارد. در این بازار قدیمی هر چیزی پیدا میکنید. از میوه و سبزی تا جواهرات و لباس. همچنین کافهها و رستورانهای متعددی هم در این فضا پیدا میشود. بازار قدیمی بورسا که در اوایل دوره عثمانی ساخته شده است هم یکی از میراث تاریخی ثبت شده در یونسکو است.
بازارهای سنتی کوچکتری هم در جای جای شهر وجود دارند که اگر میخواهید فضای بازار قدیمی را در محیطی خلوتتر تجربه کنید میتوانید از آنها استفاده کنید. از جمله Tahtakale، Gökdere و Nilüfer Agora .
اما اگر بخواهید فضای مدرنتری برای خرید انتخاب کنید، Zafer Plaza AVM گزینه مناسبی است. مرکز خرید ظفر پلازا در مرکز شهر قرار دارد. همچنین Kent Meydanı AVM گزینه مدرن دیگری است که در محل قبلی ترمینال اتوبوسرانی بورسا ساخته شده است. در خروجی ایستگاه مترو نیلوفر، مرکز خرید Carrefour AVM و در پایان خط، خارج از ایستگاه مترو Emek هم مرکز خرید مدرن Korupark AVM قرار گرفته است.
شهر توریستی مرسین (Mersin) یکی دیگر از شهرهای کشور ترکیه است که واقع در جنوب ترکیه و در ساحل دریای مدیترانه می باشد. نام مستعار مرسین در داخل ترکیه “مروارید دریای مدیترانه” است.
بر اساس سرشماری سال ۲۰۱۲ جمعیت مرسین ۹۱۳٬۹۵۸ نفر و وسعت آن ۱٬۷۷۲ کیلومتر مربع است و زبان اکثر مردم مرسین ترکی استانبولی است.
مرسین یک مرکز مهم اقتصاد ترکیه است و بزرگترین بندر ترکیه در این شهر واقع شده است.
مرسین دارای آب و هوای معمولی مدیترانه ، یک نوع آب و هوا نیمه گرمسیری با تابستان های گرم و خشک و زمستان های گرم و مرطوب است.
مرسین یک تولید کننده عمده روغن پنبه دانه است. منطقه روستایی در اطراف مرسین برای مرکبات و تولید پنبه معروف است. موز، زیتون و میوه های مختلف نیز تولید می شود.
در ادامه شما را با برخی از دیدنی های این شهر آشنا می کنیم:
غار کوشک بوکو در مرز روستای اوباباشی قرار دارد. یک منطقه گردشگری جذاب است و تعداد بازدید کنندگان روز به روز افزایش می یابد.
قدمت این غار به ۲۰هزار سال قبل برمی گردد و شما میتوانید با اجاره کردن یک خانه نزدیک این غار از زیبایی های آن لذت ببرید.
جالب است بدانید که تنفس کردن در این غار برای بیمارانی که آسم دارند مفید است.
آنچه در رودخانه آنامور زیبا لذت بخش است ماهی گیری در اب بسیار سرد این رودخانه است.
البته رستوران های اطراف نیز ماهی قزل آلای تازه را برای شما سرو میکنند.
در جنوب ترکیه ، یک قلعه قرون وسطی با قدمت باربری اسکله منطقه آنامور مرسین است. که به آن قلعه ماور می گویند.
آبشار Ilısu،در استان گیلانار مرسین واقع می باشد ، ارتفاع این آبشار ۷۰ متر است و در کنار این آبشار شما گرمای شدید تابستان را حس نخواهید کرد.
۵ کیلومتر بعد از مسیر Mut-Ermenek به آبشار Yerköprü می رسید. این آبشار واقع در عمق کوه های توروس و در محدوده یاد بود طبیعی در قانون پارک های ملی ، زیبایی هایی مانند یک راز پنهانی در آن وجد دارد.
آرامگاه Zeyne در شهر Zeyne در باغ بزرگ واقع شده است که به شهر Mut در مرسین متصل است. اگر شما با وسیله نقلیه شخصی خود به مرسین سفر می کنید ، به راحتی می توانید از مراسم خاکسپاری Zeyne و مجسمه حضرت مهدی مقدس و دونوکاتا دیدن کنید.
کیلیسای داگپازاری توسط توریست های مرسین در تعطیلات از آن بازدید می شود. اگر می خواهید ، می توانید بازدید از این کلیسا را در تعطیلات خود قرار دهید. این کلیسا توجه دوستداران تاریخ را بسیار جلب می کند.
اگر به جای جاهای لوکس به دنبال سادگی و یک زندگی شبانه آرام هستید شما می توانید تعطیلات خود را به خلیج Akcakili بروید که یک منطقه بسیار آرام است.
این خلیج در مرسین تاسوکو واقع شده است.
قلعه Mezgit در روستای Turkmenushagi قرار دارد . Mezgit در واقع یک قلعه نیست ، بلکه یک قبر قابل توجه شناخته شده به عنوان King of Fearless است.
دره کایاچی فضایی صلح آمیز است که این زیبایی طبیعی در ولسوالی اردملی مرسین نشان دهنده تمام زیبایی جریان لیمونلو است و بخشی از جغرافیای غنی شهر است.
آبشار تارسوس، واقع در مرسین-تارسوس ، دارای یک مکان تفرج انگیز است. شما می توانید یک وقت شگفت انگیز در یکی از هتل های نزدیک آبشار تارسوس بگذرانید ، که محل جذابی برای استراحت کامل و با طبیعت زیبا است.
مرسین نه تنها زیبایی های طبیعی را شامل می شود، بلکه قلعه ها ، پنجره ها، کلیساها و سایر بقایای تاریخی نیز دارد. اگر برنامه های تعطیلاتی در مرسین داشته باشید ، توصیه می کنیم از قلعه بلن بین و ساختمان های حفظ شده شهر دیدن کنید.
قلعه Belenlik در فلات Soğucak ، ۲۰ کیلومتر از مرکز شهر واقع شده است.
بایزید (دوغوبایزید)، شهر کوچکی در مشرق ترکیه، واقع در جنوب غربی کوه آرارات (آغری داغ یا کوه نوح)، در نزدیکی مرز ایران میباشد. جلگهای که از دره آن ساری سو، از شاخههای رود زنگیمار، میگذرد و به ارس میریزد این شهرک را از کوه آرارات جدا میسازد. بایزید در دامنه غربی کوهی با قلّههای ۸۰۰، ۲ متری، در فاصله ۱۵ تا ۲۴ کیلومتری مرز ایران و ترکیه قرار گرفته است و از سطح دریا ۰۰۰، ۲ متر ارتفاع دارد. این شهر در کنار جاده بزرگی واقع شده است که از طرابزون در ساحل دریای سیاه آغاز میشود و پس از گذشتن از اَرزروم به مرز ایران و سپس تبریز میپیوندد.
در بسیاری از منابع ترکی و غیر ترکی، از جمله در قاموس الاعلام و تحریر اول د. اسلام، که از بایزید یاد کردهاند ایلدرم بایزید (حک: ۷۹۲ ـ ۸۰۵)، که هرگز گذارش به آن حوالی نیفتاده، به سبب مشابهت اسمی، بنیانگذار آنجا به شمار آمده و گفته شده است که این سلطان قلعه بایزید را، به قصد نظارت بر عملیات جنگی امیر تیمور (حک: ۷۷۱ ـ ۸۰۷) و جلوگیری از آن، ساخته است. احتمال میرود که قلعه بایزید عنوان خود را از نام شاهزاده بایزید، برادر سلطان احمد ایلکانی، گرفته باشد. این نام در شرح جنگهای شاهرخ تیموری (حک: ۸۰۷ـ۸۵۰) با پسران قره یوسف ترکمان بارها تکرار شده و خود شهر را نیز شاهرخ محاصره و تصرّف کرده است. بااینهمه، قطعاً بایزید در محل استحکاماتی بسیار قدیمی قرار گرفته است.
بایزید با زمستانهای سرد و تابستانهای خنک و هوای سالمش مبتلایان به تب نوبه شهر روان (ایروان) را به سوی خود میکشید. آمده ژوبر، مستشرق فرانسوی و فرستاده ناپلئون بناپارت به ایران در ۱۲۲۰/۱۸۰۵، ماهها در بایزید زندانی بوده است.
تا اواخر قرن نوزدهم، جمعیت بایزید از دوهزار نفر تجاوز نمیکرد. در سرشماری ۱۹۳۵، جمعیت آن ۸۶۰، ۱ نفر بوده است. براساس همان سرشماری، در اراضی بایزید، که ۲۰۵، ۳ کیلومتر مربع وسعت دارد، جمعاً ۰۲۵، ۲۰ نفر زندگی میکردند (در سرشماری ۱۹۹۰، جمعیت بایزید ۲۱۳، ۳۵ تن بوده است). منبع اصلی درآمد مردم آنجا کشاورزی، دامداری، قالیبافی، گلیم بافی و تولید پوست و چرم است.
دریاچه ماهی (بالیک) در شهرستان دوغوبایزید استان آغری یکی از مرتفع ترین تالاب های ترکیه در آناتولی شرقی است که در ارتفاع 2 هزار و 241 متری قرار دارد. این دریاچه که در فصل زمستان به طور کامل یخ می بندند، با شروع بهار و آب شدن تدریجی، شبه قطب جنوب می شود.
این بهشت گمشده آناتولی شرقی در دمای 30 درجه زیر صفر در زمستان در تمام طول فصل یخ می بندد و به همین دلیل از دریاچه های نادری است که سطح ان با یخ پوشیده می شود.
با گرم شدن هوا و ذوب تدریجی یخ های روی این دریاچه، تکه های بزرگ یخ همانند قطب جنوب در سح آب شناور می شود. مناظر زیبایی که در نتیجه ذوب یخهای سطح دریاچه ایجاد می شود مورد استقبال گسترده گردشگران قرار می گیرد. این دریاچه به ویژه برای کوهنوردان و کسانی که به عکس و عکاسی علاقمندند جذابیت خاصی دارد.
آلانیا یکی از شهرهای تاریخی ترکیه است که در ۱۲ کیلومتری آنتالیا قرار دارد. این شهر تاریخی امروز به مقصد اول بسیاری از گردشگران تبدیل شده است. شهر آلانیا از شمال به رشتهکوههای توروس و از جنوب به دریای مدیترانه و از شرق به قاضی پاشا منتهی میشود. . نزدیک ترین فرودگاه در 30 کیلومتری شهر قرار دارد .آلانیا در زمان سلجوقیان به عنوان پایتخت بود . هم چنین این شهر دوران امپراطوری روم ، بیزانس و عثمانی را به خود دیده است. بنابراین این شهر زیبا علاوه بر اینکه شهر ساحل و آفتاب است از لحاظ تاریخی نیز از اهمیت زیادی برخوردار است .
آلانیا در طول تاریخ، بخشی از سرزمین کیلیکیه (Kilikya) و همچنین بخشی از سرزمین پامفیلیا (Pamfilya) محسوب میشد و بخشی از امپراتوری ایران بود. سپس زیر سلطه و حاکمیت یونانیها و رومیها درآمد. در دوره امپراتوری روم شرقی نیز به آن نام (Kolonoros) به معنای «کوه زیبا» داده شد. علاءالدین کیقباد، پادشاه سلجوقی در سده ۱۳ میلادی نام شهر را به «علائیه» تغییر داد. نهایتاً آلانیا در سال ۱۴۷۱ میلادی، ضمیمه امپراتوری عثمانی گردید.
آب و هوای شهر آلانیا در ترکیه معتدل و مدیترانه ای است، در تابستان این شهر دارای آب و هوای معتدل و زمستان های بارانی و مرطوبی نیز دارد. میانگین دمای هوا در ماه های مرداد و شهریور ۲۸ درجه و میانگین سالانهی دمای آب دریا ۲۱ درجه سانتیگراد است. تقریبا تمام ماه های سال برای سفر به این شهر مناسب است، به خصوص فصل بهار و تابستان که شرایط برای ورزش های آبی هم در این منطقه مناسب است، بهترین ماه ها برای شنا از مرداد تا شهریور است.
این منطقه به خاطر آب و هوای مطلوب، در فهرست محبوب ترین مقصدهای گردشگری دنیا قرار دارد. گرمترین ماههای سال در آلانیا آگوست، جولای و سپتامبر است.
اگر آب و هوا را برای سفر در نظر بگیرید، بهترین ماههای سال برای سفر به آلانیا عبارتاند از مارس، آوریل، مه، ژوئن، جولای، آگوست، سپتامبر، اکتبر، نوامبر و دسامبر. به طور میانگین، گرمترین ماههای سال عبارتاند از جولای، آگوست و سپتامبر. فصل خشک آلانیا در ژوئن، جولای و آگوست است. سردترین ماههای سال ژانویه و فوریه و پربارانترین ماههای سال ژانویه و دسامبر است. بهترین ماه برای شنا جولای، آگوست و سپتامبر است.
مرکز خرید مگامال | Megamall AVM
آدرس: ترکیه – آلانیا D۴۰۰، ۰۷۴۷۵ Payallar/Alanya/Antalya، Turkey
مرکز خرید آلانیوم | Alanyum
آدرس: ترکیه – آلانیا Cumhuriyet، Keykubat Blv.، ۰۷۴۲۵ Alanya/Antalya، Turkey
مرکز خرید پلومریا | Plumeria Mall
آدرس: ترکیه – آلانیا Köyiçi Cd.، ۰۷۴۰۰ Kargıcak/Alanya/Antalya، Turkey
مرکز خرید هاربور (بازار بزرگ) | The harbor
آدرس: ترکیه – آلانیا Tophane، Tersane Sk. No:۷، ۰۷۴۰۰ Alanya/Antalya، Turkey
شهر سیده (Side Area Antalya) یکی از مناطق تفریحی در شهر ترکیه می باشد که سالانه گردشگران زیادی به این منطقه تاریخی می روند و لذت می برند .این منطقه تاریخی و باستانی به معنی درخت انار می باشد و دارای سواحل ماسه ای و مغازه های مختلف می باشد و اقامتگاه های در اطراف شهر سیده وجود دارد که مسافران تور آنتالیا می توانند برای استراحت به این اقامتگاه ها بروند .
شهر سیده دارای تعداد زیادی کافه، رستوران و مغازه های جواهر فروشی و وسایل چرمی می باشد و قیمت اجناس در این مغازه ها مناسب می باشد و می توانید برای خرید سوغاتی به این فروشگاهها بروید و یک تالار تئاتر تزئینی با بزرگترین ستونها و بازار معبد آپولو در کنار دریا واقع شده اند که به جذابیت های سیده افزوده است.
آمفی تئاتر رومی که در منطقه سیده آنتالیا واقع شده است.که از دیدنی های آنتالیا می باشد. این آمفی تئاتر از آثار باقیمانده اثار رومیان در آنتالیا می باشد. بر بالای تپه ای واقع شده است و در گذشته دارای ظرفیت 2000 نفر بوده است . در حال حاضر اداره میراث فرهنگی ترکیه در حال مرمت این آمفی تاتز می باشد .شهر سیده دارای بندر بسیار زیبایی نیز می باشد خیابان کنار بندر در شهر سیده پر از رستوران ها و کافی شاپ های متعددی است که با منظره زیبا وسرویس مناسب خود پذیرای مسافرین و توریست هایی هستند که به این شهر سفر میکنند .
شهر سیده دارای یکی از بهترین ساحل ها در منطقه آنتالیا مباشد و به همین دلیل هتل های بسیار زیادی در این منطقه قرار دارند . اگر مایلید با تور آنتالیا سفر کنید و در هتل هایی لوکس با نرخ مناسب اقامت داشته باشید ، منطقه سیده را به شما پیشنهاد می کنیم. از هتل های خوب در منطقه سیده میتوانیم به هتل های ، کریستال پالاس سیده ، رویال دراگون سیده ، کریستال سن رایز سیده ، پرنسس سیده و…. اشاره کرد.
۱. معبد آپولو و آتنا
۲. تئاتر
۳. موزه سیده
۴. ساحل شرقی
۵. استیت آگورا
۶. شهر سلوکیا
۷. آبشار ماناوگات
۸. شهر سلگ
۹. پارک کوپرولو کانیون
۱۰. غارهای دودنسیک
Sorgun Beach
این ساحل در ۳ کیلومتری شهر سیده قرار گرفته و یک ساحل کاملا مدرن و سازمان یافته می باشد که بسیار خوب از آن نگهداری و مراقبت می گردد و مکان بسیار مناسبی برای استراحت و تفریح و استفاده از امکانات دریائی آن مانند انواع قایق جت اسکی پاراگلایدر و غیره می باشد ضمن اینکه رستورانهای این منطقه با انواع غذاهای سنتی و بین المللی پذیرای مسافران و گردشگران هستند.
Koru Beach
این ساحل به خاطر کوههای طبیعی و زیبا و استخرهای آب گرمش بسیار معروف است . استخرهائی که با آب پرشده و توسط نور خورشید گرم شده اند که می تواند محل بسیار مناسبی برای تفریح و بازی کودکان و بزرگترها باشد.
Lara Beach
ساحل لارا که دارای شهرتی بسیار زیاد در میان ایرانیان اعزامیبه آنتالیا می باشد زیرا بخشی از هتلهای ایرانیان در این ساحل زیبا واقع گردیده است. این ساحل در فاصله ۱۲ کیلومتری آنتالیا واقع گردیده است و از بخش صخره ای آنتالیا شروع شده و تا آبشار دودن (Duden Waterfal) ادامه می یابد.
این ساحل زیبا دارای شنهای تیره تر اما نرم تر و ابریشمی تر از سایر نقاط دارد که همین امر باعث شده است که آن دسته از گردشگرانی را که قصد استفاده از شنهای آن را برای استراحت و دراز کشیدن در آن را دارند به این منطقه بکشاند. از مهم ترین ویژگیها و جذابیتهای این ساحل Lara Halk Plaj1 می باشد که تحت نظر و مدیریت شهر آنتالیا اداره می گردد.
مارماریس شهری بندری در جنوب غربی کشور ترکیه است، که به دلیل نزدیکی این شهر به دریا و همچنین وجود دو لنگرگاه اصلی همگی سبب شده اند تا این شهر، مرکزی برای کشتی رانی و غواصی به شمار برود. از آب های مارماریس به راحتی می توانید به جزیره یونانی رودس حرکت سفر کنید همانطور که مشخص است آب های این شهر از اهمیت بسزایی برخوردار هستند.
تاریخ سکونت در شهر مارماریس به ۶ قرن قبل از میلاد حضرت مسیح بر می گیردد. این شهر در زمره شهرهای پربازدید کشور ترکیه قرار دارد. یکی از دلایلی که این شهر را معروف کرده است سواحل دریای اژه و مدیترانه ای است که در این منطقه قرار دارد، از همین رو همین دریاها سبب شده اند تا جهت مارماریس در طول قرون تحت حاکمیت تمدن های بسیاری قرار بگیرد. در مارماریس هنوز هم می توان آثار تمدنهای کاریا، رودوس و آدا، مصر آشور، ایون، دور، پرس، مقدونیه، سوریه، روم، بیزانس، سلجوقیان و عثمانی را مشاهده نمود.
با توجه به شرایط جغرافیایی شهر مارماریس که بندری است، این شهر دارای آب و هوای مدیترانه ای می باشد. تابستان ها در این شهر هوا گرم و مرطوب بوده و زمستان ها بارانی و سرد است. دمای هوا در سرد ترین حالت خود بین ۱۰ تا ۱۵ درجه سانتی گراد است، از همین رو برای شنا و ورزش های آبی این شهر همواره شرایط هوایی خوبی در اختیار مسافران خود قرار می دهد. برای سفر به این شهر تقریبا تمام فصول سال شرایط خوبی برقرار است اما اوایل بهار تا اواسط تابستان همه چیز ایده آل است.
رستورانهای مارماریس تنوع غذایی زیادی دارند، ولی انتخاب غذا در آنجا کار سختی نیست، غذاهای دریایی، کوفته و کبابهای لذیذ با بهترین کیفیت در همهی رستورانها به خوبی سرو میشوند و قیمت آنها نیز بسیار مناسب تر از ایران است. همچنین دلمههای گیاهی جور واجور نیز در رستورانهای مارماریس وجود دارد که برای کسانی که غذاهای گیاهی دوست دارند پیشنهاد می شود. در رستورانهای مارماریس در کنار بیشتر غذاها زیتونهای مختلفی میگذارند که گاهی از غذای اصلی خوشمزهتر هستند. مجموعهای از غذاها و نوشیدنیهای ترکی را میشود با تور شب ترکی تجربه کرد، شبی مملو از موسیقی و آتشبازی و نمایشهای سنتی که با ترانسفر از هتل حدود صد لیر هزینه دارد.
۱. جزیره کلئوپاترا
۲. قلعه مارماریس
۳. پاموکاله
۴. هیداس
۵. روستای سلیمیه
۶. لوریما
معروفترین مراکز خرید مارماریس تانساس و میگروس می باشند که فروشگاههایی از برندهای جهانی را دارا هستند ولی اگر به دنبال سوغاتیهای خاص ترکی هستید، فروشگاههای تابلو فرش و لباسهای چرمی در تمام سطح شهر میتوانید پیدا کنید، فقط شما باید چانهزدن بلد باشید تا بتوانید همان جنس را با نصف قیمت اولیه فروشنده خریداری کنید. در بازار مارماریس ترکیه می توانید اجناس چرم و جیر عالی، لوازم مسی و برنجی، جواهرات و سایر اشیایی که از عقیق ساخته شده اند را پیدا کنید. در بین صنایع دستی زنان، مشهورترین آنها انواع سوزن کاری را می توان یافت. همچنین عسل با طعم کاج و صنوبر عالی هم میشود در آنجا پیدا کرد. از اول مهر تا آخر آبان اکثر فروشگاهها و مغازه های مارماریس ۵۰ درصد حراج می زنند.
قبل از سفر به این شهر آب و هوا را چک کنید و اگر در فصل تابستان به مارماریس میروید، کرم ضد آفتابتان را با خود ببرید. سفر خوبی داشته باشید.
قونیه شهر عشق و عرفان؛ شهر قونیه به بدلیل اینکه آرامگاه حضرت مولانا در آن واقع است از محبوبیت خواستی بین عموم مردم جهان برخوردار می باشد. این شهر توریستی سالانه پذیرای گردشگران بسیاری در سراسر جهان هست. از این رو، سالانه گردشگران و علاقهمندان ادب برای حضور در مراسم بزرگداشت مولانا از سراسر ترکیه و گوشه و کنار جهان از جمله ایران راهی قونیه میشوند.
قونیه یکی از شهرهای کشور ترکیه است که در منابع کهن از آن به عنوان ایکونیونIconion آمده که ریشه آن ایکون (Icon) به معنای شمایل است. این نام گذاری به زمان اساطیر یونان باز می گردد که بر این باور بودند که در این شهر اژدهایی چیره وجود داشته و گهگاهی زنان و دختران شهر را می بلعیده، اما سر انجام پرسیوس بر علیه این اژدها برمی خیزد و شهر را از بلای او دور نگه می دارد. مردم شهر به پاس این اقدام پرسیوس نمادی از چهره او را بر دروازه شهر آویختند، که همین دلیل بر نام گذاری شهر به ایکونیون (شمایل) شد. اما در دوره رومیان شهر ایکونیون، به نام ایکونیوم خوانده می شد و در دوره سلجوقیان به اختصار اسم قونیه برای این شهر انتخاب شد و امروز همچنان با این نام شهر قونیه در جهان شناخته شده است.
قونیه دارای آب و هوای سرد و نیمه خشک در سامانه طبقه بندی اقلیمی کوپن می باشد، شهری که در سامانه طبقه بندی اقلیمی تروارثا تابستانی گرم را تجربه می کند. دمای متوسط این شهر در تابستان 30 درجه سانتی گراد و بالاترین درجه حرارت آن در تاریخ سی اُم ژوئیه سال 2000، 40.6 درجه سانتی گراد اندازه گیری شده است. میانگین متوسط دما در فصل زمستان منفی 4.2 درجه سانتی گراد و کمترین میزان درجه حرارت در تاریخ ششم فوریه سال 1972 منفی 26.5 درجه سانتی گراد ثبت شده است. با توجه به شرایط جغرافیایی قونیه و قرار گرفتنش در ارتفاعات، این شهر شاهد تابستان هایی خشک با شب هایی سرد می باشد. گرچه میانگین بارش در قونیه پایین است اما در طول سال در این شهر بارندگی نیز وجود دارد.
با توجه به شرایط جغرافیایی که در شهر قونیه وجود دارد و قرار گرفتنش در ارتفاعات، این شهر تابستان هایی خشک با شب هایی سردی را دارا می باشد. گرچه میانگین بارش در قونیه پایین است اما در طول سال در این شهر بارندگی نیز وجود دارد. از همین اگر از گرما گریزان هستید ترکیه در تابستان می تواند سفر مناسبی باشد.
• آرامگاه مولانا: معروفترین بنای شهر است که رقص مشهور سماع صوفیان هم در همین مکان اجرا میشود.
• آرامگاه شمس تبریزی: مقبرهی شمس تبریزی هم در شهر قونیه قرار دارد.
• مدرسه قاراتای قونیه: این مدرسه به دستور یکی از پادشاهان سلجوقی ساخته شد و از مهمترین بناهای تاریخی شهر به شمار میآید.
• مسجد علاالدین: این مسجد در سال 1235 میلادی ساخته شد و از کهنترین بناهای شهر است.
• مسجد عزیزیه قونیه: این عبادتگاه، مسجد کوچک و زیبایی است که معماری جذابی دارد.
• مسجد سلیمیه قونیه: از دیگر مساجد دیدنی قونیه است که در قرن شانزدهم ساخته شد.
قونیه مردم میهمان نوازی دارد که فرهنگ آنها تحت تاثیر ادبیات و تاریخ غنی این ناحیه قرار گرفته است. به دلیل وجود آرامگاه مولانا در این شهر، همواره شعر و ادبیات با زندگی مردم این دیار عجین شده است و این موضوع در رفتار مردم نیز قابل مشاهده میباشد. از نظر فرهنگ غذایی نیز باید بگوییم که ساکنان قونیه نیز پیروی فرهنگ غذایی سایر ترکها هستند؛ آنها به انواع کباب علاقهمند هستند و در خوراکیهایشان به وفور از سبزیجات استفاده میکنند. همچنین باید اشاره کرد که رستورانهایی که غذای حلال ارائه میکنند تعدادشان در شهر قونیه زیاد است.
اگر به شهر قونیه سفر کردید و خواستید به مهمترین مرکز گردشگری این شهر بروید می توانید با استفاده تراموا در پایانه های مسافربری در این که در میدان علاالدین تپسی قرار دارد استفاده کنید و سوار شوید تا نزدیکی آرامگاه مولانا شما را می برد. قیمت تراموا برای هر یک نفر ۱٫۵ لیر می باشد و تا ساعت ۱۲ شب در دسترس مردم قرار دارد.
در مسیری که برای حمل و نقل وجود دارد ترمینال قونیه، به نام اتوگار (Otogar) به خیلی از شهرهای ترکیه اتوبوس دارد می توانید از این ترمینال برای مقاصد خود استفاده نمایید. اگر بخواهید از قونیه تا آنکار با اتومبیل سفر کنید ۳ ساعت زمان نیاز است و هزینه بنزین در این شهر ۵٫۱۵ لیتر می باشد. هزینه تاکسی در هنگام سوار شدن ۴ لیر بوده و به ازای هر یک کیلومتر مسافتی که طی می شود ۳ لیر باید هزینه نمایید. همچنین به ازای هر یک ساعت انتظار حدود ۲۰ لیر باید هزینه کنید.
در شهر قونیه بالای تپه علاءالدین یک مسجد تاریخی به نام علاءالدین وجود دارد که به خوبی از آن محافظت میشود. این مسجد در طول تاریخ از آسیب و صدمهها در امان مانده است و همچنان زیباییهای خاص و چشمگیر خود را دارد. مسجد علاءالدین قدیمی ترین و بزرگ ترین مسجد دوران سلجوقیان به شمار میرود که قدمت آن به سال 1116 تا سال 1156 میلادی برمیگردد.
علاء الدین کِی قباد شخصی باهوش و عاقل بود که مولانا را به قونیه دعوت کرد. در شمال تپه علاء الدین کاخ معروف سلطان سلجوقی قرار دارد؛ این کاخ که در یک منطقه استراتژیک ساخته شد بود با گذر زمان فرسوده شد تا جایی که هم اکنون فقط یک دیوار از آن باقی مانده است. با این وجود، مسجد علاء الدین قونیه که در فاصله 0.1 کیلومتری همین تپه، یعنی تپه علاء الدین قرار دارد، همچنان زیبایی خود را حفظ کرده است.
ساخت این بنا که یکی از بزرگ ترین و قدیمی ترین مساجد ساخته شده در دوران سلجوقیان است، در زمان سلطان رکن الدین مسعود (1116-1156) آغاز شد و در زمان Kilicarrslan دوم ادامه یافت و در نهایت در زمان علاء الدین کی قباد (1221) به اتمام رسید.
پس از بازدید از تپه و مسجد علاءالدین قونیه ، می توانید از مقبره سبز و موزه مولانا جلال الدین محمد بلخی نیز دیدن فرمایید. از موزه مولانا تا تپه علاء الدین 20 دقیقه پیاده روی لازم است. تپه علاء الدین پارک بزرگی است که چشم انداز زیبایی هم دارد. در مجاور این پارک غذاخوری هایی نیز وجود دارد. در تپه علاء الدین قونیه می توانید عکس های زیبایی به یادگار خلق کنید.
مسجد کاپو در خیابان تِوفیکیه (Tevfikiye) در مرکز شهر قونیه قرار گرفته، مسجدی با نام اصلی احیاییه (Ihyaiyye mosque) که به دلیل قرار گرفتنش در اطراف یکی از دروازه های قلعه قونیه مسجد کاپو نامیده شد. این مسجد در سال 1811 به خاطر فروریزش توسط اسنلیزاده سید عبدالرحمان (Esenlizade Seyyid Abdurrahman) از نو ساخته شد.
مساجد عمده ترین سازه های مراکز مذهبی قونیه هستند که می تواند مورد توجه علاقه مندان به بناهای تاریخی – مذهبی قرار گیرد. مساجدی مانند مسجد جامع اپیلیکچی (مسجد الیاف ساز) یا مسجد مرام هاسبی نمونه هایی از این اماکن مذهبی قونیه هستند. در مرکز شهر قونیه و در خیابان توفیقیه (Tevfikiye) مسجدی به نام «مسجد کاپو» (Kapu Mosque) وجود دارد که یکی از بزرگ ترین مساجد قونیه در دوران عثمانی به حساب می آید. نام این مسجد از یکی از ورودی های قلعه قونیه اخذ شده و نام اصلی آن «مسجد احیاییه» (Ihyaiyye mosque) بوده است.
این بنای تاریخی در قرن 17 و در سال 1658 توسط شیخ حسین چلبی (Sheikh Hussein Chalabi) پسر مولانا ساخته شد و در گذر زمان، چندین بار نیز مورد بازسازی قرار گرفته است؛ در سال 1811 برای اولین بار بازسازی شد؛ بازسازی توسط اسن لیزاده سید عبدالرحمان (Esenlizade Seyyid Abdurrahman) صورت گرفت. سال ها پس از آن، مسجد دچار حریق شد و مجدّداً در سال 1867 مورد بازسازی قرار گرفت. تمام این اطلاعات بر روی کتیبه بالای ورودی اصلی نوشته شده است. این یکی از بزرگترین مساجد عثمانی قونیه است و دارای سه دروازه ای است که یکی از آن ها در وسط و دو تای دیگر در کنار آن ساخته شده اند.
معماری این بنای تاریخی، معماری کلاسیک دوران عثمانی است. مسجد دارای یک دروازه شرقی و یک دروازه غربی است، علاوه بر این ها، یک دورازه با طاق کم ارتفاع نیز وجود دارد. یک کتیبه در دروازه تاج به چشم می خورد. در داخل مسجد 8 گنبد با اندازه های مختلف ساخته شده و منبر آن از جنس چوب است. مسجد دارای یک میراب سنگی است.
این بنای مذهبی در مرکز شهر قونیه، در ناحیه Odun Pazarı ، در محله شکران و خیابان توفیقیه واقع شده است. مسجد جامع عزیزیه تنها چند یارد از آن فاصله دارد و می توانید از آنجا نیز بازدید کنید. این مسجد در راه موزه مولانا است. پیشنهاد می شود خانم ها برای ورود به مسجد روسری داشته باشند.
Address: Şükran Mahallesi, Esenlerli Sk. No:21, 42040 Meram/Konya, Turkey.
قونیه از شهرهای مهم کشور ترکیه به شمار میآید که جاذبه های تاریخی و فرهنگی زیادی را در خود جای داده است. اگر با تور ترکیه به قونیه سفر کردید در کنار بازدید از مقبره مولوی از مقبره صدرالدین قونوی که در جوار آرامگاه مولانا قرار دارد نیز دیدن کنید.
ابوالمعالی صدر الدین محمد اسحق قونوی فقیه، محدث، مفسر، فیلسوف و عارف نامی فارسی زبان جهان اسلا است که بیشتر مردم دنیا ایشان را به نام شیخ کبیر میشناسند. صدرالدین قونوی از معروفترین شاگردان، مریدان، شارحان زمان خود بود. او پسر شیخ اکبر محیالدین ابن عربی است که در سال 606 هجری قمری در آناتولی (قونیه امروزی) به دنیا آمد. از جزئیات زندگی صدرالدین قونوی اطلاعی در کاملی در دست نیست، آنچه که از او زندگی او میتوان گفت این است که ایشان در علوم مختلف عقلی، ذوقی و نقلی بسیار تبحر داشت و به عبارتی میتوان گفت صاحب نظر است، تا جایی که پس از محیی الدین لقب برجستهترین عارف و مطلعترین آنان در عرفان نظری را بر وی نهادند.
تالیفات صدرالدین قونوی به قدری غنی نگاشته شدند که به جد میتوان گفت او در پارهای از موارد بر ابنعربی نیز برتری داشت. او با با تبحری که در عرفان و سایر علوم داشت، توانست لغزشهای محییالدین در تالیفاتش و بخصوص الفتوحات المکیه را به طور کامل برطرف کند، به راستی میتوان گفت اگر صدرالدین نبود فهم کلام محیی الدین نیز برای دیگران میسر نمیشد. بی تردید عوامل زیادی در شکلگیری شخصیت علمی و عرفانی صدرالدین قونوی تاثیر داشت ولی از این میان، در کنار تربیت خانوادگی، مصافحت او با محییالدین تاثیر بسزایی در شکل گیری شخصیت ایشان داشت، به طوری که از زمان ورود شیخ به قونیه آغاز شد و تا پایان زندگی او همچنان ادامه پیدا کرد.
در کنار بازدید از مقبره صدرالدین قونوی سری هم به دیگر دیدنی های قونیه همچون مسجد و مقبره شمس تبریزی، موزه مولوی، موزه قوم شناسی، خانه موزه آتاتورک و باغ پروانگان بزنید تا لذت سفرتان به قونیه دوچندان شود.
مقبره مولوی (آرامگاه مولانا) در کشور ترکیه بر بالای تپهی علاءالدین که در قسمت مرکزی شهر قونیه قرار دارد واقع شده است. در بالای این تپه پارک زیبایی وجود دارد که از آنجا چشمانداز زیبایی از شهر قونیه در مقابل چشمانتان ظاهر میشود. در نزدیکی تپه علاءالدین خیابانی دیده میشود که شما را راهی مقبرهی مولوی میکند. اگر با تور ترکیه به قونیه سفر کردید حتما از مقبره مولانا جلالالدین محمد بلخی دیدن کنید.
مهمترین جذابیت توریستی شهر قونیه، آرامگاه مولانا می باشد. بهترین زمان برای سفر به قونیه و بازدید از آرامگاه مولوی هم ۲۶ آذر (۱۷ دسامبر) است. زیرا در این روز که سالگرد درگذشت مولانا می باشد اهالی قونیه مراسم “شب عرس مولانا ” را در کنار آرامگاه او اجرا می کنند. سماع و رقص عرفانی مهمترین بخش این مراسم است.
ساخت مقبره مولوی بلافاصله پس از مرگ او در سال ۶۷۲، توسط تبریزلی بدرالدینِ معمار با کمکهای مالی همسر سلیمان پروانه، امیر سلجوق، و پسر مولوی آغاز شد و ساخت آن را در سال ۶۷۳ (۱۲۷۴ میلادی) به پایان رسید.
تصور کارشناسان امروزی بر این است که این بنا در ابتدا با شکلی استوانهای و گنبدی مخروطی، بر ۴ ستون تکیه داشته است. در سال ۱۳۹۶ میلادی و بار دیگر در زمان حکومت بایزید دوم، سلطان عثمانی، این بنا تعمیر و بازسازی و دیوارهای درونی آن به طرح و نقاشی مزیّن شد.
کل این بنا از جمله برج مخروطیشکل آن که از کاشیهای سبز و فیروزهای پوشیده شده، از قدیم به گنبد سبز معروف بوده است.
حیاط آرامگاه: هر سال در تاریخ ۱۷ دسامبر (۲۷ آذر) مطابق با تاریخ مرگ مولوی در سال ۶۷۲ هجری (۱۲۷۳ میلادی) مراسمی در مدفن او برگزار میشود که دهها هزار زائر را به خود جلب میکند. در سمت راست حیاط حرم حوضی قرار دارد که نماد شب یگانگی به شمار میرود و سالانه درویشان پیرامون آن به رقص سماع میپردازند.
مقبره مولانا : در سالن اصلی این موزه قبر مولوی از جنس مرمر آبی را میتوان دید که با یک پارچه مخملین و طلادوزیشده بزرگ که روی آن آیات قرآن نوشته شده و سلطان عبدالحمید دوم در سال ۱۸۹۴ میلادی به این حرم اهدا کرده پوشانده شده است.
در کنار قبر مولوی قبر پدرش، بهاالدین ولد، به صورت ایستاده قرار دارد. قبر پسر مولوی، سلطان ولد، و دیگر شیوخ صوفی نیز دورتادور حرم قرار گرفته است. روی قبر مولوی و پدرش و چند تن دیگر از شیوخ عمامههایی بسیار بزرگ قرار دارد که نماد اقتدار و نفوذ معنوی آنان است.
نکته مهم در این قسمت آن است که بر روی هر قبر دستاری وجود دارد که هرچه بزرگتر باشد به معنای آن است که آن فرد مقام و منزلت بلندتری داشته است و البته قبرهایی که کلاهی روی آن قرار ندارد، نشان از آن است که فردی که در زیر آن قبر قرار دارد، زن بوده است.
موزه مولانا: در کنار آرامگاه مولانا قرار دارد و روزانه از ساعت ۹ صبح الی ۵ بعد از ظهر پذیرای گردشگران می باشد. در کنار بازدید از آرامگاه مولوی حتما به این موزه نیز سری بزنید تا با ماکت هایی که از مولانا وجود دارد با او بیشتر آشنا شوید.
بیشتر گردشگران قونیه را مولانا و شمس تبریزی میشناسند. اگر در تور ترکیه به قونیه سفر کردید حتما از مقبره و مسجد شمس تبریزی دیدن کنید. برای بازدید از این مسجد به خیابان اصلی علاءالدین کادیسی شهر قونیه بروید و روز خوشی را در کنار همراهان و دوستان خود سپری کنید.
شمس تبریزی از دوستان شفیق مولانا به حساب میآمد که تاثیر زیادی در زندگی وی داشت. بعد از ملاقات مولانا جلالالدین محمد بلخی با شمس تبریزی فصلی جدیدی در زندگی او رقم میخورد. به طوری که مولانا در همنشینیهایی که با شمس داشت، عاشق و شیفته او گردید. شمس تبریزی در ابتدای آشناییاش با مولانا دست از دنیا شسته بود و تمام لذتها و غرایزش را در عبادت و کارهای مقدس خلاصه میکرد. وی بعد آشنایی با مولانا، افقهای جدیدی را در زندگی مولوی گشود و او را در زمره عاشقان خدا قرار داد.
شمس تبریزی با شخصیت فوقالعاده نیرومند و نفس گرمی که داشت مولانا را به شدت دگرگون کرد و باعث شد وی از تمام دوستانش توجه برگیرد و شیفته شمس شود. همین امر سبب شد مولانا قسمت قابل توجهی از دیوانش را که مربوط به عالم معنویت و فلسفه است به شمس تبریزی اختصاص دهد.
جالب است بدانید مسجد شمس که در بین مردم قونیه به شمس مکامه معروف است، در قرن سیزدهم میلادی ساخته شد. ساختار کنونی مسجد شمس تبریزی حاصل بازسازیها و پروژههای گسترش مساحتی است که در سال 1520 به دستور امیر اسحاک بِی در قونیه صورت گرفت. مسجد شمس تبریزی از قسمتهای مختلفی تشکیل شده که از داخل با یک سقف ساده و از خارج با سقف هرمی مخروطی شکل پوشانیده شده است.
مقبرهای که در داخل مسجد شمس تبریزی مشاهده میکنید به شکل ایوانی است و در امتداد یک طاق چوبی بورسا که با هنر و کار قلم مزین شده به مسجد متصل میگردد. در گشتوگذاری که در مسجد شمس تبریزی دارید، دو پنجره زیبایی به چشم می خورد که یکی از آنها در بالا و دیگری در پایین ساختمان مسجد قرار دارد. بدنه مقبره شمس تبریزی سنگی و سقف آن مخروطی شکل است. در زیر تابوت مقبره شمس تبریزی انبار مومیایی قرار دارد که در بازدید از این مقبره تماشای این مومیایی را از دست ندهید.
مسجد و مقبره شمس تبریزی در سال 1977 بازسازی و مرمت گردید البته نا گفته نماند که تربت موجود در این مسجد، جایگاه شمس تبریزی است و یکی از دیدنی های مقبره و مسجد شمس تبریزی به شمار میآید.
کشور ترکیه دیدنی های تاریخی و تفریحی زیادی دارد که گردشگران کنجکاو و علاقهمندان زیادی را در قالب تور ترکیه به به سوی خود میکشاند تا از موزهها و بناهای تاریخی این کشور دیدن کنند. موزه قوم شناسی قونیه (موزه مردم شناسی) یکی از مهمترین موزههای کشور ترکیه محسوب میشود که علاقهمندان به تاریخ و فرهنگ را از نقاط مختلف جهان و کشور ترکیه به سوی خود جلب میکند. اگر با تور ترکیه به قونیه سفر کردید از موزه مردم شناسی قونیه که در منطقهی لارنده کد قونیه قرار دارد بازدید کنید.
این موزه در ششم دسامبر سال 1975 میلادی با اهداف آموزشی افتتاح شد. «موزه مردم شناسی قونیه» که در خیابان صاحب عطا (Sahip Ata Street) واقع شده است، فرهنگ و شیوه زندگی مردم قونیه و ترکیه را به تصویر می کشد. این موزه یکی از مقاصد گردشگری قونیه به شمار می رود و برخی از تورهای گردشگری این شهر مسافران خود را به این موزه هدایت می کنند.
ساختمان این مجموعه از دو طبقه و یک زیر زمین تشکیل شده است؛ دفتر کار در طبقه زیر زمین و اتاق کنفرانس در طبقه همکف قرار دارد. خدمات و سرویس های اجرایی و اداری، کتابخانه و انبار کالاها نیز در طبقه اول واقع شده است. اشیای متعددی در این مجموعه در معرض نمایش قرار داده شده است که از آن جمله می توان به موارد زیر اشاره کرد:
ساعت کار این مجموعه هر روز بجز شنبه ها و یکشنبه ها 9 صبح تا 16:30 می باشد؛ در روزهای شنبه و یکشنبه موزه تعطیل می باشد.
Address: Sahibiata Mahallesi, 42200 Meram/Konya, Turkey.
قونیه با پیشینهی تاریخی و طولانی خود آثار ارزشمند بسیاری را در خود جای داده است. در سفر به ترکیه سری به مکانهای تاریخی این شهر سر بزنید و از مناطق هیجانانگیز قونیه همچون موزه باستان شناسی، شهرهای زیرزمینی مخفی، آرامگاه مولوی و مسجد شمس تبریزی دیدن کنید. موزه باستان شناسی از مهمترین دیدنی های قونیه ترکیه است که در تور ترکیه از دیدن آن غافل نشوید.
این موزه در جنوب تپه علاءالدین و در غرب مسجد صاحب عطا شهر قونیه قرار دارد و میتواند شما را در سفر به قونیه ساعتها سرگرم خود کند. موزه باستان شناسی قونیه، از آن دسته از موزههایی محسوب میشود که آن را به سبک معماری قدیمی ترکیه بنا نهادهاند، با این تفاوت که کمی ساده و بیآلایش است، سادگی این موزه دلیلی بر بیارزش بودن آن نیست.
این موزه از دو طبقه تشکیل شده است که در ادامه به شرح هر یک از طبقات میپردازیم :
طبقه اول شامل باغ، تابوت ها و ستون های مربوط به زمان گذشته می باشد و در طبقه دوم مقبره های آشیل و مدوزا و مجسمه های الهه خورشید و آفرودیت به چشم میخورد.
گردشگران تور قونیه می توانند آثار مختلفی از دوره های بیزانس، عصر آهن، روم، مفرغ میانه، سلجوقی و غیره را در موزه باستان شناسی قونیه مشاهده کنند.
این موزه معماری ساده و قدیمی دارد که چیزی از ارزش هایش کم نمی کند و از جهت تاریخی حائز اهمیت زیادی است. در این مجموعه تابوت های آهکی و گنجینه های دفن شده در معرض نمایش قرار گرفته اند.
در بازدید از موزه باستان شناسی قونیه با آثار دوره نوسنگی، عصر آهن، عصر مفرغ قدیم، دوره کلاسیک، روم، یونان و بیزنس آشنا میشوید. همچنین با گشتوگذار در این موزه، مجموعهی بسیار غنی از تابوتهای رومی آهکی و گنیجینههای دفن شده را مشاهده میکنید که دیدنش برای هر بینندهای جذاب و تماشایی است.
آثار دوره نوسنگی موزه باستان شناسی در طی حفاریهای چومرا، چاتال هویوک، اربابا و سوبرده به دست آمده و اکنون در این موزه نگهداری میشود. آثار دوره عصر مفرغ قدیم این موزه نیز از کاوشهای سیزما و کاراهویوک به موزه باستان شناسی منتقل شدند. همچنین آثار دوره مستعمرات تجاری آسور در حفاریهای کاراهویوک به دست آمدند و اکنون همگی در این موزه در معرض دید عموم قرار گرفته است.
در طی کاوشهایی که باستان شناسان در تپه علاءالدین انجام دادند، تکههای ظروف چایخوری و درهای متعلق به دوره فریقیان و همچنین درهای دوره لیدیها در معرض نمایش عموم قرار گرفته است. در فضای داخلی موزه باستان شناسی محرابها، ستونهای سنگی یادبود و سنگ قبرهای گورستان، استخوانهای متعلق به دوره روم و بیزانس، سفالهای مربوط به عصر سنگی، حکاکیهایی مربوط به نقالیهای هرکول و پهلوانان نامی و حروف مربوط به دوران هیتیها را نیز مشاهده میکنید. موزه باستان شناسی قونیه به تنهایی بازدیدکنندگان مختلفی را از اقصی نقاط دنیا در قالب تور داخلی و تور خارجی ترکیه به سوی خود جذب میکند تا تاریخ کهن سرزمین ترکیه را به همگان بازگو کند.
یکی از شاهکارهای معماری دوران سلجوقیان در شهر قونیه کاروانسرای سلطان هانی نام دارد که در جادهی آکسارای و قونیه قرار دارد. این بنا توسط معمار مشهور آن زمان، محمد بن هاولان الدیمیسکی و به دستور سلطان علاءالدین کیقباد در سالهای 1228 تا 1229 میلادی ساخته شد. کاروانسرای سلطان هانی را میتوان جزء بزرگترین کاروانسراهای دنیا نام برد که هدف از ساخت این بنای شگرف، ایجاد مکانی برای اقامت مردم و تاجرها در دورهی حکومت سلجوقی بود.
گرچه این شاهکار بی بدیل در طول عمر خود بارها شاهد پروژه های بازسازی متعددی بوده اما خوشبختانه ساختار اولیه اش هنوز هم حفظ شده، تا جاییکه قدم گذاشتن در آن احساس بی نظیر بودن در دنیایی باستانی با سبک معماری شرقی خیره کننده شبیه به فضای فیلم هایی نظیر مومیایی (Mummy‘s) و دنیای مرموز (mystic world) را به بینندگان القا می کند.
کاروانسرای سلطان هانی یک ساختار مستطیلی شکل است. طراحی و معماری کاروانسرای سلطان هانی توسط محمد بن هاولان اِلدیمیسکی (Muhammad bin Havlan el-Dimiski) صورت گرفت. در معماری این کاروانسرا، سبک معماری شرقی دیده می شود. با وجود بازسازی های متعددی که بروی این سازه انجام گرفته است، سبک معماری و ساختار اولیه آن همچنان حفظ شده است.
بنای کلی کاروانسرا شامل دو بلوک مجزا است:
بلوک اول: در بلوک اول، یک مسجد وجود دارد که هنر معماری سلجوقی در آن خود نمایی می کند. یک درب مرمری که با اشکال هندسی قابل توجهی مزین شده است، از شاخصه های بلوک اول می باشد. علاوه بر این ها، در این بلوک اتاق هایی ساخته شده بود که جهت اسکان مسافران به کار می رفت.
بلوک دوم: خزانه، اسطبل، انبار، نانوایی، مغازه هایی برای تعمیر اجناس و همچنین دو حمام تُرکی جالب، سازه های شاخص در بلوک دوم هستند. این بلوک با یک طاق پوشش داده شده است.
تفاوت بلوک اول و دوم علاوه بر نوع و کاربری سازه ها، این است که بلوک دوم نسبت به بلوک اول باریک تر است.
Address: Zafer Mahallesi, Atatürk Cd. No:35, 68000 Sultanhanı Belediyesi/Aksaray Merkez/Aksaray, Turkey
کلیسای ایا النا (SILLE AYA ELENA CHURCH) کلیسایی در قونیه که به پیشنهاد هلنا ساخته شد، از جاذبه های توریستی و اماکن دیدنی قونیه به شمار می رود؛ کلیسایی ماندگار که با گذر قرن ها همچنان ساختار خود را حفظ کرده است. این کلیسا در سیله واقع شده است؛ سیله که در تمدن آناتولی دارای مفهوم خاصی است، منطقه ای بود که مردمانی با فرهنگ های مختلف، از جمله مسیحیان، در صلح و آرامش در کنار هم زندگی می کردند.
در ابتدای دوران ظهور آیین مسیحی، تعداد قابل توجهی اقلیت مسیحی در منطقه مستقر بودند. 327 سال پس از میلاد حضرت عیسی (ع) هلنا که زنی مسیحی و مادر کنستانتین امپراطوری بیزانس بود، در مسافرت خود به مقصد حج، به قونیه ترکیه رسید و مدتی را در این شهر گذراند. در مدت زمانی که در قونیه به سر می برد، معابد کنده کاری شده ای را در کوه ها مشاهده کرد که مربوط به دوران اول مسیحیت بود؛ این حکاکی ها نظرش را جلب کرد و تصمیم گرفت یک عبادتگاه در آنجا بنا کند و بدین ترتیب، کلیسای النا به عبادتگاهی برای مسیحیان آن دوره تبدیل شد.
گنبد اصلی کلیسا بر روی چهار پایه چوبی فیلی شکل استوار شده. منبر چوبی مزین شده کلیسا نیز با گچ بری های بسیار نفیس قطعاً حیرت آور خواهد بود. می توان از قفسه های چوبی با گچ بری های بی نظیر که برای جدا کردن محل اصلی و محراب کلیسا طراحی شده اند، از شاهکارهای برجسته باقی مانده از دوران سلجوقی نام برد.
Address: Sille Subaşı Mh., 42240 Selçuklu/Konya, Turkey
قونیه، شهریست که اکثر مردم آن مسلمان هستند، به همین دلیل مساجد زیادی در آن وجود دارد. یکی از مساجد زیبا و مهم شهر قونیه، مسجد جامع عزیزیه میباشد. این مسجد ، نمونه ای برجسته از معماری اواخر دوران عثمانی است و در مرکز شهر قونیه قرار دارد. مسجد جامع عزیزیه، در طی سال های 1671 تا 1676 توسط مصطفی پاشا ساخته شد. معماری این مسجد باشکوه الهام گرفته از معماری باروک و معماری سنتی عثمانی میباشد. نمای مسجد با سنگ های برش خورده ی گودنه پوشیده شده است.
سازنده مسجد عزیزیه، شیخ احمد، داماد مصطفی پاشا بود که مسجد را در سال های بین 1671 تا 1676 بنا کرد. این مسجد بعدها بر اثر آتش سوزی طعمه حریق شد اما با کمک سلطان عبدالعزیز، بنا به خواست مادرش پرتنیهال (Pertenihal) مورد بازسازی قرار گرفت. مسجد به سبک ترکی باروک ساخته شد که دارای دو مناره است؛ در هر دو طرف آن سه گلدان که در شش ستون سنگی از جنس مرمر قرار گرفته اند، جلب توجه می کنند. تزئینات سقف مسجد طوری است که هر بیننده ای را به تحسین وا می دارد.
دو مناره ی مسجد، دارای ایوان هستند و سقف اصلی مسجد به گونه ایست که امکان دسترسی به آن وجود ندارد و تنها به کمک نردبان میتوان به آن دسترسی پیدا کرد. نقاشی های داخل مسجد، لوسترهای عظیم ، پنجره های بزرگ و ستون های مرمری، شکوه مسجد جامع عزیزیه را بیشتر به رخ میکشد.
اگر به قونیه سفر کردید، از مسجد عزیزیه و دیگر مساجد تاریخی قونیه نیز دیدن نمایید. بازدید از این بناهای تاریخی به ویژه برای علاقه مندان به تاریخ می تواند بسیار جالب باشد. همچنین برای افرادی که در زمینه معماری فعالیت دارند، می تواند همراه ایده هایی جالب باشد.
Address: Aziziye Mahallesi, Selimiye Cd. 9 B, 42030 Karatay/Konya, Turkey.
مساجد زیادی در منطقه آناتولی ترکیه و در شهر مذهبی – تاریخی – علمی قونیه وجود دارد، با این حال، تا اواخر قرن 12 تعداد کمی از مساجد آناتولی دارای مناره بودند و مؤذن های این مساجد در بالاترین نقطه پشت بام مسجد اذان می گفتند. «مسجد جامع اپیلیکچی قونیه» یا «مسجد الیاف ساز» (İplikçi Mosque) از نخستین مساجد مناره دار ناحیه آناتولی و یکی دیگر از مساجد معروف قونیه است که در سال 1201 در خیابان علاء الدین کنونی بنا شد.
سلجوقیان در ساخت و ساز تعداد زیادی از مساجد و بناهای تاریخی مهم در قونیه نقش داشتند؛ مثل کاروانسرای سلطان هانی، مسجد اشرف اغلو و مسجد علاء الدین که امروزه از اماکن دیدنی و مهم ترکیه محسوب می شوند. مسجد الیاف ساز نیز از این امر مستثنی نبوده است.
سازنده مسجد جامع اپیلیکچی ابولفضل عبدالجبار تبریزی بود؛ این مسجد در سال 1332 با کمک سامونجه ابوبکر (Somunce Ebubekir)مورد بازسازی قرار رفت و بسط داده شد. با توجه به اینکه مسجد در بازار قدیمی الیاف سازان و طناب فروش ها قرار داشت، مسجد اپیلیکچی قونیه به مسجد الیاف ساز نیز معروف شد. در دهه 1100 در مجاور این مسجد، یک مسجد مستطیل شکل با یک حوزه علمیه ساخته شد؛ مأمور ساخت این مسجد مستطیل شکل، وزیر سلجوقی شمس الدین آلتون ابا (Şemseddin Altun Aba) بود.
در یک بازه زمانی کوتاه (1951 تا 1960) از این مسجد قونیه به عنوان موزه هنرهای کلاسیک استفاده شد اما در سال 1960 مجدداً به کاربری اصلی خود، یعنی همان مسجد تبدیل شد. آنچه که امروزه از ظاهر ساختاری مسجد اپیلیکچی دیده می شود، حاصل بازسازی های گسترده ای است که در دهه 1300، در سال 1938 و همچنین در اواخر قرن بیستم صورت گرفت. مدرسه ای که در این مسجد وجود داشت، به طور کامل از میان برده شد و امروزه اثری از آن قابل رویت نیست.
Address: Mevlana Caddesi | Cadde uzerinde Konya Valilik Binası ve Kayalı Park ile aynı sırada, Konya, Turkey
ورود به این مسجد قونیه رایگان است و داشتن پوشش مناسب برای ورود به آنجا الزامی می باشد.
ملانصرالدین، شخصی که در فرهنگ و ادبیات ایران زمین معروف است، فیلسوفی بزرگ و یک استاد طنز که در شهرستان اسکی شِهیر (Eskişehir) ترکیه به دنیا آمد. سخنان ملانصرالدین به گونه ای بود که موجب تفکر در افراد می گشت. ملانصرالدین پس از مدتی از اسکی شهیر به آق شهیر رفت و دوره ای را در آنجا سپری کرد. وی در سال 683 هجری قمری (1284 میلادی) در گذشت. پس از مرگ او، آرامگاهی به نام خودش بنا شد. مقبره ملانصرالدین قونیه (NASREDDİN HODJA MAUSOLEUM) امروزه مورد استقبال بسیاری تورهای گردشگری قونیه، مسافران و علاقه مندان قرار می گیرد.
می توان از ملانصرالدین به عنوان استاد بذله گویی و طنز و یک فیلسوف بزرگ نام برد، این مرد بزرگ در شهر سیوری حصار واقع در استان اسکی شهیر متولد شد، سپس به آق شیهر رفت و مدتی در آنجا زندگی کرد. وی استاد خنداندن مردم با گفتن لطیفه ها و سخنان متفکرانه بود، سخنانی که تمام مردم را به فکر فرو می برد.
تابوت سنگی ملانصرالدین سال ها پیش در یک قبرستان قدیمی در آناتولی مرکزی، شهرستان اسکی شهیر و در منطقهSivrihisar کشف شد. این کشف که برای دولت ترکیه از اهمیت خاصی برخوردار است، حاکی از آن بود که ملانصرالدین در قرن 13 زندگی می کرد.
سال ها پس از ساخت آرامگاه ملانصرالدین و بعد از اینکه ساختمان آن به سبب گذر زمان دچار تغییر و آسیب شد، در سال 1958 مورد بازسازی قرار گرفت تا حالت اولیه خود را پیدا کند. این بازسازی ها به دستور شُکروبِی (Şükrü Bey) حاکم وقت صورت گرفت.
امروز مقبره ملانصرالدین در شهر قونیه قرار دارد و آنچه که امروز از سازه باقی مانده است، مقبره اصلی ملانصرالدین است. بر روی سنگ قبر ملانصرالدین تاریخ فوت بر عکس نگاشته شده است، بدین صورت که تاریخ مرگ او 683 هجری است اما بر روی سنگ قبرش 386 درج شده است.
«مرکز علوم قونیه» (Konya Science Center) مرکزی برای ارتقای علم از طریق تعامل است که توسط شهرداری متروپولیتنMetropolitan) ) قونیه بنا نهاده شد. مساحت کل این مجموعه 100 هزار متر مربع و مساحت محوطه بسته آن 26.000 متر مربع می باشد. این معماری برجسته قونیه، یکی از پیشرفته ترین مراکز و سالن های علمی ترکیه است. افرادی که به قونیه مسافرت می کنند، به ویژه کسانی که طالب علم و دانش هستند، همچنین دانشجویانی که برای ادامه تحصیل به این کشور و شهر سفر می کنند، بازدید از این مرکز علمی را در فهرست برنامه های کاری خود قرار می دهند.
این مجموعه علمی شامل بخش های زیر است:
این مجموعه در آوریل 2014 افتتاح شد و فعالیت خود را از فوریه 2015 برای عموم آغاز کرد و بر روی همه سنین باز است. هدف از بازگشایی مرکز علمی قونیه این است که افراد با زمینه های مختلف را با یکدیگر متحد کند تا دانش را از طریق فضاهای تجربی و عملی که برای ایجاد کنجکاوی طراحی شده اند، انتقال دهد. این مرکز همه حواس انسان را برآورده می کند و تلاش کرده است که توجه و اهمیت علم را از طریق تعامل افزایش دهد، در واقع هدف این مرکز، یادگیری غیر رسمی علم و فناری است. این مرکز Planetarium یا افلاک نمایی با پنج DigiStar دارد.
می توان از مرکز علوم قونیه به عنوان اولین مرکز تعاملی علمی نام برد که به یادگیری غیر رسمی در زمینه علم و فناوری اختصاص یافته و با شورای تحقیقات علمی و فن آوری ترکیه یا توبیتاک (TUBITAK) همکاری می کند. توبیتاک مسئولیت حمایت از نمایشگاه ها، پشتیبانی تحصیلی برای کارمندان و تامین بودجه این پروژه ها را بر عهده دارد. ساختمان این مرکز توسط شهرداری قونیه بنیانگذاری و ساخته شد.
جهت استفاده از این مرکز علمی، می توانید همه روزه بجز روزهای دوشنبه، از ساعت 9 الی 17 مراجعه نمایید. ساعت کاری این مرکز در روزهای پایانی هفته 10:30 تا 17 است.
این مرکز فوق العاده از زمان تاسیسش تا کنون پذیرای بیش از 300 هزار بازدیدکننده می باشد. اما انتظار می رود در سال های آینده این مرکز موفق به جذب بیش از یک میلیون بازدید کننده در سال می شود، جاییکه قادر به تبدیل شدن به یکی از جاذبه های امیدوار قونیه و ترکیه خواهد بود.
شهرهای باستانی جالبی در کشور ترکیه وجود دارد که دیدن هر یک از آن ها حس خاصی در وجود آدمی پدیدار می کند و ذهن را به قرن ها پیش می برد. شهر باستانی سیدرا آلانیا و «شهر سنگی کلیسترا قونیه » (Kilistra Ancient Stone City) در قونیه، نمونه های بارز این شهرهای باستانی هستند. این شهرها و دیگر شهرهای تاریخی ترکیه، از اماکن دیدنی و جاذبه های گردشگری ترکیه محسوب می شوند و از این رو، ممکن است در فهرست برنامه های هر تور گردشگری ترکیه جای داشته باشند.
کلیسترا یکی از مهمترین شهرهای پنهان و قدیمی کشف شده در دل کوه می باشد. شهری که مسافران قونیه را با مناظر طبیعی بی نظیر و آثار تاریخی به سوی خود جذب می کند. پیشینهی این شهر باستانی به تمدن هلنیستی در قرن دوم تا سوم میلادی می رسد. کاوشهای انجام شده نشان میدهند که نام کلیسترا برگرفته از سنگ قبری است که به امپراطوری روم شرقی تعلق دارد و این سند تصدیقی بر قدمت این شهر عظیم تاریخی است.
اولین نشانههای سکونت انسان در زمان هلینستی و دوران روم در شهر کلیسترا دیده شده است. مردم ساکن این شهر در دوران امپراتوری روم دین مسیحیت را انتخاب کردند و برای در امان ماندن از هجوم دزدان در قسمت های کوهستانی خانه ساخت و زندگی کردند. به دلیل ویژگی های خاص زمین های منطقه کلیسترا کشاورزی در آن رونق بسیاری دارد.
هر جاذبه گردشگری ویژگی های منحصر به فرد خود را دارد که سبب جذب گردشگران می گردد. از ویژگی های جاذبه گردشگری کلیسترا که سبب جذب توریست به آنجا می شود می توان به موارد زیر اشاره کرد.
حفاری ها حاکی از آن است که در طول دوره بیزانس Turkها با بومیان Kilisra در آنجا زندگی می کردند. شواهدی نیز وجود دارد که قبایل عشایر یا چادر نشین مجبور شدند در طول دوره عثمانی در این شهر باستانی زندگی کنند. امروزه مردم گکورث در اطراف شهر باستانی کلیسترا سکونت دارند. صنایع دستی و تولید عسل از فعالیت هایی است که مردم ساکن در اطراف این شهر به آن مشغول هستند.
مردم بومی کلیسترا به ترشی زالزالک، خورشت گلابی و آلوی جنگلی علاقهمند هستند. طعم خاص این غذاها برای گردشگران تجربه ای مطلوب و دوست داشتنی است. همچنین در این منطقه تولید عسل با استفاده از روشهای کاملا سنتی انجام می شود. عسل کلیسترا در بین گردشگران ارزش خاصی دارد و به عنوان سوغاتی خریداری میشود؛ البته این عسلها گران قیمت هستند. بانوان بومی این منطقه علاوه بر مشارکت در کارهای کشاورزی، صنایع دستی و بافندگی هم انجام می دهند و در غرفه های کوچکی در کنار خیابان اصلی محصولات زیبای خود را به فروش می گذارند.
رستوران های معروف قونیه نیز از تولیدات کشاورزی محلی به خصوص عسل در تهیه دسر و شیرینی استفاده می کنند.
اگر در قالب تور گردشگری قونیه به این شهر سفر می کنید که هیچ، اما در غیر این صورت ممکن است این سؤال در ذهن تان ایجاد شود که چگونه به کلیسترا برویم؟ برای رفتن به این شهر تاریخی می توانید از طریق 15 کیلومتری جاده آسفالت به سمت جنوب شرقی جاده قونیه – Hakunsaray که در حدود 34 کیلومتر است رانندگی کنید. همچنین با رفتن به سمت جنوب، از کیلومتر 34 بزرگراه قونیه – آنتالیا می توان به کلیسترا دسترسی پیدا کرد. اگر می خواهید با تاکسی به آنجا بروید، می بایست هزینه ای حدود 120 لیر پرداخت کنید.
در جاده قدیمی مرام، یکی از اماکن دیدنی قونیه به نام مقبره آتشباز ولی (ATEŞ BAŞ VELİ MAUSOLEUM ) وجود دارد. این مقبره به مولوی آتش باز یوسف (Mevlevi Ateş Baz Yusuf ) تعلق دارد که در سال 1285 درگذشت. گفته شده که این شخص آشپز و یکی از خدمتکاران وفادار مولانا بوده است؛ علاوه بر این، در فرقه صوفی نیز شخصیتی مهم محسوب می شد. مولوی آتش باز یوسف اولین و تنها آشپزی است که مقبره ای به نامش ساخته شده است.
اهمیت مقبره آتش باز ولی برای آشپزها یک امر شناخته شده است؛ اهمیت این مکان به اندازه ای است که برای سرآشپزها و آشپزها به عنوان یک مکان مقدّس تبدیل شده است. آن ها با مراجعه به این مکان، قدری از نمک مقدس موجود در آنجا را بر می دارند زیرا این نمک را به عنوان عاملی جهت کامیابی و موفقیت خانواده خود می دانند.
سبک ساخت و معماری مقبره ولی آتش باز مشابه آرامگاه های سلجوقی است. این مقبره ساختار هشت گوش دارد و از سنگ ساخته شده؛ گنبد مقبره نیز به صورت یک کلاه مخروطی است و با آجر بنا شده است. در این مقبره یک در وجود دارد، این در شما را به زیرزمینی منتقل می کند که در گذشته، در زیر آن دروازه ای از طاق سنگی ساخته شده بود.
تورهای گردشگری اغلب پس از راهنمایی مسافران خود و بازدید از اماکن دیدنی، آن ها را به رستوران هایی که در مجاور این جاذبه های توریستی قرار دارند هدایت می کنند؛ به همین دلیل، در اینجا تعدادی از رستوران های منطقه مرام که نزدیک ترین رستوران ها به مقبره ولی آتش باز هستند معرفی شده است.
یکی دیگر از اماکن دیدنی قونیه «مرکز فرهنگی مولانا» (Mevlana Cultural Centre) است که می تواند برای دوستداران او و کسانی که اهل شعر و ادب هستند، جالب توجه باشد.
مرکز فرهنگی مولانا، مساحتی به وسعت حدود 100.000 متر مربع دارد و برای برگزاری مراسمی که در قونیه برگزار می شود، مورد استفاده قرار می گیرد. مراسمی نیز هر ساله به یاد مولانا جلال الدین محمد بلخی و بزرگداشت وی در این مکان اجرا می گردد؛ این مراسم زیر نور یک چراغ روغنی، که بزرگ ترین چراغ روغنی دنیا است برگزار می شود. این مرکز دارای یک تالار بزرگ به نام «تالار سما» (Sema Hall) و فضایی کوچک تر جهت فعالیت های درویشی مرتبط با عملیات فرهنگی است.
این مرکز فرهنگی صوفی پنج شنبه ها ساعت 7:30 بعدازظهر یک مراسم سما (مراسم چرخیدن درویش) برگزار می کند. برنامه های هفتگی تا ساعت 11 صبح ادامه دارد و شامل نماز، شعرها و بحث در مورد معنویت و روحانیت است. مراسم سما با ترجمه انگلیسی همراه است. به جز این برنامه های اختصاصی مذکور، ساعت کار این مجموعه به طور کلی در روزهای دوشنبه تا جمعه از 8:00 تا 17:00 و شنبه ها 6:00 تا 18:30 بوده و یکشنبه ها نیز تعطیل است.
این مجتمع در حدود یک کیلومتری مقبره سبز و موزه مولانا جلال الدین محمد بلخی واقع شده و علاقه مندان می توانند ضمن بازدید از آن، از موزه مولانا نیز دیدن نمایند. علاوه بر این، قبرستان تاریخی اوچلر نیز در نزدیکی این مجموعه قرار دارد. جهت رفاه حال مسافران، تعدادی از هتل های قونیه در فاصله چند کیلومتری این مرکز فرهنگی ساخته شده اند.
Address: Çimenlik Mahallesi, 8, Mevlana Kültür Mrk., 42030 Karatay, Turkey
اگر میخواهید در سفر به ترکیه تجربهای شگفتانگیز و متفاوت از سفر به سرزمین پروانهها داشته باشید به باغ پروانگان قونیه بروید. گردشگرانی که با تور ترکیه به قونیه سفر کردهاند برای بازدید از باغ پروانگان باید به دره فتحیه و منطقهی سلجوکلو و یا سلجوقلو بروند و در کنار دوستان و همراهانشان خاطران خوشی را در این باغ به ثبت رسانند. باغ پروانگان در بین باغهای معروف دنیا موفق به کسب عنوان برتر بانک پروانه های جهان شد. این باغ اکنون در لیست مطالعات بوم شناسی قرار گرفته است.
با گشتوگذاری که از باغ پروانگان خواهید داشت متوجه این موضوع میشوید که این باغ، نه تنها خاطرات نوستالژیکی را برایتان تداعی میشود، بلکه فرصت دیدن هزاران گونه از پروانههای شگفتانگیز سراسر دنیا را در یک جا برای شما فراهم کرده است. این باغ در قونیه به شکل دو بال پروانه طراحی و ساخته شد که این بالها در درون یک بال قرار دارند و به همین دلیل به موزهی بالهای عشق هم معروف شده است. با قدم گذاشتن در باغ پروانگان، خودتان را در دنیایی از ماجراجوییهای واقعی تصور میکنید، دنیایی که میزبان هزاران نوع پروانه زیبا از سراسر جهان همچون قطب شمال، مالزی، انگلستان، هلند و مکزیک است.
باغ پروانگان پارکی روباز به مساحت 4000 متر مربع و فضای پوشیدهای به مساحت 2000 متر مربع دارد تا پروانهها به راحتی در آن پرواز کنند. پارک فوقالعاده زیبای پروانگان فضاهای متعددی همچون محوطه پیکنیک، فضای پیادهروی، چندین آبشار و دریاچه، یک موزه حشرات و مزرعه پرورش پروانهها را در خود جای داده است.
بازدیدکنندگان و گردشگرانی که به بازدید از باغ پروانگان میروند، پیشنهاد میکنیم که از زیباییهای باغ پروانههای گرمسیری و مناظر شگفت انگیز این باغ عکسبرداری کنند تا برای همیشه لذت این سفر در گنجینه خاطراتشان ثبت گردد. در باغ پروانگان شما میتوانید مراحل زندگی پروانهها را از زمانی که داخل پیلهاند تا زمانی که تبدیل به پروانه میشوند را از نزدیک ببینید.
بازدیدکنندگان و گردشگرانی که در تور قونیه به بازدید از باغ پروانگان میروند، پیشنهاد میکنیم که از زیباییهای باغ پروانههای گرمسیری و مناظر شگفت انگیز این باغ عکسبرداری کنند تا برای همیشه لذت این سفر در گنجینه خاطراتشان ثبت گردد. در باغ پروانگان قونیه شما میتوانید مراحل زندگی پروانهها را از زمانی که داخل پیلهاند تا زمانی که تبدیل به پروانه میشوند را از نزدیک ببینید.
پارک ژاپنی کیوتو در شهر قونیه مساحتی برابر 3600 متر مربع دارد و یکی از بزرگترین پارکهای ژاپنی ترکیه به شمار میرود. این پارک در سال 2010 میلادی به وسیله شهرداری قونیه همراه با معماران ژاپنی به منظور افزایش ارتباط دوستانه بین قونیه و کیوتو ساخته شد.
پارک ژاپنی کیوتو در طول روز از ساعت 8 صبح الی 11 شب فعالیت میکند. این پارک آماده خدمترسانی به بازدیدکنندگان و گردشگرانی است با تور ترکیه به قونیه سفر کردهاند که البته در مناسبتهای ویژه و رویدادهای خاص از مردم محلی قونیه نیز میزبانی میکند. در پارک ژاپنی کیوتو رستوران و کافهها به سبک ژاپنی ساخته و طراحی شدند به طوری که حاضرین را کاملا به حال و هوای ژاپنی خود میبرد.
در پارک ژاپنی کیوتو رستوران و کافهها به سبک ژاپنی ساخته و طراحی شدند به طوری که حاضرین را کاملا به حال و هوای ژاپنی خود میبرد. در کنار این پارک میتوانید از طعم و عطر بهترین غذاهای ژاپنی برخوردار شوید. پارک ژاپنی کیوتو یکی از بهترین و زیباترین منظرههای شهر قونیه محسوب میشود و به دلیل داشتن فضای دلنشین طرفداران بسیاری را به سوی خود جلب میکند.
تمام ساختمانها، تالابها، حوضچهها و درختهای پارک ژاپنی کیوتو به سبک معماری ژاپنی ساخته شدند و حسی از فرهنگ ژاپنی را به بیننده القا میکنند. این پارک دوست داشتنی در تمام فصلها زیبایی خاص خود را دارد اما به دلیل اینکه قونیه آب و هوای سردی دارد بهتر است در تابستان به دیدن آن بروید.
پارک ژاپنی کیوتو در شهری مسلمان که بیشتر زنان با حجاب کامل دیده میشوند، کمی عجیب به نظر میرسد اما امروزه قونیه یک شهر مدرن محسوب میشود که جاذبههای قدیمی تاریخی و جدید طبیعی آن برای گردشگران که با تور ترکیه به آنجا میروند بسیار دلپذیر است.
موزه های زیادی در قونیه وجود دارد که هر کدام بیانگر تاریخ کهن این سرزمین و فرهنگ و سرگذشت آن و مردمان این دیار است. یکی از این موزه ها مربوط به رهبر محبوب ترکیه یعنی مصطفی کمال آتاتورک است. خانه موزه آتاتورک (Atatürk Museum) ساختمان تاریخی دو طبقه ای است که در سال 1912 در خیابان آتاتورک قونیه ساخته شد؛ البته علاوه بر قونیه، موزه آتاتورک آلانیا نیز یکی دیگر از موزه هایی است که به این شخصیت مشهور ترکیه اختصاص دارد.
موزه آتاتورک قونیه در واقع خانه ای است که از گل، قلوه سنگ، سنگ آهک و آجر بنا شده است. خانه ای که هم اکنون به عنوان موزه آتاتورک مورد بازدید عموم قرار دارد، در سال 1923 به نام خزانه داری ثبت شد. به عنوان بیان تشکر مردم از آتاتورک، در سال 1927 خانه توسط شهرداری قونیه از خزانه داری خریداری شد، اما در سال 1940 خانه دوباره به عمارت فرمانداری تبدیل شد و تا سال 1963 به همین صورت ماند تا اینکه در سال 1963 این ساختمان به وزارت آموزش و پرورش ملی منتقل شد و یک سال پس از آن در تاریخ 17 دسامبر سال 1964 به نام “خانه آتاتورک – موزه فرهنگ ” افتتاح گردید.
خانه موزه آتاتورک توسط اداره کل آثار باستانی و موزه های وزارت فرهنگ و گردشگری، بر اساس تقاضای کمیته تعلیم و تربیت در سالگرد 100 سالگی تولد آتاتورک بازگشایی و نمایشگاه و ترتیب آن از نو بازسازی شد و در 17 آوریل 1982 به عنوان “موزه آتاتورک برای عموم بازگشایی شد. در این موزه سعی شده است نقش قونیه و مردم این شهر در جنگ استقلال با اسناد و عکس ها بیان شود. اسناد، عکس ها و روزنامه هایی بر روی پنل یا تابلوها نصب شده است که نشان دهنده بازید آتاتورک از قونیه است. بازدیدهای آتاتورک از شهر و نوشته ها یا نُت برداری های روزانه او به نمایش گذاشته است. برخی از لباس های آتاتورک و لوازمی که در آن خانه از آن ها استفاده می کرد، در ویترین موزه دیده می شود.
ساعت بازدید از این موزه در فصل تابستان (پانزدهم آوریل تا دوم اکتبر) ساعت 8 تا 17و در زمستان ها (سوم اکتبر تا چهاردهم آوریل) از ساعت 8 تا 17 می باشد. ورود به این مجموعه رایگان است.
Address: Abdülaziz Mah. Zafer Cad. Meram Merkez, Meram, Konya, Türkiye.
کشور ترکیه پر از دیدنیهای زیابیی است که شاید کمتر با آن آشنا باشید. یکی از این دیدنی ها دریاچه نمک توز قونیه (Tuz) یا توزگلو ( Tuz Golu) است که آب شوری دارد و در منطقهای بزرگ در فلات مرکزی خشک ترکیه در ۱۰۵ کیلومتری شمال شرق شهر کنیا (Konya) واقع شده است.
دریاچه نمک توز ترکیه دومین دریاچه بزرگ این کشور است. دریاچه توز عمدتا از دو جریان آبهای زیرزمینی و آب سطحی تغذیه میشود اما هیچ رودخانه و رودی از این دریاچه خارج نمیشود به همین دلیل میزان آب این دریاچه بسیار زیاد است. در بیشتر روزهای سال این دریاچه عمق بسیار کمی دارد و در برخی نقاط عمق آن به سختی به یک متر میرسد، به ویژه در ماههای خشک و گرم تابستان آب دریاچه نمک توز ترکیه به پایینترین حد ممکن میرسد.
در روزهای گرم تابستان با افزایش میزان تبخیر آب از سطح دریاچه مقادیر زیادی نمک به صورت پوسته پوسته شده در سطح دریاچه ظاهر میشود که گاهی ضخامت این لایه نمک ۳۰ سانتی متر میرسد. نمک برداشته شده از این دریاچه تصفیه میشود و در سراسر ترکیه به فروش میرسد. جالب است بدانید نمک دریاچه توز خواص درمانی زیادی دارد و در سراسر ترکیه به عنوان سوغات این منطقه شناخته میشود و طرفداران زیادی دارد. علاوه بر این خوب است بدانید ۶۳ درصد نمکی که در ترکیه استفاده میشوند از نمک دریاچه توز میآید.
حال می رسیم به رنگ فوق العاده این دریاچه که هر ساله در فصل تابستان به رنگ خون می شود، البته چنین رنگی در میان نمونه های دیگر این گونه دریاچه ها شایع است، اما از آنجایی که ترک ها برای همه چیز بستر سازی مناسبی دارند، از این رو این پدیده توریست های بسیاری را مخصوصا در فصل تابستان به این کشور و به سمت دریاچه نمک ترکیه می کشاند. علت این تغییر رنگ نیز این است که میکروارگانیسم های هالوفیل از جمله ریز جلبک های دونالیلا سالینا (Dunaliella Salina) در این دریاچه و اکثر دریاچه های آب شور به خوبی رشد کرده و با فراهم بودن شرایط رشد برای این میکرو ارگانیسم ها و کافی بودن و میزان غلظت نمک و شدت نور، کاروتنوئیدهای محافظت کننده ای توسط این ریزجلبک ها تولید شده که سرخ رنگ بوده و علت به وجود آمدن این رنگ زیبا می باشند.
این دریاچه زیستگاه گونههای متنوع پرندگانی چون فلامینگو، غاز پیشانیسفید بزرگ و دلیجه کوچک یا شاهین نائومان است. هرساله عده زیادی از عکاسان و توریست ها برای مشاهده زیبایی این دریاچه راهی شهر کنیا میشوند و نمک صورتی رنگ دریچاه را با خود به سوغات میبرند.
شهر قونیه با تمام زیباییهایش در 700 کیلومتری جنوب استانبول در منطقه آناتولی مرکزی ترکیه قرار دارد. این شهر دیدنی های بسیاری را در خود جای داده است. از مهمترین بناهای تاریخی قونیه مجسمه آتاتورک قونیه است. اگر با تور ترکیه به آنتالیا سفر کردید از دیدن این مجسمه غافل نشوید.
آتاتورک از شخصیت های تاریخی برجسته ترکیه است و طرفداران زیادی در میان مردم ترکیه داشته و دارد، طوریکه مسجمه ای از وی در شهر قونیه ساخته شده تا یادش همواره جاودان بماند. علاوه بر «مجسمه آتاتورک» (Ataturk Statue) در قونیه، موزه ای نیز به نام «موزه آتاتورک» وجود دارد که در شهر آلانیا مورد بازدید علاقه مندان قرار دارد. بعد از ساخت اولین مجسمه بنیانگذار جمهوری ترکیه در استانبول، دومین مجسمه این بنیانگذار ترک در قونیه ساخته شد. می توان گفت مجسمه آتاتورک یکی از نمادهای برجسته قونیه به شمار می آید.
Tevfik Sırı Gür که در فاصله سال های 1943 و 1947 فرمانداری استان مرسین را بر عهده داشت، در ساختن بنای یادبود نقش مهمی ایفا کرد. این مجسمه که در 29 اکتبر سال 1926 ساخته شد، در Ferit Paşa Caddesi واقع در مرکز قونیه قرار دارد.
ویژگی های مجسمه آتاتورک قونیه، دومین مجسمه ساخته شده از آتاتورک در ترکیه به صورت زیر است:
مسجمه تاریخی آتاتورک دارای پایه ای از جنس سنگ مرمر است که ارتفاع آن به 5/6 متر می رسد. جنس خود مسجمه که کمال آتاتورک را نشان می دهد، از برنز است. ارتفاع این مجسمه برنزی 8/2 متر می باشد. در دست چپ مجسمه آتاتورک قونیه شمشیر و در دست راستش یک خوشته گندم دیده می شود که این خوشه گندم از پاهای مجسمه به سمت بالا رشد کرده است. یونیفرمی که به تن دارد، لباس نظامی مارشال است. آتاتورک به عنوان فرمانده این بنای تاریخی دیده می شود.
استانشناسان قدمت این بنای نئوکلاسیک در قونیه را به اوایل دوران جمهوری ترکیه نسبت میدهند.
«مسجد اشرف اوغلو» (EŞREFOĞLU MOSQUE) در مرکز منطقه بِی شهیر و در 100 کیلومتری دریاچه بی شهیر، یکی از اماکن تاریخی مهم قونیه است. این مسجد توسط حکومت سلطان سلجوقی در سال 1134 ساخته شد و بعد از آن در سال 1297 توسط اشرف اوغلو سلیمان بیگ (Eşrefoglu Süleyman Bey) مورد بازسازی قرار گرفت و به عنوان مهمترین هنرهای شگفت انگیز جهان در زمینه هنرهای چوبی تبدیل شد. سازه های چوبی متعددی توسط سلجوقیان برپا شده بود اما پس از گذشت 7 قرن و بر خلاف دیگر سازه های چوبی دوران سلجوقی این مسجد همچنان پا بر جا مانده است و خدمات دهی آن به طور منظم انجام می گیرد.
یکی از ویژگی های بسیار جالب مسجد این است که در زمان ساخت، در مرکز مسجد یک گودال یا حفره برف (snow pit) ایجاد شده بود. تا سال های s1940، برف این گودال از کوه های مجاور مسجد تأمین می شد. این برف در طول تابستان هم مسجد را خنک می کرد و هم رطوبت لازم را به زیرساخت های چوبی عرضه می کرد تا بدین ترتیب از خشک شدن مغز چوب ها جلوگیری شود. همه این موارد و معماری خاص آن دست به دست داده اند تا مسجد اشرف اوغلو در فهرست میراث جهانی گنجانده شود.
عامل مهم دیگری که در جای دادن این مسجد در لیست میراث جهانی مؤثر بوده این است که تمام عناصر اصلی معماری آناتولی ترکیه را می توان در این مسجد دید. در جهان اسلام، این ساختمان بزرگ ترین و زیباترین مسجدی است که ستون ها و سقف آن با چوب ساخته شده است.
برای سفر به قونیه توجه داشته باشید در اوج شلوغی قیمت هتل و بلیط بالاست و شما باید برنامه ریزی مناسبی برای سفر خود داشته باشید. ماه های می ، آگوست و جولای از شلوغترین زمان های سفر به قونیه است.
اگر اهل شلوغی نیستید و ازدحام جمعیت شما را آزار می دهد ماه دسامبر را برای سفر خود انتخاب کنید. دقت کنید قیمت بلیط و هتل در این زمان نسبت به پیک شلوغی پایین تر می باشد بنابراین شما باید رزرو تور خود را به روزهای پایانی موکول نکنید تا هزینه های اضافی به شما تحمیل نشود.
Address: İçerişehir Mahallesi, Kale Sk. No:21, 42700 Beyşehir/Konya, Turkey.
یکی دیگر از گنجینه های پنهان قرن سیزدهم امپراطوری سلجوقی در شهر قونیه «مسجد جامع و حوزه صاحب عطا» (Sahip-i Ata Mosque Complex) است. این بنا بین سال های 1259 تا 1283 زمانی که دوران تهاجم مغول ها به اتمام رسید، به دستور صاحب عطای دولت سلجوقی، فخرالدین علی ساخته شد و از نمونه های منحصر به فرد معماری مسجد سلجوقی با حکاکی سنگی، مخصوصا در دروازه ورودی است. مسجد جامع و حوزه صاحب عطا مجموعه ای کامل از یک مسجد، مقبره، خانه درویشی و حمام ترکی است.
معمار این مجموعه کلوک بن عبدالله بود که معماری موزه مدرسه اینچه مناره را نیز انجام داده بود. مسجد جامع صاحب عطا دارای ساختار نامتقارن است اما این ساختار نامتقارن با مناره بزرگ و غیر معمول خود هماهنگ است. مناره آن بسیار جذاب و محراب داخل مسجد دارای کاشی کاری های نادر سلجوقی با رنگ سبز بوده که فضای روحانی و عرفانی را در محوطه داخلی ایجاد می کند. این مسجد در سال های 2006 تا 2007 به طور کامل بازسازی شد.
در پشت مسجد صاحب عطا، مدرسه ای زیبا به نام مدرسه الهیات وجود داشت که در سال های 2006 تا 2007 به عنوان موزه هنر سلجوقی مورد بازسازی قرار گرفت. موزه صاحب عطا موزه ای منحصر به فرد است که شامل قطعاتی از قسمت چوبی خانه، دستگیره های درب فلزی، پنجره های آلومینیومی و غیره می باشد. در یک طرف از ساختار اصلی مدرسه، مقبره های خالی صاحب عطا، دختر، پسر و نوه پسری اش قرار دارد (قبرهای اصلی در زیر زمین هستند). نوشته های خطی یا کتیبه های کورنانی باشکوه و زیبا بر روی دیوارها و آرک ها، یادآور خوبی از کیفیت هنر کاشی کاری های سلجوقی و معماران آن دوره هستند .این مجتمع همچنین دارای یک حوض یا سالن درویش و حمام است که مورد بازسازی قرار گرفت.
این مجموعه را می توانید در محله صاحب عطا و خیابان صاحب عطا پیدا کنید. بازدید از آن از ساعت 9 تا 17 اماکن پذیر است.
Address: Sahipata Mahallesi, Sahibi Ata Caddesi, No:2, Meram, Turkey.
در مسیر منتهی به مسجد، با جاذبه تاریخی دیگری از قونیه مواجه خواهید شد که قدمت آن به سال 1242 بر می گردد، این جاذبه تاریخی مدرسه ای به نام سیرچالی است؛ در غرب مسجد نیز موزه باستان شناسی قونیه وجود دارد که می توانید از آن نیز دیدن فرمایید.
وان (ترکی استانبولی: Van ;کردی: Wan; ارمنی: Վան; ) بزرگترین شهر در شرق ترکیه که مرکز استان وان میباشد. یکی از شهرهای تاریخی ترکیه است با جمعیتی نزدیک به ۳۶۱٬۱۶۳ نفر. اکثریت مردم شهر وان به زبان کردی تکلم میکنند. این شهر از شمال و غرب به دریاچه وان از شرق به کوههای مرتفع سیاه کوه و اِرک و از جنوب به کوه آرتوس چسبیدهاست. عمده شهرت جهانی این شهر به دلیل وجود گربههای سفید پشمالویی با یک چشم آبی و دیگری زردرنگ است که به گربه وان مشهوراند. همچنین وان نام دریاچهای است که شهر وان در شرق آن واقع است. از روستاهای قدیمی حومه شمالی وان که هماینک بخشی از شهر شده میتوان به روستای شهباغ اشاره کرد که منطقهای با باغهای فراوان است.
شهر وان یکی از شهرهای مذهبی ترکیه است و مردم آن مسلمان و سنی بوده و بسیار به اصول مذهبی خود پایبند هستند. بیشتر جمعیت زنان آن محجبه بوده و با حجاب کامل در انظار عمومی حاضر میشوند.
آب و هوای شهر وان قارهای بوده و زمستانهای بسیار سرد و پربرفی دارد اما در تابستان هوا خشک و گرم است. بارش باران عمدتا در فصل بهار و پاییز اتفاق میافتد. در سامانهی طبقه بندی «کوپن» وان در زیرگروه مناطق تابستان گرم و خشک آب و هوای مرطوب قارهای قرار گرفته است. کمترین دمای هوایی که تاکنون در این شهر ثبت شده است، ۴۶/۴ـ درجهی سانتیگراد است که در نهم ژانویهی سال ۱۹۹۰ به ثبت رسیده است.
از آنجایی که شهر وان به مرز ایران نزدیک است، این شهر در آخر هفته و ایام تعطیل در طول سال پر از مسافر و گردشگر است. ایرانیان نیز بخش عظیمی از این گردشگران را تشکیل میدهند. بهعلت شلوغی بیش از اندازه در این ایام، بهتر است از طریق آژانسهای هواپیمایی هتل مورد نظر خود را رزرو کرده، یا در تورهای وان این آژانسها ثبت نام کنید تا آنجا به مشکلی بر نخورید. بدیهی است اگر قبل از رزرو هتل به این شهر بروید، امکان دارد نتوانید جایی را پیدا کنید یا اتاقی را چند برابر گرانتر به شما بفروشند. پس توصیه میشود اگر امکان دارد در ایام غیرتعطیل به وان سفر کرده و هتل را از طریق آژانسهای هواپیمایی رزرو کنید چون بیشتر اوقات قیمت آژانسها کمتر از قیمتی است که خود هتل به مسافران میفروشد.
اختلاف ساعت با ایران: در نیمسال اول سال ۱٫۵ – و در نیمسال دوم سال ۰٫۵ –
زبان رسمی: ترکی استانبولی
واحد پول: لیر ترکیه
نوع برق شهری: ۲۳۰ ولت/ ۵۰ هرتز (دوشاخهی نوع C/F)
کد کشور: ۹۰++
کد شهر: ۴۳۲
شمارههای اضطراری:
آتشنشانی: ۱۱۰
آمبولانس: ۱۱۲
پلیس: ۱۵۵
شماره دفتر اطلاعات گردشگری: ۱۷۰
جهت رانندگی: راست
فرودگاه بین المللی: ندارد
هاستل (خوابگاه)
وضعیت هاستلهای شهر وان نسبت به قیمتشان زیاد مناسب نیستند. اگر بخواهید در این شهر در هاستل بمانید، باید به ازای هر نفر در هر شب ۳۰ لیر (حدود ۳۷ هزار تومان) بپردازید. این را هم در نظر بگیرید که در این هاستلها صبحانه ارائه نمیشود. بهطور کلی قیمت و کیفیت هتلهای وان، بهمراتب بهتر از هاستلهای این شهر است و اقامت در این مکانها توصیه نمیشود.
همانطور که گفته شد، هزینه و کیفیت هتلهای شهر وان بسیار مطلوب است و بهجز هتلهای ۵ ستارهی این شهر، هتلهای دیگر فقط صبحانه ارائه میدهند. هتلهای پنج ستاره نیز فقط پول اتاق و صبحانه را میگیرند و برای رزرو ناهار یا شام باید هزینهی جدا بپردازید. هزینهی هتلهای وان به شرح زیر است:
لازم به ذکر است که این قیمتها متعلق به ایام عادی سال است و در ایام خاص (مانند ژانویه یا عید فطر) قیمتها از ۵ لیر تا ۱۵ لیر افزایش مییابد.
صبحانه: همانطور که گفته شد، صبحانههای شهر وان در ترکیه بسیار معروف هستند و جزو مرغوبترین و باکیفیتترین صبحانههای این کشور محسوب میشوند. اگر هتلی که در آن اقامت دارید، صبحانه ارائه نداد یا خودتان تمایل داشتید بیرون از هتل صبحانه بخورید، در آن صورت باید برای هر وعده صبحانه بهطور متوسط به ازای هر نفر ۱۰ لیر بپردازید. در شهر وان رستورانهای مخصوص صبحانه وجود دارد که فقط صبحها و برای سرو صبحانه باز هستند. در داخل شهر مغازههای «بورک چی» و کافی شاپها صبحانهی با کیفیتی ارائه میکنند. در خارج شهر و ساحل زیبای «ادرمیت» (Edremit) رستورانهای مخصوص صبحانه وجود دارند و میتوانند گزینهی مناسبی برای تجربهی یک صبح زیبا با صرف صبحانهای خوب و باکیفیت باشد. لازم بهذکر است که ترکیه و شهر وان متنوعترین نوع پنیر را دارند و میتوانید صبحانهی متنوعی را میل کنید.
ناهار: اگر دوست دارید ناهار سبکی مانند «دونر کباب ترک» بخورید، هزینهی آن بهطور متوسط برایتان ۱۰ لیر (۱۲ هزار تومان) تمام میشود. سراسر شهر وان پر از رستورانهایی است که دونر کباب عرضه میکنند. اما اگر با دونر سیر نمیشوید، میتوانید از «کباب آدانا»، کوفته، مرغ بریان، کله پاچه، انواع سوپ یا فست فود را امتحان کنید. هزینهی متوسط ناهار ۲۰ لیر میباشد. اما اگر دوست داشتید در خارج از شهر و کنار ساحل غذا میل کنید، ما رستورانهای «کوفته چی» را به شما پیشنهاد میکنیم که کوفتههای بسیار خوشمزهی مخصوص ترکیه را سرو میکنند.
البته برای کسانی که عاشق گوشت و کباب هستند، پیشنهاد ویژهای داریم. در خیابان «جمهوریت» میتوانید «کباب تنوری بره» به قیمت ۲۲ لیر پیدا کنید که در داخل تنور پخته میشود و بسیار لذیذ است. اگر به شهر وان رفتید، حتما از دوغهای محلی آن هم امتحان کنید که طعمی به یاد ماندنی را برایتان به ارمغان خواهد آورد.
شام: برای شام هم میتوانید به رستورانها و غذاهایی که در قسمت قبلی ذکر شد بروید و از غذاهای لذیذ ترکی بچشید.
وان شهر نسبتا کوچکی است و وسیلههای حمل و نقل عمومی آن اتوبوس، مینی بوس و تاکسی است که قیمتهای آن به شرح زیر است:
قلعهی وان یکی از قلعههای تاریخی این شهر است که قدمت آن به ۹ قرن قبل از میلاد میرسد. این قلعه بر فراز کوههای ساحل شرقی دریاچهی وان و در فاصلهی ۵ کیلومتری مرکز شهر قرار گرفته است و با یک پیادهروی کوتاه میتوانید به دامنههای این کوه و قلعه برسید. امروزه از این قلعهی باشکوه به جز مخروبهای با ستونهای عظیم و دیوارهای سر به فلک کشیده چیزی باقی نمانده است. اگر در فصل بهار و تابستان به این قلعه بروید، با طبیعتی بسیار زیبا و شگفت انگیز مواجه میشوید که میتواند زمینهی زیبایی برای عکسهایتان باشد.
در شهر وان علاوهبر این قلعه، قلعههای دیگری با نامهای هوشاب، آغارتی، چاووش تپه، آیانیس، توپراک کاله و انزاف وجود دارد که همگی نشان از تاریخ و تمدن کهن این شهر دارد.
مناسب برای: پیادهروی، افراد ماجراجو و دوستدار مکانهای تاریخی
چون این قلعه بالای کوه قرار دارد، حتما لباس و کفش مناسب بههمراه داشته باشید.
دریاچهی وان بزرگترین دریاچهی ترکیه است که مردم قدیمی محلی به آن دریا (دنیز) میگویند. شاید بتوان گفت دریاچهی وان مهمترین جاذبهی گردشگری این شهر است که به نماد این شهر تبدیل شده است. اگر به شهر رفتید حتما به این دریاچه، ساحل آن و رستورانهای اطرانش سر بزنید. دریاچهی وان در قسمت غربی شهر قرار دارد و فاصلهی آن از شهر (ساحل ادرمیت) حدود ۱۲ کیلومتر است. گفته میشود این دریاچه در اثر فعالیتهای آتشفشانی در سالهای دور شکل گرفته است. آب دریاچه از جویبارهای کوههای اطراف تامین میشود. طول آن ۱۲۰ کیلومتر، عرضش ۸۰ کیلومتر است و ۱۷۱ متر عمق دارد؛ اما عمیقترین قسمت دریاچه ۴۵۱ متر است. ساحل وان شنی است و آب شفاف و نمک دار آن برای شنا بسیار مناسب است.
مناسب برای: افراد آرام، دوستدار دریا و شنا، افراد دنبال آرامش و سکوت
اگر میخواهید با سرویس حمل و نقل عمومی به ساحل این جزیره بروید، باید با اتوبوس به اسکلهی وان (۶ کیلومتری) بروید.
جزیرهی آکدامار بزرگترین جزیرهی دریاچهی وان است که طبیعت بسیار زیبایی دارد و شکوفههای درختهای بادام آن در بهار جزیره را مثل برف سفید میکند و عطر شکوفهها در فضا میپیچد. کلیسای قدیمی آکدامار که به آن کلیسای صلیب مقدس هم میگویند، در مرتفعترین قسمت جزیره و ۴۱ کیلومتری جنوب غربی شهر وان قرار گرفته است. کلیسا با معماری ارمنی «مانوئل» و بهدستور «گاکیک یکم واسپوراکان» مابین سالهای ۹۱۵ تا ۹۲۱ میلادی ساخته شده است. برای رفتن به این جزیره میتوانید از اسکلهی وان و موتورهای دریایی یا کشتیهای کوچک مسافربری در عرض ۲۰ دقیقه به جزیره برسید.
در مورد نام این جزیره و کلیسا افسانهای وجود دارد که شاید برایتان جالب باشد. در این افسانه آمده است که دختری به نام «تامارا» (که یا شاهزاده بود یا دختر کشیش اعظم کلیسا) عاشق پسر روستایی میشود و برای این که پسر بتواند خودش را برای دیدن معشوقش به جزیره برساند، هر شب آتشی را در جزیره روشن میکرد تا پسر بتواند با شنا کردن خودش را به او برساند. خبر این دیدارها به پدر شاهزاده تامارا میرسد و او در یک شب طوفانی آتشی را در قایق روشن کرده و قایق را به امواج دریا میسپارد. پسر هم بهدنبال نور قایق شنا میکرد تا این که از توان افتاده و اسیر امواج خروشان دریا میشود و از سر ناچاری فریاد میزند «آخ آتامارا»؛ به همین علت بعدها این جزیره و کلیسا با این نام شهرت مییابد.
مناسب برای: شنا، افراد آرام، عاشقان طبیعت و آثار تاریخی
یکی دیگر از نمادهای شهر وان، گربههای سفید این شهر هستند که رنگ چشمهای آنها به رنگ آبی یا کهربایی است و رنگ چشم برخی از آنها نیز دو رنگ (یکی آبی و یکی کهربایی) است. این گربهها کمیاب هستند و بههمین علت برای محافظت از نسل آنها در محوطهی دانشگاه از آنها مراقبت میشود. همچنین در نزدیکی قلعهی وان، یک نمایشگاه دائمی نقرهجات قرار دارد و تعدادی از گربهها را در یک مکان نگهداری میکنند و میتوانید از پشت شیشه از این گربهها بازدید کنید.
مناسب برای: دوستداران حیوانات
آبشار مرادیه از دیگر جاذبههای طبیعی و گردشگری شهر وان است که در ۸۸ کیلومتری این شهر و ۱۰ کیلومتری شهر مرادیه قرار گرفته است. مسافران ایرانی که از مرز بازرگان و مسیر بازرگان- چالدران- وان به شهر وان میروند، میتوانند در مسیر از این آبشار زیبا هم بازدید کنند. عرض آبشار حدود ۷۰ الی ۸۰ و ارتفاع آن ۵ الی ۶ متر است. این آبشار بسیار پرآب بوده و از فاصلهی ۵۰ متری آن میتوانید صدای دلنشین آب را بشنوید. در مقابل آبشار هم چند چایخانه و رستوران وجود دارد که میتوانید آنجا خستگی در کنید.
مناسب برای: دوستداران طبیعت و افراد دنبال آرامش
مرکز خرید ای وی ام که معنای اسم آن مرکز داد و ستد است از مراکز خرید شهر وان شناخته می شود که در سال ۱۳۹۳ تاسیس شده و طی این مدت کوتاه توانسته طرفداران بسیاری را به سمت خود جذب کند. این مرکز خرید موقعیت مناسبی دارد و در بخش مرکزی شهر وان واقع شده است، اگر از سمت خیابان جمهوریت حرکت کنید می توانید به راحتی خود را به آنجا برسانید. همچنین اگر خسته شدید می توانید در یکی از رستوران های واقع در مجتمع بنشینید و یک وعده غذایی میل کنید و یا با صرف یک نوشیدنی در کافه تریا خستگی را از تن خود بیرون کنید.
بخش اعظمی از این مرکز را فروشگاه ها فراگرفته اند که این میزان ۹۵ درصد برآورد شده است، همچنین مجموعه ای از اجناس ارائه شده توسط برندهای برتر را می توانید در این مرکز مشاهده نمایید، پوشاک فروشگاه های آن هم متعلق به برندهای بین المللی هستند و هم برندهای معروف ترک. از دیگر اجناسی که می توانید در این مرکز تهیه نمایید عبارتند از:
آیدین پریهام نیز از دیگر مراکز خرید وان ترکیه است که در بخش مرکزی شهر واقع شده است و به راحتی می توانید به آن دسترسی داشته باشید. همه اجناس ارائه شده در این مرکز اصل هستند به همین دلیل ملزم به پرداخت هزینه های بالاتر برای خرید آن ها خواهید بود، البته ناگفته نماند که همچنان قیمت مناسبی برای آن ها تعیین شده است.
اگر جزء کسانی که به دنبال خرید لباس های گران با برند اصل هستید حتما به آیدین پریهام سر بزنید و از اجناس آن دیدن کنید، در اینجا هیچ جنس تقلبی ارائه نمی شود. رستوران تامارا گریل در جوار این مرکز خرید واقع شده است که همین موضوع یکی از مزیت های اصلی آیدین پرهام محسوب می شود، این رستوران غذاهای ترکی را سرو می کند، غذاهایی که طعم آن را هیچ کجای دیگر نچشیده اید. از اجناس ارائه شده در این مرکز خرید می توان به موارد زیر اشاره کرد:
خرید در شهر وان برای کودکان لذت بخش است، این مراکز مکان مناسبی برای تهیه پوشاک نو برای آنهاست.
تورکاوز نیز از دیگر مراکز خرید شهر وان است که در بخش مرکزی شهر واقع شده است. نکته مهمی که باید راجع به اجناس این مرکز خرید بدانید این است که همه آن ها از سبک و طراحی محلی و مخصوص برخوردارند و ممکن است با سلیقه هر کس تناسب نداشته باشد. در ادامه به برخی دیگر از ویژگی های این مرکز خرید اشاره می شود:
آتایوس سیلور
آتایوس سیلور از دیگر مراکز خرید وان ترکیه است که اطراف آن را تعداد بسیار زیادی از هتل ها و رستوران های معروف فرا گرفته اند، اگر می خواهید برای عزیزانتان سوغاتی بخرید حتما به اینجا سر بزنید، در این مرکز خرید انواع شیرینی ها نیز ارائه می شود و تنوع بسیار زیاد است.
شهر ماردین ترکیه ، شهری تاریخی و استراتژیک با خانههایی ساختهشده از سنگ است که در جنوب شرقی آناتولی قرار داشته و در ابتدا بر فراز تپهای مرتفع ساخته شده بود ولی به مرور گسترش یافته و خانههای مسکونی و اماکن اداری دامنههای این تپه را نیز در برگرفت. سابقه سکونت در ماردین به ۲۲۰۰ سال قبل از میلاد مسیح باز میگردد، از این رو اهمیت تاریخی و فرهنگی بسیاری دارد بخصوص که یکی از مکانهای استقرار تمدن آشوریهای منطقه نیز بوده است.
ماردین یکی از قدیمیترین شهرهای ترکیه است که مرکز منطقه ماردین بوده و در جنوب شرقی این کشور قرار دارد. جذابیت شهر ماردین این است که این شهر بر روی تپهای واقع شده و تمامی ساختمانهای آن با سنگ ساخته شده و ظاهری کاملا قدیمی و بدور از مدرنیته را به شهر داده اند، هرچند که قسمتی از شهر که بعنوان شهر جدید شناخته میشود از ساختمانهای جدید و مدرن ساخته شده است.
مردم شهر از جمله ترک، کرد، عرب و سوریانیها هستند که سوریانیها از قبایل آکادیان میباشند. مردم این قبیله در حدود ۲۲۰۰ سال قبل از میلاد در این منطقه میزیستهاند.
آب و هوای استان ماردین گرم و معتدل است. تابستانهایی داغ و خشک، و زمستانهای سرد و نمناک دارد. بیشترین میزان بارندگی در فصول سردتر صورت میگیرد و بارش برف معمولا بین ماههای دسامبر تا مارس اتفاق میافتد. دمای متوسط هوا در طول سال از ۱۰ تا ۲۲ درجه سانتیگراد متغیر است.
فرودگاه ماردین در ۲۰ کیلومتری جنوبشرقی شهر ماردین قرار دارد و پروازهایی از/ به آنکارا، استانبول و ازمیر در آن برقرار است. نزدیکترین ایستگاه قطار به ماردین در شهر غازی عینتاب در فاصله ۳۰۰ کیلومتری در غرب، و شهر باتمان با فاصله ۱۰۰ کیلومتری در شمال است. برای رفت و آمد از حومه شهر به شهر قدیمی، مینیبوسها خدمات خوبی ارائه میدهند و برای جابجایی درون شهر قدیمی، به دلیل تنگی و پیچ در پیچ بودن کوچهها، هیچ وسیلهی نقلیهای موجود نیست.
مینیبوسهای آبی رنگ در داخل شهر، قسمت جدید ماردین را با قسمت قدیمی آن به هم متصل میکنند و این مسیر در حدود ۳۰ تا ۴۰ دقیقه با پای پیاده طول میکشد. البته در روزهای گرم تابستان گردش با پای پیاده در این شهر به هیچ عنوان توصیه نمیشود. در قسمت قدیمی شهر بدلیل وسعت کم آن نیازی به ماشین نخواهید داشت، در ضمن امکان عبور ماشین و وسیله نقلیه نیز در خیابانهای باریک و پلهدار آن به هیچ عنوان ممکن نمیباشد.
موزه ماردین: این موزه کلکسیونی از آثار باستانی مربوط به پیشینهی تاریخی این شهر است که در سال ۱۸۹۵ ساخته شده است. در داخل آن آثار مربوط به تمامی قبایل و حکومتهایی که در این شهر بودهاند از جمله بابلیها، آشوریها، مغولها، ایرانیان، یونانیان و … وجود دارد.
صومعه ماریعقوب: یکی از بناهای دیدنی ماردین است که با کلیسای مردم مقدس مستحکم شده است.
صومعه دیرالزعفران: یک کلیسای ارتودوکس است که با گردش در داخل آن، سیر پیشرفت ادیان در این شهر را به وضوح میبینید.
کیزیلتپه: تپهای است که در آن تمامی بنا و ساختمانها با هنر معماری قدیم ماردین ساخته شده و یکی از دیدنیهای جالب توجه ماردین است.
در شهر ماردین برای خرید بازارهای روبازی وجود دارند که اجناس خود را با قیمتهای مناسب به فروش میرسانند.
این شهر مرکز هنرهای دستی و ساخت زیورآلات و جواهر نیز به شمار میرود.
غذاهای شهر ماردین بسیار غنی است. در کنار سبزیها، از گوشت گوسفند و بره و گاو بسیار استفاده میکنند، به عبارتی میتوان گفت که در اکثر غذاهای خود از گوشت استفاده میکنند.
چند نمونه از این غذاها عبارتند از:
هاووچلو پیلاو( پلوی هویج): از گوشت با استخوان گوسفند، هویج، پیاز و کشمش پلویی تهیه میشود.
سمبوسک: ورقهی نازک خمیری است که در داخل آن گوشتچرخکرده، پیاز با ادویه، فلفل سبز و جعفری قرار داده و سپس آنرا سرخ میکنند.
اکشیلی کوفته( کوفته ی ترش): این غذا از تکههای کوچک گوشت بره، گوشت چرخکرده، پیاز رندهشده، جعفری و سماغ تهیه میشود.
امنیت در شهر ماردین از سالهای ۹۰ میلادی به بعد بسیار پیشرفت کرده و هم اکنون شهر در امنیت کامل است و خطر بخصوصی گردشگران را تهدید نمیکند.
با اینحال رعایت نکات امنیتی و بهداشتی همواره برای مسافرت لازم است.
پیش شماره ماردین ۴۸۲( ۹۰+) است.
کشور ترکیه دارای جاذبه های گردشگری بسیاری است که روستای اوزون گل یکی از جاذبه های زیبای این کشور است که چندان هم شناخته شده و مورد توجه توریست ها نمی باشد. با دیدن عکس های این روستا می توانید مشتاق سفر به این روستا شوید. روستای اوزون گل در شهر ترابزون قرار گرفته است. این روستا دارای دریاچه ای جذاب و طبیعی است که برای گذراندن تعطیلات بسیار مناسب می باشد.
دریاچه ی این روستا در بین کوه های پوشیده از درختان قرار دارد. روستای اوزون گل عموما به وجود این دریاچه معروف شده است. در فاصله ی 90 کیلومتری ترابزون, روستای تماشایی اوزو گل قرار گرفته است. جالب است بدانید که این روستا زمانی که کوه های اطراف ریزش کرد, بستر رودخانه را به سدی طبیعی تبدیل کرد و دریاچه ی فوق العاده ای را بین کوه ها به وجود آورد. مه بی نظیر این ناحیه را در بر گرفته که جذابیت آن را بیشتر کرده است.
معنای لغوی اوزون گل, دریاچه طولانی است که زیبا ترین دریاچه ی ترکیه شناخته شده است. با توجه به فصل های مختلف, مقدار ریزش ها متغیر است, با این وجود این دریاچه زیبایی های خاص خود را حفظ کرده است. در فصل سرد زمستا کوه های اطراف پوشیده از برف می شود و چشم انداز زیبایی را خلق می نماید. مسجدی با معماری عثمانی در کنار دریاچه قرار گرفته ست که زیبایی این طبیعت بکر را چند برابر کرده است. این مسجد دارای دو مناره بلند است که می توانید به داخل آن هم بروید.
در اطراف دریاچه مسیری زیبا برای پیاده روی و لذت بردن از چشم اندازهای دریاچه هست که به خصوص در آخر هفته ها بسیار شلوغ می شود. همان طور که در حال گشت و گذار در کنار دریاچه هستید دست فروشان زیادی را می بینید که بر روی چرخ های خود بلوط بو داده و بلال می فروشند. مطمئنا خوردن بلال های کبابی در این منطقه توریستی و خوش آب و هوا خیلی می چسبد و خاطره ای فراموش نشدنی برایتان می سازد. می توانید مدتی دست از پیاده روی بکشید و بر روی نیمکت ها و آلاچیق های اطراف دریاچه بنشینید و غرق آرامش طبیعت اطراف شوید.
طبیعت گردی: مطمئنا مهمترین تفریح در اوزون گل طبیعت گردی و کوهنوردی است و مسیرهای سمت راست و چپ دریاچه نقطه شروع خوبی برای طبیعت گردان حرفه ای است، مسیرهایی که به جنگل ها و کوهستان منتهی می شوند و چشم اندازهایی رویایی دارند.
قایق سواری: مگر می شود به کنار دریاچه ای زیبا آمد و قایق سواری نکرد؟ در این دریاچه قایق های تفریحی زیادی هست که می توانید سوار آن ها شوید و با گشت و گذار در دریاچه هم از نسیم خنک لذت ببرید و هم چشم اندازها را از زوایه ای دیگر ببینید.
تفریح در شهربازی: در کنار دریاچه شهربازی کوچکی هست که می توانید کودکان را برای ساعتی تفریح به آنجا ببرید.
این روستا دارای رستوران های محلی و دارای غذاهای عالی و خوشمزه محلی است. و همچنین مس توانید از فروشگاه انواع نوشیدنی های مورد نیاز تان را خرید کنید و نیز می توانید از دست فروشان بلوط های خوشمزه بوداده و بلال بخرید و اگر حسته شدید کمی در زیز آلاچیق ها استراحت کنید. اگر شب را ماندید، هتل های خوبی در این روستا پیدا می شود و می توانید شب را آنجا بگذرانید ، پیاده رو های طولانی برای پیاده روی شما در نظر گرفته شده است، این روستا دارای یک مسجد دارای دو مناره به سبک عثمانی هاست؛ که با پس زمینه کوهای پوشیده از گیاهان سرسبز دیدنی تر است. حتما از آن دیدن کنید.
روستای اوزون گل آب و هوای خنکی دارد پس در سفر به آن حتما لباس گرم همراه خود داشته باشید و برای لذت بیشتر از طبیعت و چشم اندازها فصل تابستان را برای سفر انتخاب کنید. با توجه به ارتفاع زیاد روستا و دریاچه حتی در تابستان هم هوا خنک است و گاهی باران کمی دارد.
شهر چشمه در ترکیه یکی از شهر های توریستی استان ازمیر است که در ۹۳ کیلومتری غرب شهر ازمیر واقع شده و در انتهای شبه جزیره ای به همین نام قرار دارد. چشمه سرزمین آفتاب ، آبهای گرم شفابخش و سواحل شنی است. این نام به واسطه چشمه های آب سردی که در طول زمان افزایش یافته به این منطقه داده شده است. کشتی رانان و دریا نوردان چشمه را بندر کوچک نامیده اند.
از مهم ترین اتفاقات این شهر زیبا می توان به جشنواره بین المللی موسیقی اشاره کرد که هر ساله در ماه جولای برگزار می شود و یکی از پرطرفدارترین جشنهای سالانهی ترکیه به شمار می رود.
سواحل زیبای شنی، رستورانهای ماهی، و ارتفاعات زیبا، این شهر را به یکی از جاذبههای گردشگری ترکیه تبدیل کرده است. در مرکز شهر یک قلعه باقیمانده از قرن 14 وجود دارد که در قرن شانزدهم مورد بازسازی قرارگرفته است. در کنار این قلعه کاروانسرایی قرار داشت که گفته میشود در قرن شانزدهم و به دست سلیمان نبی ساخته شده بود. این کاروانسرا در قرن نوزدهم و در جریان مرمت کلیسای Hagios Haralambos تبدیل به هتل شد.
شهر تاریخی İon در ۱۵ کیلومتری شمال چشمه قرار دارد همچنین در شرق چشمه بندر Erythral در کالم بورنو در سالهای ۱۰۰۰ پیش از میلاد یک محل مسکونی کوچک بوده است. شهر باستانی Erythral که در روستای ایلدیری چشمه کشف شده و نیز قلعه چشمه که از دوران عثمانی پا برجا مانده همراه با کاروانسرای ، چشمه های فراوان و نمونه های معماری شهری همه از منابع تاریخی و باستانی این شهر است.
در تپه وسط شهر و در حفاری هایی که در اکروپل انجام یافته و امروز آثار آن دیده می شود مجسمه های کوچکی که بعنوان هدیه به عبادتگاه Athena Pallas تقدیم شده بود پیدا شده است . مهمترین اثر بدست آمده ، مجسمه زنی متعلق به دوره Arkaik می باشد که هم اکنون در موزه باستان شناسی نگهداری می شود.
اگر به شهر چشمه ترکیه سفر میکنید ، از قلعه این شهر که به نام قلعه چشمه معروف است دیدن کنید ، این قلعه در قرن چهاردهم میلادی ساخته شده است و در قرن شانزدهم نیز مرمت شده است .در کنار این قلعه یک کاروانسرای قدیمی قرار دارد که در قرن شانزدهم ساخته شده است و در قرن نوزدهم نیز مرمت و تبدیل به هتل گردیده است .ایلیکا منطقه ای در فاصله 5 کیلومتری شهر چشمه میباشد که پر از چشمه های آب گرم و آب سردمیباشد و اغلب خانواده های ثروتمند در این منطقه ویلا دارند .اسکله شهر چشمه بسیار دیدنی میباشد و در اطراف رستوران تعداد زیادی رستوران و کافه تریا قراردارد .
اگر برنامهی سفرتان طوریست که امکان بازدید از شهر افسوس یا جزیرهی خیوس را ندارید، مطمئن شوید که پیشنهاد این قسمت را فراموش نمیکنید. توصیه میکنیم که به هیچ وجه طعم خوش غذاهای محلی را در چشمه از دست ندهید و سعی کنید که غذاهایتان را از بومیان و با شکل و شمایل اصیلشان بخرید. یکی از محبوبترین غذاها در چشمه کمرو (Kumru) نام دارد که نوعی ساندویچ است و با سوسیس، پنیر و گوجهفرنگی تهیه میشود.
هدف بیشتر گردشگرانی که به چشمه میروند، خرید و گشت و گذار در مغازههای لوکس نیست اما باید بدانید که بر خلاف تصور عامه در چشمه مغازههای فوقالعادهای وجود دارند. از فروشگاههای این شهر میتوانید انواع برندهای ترکی را خریداری کنید یا برای عزیزانتان سوغات نابی بخرید. از جمله مهمترین و پرطرفدارترین اجناس در نزد گردشگران این شهر جواهرات دستساز، اجناس دکوری، لباسهای محلی و ادویهجات هستند.
کاپادوکیا سرزمینی است در مرکز آناتولی که در ۲۸۳ کیلومتری جنوب شرقی آنکارا در نزدیکی نوشهیر قرار دارد. نام کاپادوکیا پس از روزگار باستان در زمان چیرگی مسیحیت بر این بخش انتخاب شده و به منطقه اسب های زیبا معروف است.
کاپادوکیا یکی از سه روستای صخره ای جهان می باشد که دو روستای دیگر کندوان در ایران و داکوتا در آمریکا می باشند. مسیحیان برای در امان ماندن از سربازان امپراطوری رم به کاپادوکیا آمدند و شروع به ساختن شهرک های زیر زمینی در کاپادوکیا کردند و بعدها پناهگاه هایی برای خود در دل کوه ها ساختند.
آمبولانس: ۱۱۲
پلیس: ۱۵۵
پلیس گردشگری: ۰۲۱۲
ژندرمانی: ۱۵۶
گارد ساحلی: ۱۵۸
آتش نشانی: ۱۱۰
کاپادوکیه تابستانهای گرم و خشک و زمستانهای سرد و برفی داره و بارندگی رو میشه در فصل های بهار و پائیز این شهر دید که نمونه کاملی از ویژگیهای آب و هوایی صحراییه. از اونجایی که اکثرا کاپادوکیا رو به بالن های رنگارنگش می شناسن، بهترین فصل سفر به این شهر رو فصل بالن سواری یعنی ماههای آوریل و اکتبر میشه معرفی کرد. در واقع این ماه ها در منطقه کاپادوکیا به عنوان فصل توریسم تلقی میشن.
در زیر ساختارهای سنگی کاپادوکیه، شهرهای زیرزمینی وجود دارند که از لحاظ تاریخی به عنوان پناهگاه در دوران جنگ مورد استفاده قرار میگرفتند. نگهبانان وقتی که دشمن در حال نزدیک شدن بود، شیپور بزرگی را به صدا در میآوردند و در همان لحظه، همه مردم به همراه حیوانات اهلی، وارد شهرهای زیرزمینی شده و تا زمان رفع خطر که ممکن بود حتی چند ماه به طول بیانجامد، در آنجا مخفی میشدند. بزرگترین شهر زیرزمینی، که یازده طبقه زیر زمین است، دارای گذرگاهها و کانالهای ارتباطی به سطح زمین، کلیسا، سالن اجتماعات، منبع آب و حتی شیارهای ظریف برای تهویه است.
هر صبح، اگر اوضاع مساعد باشد، آسمان کاپودوکیه پر میشود از دهها بالن هوای داغ- سال گذشته نزدیک به نیم میلیون توریست مناظر کاپادوکیه را از این بالنهای مثالزدنی تماشا کردند. این بالنها با طلوع آفتاب به پرواز درآمده و به آرامی از میان دودکشهای افسانهای، مزارع انگور و ارکید، درههای بینظیر که ساختارهای سنگی ویژه خود را دارند حرکت کرده و سپس در بالای درههای عمیق آرام گرفته که مناظر جالب توجهی را پیش چشم بیننده میگذارد.
در نمایش شب ترکی که در نقاط مختلفی در سطح کاپادوکیه برگزار میشود، موسیقی سنتی و رقصهای محلی مناطق مختلف ترکی را به اجرا در میآید. این اجراهای شاد، جزو برنامههای محبوب توریستی بوده و روش خوبی برای درک فرهنگ محلی و خستگی در کردن پس از گشت و گذار است. مشارکت حاضران نیز جزو برنامهها است.
آلاچاتی (Alaçatı) شهری کوچک در ۷۲ کیلومتری غرب شهر ازمیر ترکیه و در نزدیکی شهر چشمه ترکیه است که اخیرا خود را به عنوان یکی از مقاصد توریستی و گردشگری معرفی کرده است.
فاصله ی این شهر کوچک با شهر ساحلی چشمه 10 کیلومتر است و در فاصله ی 2 کیلومتری از ساحل طولانی و وسیع ایلیجا در شمال و خلیج آلاچاتی در جنوب ، قرار دارد . از فرودگاه عدنان مندرس شهر ازمیر و یا از مرکز آن شهر ، خطوط حمل و نقل مجهز و منظمی به وسیله ی اتوبوس و مینی بوس به مقصد آلاچاتی برقرار است و یا اگر کمی مرفه تر باشید ، می توانید با تاکسی خود را به آن شهر کوچک و اما زیبا و منحصر به فرد برسانید . آلاچاتی هم اکنون نزدیک به 12.000 نفر جمعیت مقیم دارد.
در دوران باستان ، روستایی به نام Agrilia از مجموعه سرزمین های Ionia بوده که از تمدن های آناتولی غربی به شمار می رفته است . پس از آن و در دوره های مختلف تاریخی ، این ناحیه تحت نفوذ و حاکمیت اقوام و حکومت های متعدد قرار گرفت .اما آنچه که وضعیت کنونی این شهر را بدین گونه رقم زده است ، مهاجرت جمعیتی یونانی از جزیره ی خیوس یونان واقع در چند کیلومتری آن طرف دریای اژه و به سال 1830 میلادی بوده است .
آنان در این روستا سکنی گزیده و به ایجاد و پرورش باغات انگور و زیتون روی آورده و نیز مبادرت به حفر کانالی از روستا به خلیج جنوبی منطقه نمودند که انجام این موارد به توسعه و رونق تولید و تجارت در آن روستا منجر گردید . در فاصله ی سالهای1850 تا 1890 میلادی و با ساخت خانه ها ، کوچه ها ، گذرگاههای سنگی و آسیاب های بادی ، آن روستا بیش از پیش توسعه یافته و شکل شهر را به خود گرفت . یونانی تبارهای مقیم ، شهر را به نام Alatzata و ترک تبارها و گردشگران به نام Alaçatı می شناسند .
آلاچاتی نیز همانند ازمیر آب و هوایی معتدل و نسبتا گرم دارد. در تابستان بارش باران نسبتا کم بوده و در زمستان میزان بارندگی افزایش یافته و آب و هوا نیز خنکتر میشود. میانگین دمای آلاچاتی ترکیه ۱۷ درجه سانتیگراد میباشد.
بسیاری از خانه های سنگی و قدیمی شهر به عنوان مسافرخانه ، هتل و اقامتگاه ، تجهیز و مورد استفاده ی گردشگران قرار می گیرد . چون اکثر هتل های آن شهر از زمره هتل های سنتی و قدیمی و خاص (Boutique hotel) می باشد ، هزینه ی اقامت در آن ها ، نسبت به سایر هتل های هم رده در مناطق دیگر شبه جزیره ی چشمه ، بیشتر است . سرو صبحانه ای متنوع ، لذیذ ، سالم و رنگارنگ از خدمات قریب به اتفاق اکثر مسافرخانه ها ، هتل ها و اقامتگاهها می باشد که زبانزد و مورد علاقه ی بسیاری از گردشگران شهر است .
چنانچه اصرار بر اقامت در هتل های مدرن و پرستاره و با کلی امکانات دارید ، دو کیلومتر به شمال و یا جنوب بروید و در یکی از هتل های آنچنانی ساحل ایلیجا و یا اطراف بندر و اسکله ی آلاچاتی ساکن شوید . اما اگر می خواهید هزینه های اقامت خود را تا نصف کاهش دهید ، ده کیلومتر به غرب رفته و یکی از ده ها هتل مرکزی شهر چشمه را انتخاب نمایید . کلیه ی سواحل و مناطق اطراف با خطوط منظم حمل و نقل ، همچون ون (dolmuş) و تاکسی ، قابل دسترسی است .
آلاچاتی مملو از رستوران ها ، کافه ها و غذاخوری های متنوع ، با محیطی گرم و صمیمی و فضایی دل انگیز ، جذاب و دیدنی به جهت به کارگیری چوب و سنگ در طراحی و معماری داخلی و چشم نوازی گل های کاغذی الوان در نمای خارجی آنها ست . صرف غذا و نوشیدنی در فضای باز بسیار متداول بوده و نشستن بر روی میز و صندلی های چوبی و رنگارنگ و چشیدن طعم های مطبوع و متنوع و دیدن گردشگرانی که از کوچه ها و گذرگاههای تنگ و باریک سنگفرش شده ، عبور می نمایند ، یکی از پرطرفدارترین تفریحات و لذت های شهر است .
در مکان های فوق ، علاوه بر این که می توانید انواع غذاها و نوشیدنی های بین المللی و ترکیه ای معروف را با طعم های خاص و ظاهری دلپذیر میل نمایید ، امتحان خوردنی های مخصوص آن منطقه که به وسیله ی سبزیجات و چاشنی ها و افزودنی های خاص ، طعم دار گردیده ، بسیار جالب و مورد علاقه ی اکثر گردشگران بومی و غیر بومی آن شهر است .
همان طو که در سطور بالا ذکر شد ، پیاده روی و قدم زدن در کوچه ها و گذرگاههای پیچ در پیچ و تنگ و باریک سنگفرش شده ، همچون شهرهای یونان باستان ، دیدار از خانه های سنگی منحصر به فرد و زیبا همچون بناهای قرون وسطایی که نمای آن ها به وسیله ی گل های کاغذی رنگارنگ تزیین شده ، نشستن و وقت گذرانی در رستوران ها و کافه های دیدنی و متعدد شهر که بر روی میز و صندلی های رنگی و در فضای باز ، از میهمانان خود پذیرایی می کنند و نیز خوردن و نوشیدن از غذاها و مزه های مطبوع و دلپذیر ، تفریح و لذت اصلی و مورد علاقه ی اکثر گردشگران است .
اما می توانید به تفریحات دیگری نیز پرداخته و روزها و شبهای اقامت خود در آن شهر را خاطره انگیزتر نمایید . اکنون تعدادی از پرطرفدارترین و معروفترین تفریحات منطقه به شرح زیر معرفی می گردد :
– دیدار از آسیاب های بادی قدیمی با دورنمای زیبایی از شهر در روز و شب .
- شنبه بازار ، که می توانید میوه ها و سبزیجات سالم ، تازه و متنوع و برخی از خوردنی های طبخ شده توسط مردمان روستاهای اطراف را در آن خریداری و میل نمایید .
- موج سواری ، کایت سواری ، ورزش ها و تفریحات آبی و برگزاری تورهای دریایی از بندر و اسکله ی آلاچاتی واقع در دو کیلومتری جنوب شهر در ماههای می تا اکتبر .
– تفریحات شبانه در کافه های زیبا و مفرح خیابان های مرکزی شهر .
- جشنواره ی گیاهان دارویی و فرآورده های غذایی طبیعی و سالم در ماه آوریل .
– مسابقه ی ماهیگیری در ماه اکتبر .
– جشنواره ی بادبادک ها در ماه می .
بودروم یا بُدروم (به ترکی استانبولی: Bodrum) (به یونانی: Halicarnassus) شهری است در کشور ترکیه که در استان موغله واقع شدهاست. جمعیت این شهر بر اساس سرشماری سال ۲۰۰۸ میلادی ۳۰٬۶۸۸ نفر و بر اساس برآوردهای سال ۲۰۰۹ میلادی ۳۲٬۸۰۱ نفر است.
این شهر بیش از دیگر شهرهای ساحلی ترکیه زیبایی دارد، از قصرهای پر زرق و برق گرفته تا تفرجگاههای ساحلی زیبا از کافههای پر گل گرفته تا خانههای سفید گچبری شده در کوچه پس کوچهها، همگی بدروم را به یک شهر پر رمز و راز تبدیل کردهاند. جولای گرمترین ماه سال در بدروم است و میانگین دمای هوا در این ماه به ۲۹ درجه میرسد. ژانویه با میانگین دمای ۱۲ درجهی سانتیگراد، سردترین ماه سال در این شهر ساحلی است. طول روز در ماه آگوست به بیشترین مقدار خود میرسد که ۱۰ ساعت است. ماه دسامبر با میانگین بارش ۱۰۸ میلیمتر، مرطوبترین ماه سال است.
بدروم دارای آب و هوای مدیترانهای است. تابستانهای گرم و طولانی، بهار و پاییز مطبوع و زمستانهای کوتاه و ملایم، از ویژگیهای آب و هوای بدروم است. دمای هوا در ماه جولای تا اواسط سپتامبر به بیش از ۳۵ درجه هم میرسد. این فصل، فصل شلوغ گردشگری در بدروم و به تبع آن، گرانترین فصل برای سفر به این شهر است.
اطلاعات ضروری
اختلاف ساعت با تهران
بدروم در منطقهی زمانی UTC/GMT +3 قرار دارد و یک ساعت و نیم از تهران عقبتر است.
زبان رسمی
ترکی
واحد پول
لیر ترکیه (TL) = ۸۹۹۷ ریال
نوع برق شهری
۲۳۰ ولت/ ۵۰ هرتز (دوشاخه نوع C، F)
کد کشور
۹۰+
کد شهری
(۰۰۹۰)+ ۲۵۲
شمارههای اضطراری
۱۱۲
جهت رانندگی
راست
فرودگاههای بینالمللی
فرودگاه میلاس – بودروم
هزینههای سفر
میانگین هزینههای روزانه در سفر به ترکیه
سفر ارزان: بیش از ۱۵۰ لیره
سفر میانرده: ۱۵۰ تا ۳۵۰ لیره
سفر لوکس: بیش از ۳۵۰ لیره
بالای باروی این قلعه که بایستید منظرهی خیرهکنندهای از قلعهی بدروم خواهید دید که به دست شوالیههای هوسپیتالر ساخته شده است. این قلعه قرن پانزدهم میلادی ساخته و به سنت پیتر اهدا شد.
موزهی باستانشناسی زیر آب در این قلعه واقع شده است، موزهای که مهمترین موزهی حوزهی اختصاصی خود در جهان است. برای بازدید از این موزه تلاش کنید که اول وقت برسید، زیرا در زمانهای شلوغی اتاقهای موزه به قدری از جمعیت پر میشود که حرکت در قلعه و بازدید از آن بسیار دشوار خواهد شد.
یکی از عجایب هفتگانهی دنیای باستان آرامگاه هالیکارناسوس بوده که یکی از بزرگترین دستاوردهای پادشاه ماسول است. این پادشاه پیش از مرگش برنامهی ساخت این آرامگاه را با طراحی پایثیوس (معمار معبد آتنا نایک) کشید و پس از مرگش خواهر و همسرش مسئولیت نظارت بر پایان کار این معبد را برعهده گرفتند.
این موزهی کوچک و خوش ساخت که دو طبقه است به بررسی فنآوریهای دریایی و ساخت قایق از دیرباز تا کنون میپردازد.
در این موزه همچنین به علم بررسی پوستهی نرمتنان نیز پرداخته میشود و مجموعهای ۶۰۰۰ عددی از پوستهی انواع خانوادههای نرمتنان در طبقهی بالا به نمایش گذاشته شده است.
در بدروم یک کارخانهی کشتیسازی بازسازی شده وجود دارد که از زمان عثمانی باقی مانده است. این کارخانه در قدیم و در قرون ۱۸ و ۱۹ میلادی و برای در امان ماندن از حملهی دزدان دریایی دارای برج مراقبت نیز بوده است. امروزه در این مکان نمایشگاههای هنری برگزار میشود و سنگ قبرهایی قدیمی در بالای آن وجود دارد که متعلق به زمانی هستند که حروف لاتین جایگزین حروف عثمانی شد.
دروازهی میندوس در واقع تنها اثر باقیمانده از یک دیوار ۷ کیلومتری است که قرن چهارم پیش از میلاد توسط پادشاه ماسول ساخته شد و در روبروی این دروازه خندقی وجود دارد که بسیاری از سربازان اسکندر سال ۳۳۴ پیش از میلاد در آن غرق شدند.
در جادهی اصلی تورگوتریس، تئاتر باستانی ۵۰۰۰ نفری بدروم قرار دارد که بعدها در قرن سوم پس از میلاد، تعداد صندلیهای آن برای نمایشهای گلادیاتوری به ۱۳۰۰۰ افزایش یافت. این سالن در حال حاضر برای رویدادهایی مثل کنسرت مورد استفاده قرار میگیرد.
این مسجد در غرب بازار سرپوشیدهی بدروم واقع شده است.
مسجد دادگاه مرکزی
این مسجد در بازار قدیمی قرار دارد.
این مسجد دقیقا روی اسکله قرار دارد.
بدروم چه از لحاظ تاریخی و چه از لحاظ سرگرمی یک مقصد گردشگری بسیار مناسب است. توریستهایی که به این شهر میآیند تا آخرین لحظات سفرشان فعالیتهایی برای انجام دادن و تجربه کردن خواهند داشت.
گردشگران علاقهمند به ماهیگیری میتوانند با استفاده از قایقهای موجود به دریا رفته و شانس خود را برای گرفتن ماهی امتحان کنند.
گردش در دهکده ترکی
اگر دلتان میخواهد در سفرتان تجربهی تماشای زندگی روستایی و عادی مردم ترکیه را هم داشته باشید، بهتر است با یکی از تورهای روستاگردی و تنها با صرف زمان ۳۰ دقیقه به دهکدهی ترکی بروید و به تماشای سبک زندگی جالب و آرام مردم این دهکده بنشینید.
بازار تورگوتریس
اگر دلتان میخواهد به بازار های محلی بروید و از محصولات اصیل ترکی خرید کنید، بازار روستای تورگوتریس جای مناسبی برای چنین خریدهایی خواهد بود.
حمام ترکی
به بدروم که رفتید حتما زمانی را برای حمام ترکی بگذارید. در این حمام خدماتی چون ماساژ، پاکسازی پوست و دیگر خدمات ارائه میشود.
تور سافاری
یک روز را خارج از شهر و با جیپهای سافاری بگذرانید و بدروم را از زاویهی دیگر تماشا کنید. در ضمن میتوانید از شهر بدروم با تورهای یک روزه به چشمههای مطبق پاموکاله، شهر باستانی هیراپولیس، گشت قایقی در دریای اژه، افسس باستانی و غیره بروید.
مراکز خرید بدروم
اوسیس
مرکز خرید اواسیس بدروم یکی از مراکز خرید بدروم است که پر از مغازه های پوشاک و کیف و کفش می باشد . به علاوه در این مرکز خرید رستوران و همچنین سینما و بولینگ برای علاقمندان در دسترس می باشد .برای رفتن به این مرکز خرید می توانید در هر کجای شهر بودروم که قرار دارید از سرویس اتوبوس استفاده نمایید . اگر قصد خرید سوغاتی دارید نیز در این مرکز خرید می توانید از مغازه هایی با نرخ های مناسب دیدن کنید .
مرکز خرید اونیو
مرکز خرید اونیو در ماه می 2013 افتتاح گردیده است. اگر مایل به خرید در بدروم هستید، پیشنهاد می کنیم حتماً از این مرکز خرید دیدن نمایید. علاوه بر 50 مغازه ای که در مرکز خرید اونیو وجود دارد، تعدادی رستوران و کافی شاپ، فضای بازی برای کودکان، سینما، سالن بیلیارد و بولینگ نیز در این مرکز خرید و تفریحی موجود است تا لذت از خرید و گشت و گذار در آن را تضمین کند.
Osman miniatures
در خرید از این گالری زیبا توجه داشته باشید که هر چیزی که در اینجا ارائه می شود (کوچک یا بزرگ) اصلی نیست. در واقع فقط چند نقاشی که به گونه خاصی نگهداری می شوند و توسط نقاشان سلطان کشیده شده اند اصلی و گرانبها هستند. البته نقاشی های بدل نیز زیبایی خود را دارند و می توانند به محیط خود جلا بدهند. مینیاتورهای اینجا واقعا قابل تحسین هستند، و در نقوش آن می توان هنر ترکی اسلامی را به وفور مشاهده کرد.
Copperware
در ترکیه هنوز هم ظروف مسی به صورت سنتی ساخته می شود. این مرکز یکی از معروفترین مراکز فروش ظروف مسی در بودروم است.
پارچه و چرم
ترکیه سومین تولید کننده پنبه و یکی از بزرگترین تولید کننده های چرم در جهان است. محصولات ساخته شده از چرم طبیعی و پنبه در این بازار به وفور یافت می شود.
Meerschaum pipes
استفاده از پیپ در ترکیه به زمان های دور (عصر عثمانی) باز می گردد. در اینجا می توانید انواع مختلف و متنوعی از پیپ را بیابید. مراکز خرید اواسیس Oasis- چارشی Cari -لیمان از مهمترین مراکز اجناس مارکدار این شهر محسوب می شود . در Emin Diravaci’s میتوانید صنایع دستی ترکیه وفرشهای قدیمی را ببینید و اگر مایل بودید به قیمت مناسب بخرید
تِرابْزون (به ترکی استانبولی: Trabzon) شهری است در کشور ترکیه که در کنار دریای سیاه قرار دارد. این شهر مرکز استان ترابزون است. ترابوزان بر راه تجاری تاریخی ابریشم میان استانبول و تبریز قرار دارد و سالها مرکز تجاری بینالمللی مهم این منطقه بودهاست. شهر ترابزون بیشتر بهدلیل تیم فوتبال باشگاه ورزشی ترابزون سپور در ترکیه و جهان معروف است. شهر ترابزون از لحاظ جغرافیایی در کشور ترکیه و در کنار دریای سیاه قرار گرفته است. این شهر سال ها یکی از مهمترین مراکز تجاری بوده چرا که در راه تاریخی ابریشم میان استانبول و تبریز قرار دارد. این شهر به دلیل داشتن یک باشگاه ورزشی به نام “ترابزون سپور” در ترکیه و جهان بسیار معروف است. مساحت این شهر در ترکیه حدود ۱۸۸ کیلومترمربع بوده و مطابق با آمار سرشماری که در سال ۲۰۱۲ در ترابزون انجام شده حدود ۷۶۰ هزار نفر در آن زندگی می کنند.
با توجه به این که شهر ترابزون در حاشیه دریای سیاه قرار گرفته انتظار می رود که آب و هوایی نیمه گرمسیری و مرطوب را داشته باشد. در کل بسته به آن که از سفر به شهر ترابزون چه قصدی دارید و یا در چه شرایطی احساس راحتی می کنید، بهترین فصل سفر برای شما می تواند متفاوت باشد.
زبان رسمی: ترکی استانبولی
واحد پول: لیر ترکیه
نوع برق شهری: ۲۳۰ ولت/ ۵۰ هرتز
کد کشور: ۹۰+
اختلاف ساعت ترکیه نسبت به تهران: یک ساعت و نیم از تهران عقبتر است.
شمارههای اضطراری: ۱۱۲
در شهر ترابزون ترکیه مانند دیگر شهرهای این کشور نیازی به نگرانی نیست چرا که این فرهنگ غذایی مردم ترکیه و ایران تقریبا در یک سطح قرار دارد و قطعا مشکلی بابت خورد و خوراک نخواهید داشت. در ادامه راهنمای سفر به ترابزون به رستوران های بی نظیری که دراین شهر ترکیه ای و همچنین هزینه های مربوط به غذا بر اساس آمار سایت رسمی Numbeo می پردازیم.
هزینه های مربوط به غذا در این کشور را بر اساس سایت رسمی Numbeo ذکر می کنیم، که عبارتند از:
برای یک وعده غذا در یک رستوران ارزان قیمت باید هزینه ۲۰ لیر را بپردازید.
برای صرف یک وعده غذای دونفره در یک رستوان متوسط باید ۵۰ لیر پرداخت کنید.
قیمت منوهای مک دونالد در شهر ترابزون به نسبت ارزان تر است و مبلغ ۱۶ لیر می باشد.
برای تهیه آب معدنی ۱ لیر و اگر بخواهید یک فنجان قهوه میل کنید باید بابت آن ۷ لیر بپردازید.
در شهر ترابزون به طور کلی دو وسیله دُلموش و تاکسی گزینه هایی هستند که می توانید برای رفت و آمدهای داخل شهری از آن بهره ببرید.
هزینه بلیط تک سفره ۱٫۵ لیر
هزینه تاکسی زمانی درون آن می نشینید ۴ لیر و به ازای هر یک کیلومتر ۳٫۵ لیر به مبلغ اضافه می گردد. اگر بخواهید تاکسی منتظر شما بماند ۵۰ لیر باید پرداخت نمایید.
هزینه یک لیتر بنزین در این شهر ۵ لیر
در شهر ترابزون خیالتان بابت اقامت باید راحت باشه چرا تعداد هتل های موجود در این شهر بالاست و هر کدامشان بنابر انتظاراتی که شما از هتلتان می خواهید داشته باشید بسیار مناسب است. لازم است بدانید هزینه اقامت در این شهر به نسبت دیگر شهرهای ترکیه مقرون به صرفه تر است. در رابطه با اقامت در هاستل باید بگوییم که نباید همان انتظاری که در مورد امکانات و امنیت در هتل را دارید از هاستل های این شهر هم داشته باشید.
گرچه ترابزون شهر کوچکی است، اما با این حال جاذبه ها، دیدنی ها و تفریحات خاص خودش را دارد. در اینجا طیف هزینه و یا ورودی های هر یک را گفته ایم:
همانطور که از عکس ها مشخص این شهر پر از مناطق سرسبز است و پارک بوزتپه یکی از این مناطق است که در نقطه ی بالایی شهر و کنار دریای سیاه واقع شده است. این مکان یکی از بهترین نقاط برای تفریح و استراحت موقت در ترابزون و همچنین نقطه ای دیدنی برای گرفتن عکس های یادگاری است.
آدرس: Boztepe، Boztepe Çamlık Sk. No:۳، ۶۱۰۳۰ Trabzon Merkez/Trabzon، Turkey
این قلعه در مرکز شهر ترابزون قرار دارد و یکی از قدیمی ترین آثار به جا مانده از دوران امپراطوری روم به شمار می شود. از دیوار قلعه و دیوار پشتی ساختمان به عنوان ساختمان نظامی استفاده می شده است.
آدرس: Ortahisar Mahallesi, Burç Sk. No:10, 61030 Trabzon Merkez/Trabzon, Turkey
دریاچه ای با منظره ای بسیار زیبا و مکان های دیدنی محصور کننده را دارا می باشد. طبیعت بکر این منطقه با جنگل های فشرده از درخت تشکیل شده است و نکته ی جالب آن وجود مساجد متعدد در بین جنگل های و مناره های مساجد از بین درختان بیرون زده شده اند و جلوه ی وصف ناپذیری را در نگاه بازدید کنندگان به وجود می آورد.
آدرس: Uzungöl Bucağı Yolu، ۶۱۹۴۰ Uzungöl/Çaykara/Trabzon، Turkey
صومعه ای درون یک غار در دل کوه ها و کنار جویبار وجود دارد که در ۱۷ کیلومتری ماچکا قرار دارد. ارتفاع این غاز از دره ۲۵۰ متر است و برای رسیدن به آن باید راه پرپیچ و خمی را طی کنید. این صومعه بسیار زیباست و سعی کنید حتما دوربین عکاسی همراه خودتان داشته باشید.
آدرس: Maçka Yolu، ۶۱۷۵۰ Altındere/Maçka/Trabzon، Turkey
بنای ایاصوفیه در دوره امپراتوری بیزانس به سال ۵۳۲ میلادی بنا به دستور امپراتور کنستانتین اول ساخته شد و در قرن ششم میلادی به دستور ژوستینیانوس امپراطور روم مورد مرمت قرار گرفت و به مدت ۹۱۶ سال به عنوان کلیسا مورد استفاده قرار گرفت. بعد از فتح استانبول توسط سطان محمد فاتح در سال ۱۴۵۳ این مکان به مسجد تبدیل شد و به مدت ۴۸۲ سال نیز به عنوان مسجد مورد استفاده قرار گرفت و در سال ۱۹۳۵ به دستور کمال آتاتورک و تصویب هیات وزیران وقت تبدیل به موزه شد.
آدرس: Fatih، Ayasofya Müzesi، ۶۱۰۴۰ Trabzon Merkez/Trabzon، Turkey
از آنجایی که مردم ترکیه ارادت خاصی به آتاتورک دارند و در هر مکان، خانه و یا مغازه ی خود عکس آتاتورک را می توانید ببینید، قصری در قسمت شمالی ترابزون قرار دارد که مسیر منتهی به قصر آتاتورک سربالایی می باشد که با گذر کردن از آن نمای شهر را می توانید به خوبی ببینید و از آن لذت ببرید. بنای این قصر دو طبقه هست که در یکی از اتاق های طبقه اول اثر معروفی از فرش های ایرانی وجود دارد.
آدرس: Soğuksu Mahallesi، Atatürk Köşkü، ۶۱۰۴۰ Ortahisar/Trabzon، Turkey
آدرس: Cumhuriyet Mahallesi, Devlet Karayolu Cad. No:19, 61290 Yomra/Trabzon, Turkey
آدرس: Hızırbey Mahallesi, Maraş Cad D:No: 170, 61200 Ortahisar/Trabzon, Turkey
آدرس: Gülbaharhatun Mahallesi, İnönü Cd. No:8, 61040 Merkez/Ortahisar/Trabzon, Turkey
آدرس: Kalkınma Mahallesi، Devlet Karayolu، ۶۱۰۸۰ Ortahisar/Trabzon، Turkey
ازمیر یکی از شهرهای ترکیه است. ازمیر سومین شهر بزرگ ترکیه بعد از استانبول و آنکارا از لحاظ بزرگی و دارای موقعیت ممتاز به عنوان شهری تجاری، صنعتی و بندری. جمعیت آن طبق آخرین سرشماری در سال ۲۰۰۸ میلادی ۳٫۷۳۹٫۳۵۳ نفر میباشد. این شهر در ساحل دریای اژه قرار دارد.
ازمیر بعد از استانبول و آنکارا سومین شهر مهم ترکیه است و حدود ۴ هزار نفر جمعیت دارد. این شهر در ساحل دریای اژه قرار دارد و از جاذبه های ترکیه به حساب می آید. ازمیر مناطق زیادی دارد و منطقه کوناک تاریخ شهر را به تصویر می کشد. این شهر دومین بندر بزرگ بعد از استانبول است.
تاریخ طولانی پر از فراز و نشیب ازمیر از آن شهری باستانی ساخته است. بر اساس حفاری هایی که باستان شناسان انجام داده اند تاریخ زندگی در این شهر به ۶۵۰۰ سال قبل از میلاد مسیح برمی گردد. بعد از جنگ جهانی اول و شکست امپراتوری عثمانی با توجه به اینکه بیشتر جمعیت این ناحیه را یونانی ها تشکیل می دانند یونان نه فقط اداره ازمیر که اداره کل ناحیه اژه را بر عهده داشت. آتاتورک در ۹ سپتامبر ۱۹۲۲ ازمیر را به کشور ترکیه برگرداند، هر سال این روز به عنوان روز آزادی شهر جشن گرفته می شود.
ازمیر آب و هوای مدیترانه ای دارد و این به معنی تابستان های خشک، طولانی و گرم و زمستان های ملایم و بارانی ست. متوسط بارش سالانه ۶۸۶ میلی متر است که ۷۷ درصد این بارش در ماه های آبان تا اسفند اتفاق می افتد. بیشترین دمای هوا در زمستان بین ۱۰ تا ۱۶ درجه است. در تابستان گاهی دمای هوا به بالای ۴۰ درجه می رسد اما معمولا بین ۳۰ تا ۳۶ درجه است.
با اینکه ازمیر تابستان های گرمی دارد اما بیشتر گردشگرن تابستان را برای سفر به این شهر انتخاب می کنند. در هنگام غروب هوا خنک می شود و نسیم دلپذیری شهر را فرا می گیرد.
اطلاعات کلی
زبان: ترکی
واحد پول: لیر ترکیه
برق: ۲۳۰ ولت، ۵۰ هرتز
فرودگاه ها: فرودگاه بین المللی عدنان مندرس که در ۱۸ کیلومتری جنوب غربی شهر قرار دارد.
شماره های اضطراری:۱۱۲
هزینه های سفر
هزینه اقامت: هزینه یک شب اقامت در میدان کوناک در هتل های ۴ ستاره از شبی ۱۳۵ هزار تومان شروع و تا شبی ۳۱۰ هزار تومان متغیر است. اقامت در هتل های ۵ ستاره از شبی ۴۴۰ هزار تومان شروع و تا شبی ۷۰۰ هزار تومان در هتل های لوکس تر در تغییر است.
هزینه خورد و خوراک: هزینه یک وعده غذا در رستوران های ارزان ۱۵ لیر، در رستوران های متوسط برای دونفر ۶۰ لیر است. برای غذا خوردن در مک دونالد باید ۱۵ لیر بدهید.
هزینه حمل و نقل: هزینه خرید بلیط برای برای حمل و نقل عمومی ۲/۶ لیر است. کرایه تاکسی از ۳/۱۲ لیر شروع می شود و هر ۱ کیلومتر ۲/۴۵ لیر به آن اضافه می شود.
میدان کوناک میدان اصلی مرکز شهر است که به خاطر برج ساعتش معروف شده این برج نماد شهر ازمیر است و در سال ۱۹۰۱ ساخته شده است. در اطراف این میدان جاذبه هایی مثل مسجد یالی و بازار کمرالتی قرار دارد.
این آسانسور را یک تاجر یهودی در سال ۱۹۰۷ ساخت و هدف از ساخت آن رفتن به مناطقی بود که در بالای تپه قرار داشتند. سازوکار این آسانسور با آب بود ولی بعدها بعد از مرمت آسانسور برای راه اندازی اش از برق استفاده شد. در بالای آن رستورانی هست که نمای زیبایی از شهر ازمیر دارد.
آسانسور ازمیر (izmir asansor) بنای منحصر به فردی است؛ بنای آسانسور در ازمیر در سال 1907 میلادی در میدان کاراتاش به منظور جابجایی مردم از ساحل کاراتاش به بالای تپه ساخته شد. این جابجایی در ابتدا به وسیلۀ نیروی آب صورت می گرفت و بعدها با پیشرفت تکنولوژی، نیروی الکتریسته در آن به کار گرفته شد. از این رو، این بنای تاریخی ازمیر به یکی از جاذبه های گردشگری ازمیر تبدیل شده است، گردشگران زیادی را به خود جذب می کند و از مقاصد گردشگری تورهای ترکیه (تور ازمیر) محسوب شود.
بنای آسانسور ازمیر از سنگ بِرش قرمز رنگ ساخته شده و قدمت آن 104 سال است. امروزه از این بالابر استفاده نمی شود و صرفاً جهت بازدید گردشگران کاربرد دارد. این بالابر و محوطه اطراف آن در هنگام طلوع و غروب آفتاب یکی از زیباترین نقاط ازمیر است و بسیاری از توریست ها فرصت را غنیمت شمرده و عکس هایی به یادگار تهیه می کنند.
در روزگاران قدیم، افراد برای بالا رفتن از خیابان تحلیل رفعت پاشا در بالای شهر، باید ۱۱۵ پله را طی می کردند.از این رو در سال ۱۹۰۷ تاجر یهودی به نام داریو مورنو، در میدان کارتاش بنای بسیار بلندی برای جابجایی مردم از ساحل کارتاش به بالای تپه ساخت که با فشار آب کار میکرد و بعدها به دلیل پیشرفت تکنولوژی این جابجایی به وسیله نیروی الکتریکی صورت گرفت.
افراد و گردشگرانی که از این جاذبه توریستی دیدن می کنند می توانند بعد از یک گردش مفصل، از رستوران این جاذبه گردشگری ازمیر استفاده کنند؛ این رستوران در بخش بالایی آسانسور ساخته شده است و نمایی زیبا از شهر ازمیر، به ویژه در شب ها به تصویر می کشد. در این رستوران، علاوه بر غذاهای ترکی، غذاهای ایتالیایی و فرانسوی نیز سرو می شود؛ مشهورترین غذای این رستوران کباب سنتی ترکی است که با گوشت قرمز تهیه می شود و در سس گوجه فرنگی تفت داده می شود.
علاوه بر رستوران، کافه ها و بارهایی هم در اطراف این بالابر وجود دارد که مورد استفاده گردشگران قرار می گیرد. گالری های هنری نیز در محوطه اطراف وجود دارد که تحت عنوان نمایشگاه آسانسور ازمیر نیز از آن ها یاد می شود.
شما می توانید هر روز هفته ، بین ساعت 8 صبح تا 12شب، از این آسانسور تاریخی شگفت انگیز دیدن کنید.
هزینه ی این آسانسور تاریخی قبلا پرداخت شده است، اکنون می توانید به صورت رایگان بازدید کنید.
آدرس: Turgut Reis، Şht. Nihatbey Cd 76 / A، 03500 – Konak / Izmir
تلفن : 902322934777+
بنای آسانسوردر خیابان Dario Moreno واقع شده است که این خیابان از سوی مردم به بن بست آسانسور معروف است. شما به راحتی با پیاده روی می توانید از برج ساعت ( Izmir Clock Tower )در میدان Konak به آسانسور برسید .
اکنون این مکان تنها جنبه ی گردشگری دارد و قابل استفاده برای جا به جایی مردم نیست و تنها از رستورانی که در قسمت بالای این بنا ساخته شده و نمای بسیار زیبا و دل انگیزی که از شهر ازمیر دارد، می توان استفاده کرد.
خیابان هایی کوچک در میان خانه های دوره عثمانی که در کافه های آنجا می توانید چای ترکی بنوشید.
بازارهای سنتی رنگ و بوی متفاوتی دارند که باعث می شود گاهی آن ها را به مراکز خرید لوکس شهر ترجیح بدهیم. در اینجا می توانید سوغاتی ها و وسایل ارزان قیمت زیادی پیدا کنید، مردم محلی را ببینید و در رستوران هایش غذاهای ساده ی محلی بخورید.
بازار کمرالتی ازمیر را میتوان یکی از مهم ترین بازارها و مراکز خرید ترکیه نام برد که دارای فروشگاههای برند و مجلل است. اگر شما از آن دسته از گردشگرانی هستید که با تور ازمیر به این شهر سفر کردهاید و دوست دارید در فرهنگ ازمیر غرق شوید به بازار کمرالتی این شهر بروید. هر آنچه را که بخواهید از عتیقههای جادوکننده و خیرهکننده، جواهرهای بسیار ظریف و زیبا، انواع لباس، وسایل چرمی و زیور آلات گرفته تا انجیر و کشمش خشک را در بازار کمرالتی خواهید یافت.
بازار کمرالتی نیز همانند برج ساعت ازمیر یکی از قدیمی ترین و مهمترین نشانه های عثمانی ها است که در شهر ازمیر به یادگار مانده؛ این بازار در قرن هفدهم و طی سال های 1650 تا 1670 میلادی ساخته شد و در زمان ساخت آن یک کاروانسرای بزرگ نیز بنا شد که هنوز هم در مرکز بازار دیده می شود. بسیاری از بناهای تاریخی که در بازارهای قدیمی ساخته می شد، در اینجا نیز به چشم می خورد؛ بناهایی مانند حوض، حمام ترکی، مساجد و نمازخانه. قیزلرآقاسی خان (Kızlarağası Han) نیز یکی دیگر از این بناهای تاریخی و یک انبار مهمات جنگی بود که در سال 1744 توسط عثمانی ها ساخته شد که آن را نیز می توان در اینجا دید. کاروانسرایی که در این محدوده وجود دارد شبیه به کاروانسرای İç Bedesten در بازار بزرگ استانبول است.
این بازار سنتی به داشتن مغازه های جواهر فروشی و جواهراتی با طرح های منحصر به فرد مشهور است. اگر قصد خرید سوغاتی برای عزیزانتان دارید، اینجا جای مناسبی است؛ می توانید سوغاتی و خوراکی های و خوشمزه ای تهیه کنید، از جمله انجیر خشک، آب نبات و شکلات، انواع ادویه جات، ترشی، مربا، مارمالاد و سایر مواد غذایی؛ علاوه بر این ها، فروشگاه و مغازه های صنایع دستی، لباس، کفش و اسباب بازی نیز وجود دارد که برای خرید سوغاتی مناسب هستند. میوه ها و سبزی های تازه نیز به فروش می رسد.
اگر گرسنه هستید، رستوران های زیادی وجود دارد و شما نیز گزینه های زیادی برای انتخاب دارید. بیشتر این رستورن ها حداقل دو نسل است که مشغول به کار هستند. در این رستوران ها برای افرادی که گیاه خوار هستند نیز غذاهای لذیذی سرو می شود، بنابراین محدودیتی برای گیاهخواران وجود ندارد. اگر هوس خوردن یک فنجان قهوه ترک کردید، به کافی شاپ هایی که در همین محدوده و بین مسجد حصار (Hisar Mosque ) و قیزلرآقاسی خان (Kızlarağası Han) قرار دارند و در شهر معروف هستند سری بزنید.
ساعت کار این بازار سنتی ازمیر که در محله کوناک و در امتداد خیابان تاریخی آنافارتالار (Anafartalar Street) واقع شده است از 8 صبح تا 7 عصر می باشد.
Address: Konak Mh. 35250 Konak, Izmir, Turkey
اینجا بزرگترین و قدیمی ترین مسجد ترکیه است که یک محوطه تاریخی و منبر و محرابی تماشایی دارد. ازمیر مساجد دیگری مثل سالیچی اقلو، شادیروان و کمرالتی هم دارد که می توانید از آن ها هم دیدن کنید.
امروزه مساجد با شکوه ازمیر به یکی از جاذبه های مهم گردشگری این شهر مبدل شدهاند. اگر با تور ترکیه به ازمیر سفر کردید حتما از مسجد حصار که از قدیمی ترین و بزرگ ترین مساجد شهر ازمیر به شمار میرود دیدن کنید. قدمت مسجد حصار ازمیر به قرن شانزدهم میلادی برمیگردد.
با توجه به این که کشور ترکیه کشوری است که تعداد قابل توجهی مسلمان را در خود جای داده، مساجد متعددی نیز در این کشور و در شهرهای مختلف آن ساخته شده است. برخی از این مساجد در سال های نه چندان دور ساخته شده اند و برخی نیز قدیمی و کهن بوده و به عنوان اماکن دیدنی مذهبی و جاذبه توریستی ترکیه به شما می روند. در شهر ازمیر مسجد زیبا و با شکوهی وجود دارد که در سال های 1592 تا 1598 توسط شخصی به نام “آیدین اغلو یاکاپ بیگ” ( Aydinoglu Yakup Bey ) ساخته شد. این مسجد بزرگ که «مسجد حصار» (Hisar Mosque) نام دارد از اماکن دیدنی ازمیر محسوب می شود و هر ساله علاقه مندان زیادی را به خود جذب می کند.
مسجد حصار ازمیر، امروزه در کنار مجموعه اداری کمرالتی ( Kemeralti ) قرار دارد. مغازه های کوچکی در کنار دروازه های اصلی مسجد قرار دارد که بیشتر گل فروش هستند؛ همچنین مکان های معتبری برای نوشیدن چای و گپ زدن وجود دارد. یکی از باورها یا شایعه هایی که مورد مسجد حصار ازمیر وجود دارد این است که این مسجد توسط سه اهدا کننده خَیّر ساخته شده است و به همین دلیل است که در آن سه دروازه و سه میراب ساخته شده است.
این مسجد توسط آیدین اوغلو یاتوپ در بین سالهای 1592-1598 بنا گردید که نمای بیرونی آن سنگی است و گنبد آن را با لایهای از سرب پوشاندهاند. نمای داخلی مسجد حصار ازمیر از بهترین نمونههای هنر اسلامی دوره عثمانی است. این مسجد دارای یک اندرون دلپذیر با یک منبر و محراب زیباست. یک گنبد اصلی در مرکز مسجد حصار وجود دارد که توسط هشت ستون سنگی و دو گنبد بزرگ از دو طرف احاطه شده است. همچنین 3 گنبد کوچک نیز در قسمت پشتی این گنبد وجود دارد که دیدنشان تماشایی است.
مسجد حصار در قرن نوزدهم و بیستم چندین بار احیا شد و از این رو برخی از تأثیرات اروپایی را به خود گرفت که امروزه این تغییرات و تأثیرات را می توان در آن مشاهده کرد.
قلعه ای قدیمی بر روی تپه ای بلند که در گذشته به این قلعه پاگوس گفته می شد و امروز گردشگران زیادی از آن دیدن می کنند.
وقتی قدم به سرزمین زیبای ازمیر می گذارید، زیبایی ها و مکان های دیدنی این منطقه شما را مجذوب خود می کند. یکی از این مکان های دیدنی قلعه کادیفه کاله ازمیر است. این قلعه زیبایی های منحصر به فرد خود را دارد که چشم هر بازدیدکننده را به خود خیره می کند. این یک قلعه تاریخی است که چندین سال است که بازدیدکننده های شهر ازمیر آن را در رأس مناطق بازدید خود قرار می دهند. شما نیز اگر به ازمیر ترکیه رفتید حتما سری به این قلعه بزنید تا از شکوه معماری باستانی دیدن کنید و از اوج معماری دوره های عثمانی و بیزانس لذت ببرید.
تاریخچه قلعه کادیفه ترکیه دژ کادیفه کاله توسط Lymechos که یکی از ژنرال های اسکندر بزرگ بود ساخته شد. داستان قصر کادیفه در اسمیرنا به طور کامل به یونان باستان مرتبط است؛ اسمیرنا که نام قدیمی ازمیر است، منطقه ای بود که در سال 197 قبل از میلاد تحت کنترل پادشاهی پرگامون قرار گرفت. پس از مرگ Attalos II، پادشاه Pergamon، آن را به رومی ها واگذار کرد. در 178 میلادی، شهر تحت تاثیر زلزله ویرانگری قرار گرفت و به دستور امپراطوری روم، مارکوس اورلیوس، بازسازی شد.
در سال 395 میلادی، امپراطوری روم تقسیم شد و اسمیرنا تحت حکومت بیزانس قرار گرفت و حکومت بیزانس آن را بازسازی کرد. در طول قرن های بعدی، اسمیرنا به منطقه ارزشمندی تبدیل گشت و توسط بیزانس، اعراب، سلجوقیان، صلیبیون و ژنو ها حکمرانی شد. در سال 1402 تیمور، جنگ سالاران مغول، بخش مسیحی اسمیرنا را فتح کرد و در دهه 1440 میلادی، دژ توسط یکی از سلاطین عثمانی فتح شد.
قلعه کادیفه ۱۸۶ متر ارتفاع دارد که در گذشته از دژهای این قلعه برای نگهبانی دائمی شهر ازمیر و دریای اژه استفاده میشد. در ابتدای ساختِ قلعه کادیفه کاله ازمیر نام آن را قلعه پاگوس نامیدند. این قلعه در بازه زمانی که آمازونها در ازمیر سکونت داشتند ساخته شد. قلعه کادیفه کاله در زمان امپراطوری عثمانی، یونان، رم و امپراتوری بیزانس دستخوش تغییرات و تحولات بسیاری قرار گرفت و به حالت کنونی که در حال حاضر میبینید درآمد. در نزدیکی قلعه کادیفه کاله ازمیر میتوانید از مخزن باستانی که در گذشته برای ذخیره آب آشامیدنی از آن استفاده میشد دیدن کنید.
بازسازی های قلعه در زمان اسکندر کبیر انجام شد. یکی از ژنرال های اسکندر که لیسماکوس نام داشته است این قلعه را دوباره بازسازی کرد. بعد از بازسازی او قلعه کادیفه کاله به همین شکل تا به امروز باقی ماند. درست در همان زمان اسکندر دیوارهای قلعه به آن افزوده شدند. این قلعه باشکوه و زیبا در فاصله نزدیکی از نوار ساحلی قرار دارد و می توان از این قلعه یک چشم انداز عالی از خلیج ازمیر داشت و از زیبایی منحصر به فرد این قلعه و مناظر اطراف لذت برد. در اطراف این قلعه چشم اندازهای زیبایی وجود دارد که هر بازدید کننده ای می تواند از آنها لذت ببرد.
شما نیز اگر تصمیم به سفر به ازمیر گرفتید و خواستید با تور به این شهر زیبای ساحلی بروید. حتما سری به قلعه کادیفه کاله بزنید. این قلعه باستانی با ویرانه های دوران مختلف تاریخ چیزهای زیادی برای دوست داران تاریخ و مناطق گردشگری دارد.
هر شهر و کشوری برای خود یک یا چند نماد دارد. یکی از نمادهای کشور ترکیه در شهر ازمیر، برج ساعت ازمیر میباشد که از مهم ترین مکان های دیدنی در ازمیر شناخته شده که به گونه ای از تزئینات این شهر میباشد و در مرکز شهر کناک است. برج ساعت ازمیر نام دیگری به اسم ساعت کولسی دارد و در مزکر یک میدان در ازمیر واقع شده است.
این برج ساعت تاریخچه بسیار جالبی دارد. برج ساعت ازمیر در واقع یک هدیه از طرف معمار لوانتین فرانسوی، ریموند چارلز پیر به سلطنت عبدالحمید دوم بوده به مناسبت 25امین سالگرد او. معمار لوانتین فرانسوی این برج ساعت را به سبک و طرح عثمانی در سال 1901 ساخت و تعداد زیادی از آن در شهر بالکان که پادشاهی عثمانی قرار داشت، شهرهای صربستان، بوسنی و مونته نگرو، بلگراد، پریجولیه، سارایوو، بانالوکا و استاراورشوس میباشد.
درست در کنار برج ساعت کوناک، مسجد کنیک یالی قرار گرفته است. مسجد یالی نیز به سبک معماری عثمانی ساخته شد. این مسجد در زلزله سال 1920 آسیب دید و در سال 1964 بازسازی شد. کاشی کاری های فیروزه ای رنگ با طرح هشت ضلعی تصاویر زیبایی را به تصویر می کشد که سبب شگفت زده شدن بازدیدکنندگان می شود. عکس های برج ساعت ازمیر ترکیه را در گالری مربوط به همین مطلب ببینید.
این برج در شلوغ ترین بخش شهر ساخته شده است. گفته می شود طراحی آن علاوه بر معماری عثمانی از معماری آفریقای شمالی نیز بهره گرفته است و در نقوش آن از این منطقه الهام گرفته شده است. نام دیگر برج ساعت کولسی می باشد. این برج که به ارتفاع ۲۵ متر در قلب شهر ازمیر واقع شده است از جمله زیبایی های این شهر محسوب می شود.
وجود ۴ فواره در کنار برج ساعت به آن زیبایی دو چندان بخشیده است. شاید ارتفاع آن در کنار ساختمان های اطراف بسیار ناچیز به نظر برسد اما آنچه این برج را نماد این شهر کرده است جایگاه تاریخی آن و همچنین زیبایی در ساخت و چشم نواز بودن آن می باشد.
در هنگام شب، با تاریک شدن هوا و با روشن شدن چراغ های این برج و نورپردازی که در آن صورت می گیرد زیبایی آن چند برابر می شود و نقش و نگارهای حک شده بر آن بیشتر خودنمایی کرده و نظر هر بیننده ای را به خود جلب می کند. حتی اگر سفرتان به این شهر به دلیل خرید از بازار بزرگ آن است که بسیار اجناس با کیفیت و قیمت مناسبی دارد، بازدید از این برج و لذت بردن از مناظر آن را از دست ندهید.
در شهر مرزی ازمیر جاذبه های بسیاری وجود دارد که میتوانید در سفرتان از آن ها لذت ببرید. یکی از دیدنی های شهر ازمیر عمارت (کاخ) بیرگی کاکی راگا است که در کشور ترکیه واقع شده است. کاخ بیرگی کاکی راگا از کاخهای کمیابی در ازمیر به شمار میآید که تا به امروز معماری خاص آن در منطقه ی اژه محافظت شده است.
«عمارت یا کاخ بیرگی کاکی راگا » (Birgi Cakiraga) یکی از اماکن دیدنی ازمیر است که در منطقه اژه قرار دارد. عقیده عمومی بر این است که عمارت بیرگی کاکیراگا توسط شریف علی آقا (Şerif Aliağa) ساخته شده است. می توان گفت که این کاخ یک منبع مهم جهت درک تأثیر عثمانی ها در معماری ترکیه به حساب می آید. ساخت و ساز عمارت در سال 1761 توسط شریف علی آقا آغاز شد؛ سبک غنی، رنگ ها و تزئینات این عمارت حاکی از آن است که این بنا در نیمه اول قرن نوزدهم ساخته شده است.
سبک معماری این بنا، از سبک های خاص معماری است؛ ورودی کاخ با دو درب جداگانه بزرگ و چوبی ساخته شده است. دسترسی از طبقه همکف به طبقه بالا توسط پله هایی با نرده چوبی امکان پذیر است. در طبقه وسط، ارتفاع سقف نسبت به طبقات دیگر کمتر است که به همین دلیل این طبقه در زمستان مورد استفاده قرار می گرفت؛ در این طبقه پنج اتاق و یک توالت وجود دارد.
برخلاف طبقه وسط، طبقه بالا سقف بلندی دارد، بنابراین، این طبقه در تابستان مورد استفاده قرار می گرفت. همانند طبقه وسط، طبقه بالایی نیز دارای یک طرح طویل و مستطیلی شکل است. در این طبقه دو اتاق بزرگ چوبی وجود دارد.
آنچه که سبب منحصر به فرد بودن عمارت بیرگی کاکی راگا و جلب نظر کردن آن می شود، به کارگیری چوب و در نظر گرفتن پانوراما در ساخت آن است.
تا سال 1950 از این عمارت به عنوان محلی برای سکونت استفاده می شد، اما پس از آن به وزارت فرهنگ منتقل شد تا اینکه در سال 1977 بازسازی و ترمیم آن توسط وزارت فرهنگ آغاز شد. در سال 1983، ترمیم بنا با حفظ معماری اصلی انجام شد. مرحله اول ترمیم و طراحی محیطی در سال 1993 توسط اداره کل آثار تاریخی و استحکامات صورت گرفت و نمایشگاه های داخلی در موزه باستان شناسی و موزه ادیسه برگزار گردید.
پس از بازدید از شهر ازمیر بازدید از کاخ بیرگی کاکی راگا را فراموش نکنید، چرا که میتوانید نقاشیهای زیبا و تاریخی شهر ازمیر را که بر دیوارهای این عمارت حک شده است تماشا کنید. همچنین بعد از گشتوگذار در عمارت (کاخ) بیرگی کاکی راگا میتوانید از دیگر دیدنی های شهز ازمیر همچون موزه تاریخ طبیعی و موزه ماشین کی دیدن کنید.
گردشگران در تور ترکیه میتوانند از جالبترین جاذبه های شهر ازمیر دیدن کنند. موزه ماشین کی یکی از دیدنی ترین جاذبه هایی است که میتوانید در شهر ازمیر ببینید. وقتی وارد این موزه میشوید احساس میکنید سوار ماشین زمان شدهاید و به گذشته سفر کردهاید.
موزه بزرگ ماشین کی شامل اتومبیلها و موتورسیکلتهای ترکیه میشود که در خارج از شهر ازمیر قرار گرفته است. این موزه بیش از 170 مدل از موتور 1886 بنز تا ماشینهای سوپر اسپرت را در خود جای داده است. موزه ماشین کی که در Torbali قرار دارد در سال 2015 توسط برادارن مورات و سلیم Ozgorkey افتتاح شد. یک مجموعه منحصر به فرد از اتومبیلهای تاریخی و موتور سیکلت است که از بزرگترین نمایندگیهای خودرو در ترکیه به شمار میآید.
گردشگران تور ازمیر در سفر به ترکیه علاوه بر مشاهده ماشینها و موتورهای کلاسیک میتوانند از 300 نوع کلاه خاص که مربوط به دوران قبل از جنگ جهانی دوم است بازدید کنند. هر ماشین یا حداقل تعداد زیادی از آنها که در موزه ماشین کی دیده میشود دارای سرگذشت متفاوتی هستند که شایستگی حضور در موزه ماشین کی را دارند.
بعضی از ماشین ها به شما این حس رو می دهند که در دوران مردان دیوانه هستید بعضی ها هم در دوران قدیم هالیوود یا فیلم های قدیمی ترکی مثل Yeşilçam هستید.
موزه ماشین key در ششم ماه می در منطقه تربلی ازمیر، برای بازدید عموم شروع به کار کرد وسعت این مجموعه در حدود 7000 متر مربع می باشد این موزه شامل 130 مدل از ماشین های کلاسیک که از 1880-2011 ساخته شده اند و اولین ماشینی که برند های مختلف و معروف مانند BMW ، MINI، مرسدس بنز، کادیلاک، فورد و پورشه طراحی و ساخته اند می باشد. این موزه تنها شامل ماشین نیست بلکه دارای 40 نوع موتورسیکلت قدیمی و2550 ماشین مدل و 300 نوع کلاه خاص مربوط به دوران قبل از جنگ جهانی دوم،به علاوه روسری هایی که مضمون خاصی را دارند نیز در این موزه ماشین می توان یافت.
بر روی دیوارهای موزه ماشین کی تبلیغات و نشانههایی نئون که مربوط به سالهای 1950 است را می بینید. این تبلیغات و نشانههای تزیین شده بر روی دیوار به بازدیدکنندگان حس نوستالژیک آن زمان را منتقل میکند. با کمی گشتوگذار در موزه ماشین کی میتوانید از یک کافه براق بازدید کنید که در ساخت آن از کافههای آمریکایی الهام گرفتهاند. این کافه در موزه ماشین کی به قدری طبیعی ساخته شدهاند که این حس را به شما میدهد که انگار از نقاشی ادوارد هوپر (یک نقاش و چاپگر واقع گرای آمریکایی) بیرون پریدهاند.
درسفر به تور ترکیه اگر شهر ازمیر را انتخاب کردهاید، بازدید از دیدنی های شهر ازمیر را از دست ندهید. گردشگران تور ترکیه در سفر به شهر ازمیر میتوانند از موزه باستان شناسی ازمیر که در نزدیکی میدان کناک است دیدن کنند. همچنین با آثار بسیاری از مجسمهها و عتیقهجات برنز که مربوط به دوره یونانی و رومی است آشنا شوند.
این موزه در سال ۱۹۲۴ میلادی تاسیس شد و ساختمان آن در محل کلیسای رهاشده به نام آیاووکلا ساخته شد و در سال ۱۹۲۷ به روی عموم گشوده شد.
موزه باستان شناسی بعدها به پاویلیون ملی آموزشی در پارک فرهنگی که در سال ۱۹۵۱ به موزه تبدیل شد، انتقال یافت.اما کارهای باستان شناسی در ازمیر، سمیرنا، و شهرهای باستانی همسایه، موزه بزرگتری را به وجود اورد. موزه جدید در سال ۱۹۸۴ تاسیس شد.
بازدیدکنندگان موزه مدرن باستانشناسی میتوانند از سه طبقه این موزه بازدید کنند. این موزه شامل طبقاتی همچون سالنهای نمایشگاه، آزمایشگاهها، انبارها، اتاقهای عکاسی، کتابخانهها و سالنهای کنفرانس میشود. با ورود به موزه باستانشناسی ازمیر میتوانید به بازدید از آثار تاریخی مختلفی در طبقات این موزه بروید. میتوانید سری به طبقه میانی موزه باستانشناسی ازمیر که شامل سنگهای مرمر میشود بزنید.
در سالن طبقهی بالا میتوانید از آثار باستانی شهرهای تاریخی همچون ایسوس، کاندارلی، برگاما، بایراکلی و یافتههای سرامیکی که پس از حفاری در ایاسوس کشف شدهاند دیدن کنید. از دیگر دیدنیهای تاریخی در موزه باستانشناسی میتوان به زیورالات طلا، نقره، سنگهای قیمتی و سکههایی از دوران روم اشاره کرد که بازدیدکنندگان در برنامه سفری خود بازدید از این موزه را نباید از دست بدهند.
ازمیر دیدنی های تاریخی و فرهنگی زیادی را در خود جای داده است. اگر با تور ترکیه به ازمیر سفر کردید، حتما از موزه آتاتورک این شهر دیدن کنید. این موزه در بلوار آتاتورک ازمیر قرار دارد که بین سالهای 1875 الی 1880 با حمایت مالی یک تاجر فرش ساخته شد. این موزه متعلق به آتاتورک بنیانگذار فعلی جمهوری ترکیه بود و در طراحی و ساخت آن از سبک خانههای سنتی آنالیا استفاده شده است.
خانه ی آتاتورک، یادگار بنیان گذار و یکی از مهمترین شخصیت های تاریخی جمهوری ترکیه ،مصطفی کمال پاشا آتاتورک، می باشد که درواقع این خانه بنای بازسازی شده ی ساختمانی می باشد که آتاتورک در آن اقامت داشته است. آنچه در این موزه به نمایش گذاشته شده به خوبی بیانگر نگرش ترک ها نسبت به آتاتورک، و همچنین تفکرات و دیدگاه های خود اوست.آتاتورک برای اولین بار در مارس 1930 به دلیل سرد بودن هوا در ازمیر تصمیم گرفت به آنتالیا که دارای آب وهوای گرم و مطبوعی است سفر و آنجا در ویلایی اقامت کند. به محض ورود، آتاتورک با اشتیاق و خوش آمد ساکنان آنتالیا مواجه شد. هنگام حرکت از کپزبه مرکز آنتالیا مردم به ردیف جمع شده بودند تا رهبر جمهوری ترکیه را از نزدیک ببیند. این خوشحالی آنقدر زیاد بود که رییس جمهور به عنوان یادگاری، ویلایی اختصاصی هدیه گرفت.
پس از مرگ آتاتورک در سال 1938 ویلای او تبدیل به یک موسسه ی آموزشی دخترانه شد. در سال 1984 وزارت فرهنگ و گردشگری ترکیه این ساختمان را تحویل گرفت و تصمیم بر آن شد که آن را به موزه تبدیل کند. متاسفانه این امر با بازسازی راه ها در شهر مصادف و ساختمان به منظور گسترده کردن یکی از خیابان ها تخریب گردید. بعدها این ویلا بازسازی و در سال 1986 به عنوان یک موزه افتتاح شد.
در ساخت موزه آتاتورک از سبک تلفیقی همچون سبک نئوکلاسیک و سبکهای معماری دوره عثمانی و معماری شرقی استفاده کردهاند. مساحت موزه آتاتورک 852 متر مربع است. این موزه از چهار طبقه تشکیل شده که هر طبقهای ویژگی خاص خود را داراست. طراحی داخلی موزه آتاتورک به گونهای است که تمامی اتاقها به نشیمن مرکزی منتهی میشود.
در این موزه تعداد زیادی از وسایل شخصی آتاتورک از کتاب و اسناد گرفته تا عکس و مجسمه وی نگهداری میشود. همچنین لوازم آنتیک، شومینههای مزین شده و راه پلههای بزرگ جذابیت موزه آتاتورک را چندین برابر کرده است. در هنگام گشتو گذار در داخل موزه آتاتورک در طبقهی اول، نیم تنهای از مجسمه آتاتورک و عکسهای مختلفی که از وی تزیین شده را میبینید و در قسمت اتاق پشتی یادگارییهای از دوران جنگ عثمانی و لباسهای نظامی آتاتورک به جامانده که در معرض نمایش بازدیدکنندگان قرار گرفته است.
طبقه دوم موزه آتاتورک مربوط به لباسها و درجات نظامی آتاتورک، لوازم کار او مانند میز و صندلی، لوازم نگارش، ساعت، جعبه سیگار و رادیوی اهدایی دولت آمریکا به وی میشود که دیدنش تماشایی است. در طبقه سوم موزه آتاتورک نیز عکسهایی از انقلاب ترکیه و کتابهای مختلف از آتاتورک و عکسهای وی در زمان مرگ قرار گرفته که پیشنهاد میکنیم از بازدید این طبقه جا نمانید.
شهر ازمیر در ترکیه مناطق گردشگری و دیدنی های خاص، زیبا و مورد توجهی دارد، به طوری که تفریحات ازمیر با زیباییهای این شهر آمیخته شده و از این رو لذتِ سفر به شهر ازمیر برای شما دو چندان دلچسب خواهد شد. گردشگرانی که دریا و ساحل نیلگون مدیترانهای شهر ازمیر را دوست دارند در قالب تور خارجی و تور داخلی به این شهر سفر میکنند. در تور ترکیه اگر برای گشت و گذار به دنبال مکانهای هیجانانگیز و جذاب هستید شهر زیبای ازمیر را انتخاب کنید تا برای تفریح با دوستان و همراهانتان به پارکهای معروف شهر ازمیر که فضای سرگرم کننده و جذابی دارد، سری بزنید. در این میان شما را به یکی از پارکهای زیبای ازمیر به نام پارک ادنان سایگون (Adnan Saygun Park Izmir) که یک پارک هنری است میبریم.
در این پارک یک آمفی تئاتر مخصوص کنسرتها و تمام آفریده های نمایشی و یک موزه پارک فضای بازی است و تعداد متعددی از تندیسهایی را در این فضا مشاهده میکنید که پراکنده سرتا سر محوطه وجود دارند .میتوان گفت این تندیس ها جزو برترین جاذبه های گردشگری ازمیر ترکیه به شمار میروند.اگر به دیدن نمایش های مختلف یا کنسرت و موسیقی و دیدن اجرای کار بسیاری از هنرمندان علاقه مند هستید هرگز دیدن از این پارک و تندیس های زیبای هنری اش را از دست ندهید .
همانطور که میدانید این پارک فضای بازی هم برای پیاده روی و ایجاد آرامش در کنار خانواده و یا خلوت کردن با خودتان وجود دارد. دیدن از این پارک را از دست ندهید.
در کنار پارک ادنان سایگون میتوانید از دیگر پارکهای جذاب این شهر همچون پارک آبی، کولتور پارک، پارک انیسان حاکلاری، پارک موامر اکسوی و پارک تفریحی تورکوت ازال دیدن کنید.
فستیوال سالانه بین المللی ازمیر: از سال ۱۹۸۷ هر سال در اواخر تیر برگزار می شود و در طول آن نمایش ها و اجراهای موسیقی زیادی برگزار می شود.
جشنواره جاز اروپایی ازمیر: رویدادی فرهنگی که در نیمه دوم اسفند هر سال برگزار می شود. در این فستیوال عاشقان سبک موسیقی جاز گرد هم جمع می شوند.
فستیوال بین المللی فیلم کوتاه ازمیر: این فستیوال از سال ۱۹۹۹ برگزار می شود و در آن فیلم های کوتاه به نمایش در می آید.
این منطقهی تجاری میزبان دو مورد از بزرگترین مراکز خرید ازمیر است. این مراکز به غیر از عرضهی محصولاتی مثل پوشاک و لوازم منزل، امکانات تفریحی و رستوران و کافه دارند. سالن بولینگ، سالن سینما و فروشگاههای برندهای مشهور داخلی و خارجی از ویژگیهای این مراکز خرید مدرن است. در این محله، دو بازار محلی در روزهای چهارشنبه و یکشنبه برپا میشود که تازهترین محصولات میوه و سبزی را عرضه میکنند. بعضی از غرفههای بازارها به فروش لباس و زیورآلات، لوازم منزل و وسایل آشپزخانه و صنایع دستی اختصاص دارند.
این محله یکی از سرزندهترین و پرهیجانترین مناطق شهر است. اگر گشت و گذار در خیابانهای شلوغ و سر زدن به مغازهها و بوتیکهای پرجنبوجوش را دوست دارید، این محله را از دست ندهید. وقتی صحبت از خرید در ازمیر باشد، یکی از اولین اسمهایی که به ذهن میرسد، همین محله است. برندهای لوکس در دو طرف خیابانها در بوتیکهای شیک و مجلل بهترین محصولات خود را عرضه میکنند. تنوع محصولات در این منطقه از شهر بسیار قابل توجه است و تقریبا همهی نیازهای شما را پوشش میدهد. در اطراف خیابانهای Mustafa Bey، بلوار Plevne و خیابان Gül برندهای لوکس و نامهای مشهور دنیا را خواهید دید.
بهترین پوشاک مد روز دنیا را میتوانید از برندهای نامآشنایی مانند گس، زارا، منگو و… بخرید. البته به غیر از برندهای معروف، فروشگاههای خردهفروشی از برندهای کمترشناخته شده و داخلی نیز در این خیابان پیدا میشود.
این خیابان یکی از محبوبترین مقصدهای شهر برای گشت و گذار و دیدارهای دوستانه است. مردمی که در این خیابان بالا و پایین میروند، همگی لبخند بر لب دارند و حال و هوای جذاب و هیجانانگیز خیابان، بدون شک همه را سر ذوق میآورد. در این خیابان به خوبی حال و هوای شهر و اهالی آن را لمس خواهید کرد. در ازمیر مهاجران زیادی از ناحیهی بالکان زندگی میکنند. این تنوع جمعیتی را میتوانید به خوبی در این خیابان حس کنید.
حال و هوای خاص این خیابان فقط به عابران آن محدود نمیشود. مغازههای رنگارنگ و بوتیکهای جذاب، با عرضهی تنوع بینظیری از کالاها و خدمات، بدون شک توجه همه را جلب میکنند. از صنایع دستی، کیفهای سنتی، کفشهای چرم و انواع سوغات گرفته تا زیورآلات، لباس و کالاهای متنوع با قیمتهای معقول در این خیابان عرضه شده است.
به غیر از محصولات داخلی و سوغات، در این خیابان، نمایندگیهای برندهای مشهور دنیا نیز وجود دارد. در کوچههای بین این خیابان و ایستگاه قطار Alsancak، مغازههای فروش کتابهای دست دوم و قدیمی وجود دارد که در آنها میتوانید کتابهای کمیابی پیدا کنید که در فروشگاههای مدرن عرضه نمیشود. به غیر از فروشگاه، در اطراف و کنارههای این خیابان، کافههای فراوانی قرار دارد که در آن میتوانید قهوه و نوشیدنی بخورید و استراحت کنید و از لحظات سفر به ازمیر نهایت لذت را ببرید
کاروانسرای Kızlarağası Caravanserai با معماری بینظیر و زیبایش، امروزه میزبان یک مرکز خرید بزرگ با ۲۰۰ فروشگاه است. این بنای تاریخی ۳۰۰ سال قدمت دارد و در آن مغازههای سوغات، فروشگاههای عتیقه و سایر مغازههای معمول وجود دارد. وقتی وارد این مجموعه میشوید، انگار وارد یک صحنه از فیلمهای تاریخی شدهاید. ساعتها، رادیوها و دوربینهای قدیمی در مغازههای عتیقه فروشی به فروش میرسند که حتی اگر قصد خریدن آنها را داشته باشید، تماشای آن خالی از لطف نیست. هر طبقه و هر بخش از این کاروانسرا، گوشهای حال و هوای قدیم را زنده میکند. در این کاروانسرا میتوانید بهترین سوغات و یادگاری را برای خود و عزیزانتان خریداری کنید. فراموش نکنید که یک فنجان قهوه ترکی در حیاط کاروانسرا نوش جان کنید. لحظات گشت و گذار و خرید در این مجموعه را تا آخر عمر از یاد نمیبرید.
در دو طرف این خیابان، مغازههای فراوانی قرار دارد که انواع محصولات داخلی و خارجی، سنتی و مدرن و متنوع را عرضه میکنند. کافه، بوتیکهای شیک و فروشگاههای کوچک و بزرگ در اطراف خیابان حال و هوای خاصی دارند و معمولا مورد توجه دوستداران خرید قرار میگیرند. حتی اگر قصد خرید هم نداشته باشید، جذابیت فروشگاهها و بوتیکها توجهتان را جلب میکند. بوی کباب و گوشت گریل شده در فضای این خیابان میپیچد و حال و هوای خاصی به این منطقه میدهد. بعد از خوردن کباب لذیذ گوشت گوسفند میتوانید از خرید در بوتیکهای کوچک و بزرگ لذت ببرید. کفشهای چرم سفارشی، کیف، کتابهای قدیمی و انواع محصولات متنوع در این خیابان عرضه میشود. فروشندهها رفتاری دوستانه دارند و معمولا پرحرف هستند. علاوه بر حال و هوای خیابان، رفتار گرم فروشندهها، رضایتتان را جلب میکند.
وان (به ترکی استانبولی: Van) بزرگترین شهر در شرق ترکیه که مرکز استان وان میباشد. یکی از شهرهای تاریخی و زیبای ترکیه است با جمعیتی نزدیک به ۳۶۱٬۱۶۳ نفر. مردم شهر وان به زبان کردی تکلم میکنند. این شهر از شمال و غرب به دریاچه وان از شرق به کوههای مرتفع سیاه کوه و اِرک و از جنوب به کوه آرتوس چسبیدهاست. عمده شهرت جهانی این شهر به دلیل وجود گربههای سفید پشمالویی با یک چشم آبی و دیگری زردرنگ است که به گربه وان مشهوراند. همچنین وان نام دریاچهای است که شهر وان در شرق آن واقع است. از روستاهای قدیمی حومه شمالی وان که هماینک بخشی از شهر شده میتوان به روستای شهباغ اشاره کرد که منطقهای با باغهای فراوان است. از جاذبه های گردشگری وان می توان قلعه وان، دریاچه وان، کلیسای آختامار، آبشار مرادیه، گربه وان و هتلهای وان را نام برد. وان دارای آب و هوای قاره ای خشن با زمستان های سرد و برفی و تابستان های گرم و خشک است.
استان وان در شرق ترکیه و در بین دریاچه ی وان و مرز ایران قرار گرفته است. مساحت این استان ۱۹۰۶۹ کیلومتر مربع بوده و در سرشماری انجام شده در سال ۲۰۱۰ جمعیت آن در حدود یک میلیون نفر بوده است. استانها ی مجاور این استان عبارتند از: بتلیس در غرب، سیرت (Siirt) در جنوب غرب، شرناق (Şırnak) و حکاری (Hakkâri) در جنوب و آغری (Ağrı) در شمال. اکثریت جمعیت این استان را کردها تشکیل می دهند و مرکز این استان شهر وان نام دارد. پیش از تصرف این منطقه توسط حکومت عثمانی، این ناحیه یکی از مهمترین سرزمین های ارامنه محسوب می شده است که در حدود سه هزار سال قبل میلاد مسیح در آن زندگی می کرده اند و در قرن نونزدهم جزوی از ممالک عثمانی شد. لازم به ذکر است که این منطقه در قرن ۶ قبل از میلاد توسط سلجوقیان تصرف گردید و پس از آن سلطان سلیم عثمانی موفق به تصرف این منطقه شد. از مراکز دیدنی این استان می توان به قلعه ی هایکابرد (Haykaberd) که یکی از استحکامات بنا شده در قرن 8 ام قبل مسیح است، اشاره کرد، به باور عامه ارامنه، این قلعه توسط هایک (Hayk) ، جنگجو و سالار افسانه ای ارامنه و موسس و بوجود آورنده طایفه ارامنه، ساخته شده است. از دیگر مراکز باستانی استان وان می توان به قلعه قرون وسطایی هوساپ (Hoşap) اشاره کرد که تقریبا در ۵۰ کیلومتری مرکز شهر وان قرار دارد و در سال ۱۶۴۳ توسط حکمران کرد عثمانی به نام ساری سلیمان بی (Sari Suleyman Bey) بنا شده است. آبشار مرادیه نیز از دیگر جاذبه های بسیار زیبای این استان به شمار می رود. صومعه ی نارک (Narek) نیز که در نزدیکی دریاچه ی وان قرار گرفته است، از صومعه های ارامنه بوده که در سال ۱۹۱۶ به علت نسل کشی ارامنه رها شد و در سال ۱۹۵۱ ویران گردید و اکنون در محل این صومعه یک مسجد بنا شده است. از دیگر جاذبه ها می توان به خرابه های مناره و مسجد مربوط به قرن ۱۶ میلادی در قسمت قدیمی شهر وان اشاره کرد.
اختلاف ساعت با ایران: در نیمسال اول سال ۱٫۵ – و در نیمسال دوم سال ۰٫۵ –
زبان رسمی: ترکی استانبولی
واحد پول: لیر ترکیه
نوع برق شهری: ۲۳۰ ولت/ ۵۰ هرتز (دوشاخهی نوع C/F)
کد کشور: ۹۰++
کد شهر: ۴۳۲
شمارههای اضطراری:
آتشنشانی: ۱۱۰
آمبولانس: ۱۱۲
پلیس: ۱۵۵
شماره دفتر اطلاعات گردشگری: ۱۷۰
جهت رانندگی: راست
فرودگاه بین المللی: ندارد
آب و هوای شهر وان قارهای بوده و زمستانهای بسیار سرد و پربرفی دارد اما در تابستان هوا خشک و گرم است. بارش باران عمدتا در فصل بهار و پاییز اتفاق میافتد. در سامانهی طبقه بندی «کوپن» وان در زیرگروه مناطق تابستان گرم و خشک آب و هوای مرطوب قارهای قرار گرفته است. کمترین دمای هوایی که تاکنون در این شهر ثبت شده است، ۴۶/۴ـ درجهی سانتیگراد است که در نهم ژانویهی سال ۱۹۹۰ به ثبت رسیده است.
از آنجایی که شهر وان به مرز ایران نزدیک است، این شهر در آخر هفته و ایام تعطیل در طول سال پر از مسافر و گردشگر است. ایرانیان نیز بخش عظیمی از این گردشگران را تشکیل میدهند. بهعلت شلوغی بیش از اندازه در این ایام، بهتر است از طریق آژانسهای هواپیمایی هتل مورد نظر خود را رزرو کرده، یا در تورهای وان این آژانسها ثبت نام کنید تا آنجا به مشکلی بر نخورید. بدیهی است اگر قبل از رزرو هتل به این شهر بروید، امکان دارد نتوانید جایی را پیدا کنید یا اتاقی را چند برابر گرانتر به شما بفروشند. پس توصیه میشود اگر امکان دارد در ایام غیرتعطیل به وان سفر کرده و هتل را از طریق آژانسهای هواپیمایی رزرو کنید چون بیشتر اوقات قیمت آژانسها کمتر از قیمتی است که خود هتل به مسافران میفروشد.
وضعیت هاستلهای شهر وان نسبت به قیمتشان زیاد مناسب نیستند. اگر بخواهید در این شهر در هاستل بمانید، باید به ازای هر نفر در هر شب ۳۰ لیر (حدود ۳۷ هزار تومان) بپردازید. این را هم در نظر بگیرید که در این هاستلها صبحانه ارائه نمیشود. بهطور کلی قیمت و کیفیت هتلهای وان، بهمراتب بهتر از هاستلهای این شهر است و اقامت در این مکانها توصیه نمیشود.
همانطور که گفته شد، هزینه و کیفیت هتلهای شهر وان بسیار مطلوب است و بهجز هتلهای ۵ ستارهی این شهر، هتلهای دیگر فقط صبحانه ارائه میدهند. هتلهای پنج ستاره نیز فقط پول اتاق و صبحانه را میگیرند و برای رزرو ناهار یا شام باید هزینهی جدا بپردازید. هزینهی هتلهای وان به شرح زیر است:
صبحانه: همانطور که گفته شد، صبحانههای شهر وان در ترکیه بسیار معروف هستند و جزو مرغوبترین و باکیفیتترین صبحانههای این کشور محسوب میشوند. اگر هتلی که در آن اقامت دارید، صبحانه ارائه نداد یا خودتان تمایل داشتید بیرون از هتل صبحانه بخورید، در آن صورت باید برای هر وعده صبحانه بهطور متوسط به ازای هر نفر ۱۰ لیر بپردازید. در شهر وان رستورانهای مخصوص صبحانه وجود دارد که فقط صبحها و برای سرو صبحانه باز هستند. در داخل شهر مغازههای «بورک چی» و کافی شاپها صبحانهی با کیفیتی ارائه میکنند. در خارج شهر و ساحل زیبای «ادرمیت» (Edremit) رستورانهای مخصوص صبحانه وجود دارند و میتوانند گزینهی مناسبی برای تجربهی یک صبح زیبا با صرف صبحانهای خوب و باکیفیت باشد. لازم بهذکر است که ترکیه و شهر وان متنوعترین نوع پنیر را دارند و میتوانید صبحانهی متنوعی را میل کنید.
ناهار: اگر دوست دارید ناهار سبکی مانند «دونر کباب ترک» بخورید، هزینهی آن بهطور متوسط برایتان ۱۰ لیر (۱۲ هزار تومان) تمام میشود. سراسر شهر وان پر از رستورانهایی است که دونر کباب عرضه میکنند. اما اگر با دونر سیر نمیشوید، میتوانید از «کباب آدانا»، کوفته، مرغ بریان، کله پاچه، انواع سوپ یا فست فود را امتحان کنید. هزینهی متوسط ناهار ۲۰ لیر (۲۵ هزار تومان) میباشد. اما اگر دوست داشتید در خارج از شهر و کنار ساحل غذا میل کنید، ما رستورانهای «کوفته چی» را به شما پیشنهاد میکنیم که کوفتههای بسیار خوشمزهی مخصوص ترکیه را سرو میکنند. البته برای کسانی که عاشق گوشت و کباب هستند، پیشنهاد ویژهای داریم. در خیابان «جمهوریت» میتوانید «کباب تنوری بره» به قیمت ۲۲ لیر پیدا کنید که در داخل تنور پخته میشود و بسیار لذیذ است. اگر به شهر وان رفتید، حتما از دوغهای محلی آن هم امتحان کنید که طعمی به یاد ماندنی را برایتان به ارمغان خواهد آورد.
وان شهر کوچکی است و بیشتر مراکز خرید آن کنار هم قرار گرفتهاند. اگر قصد دارید برای خرید یا جایی در فاصلهی نزدیک بروید، میتوانید بهجای گرفتن تاکسی پیاده رفته و از فروشگاههایی که در سراسر خیابانهای وان وجود دارند، بازدید کنید؛ تمام تاکسیهای این شهر بهصورت دربست کار میکنند و هر بار که سوار میشوید باید ۱۰ لیر بپردازید که معادل ۱۲ هزار تومان است.
میتوانید برای صرفهجویی در هزینههای مربوط به غذا از ساندویچهای بسیار خوشمزهای میل کنید (در زبان ترکی به آنها «دوروم» میگویند) که از مرغ و گوشت درست شدهاند. قیمت این ساندویچها بسیار مناسب بوده و کیفیت بسیار خوبی دارد و شما را کامل سیر میکند. شما حتی میتوانید با ۲ لیر این ساندویچها را تهیه کنید.
ثبت نام در تورهای آژنسهای مسافرتی باصرفهتر از سفر انفرادی است. چون این آژانسها هتلها را گارانتی میکنند و هزینهی هتل برای مسافر کمتر میشود. همچنین آژانسهای گردشگری مسافران را بیمه میکنند و این خود یکی از مزیتهای این تورها است. همچنین امروزه با توجه به وضعیت امنیتی ترکیه بهصورت انفرادی سفر کردن میتواند مشکلاتی را برای شما بههمراه داشته باشد.
در شهر وان آژانسهای مسافرتی نیز تورهای آپشنال دارند و میتوانید با پرداخت هزینه، در این تورها شرکت کرده و از جاهای دیدنی شهر بازدید کنید. اما فقط به دنبال راحتی نبوده و دوست داشتید با هزینهی کمتر، مدت بیشتری را در این مکانهای دیدنی و تاریخی صرف کنید، خودتان میتوانید با اتوبوس یا مینی بوس به این مکانها رفته و هرچهقدر که دلتان خواست آنجا بمانید. چون تورها در مدت زمان معین شما را به چند جای مختلف میبرند تا در آن مدت بتوانید همهی جاهای دیدنی شهر را ببینید.
در برخی ایام خاص در شهر وان کنسرتهای رایگانی برگزار میشود که میتوانید در آنها شرکت کرده و سفر فوق العادهای را با هزینهی کمتری تجربه کنید. چنین کنسرتهایی در مراکز و میدانهای اصلی شهر برگزار میشود.
قلعهی وان یکی از قلعههای تاریخی این شهر است که قدمت آن به ۹ قرن قبل از میلاد میرسد. این قلعه بر فراز کوههای ساحل شرقی دریاچهی وان و در فاصلهی ۵ کیلومتری مرکز شهر قرار گرفته است و با یک پیادهروی کوتاه میتوانید به دامنههای این کوه و قلعه برسید. امروزه از این قلعهی باشکوه به جز مخروبهای با ستونهای عظیم و دیوارهای سر به فلک کشیده چیزی باقی نمانده است. اگر در فصل بهار و تابستان به این قلعه بروید، با طبیعتی بسیار زیبا و شگفت انگیز مواجه میشوید که میتواند زمینهی زیبایی برای عکسهایتان باشد.
در شهر وان علاوهبر این قلعه، قلعههای دیگری با نامهای هوشاب، آغارتی، چاووش تپه، آیانیس، توپراک کاله و انزاف وجود دارد که همگی نشان از تاریخ و تمدن کهن این شهر دارد.
دریاچهی وان بزرگترین دریاچهی ترکیه است که مردم قدیمی محلی به آن دریا (دنیز) میگویند. شاید بتوان گفت دریاچهی وان مهمترین جاذبهی گردشگری این شهر است که به نماد این شهر تبدیل شده است. اگر به شهر رفتید حتما به این دریاچه، ساحل آن و رستورانهای اطرانش سر بزنید. دریاچهی وان در قسمت غربی شهر قرار دارد و فاصلهی آن از شهر (ساحل ادرمیت) حدود ۱۲ کیلومتر است. گفته میشود این دریاچه در اثر فعالیتهای آتشفشانی در سالهای دور شکل گرفته است. آب دریاچه از جویبارهای کوههای اطراف تامین میشود. طول آن ۱۲۰ کیلومتر، عرضش ۸۰ کیلومتر است و ۱۷۱ متر عمق دارد؛ اما عمیقترین قسمت دریاچه ۴۵۱ متر است. ساحل وان شنی است و آب شفاف و نمک دار آن برای شنا بسیار مناسب است.
جزیرهی آکدامار بزرگترین جزیرهی دریاچهی وان است که طبیعت بسیار زیبایی دارد و شکوفههای درختهای بادام آن در بهار جزیره را مثل برف سفید میکند و عطر شکوفهها در فضا میپیچد. کلیسای قدیمی آکدامار که به آن کلیسای صلیب مقدس هم میگویند، در مرتفعترین قسمت جزیره و ۴۱ کیلومتری جنوب غربی شهر وان قرار گرفته است. کلیسا با معماری ارمنی «مانوئل» و بهدستور «گاکیک یکم واسپوراکان» مابین سالهای ۹۱۵ تا ۹۲۱ میلادی ساخته شده است. برای رفتن به این جزیره میتوانید از اسکلهی وان و موتورهای دریایی یا کشتیهای کوچک مسافربری در عرض ۲۰ دقیقه به جزیره برسید.
در مورد نام این جزیره و کلیسا افسانهای وجود دارد که شاید برایتان جالب باشد. در این افسانه آمده است که دختری به نام «تامارا» (که یا شاهزاده بود یا دختر کشیش اعظم کلیسا) عاشق پسر روستایی میشود و برای این که پسر بتواند خودش را برای دیدن معشوقش به جزیره برساند، هر شب آتشی را در جزیره روشن میکرد تا پسر بتواند با شنا کردن خودش را به او برساند. خبر این دیدارها به پدر شاهزاده تامارا میرسد و او در یک شب طوفانی آتشی را در قایق روشن کرده و قایق را به امواج دریا میسپارد. پسر هم بهدنبال نور قایق شنا میکرد تا این که از توان افتاده و اسیر امواج خروشان دریا میشود و از سر ناچاری فریاد میزند «آخ آتامارا»؛ به همین علت بعدها این جزیره و کلیسا با این نام شهرت مییابد.
یکی دیگر از نمادهای شهر وان، گربههای سفید این شهر هستند که رنگ چشمهای آنها به رنگ آبی یا کهربایی است و رنگ چشم برخی از آنها نیز دو رنگ (یکی آبی و یکی کهربایی) است. این گربهها کمیاب هستند و بههمین علت برای محافظت از نسل آنها در محوطهی دانشگاه از آنها مراقبت میشود. همچنین در نزدیکی قلعهی وان، یک نمایشگاه دائمی نقرهجات قرار دارد و تعدادی از گربهها را در یک مکان نگهداری میکنند و میتوانید از پشت شیشه از این گربهها بازدید کنید.
آبشار مرادیه از دیگر جاذبههای طبیعی و گردشگری شهر وان است که در ۸۸ کیلومتری این شهر و ۱۰ کیلومتری شهر مرادیه قرار گرفته است. مسافران ایرانی که از مرز بازرگان و مسیر بازرگان- چالدران- وان به شهر وان میروند، میتوانند در مسیر از این آبشار زیبا هم بازدید کنند. عرض آبشار حدود ۷۰ الی ۸۰ و ارتفاع آن ۵ الی ۶ متر است. این آبشار بسیار پرآب بوده و از فاصلهی ۵۰ متری آن میتوانید صدای دلنشین آب را بشنوید. در مقابل آبشار هم چند چایخانه و رستوران وجود دارد که میتوانید آنجا خستگی در کنید.
کباب آدانا (Adana kebabı)
کبابها در ترکیه همانند ایران طرفداران بسیاری دارد و آدانا کباب، کبابی به مانند کباب کوبیده ما ایرانیان است، اما مقدار حجم گوشتی که در آن استفاده میشود کمی بیشتر است. نام این غذا از شهری به نام آدانا در جنوب شرقی ترکیه گرفته شده است. مواد تشکیلدهنده این کباب کم است، اما فرآیند آمادهسازی آن تا به کباب لذیذی تبدیل شود، کمی خاص است. پس از ترکیب گوشت به همراه ادویهجات مخصوص، به سیخ کشیده میشود و روی آتش ذغال کباب میشود و در نهایت همراه با نان لواش، پیاز کبابی، گوجه و فلفل سبز سرو میشود.
دونر کباب یا کباب ترکی از کبابهای معروف ترکیه است که شهرت جهانی دارد. دونر به معنی چرخاندن است و این کباب از چرخیدن متوالی و حرارتی که آهسته به آن داده میشود، تهیه میشود. این کباب در واقع نوعی غذای فست فودی به حساب میآید که در فستفودیها سرو میشود.
کوفته یا توپهای گوشتی از غذاهای محبوب ترکیه است که در وان به بهترین شکل ممکن تهیه میشود. در واقع اسم این غذا از همان کوفته ایرانی گرفته شده است، اما مواد تشکیلدهنده آن کمی متفاوت است. نزدیک به ۲۰۰ نوع کوفته در ترکیه وجود دارد که هر کدام با توجه به موقعیت جغرافیایی دارای ترکیبات و طعمهای متفاوتی هستند.
دلمه در ترکیه در شکلها و روشهای متعددی سرو میشود که گوشت و برنج را درون کدو، فلفل، بادمجان یا گوجهی خالیشده میریزند و به آرامی میپزند. در سارما ترکیبات میانی در برگ مو ریخته میشود و سپس آن را رول میکنند. سارما در اکثر سفرههای ترکی و در وعدههای مختلف آنان سرو میشود.
این سوپ ساده که از ترکیب پوره عدس و اندکی سبزیجات تهیه میشود طرفداران بسیاری دارد و در اکثر شهرهای ترکیه تهیه میشود. همراه با این سوپ، ترشیهای ترکی و نان داغ «پیتا» (Pita) نیز خورده میشود. این سوپ خوشطعم از ارزانترین غذاهای ترکیه و همچنین وان است که به راحتی در رستورانهای آن پیدا میشود.
پیده نانی نازک با مخلفات است که در تنورهای زغالی پخته میشود. پیده را با ترکیبات مختلفی تهیه میکنند. سوسیس ترکی، گوشت ادویه زده و دودی، یا گوشت خردشدهی بره محبوبترین ترکیبات هستند. پنیر و سبزیجات نیز در ترکیب پیده طرفدارانی بسیاری دارد. در شهرهای ترکیه رستورانهای وجود دارند که فقط پیده تهیه میکنند و شهر وان نیز از این قضیه مستثنی نیست. قبل از آن که پیده را داخل تنور قرار دهند بر روی آن یک تخم مرغ میشکنند که از خشکی آن کاسته شود.
لاهماجون یا لحم عجین که به پیتزای ترکیهای معروف است، به معنای گوشت و خمیر است. این غذای لذیذ از خمیر نازکی تهیه میشود که لایه نازکی گوشت چرخ کرده و سبزیجات خرد شده مانند پیاز، گوجه فرنگی و جعفری را در آن ترکیب میکنند و بر روی نان میریزند. معمولا کمی آبلیمو روی آن میریزند و لقمه کرده و به همراه ترشیجات و سبزیجات میل میکنند.
کونفه یکی از دسرهای بسیار خوشمزهی ترک است که هم به شکل ساده و هم با بستنی یا خامه سرو میشود. پنیر بدون نمک در بین رشتههای کادایف ساختار این دسر را تشکیل میدهد. بعد از پخت، شربت مخصوصی بر روی این شیرینی ریخته میشود که شیرینی شربت و بافت پنیری این دسر طعم متضاد و دلچسبی را ایجاد میکند. این دسر با پودر پستهی فراوان تزیین میشود.
باقلوا شیرینی است که برای همه شناخته شده است و اصالت این شیرینی بینظیر به آسیای مرکزی باز میگردد. امروزه مرکز اصلی باقلوا، شهر «غازی عینتاب» (Gaziantep) است که یدی طولانی در هنر تهیهی باقلوا با خمیرهای نازک و فیلو دارد. این شیرینی وسوسهانگیز در همه شهرهای ترکیه برای عاشقان شیرینی و به خصوص باقلوا به راحتی در دسترس است.
بورک به غذاهایی گفته میشود که با خمیر نازک یوفکا تهیه میشوند که انواع مختلف با مواد میانی متنوع دارد. از انواع آن میتوان به «سوبورکی»، «کیما بورکی» (بورک گوشت چرخ کرده)، «پاتاتس بورکی» (بورک سیب زمینی)، «اسپاناک بورکی» (بورک اسفناج) و «مرجیمک بورکی» (بورک عدس) اشاره کرد. بورک به عنوان صبحانه یا میانوعده در ترکیه بسیار پرطرفدار است.
دیاربکر یا آمِد (به کردی: ئامهد یا Amed، به آشوری: ܐܡܝܕ و به ترکی: Diyarbakır) شهری در جنوب شرقی کشور ترکیه است.
دیاربکر از قدیم شهر مهم و عمدهای در جنوب شرقی ترکیه بود که در بستر و جلگههای رودخانه دجله واقع بود و مرکز ایالت دیاربکر بود. در سرشماری رسمی سال ۲۰۱۶، ایالت دیاربکر ۲،۱۲۸٫۹۵۸ نفر جمعیت داشت. در سرشماری رسمی سال ۲۰۱۶، شهر دیاربکر ۱،۶۷۳،۱۱۹ نفر جمعیت داشت. این شهر بزرگترین شهر کردستان ترکیه و دومین شهر بزرگ ترکیه در منطقه آناتولی جنوبی بعد از غازی عینتاب است.
شهر دیاربکر (آمد) دارای برج و باروی تاریخی استواری است که در زمانهای قدیم به عنوان پادگان لشکریان عثمانی برای نبرد با لشکر ایران بکار میرفتهاست. ایرانیان، عربها، ترکها و مغولها در دورههای گوناگون بر این شهر و باروهای آن فرمان راندهاند.
شهر دیاربکر (آمد) دارای برج و باروی تاریخی استواری است که مربوط به دوره امپراتوری روم شرقی است. نام دیار بکر یا سرزمین بکر از زبان عربی مشتق شده و به عربهای قبیله بکر بن وائل اشاره میکند که در اوایل آمدن اسلام در قرن هفتم میلادی در این منطقه سکنا گزیدند.
دیاربکر مهمترین شهر کردنشین ترکیه، بزرگترین شهر کردنشین در کردستان ترکیه. با عنوان غیررسمی پایتخت کردستان ترکیه شناخته میشود. این واژه از طرف دولت مورد قبول نیست و در مورد آن بحثهای طولانی جریان دارد. از گذشته در داخل ترکیه، دیار بکر بخاطر هندوانههای بزرگش شناخته شده بوده است.
قرن بیستم دوران خشونت و ناآرامی برای دیار بکر بود. در طی جنگ جهانی اول، بیشتر جمعیت آشوری و ارمنی دیاربکر از شهر اخراج شدند. بعد از محاصره امپراتوری عثمانی، سربازان فرانسوی سعی کردند که شهر را اشغال کنند.
در دهه نود بیش از سه هزار روستا در اطراف این شهر از سوی دولت ترکیه تخلیه شدهاست. علت اصلی کوچاندن مردم از روستاها در برگههای شورای امنیت ملی ترکیه، ممانعت از حمایت و پشتیبانی روستاییان از اعضای پ ک ک عنوان شدهاست.
دیاربکر همیشه مرکز ملیگرایی کردهای ترکیه بودهاست. دیار بکر مهمترین مرکز استقرار حزب کارگران کردستان (پ ک ک) به ویژه پس از آغاز جنگ شبه نظامیان در جنوب شرقی ترکیه از سال ۱۹۸۴ به بعد است. در طی این برخوردها، جمعیت شهر بطور شگفتآوری زیاد شدهاست چون روستائیان و دهقانان از سرزمینهایی که جنگهای شدیدی جریان دارد یا به دلایل امنیتی مربوط به شهر از روستاهای خود رانده شده و به شهر هجوم آوردهاند. دیار بکر همچنین یکی از مناطقی است که حزبالله (ترکیه) در آن از نیمه دهه ۱۹۹۰ خیلی فعال بوده، و گروههای از آن اغلب فعالان پ ک ک و اقلیت ارمنی جمعیت شهر” سیاریکس هاً را هدف حمله و ترور قرار دادهاند.
مسجد جامع دیاربکر از مکانهای مذهبی ترکیه که در شهر دیاربکر قرار گرفته است، بنای مذکور در دوران حکمرانی ملکشاه یکم از سلاطین سلجوقی و فاتح آناتولی که به سال ۹۲-۱۰۹۱ میلادی با معماری اسلامی، معماری سلجوقی ساخته شده است. طراحی و ساخت این مسجد با الگوبرداری از مسجد اموی دمشق انجام شدهاست.
مسجد شیخ مختار از مکانهای مذهبی ترکیه کنونی که در شهر دیاربکر قرار گرفته است،بنای مذکور در دوران حکمرانی آق قویونلوها به سال ۱۵۰۰ میلادی با معماری اسلامیساخته شده است. برجستهترین ویژگی آن منارههایش است که بر چهار ستون ایستادهاست.
کوشآداسی (به ترکی استانبولی: Kuşadası؛ به معنای جزیرهٔ پرنده) در ۷۱ کیلومتری شهرستان مرکزی استان آیدین و در نوار ساحلی منطقه اژه واقع شدهاست و بر اساس سرشماری سال ۲۰۰۸ میلادی ۵۸٬۶۵۰ نفر و بر اساس برآوردهای سال ۲۰۰۹ میلادی ۶۲٬۶۳۷ نفر جمعیت دارد. این شهرستان که از شمال با سلجوق و پاموجاک و از جنوب با شبهجزیرهی دیلک همسایه است، در کانون مراکز مهم گردشگری از جمله ازمیر، مریم آنا (خانه حضرت مریم)، میلت، دیدیم، پاموکاله، مارماریس و بودروم قرار دارد. بندر کوش آداسی به علت نزدیکی به جزیرهی یونانی «ساموس» برای گردشگرانی که به ترکیه سفر میکنند، از جذابیت خاصی برخوردار است. از بندر کوش آداسی، در ماههای بهار و تابستان، سفرهای منظم با قایقهای موتوری به جزیرهی یونانی ساموس برگزار می شود. بندر کوش آداسی یکی از بنادر مهم منطقه است.
در مورد تاریخ این شهر اینگونه میتوان گفت کهشهر «افسوس» در ۳۰۰۰ ق.م. توسط ایونیها در نزدیکی کوش آداسی کنونی تاسیس شد. این شهر در سال ۵۴۶ قبل از میلاد به تصرف ایرانیان درآمد. در سال ۲۰۰ قبل از میلاد امپراتوری روم این شهر را به تصرف خود درآورد و بعد از تقسیم امپراتوری رم، امپراتوری رم شرقی بر این شهر تسلط یافت. یک زلزله باعث تغییر مسیر رودخانه، آب و هوا و در نتیجه نابودی شهر افسوس در نزدیکی کوشی آداسی گردید و بندر جدیدی با نام یونانی اسکالا نُوا (اسکله نو) در محل کنونی کوش آداسی تأسیس شد و جای بندرگاه افسوس را گرفت. پس از حملهی سلطان محمد فاتح، این شهر در سال ۱۴۱۳ توسط امپراتوری عثمانی اداره میشد. در دوران سلطنت عثمانیها، اسکالا نوا به داشتن ساختمانهای با شکوه شهرت داشت.
کاروانسرای اوکاز محمد پاشاه، دروازه قلعه، دیوارها، مساجد و همچنین ارگ قلعه در جزیرهی کبوتر، از جمله بناهایی هستند که میتوان معماری دوران عثمانی را به وضوح در آنها مشاهده کرد. پس از جنگ جهانی اول در سال ۱۹۱۹ کوشی آداسی مورد تاخت و تاز یونانیان قرار گرفت و طی یک مبارزهی طولانی در سال ۱۹۲۲ اسکالا نوا بخشی از جمهوری ترکیه شد. پس از نبرد چناق قلعه و پیروزی آتاترک، وی به اسکالا نوا آمده و نام بندر را بر اساس نام جزیرهای در نزدیکی آن به کوش آداسی یا جزیرهی پرنده تغییر داد. آب و هوای کوش آداسی معتدل است . تابستانهای این شهر از اواخر آوریل (اوایل اردیبهشت) شروع شده و تا اواخر اکتبر (اوایل آبان) ادامه پیدا میکند. زمستانها دمای هوا زیاد پایین نیست. ماه جولای با دمای بیش از ۵۳ درجه سانتیگراد، گرمترین ماه کوشآداسی است و داشتن کرم ضد آفتاب و کلاه لبهدار، از واجبات سفر بهشمار میآیند. آب و هوای معتدل این منطقه این اجازه را به ساکنان آن داده است تا به تولید محصولات کشاورزی مانند زیتون، انگور و انجیر در زمینهای حاصلخیز اطراف بپردازند. کوش آداسی ترکیه ۳۰۰ روز از سال هوای آفتابی دارد. از این شهر میتوان به راحتی به مناطق توریستی دیگر ترکیه مثل پاموکاله، میلتوس و پرگاموم سفر کرد.
بر اساس مستندات قدمت سکونت بشر در این منطقه به ۳۰۰۰ سال پیش از میلاد مسیح باز میگردد. در طول تاریخ نیز به کرات این منطقه بین اقوام و ملل گوناگون، از جمله ایرانیان و رومیان، دست به دست شد؛ تا آنکه در قرن ۱۵ میلادی به تصرف عثمانیها درآمد. بعدها در اوایل قرن ۲۰ بود که کوش آداسی به عنوان بخشی از ترکیهی امروزی مطرح شد. نام کوش آداسی از دو واژهی «کوش» (Kuş) به معنی «پرنده» و «آدا» (ada) به معنی «جزیره» گرفته شده است. «افسوس» (Ephesus) نام یکی از شهرهای مشهور، قدیمی و باستانی است که در کوش آداسی فعلی قرار گرفته است. کماکان نیز چندین آثار از دیگر شهرهای قدیمی در کوش آداسی پابرجا است که به جاذبههای گردشگری اصلی آن تبدیل شده است. کوش آداسی در خلیجی به همین نام در دریای «اژه» (Aegean)، در سواحل غربی ترکیه، با فاصلهای ۹۰ کیلومتری از «ازمیر» (Izmir)، واقع شده است. این شهر به دلیل موقعیت جغرافیایی خود از آب و هوای گرم و مرطوب با میانگین دمای ۳۶ درجه در روزهای گرم سال و میانگین دمای ۱۳ درجه در روزهای سرد سال برخوردار است.
جزیره کبوتر کوش آداسی یکی از شهرهای توریستی کشور ترکیه است که با دیدنی های خیره کننده، هر ساله هزاران گردشگر را به خود جذب می کند. یکی از این مناطق دیدنی جزیره کبوتر می باشد که به عنوان یکی از اصلی ترین جاذبه های شهر کوش اداسی در کشور ترکیه به شمار می رود. این جزیره با درخشش بی همتای خود نماد وسمبل شهر کوش اداسی محسوب می شود. غروب خیره کننده در این جزیره چشم هر ببینده ای را به خود جلب می کند. در فصل مهاجرت، پرندگان به این جزیره کوچ می کنند به همین دلیل این منطقه را به جزیره کبوتر نام نهاده اند.
این جزیره در واقع یک شبه جزیره است که توسط مسیر باریکی به ساحل متصل می باشد. جزیره کبوتر نامی است که در دوره عثمانی به شهر داده شد و همچنین کوش اداسی به معنی جزیره پرندگان نیز در همان زمان به شهر اطلاق شد. این جزیره در دوره عثمانی به عنوان منطقه ای استراتژیک برای تامین امنیت سواحل از خطر حملات احتمالی از سمت دریا به منطقه ای نظامی تبدیل شده بود. قلعه ای که در این جزیره و بر روی تخته سنگی قرار دارد که به عنوان قلعه بیزانس یا قلعه دزدان دریایی شناخته می شود و علیه حمله دزدان دریایی از آن استفاده می کردند.
صدای پرندگان مهاجر به همراه پرواز گروهیشان در جزیره کبوتر تصویری بسیار دلنشین و آرام بخش را به وجود میآورد و برای لحظاتی بیننده را اززندگی ماشینی و شلوغ دنیای مدرن دور میکند. در حاشیه جزیره بازارهای کوچکی بنا شدهاند که انواع سوغات ترکیه را میتوان در آنجا یافت. کشتیهای تفریحی کنار جزیره امکان سفرهای کوتاه دریایی را برای شما فراهم میکنند تا علاوه بر جزیره از زیبایی آبهای کناری نیز بهره مند شوید.
همه کسانیکه به جزیره کبوتر کوشی آداسی سفر کردهاند با خاطرات خوبی از آن یاد میکنند. اگر اهل طبیعت هستید و از بودن در مکانهای طبیعی و آرام لذت میبرید حتماً به جزیره کبوتر سفر کنید. مکانی دنج و آرام با مناظری چشم نواز. هنگام غروب تماشا کردن ساحل دریای اژه و شنا کردن در ساحل جزیره در صبح هنگام خالی از لطف نیست. انواع غذاهای دریایی درساحل سرو میشوند که خوردن آنها بسیار لذت بخش است.
کافه رستورانهایی که در ساحل جزیره بنا شدهاند نمایی زیبا ایجاد میکنند که بودن در آن مکان را خاطره انگیز میکنند. برای رفتن به جزیره میتوان مسیر ۳۵۰ متری گذرگاه را پیاده روی کرد یا باون هایی که در طول مسیر کار میکنند به آنجارسید.
یک قلعه کوچک سنگی با دیوارههای کنگره کنگره درون جزیره جای دارد که به قلعه بیزانس معروف است و ساخت آن به قرن سیزدهم برمیگردد. این قلعه درشب جذابیت بسیارزیبایی دارد و روشنایی آن باعث افزایش زیبایی ساحل اطراف میشود. قلعه بیزانس در گذشته برای دفاع در مقابل دزدان دریایی و تأمین امنیت نظامی منطقه توسط آدمیرال بارباروسا ساخته شده است. خود قلعه معمولاً بسته است اما موزهای که درون قلعه برپاشده برای بازدید باز است.
در مرزهای این جزیره شما می توانید به قایق رانی قایق های بادبانی بر روی دریای شفاف و شیشه ای کوش اداسی بنگرید و یا در کنار ساحل به شنا بپردازید و در رستوران های عالی بنشینید و از غذاهای دریایی تهیه شده توسط بهترین و تازه ترین مواد اولیه لذت ببرید و با دیدی بسیار خوب از دریای اژه در این جزیره زیبا تعطیلاتی فراموش نشدنی را برای خود و خانواده تان رقم بزنید.دسترسی آسان به این جزیره به گونه ایست که با یک پیاده روی کوتاه در کنار ساحل می توان به این محل رفت زیرا جزیره درون شهر واقع شده و فاصله زیادی از مرکز شهر ندارد؛ علاوه بر آن می توان از ون هایی استفاده کرد که در جای جای شهر قرار دارند و فقط در مدت 5 دقیقه گردشگران را به این جزیره می رسانند.
بسیاری از جاذبههای گردشگری کوشآداسی در منطقهی بندرگاه تاسیس شدهاند. کاروانسرای (Kervansaray) این منطقه در سال ۱۶۱۸ توسط ازوک محمود پاشا ساخته شده است. نمای آن در سال ۱۹۶۰ بازسازی شد و از سال ۱۹۶۷ به عنوان هتل کلاب کاروانسرای کار میکند. در سمت جنوب غربی، شما هنوز هم میتوانید خانههای نیمه چوبی قرن ۱۹ را ببینید که به سبک معمول و سنتی این منطقه ساخته شده است. دیوارهای دروازهی جنوبی شهر قدیمی هنوز هم به خوبی حفظ شدهاند. بازار هم دقیقا از مقابل بندرگاه شروع میشود که در آن میتوانید انواع سوغاتیهای ترکیه را تهیه کنید.
در شهر کوش آداسی ترکیه، یک ساحل مخصوص بانوان وجود دارد، که از تفرجگاههای مهیج این جزیره به شمار میرود. در کل، شهر کوش آداسی به دلیل پلاژها و سواحل خوب و دلپذیرش شهرت دارد و آب دریا در خط ساحلی تمام شهر تمیز و شفاف است که یکی از ویژگیهای منحصر به فرد آن به شمار میآید. یکی از این سواحل ساحل بانوان نام دارد که با کیفیت بسیار بالایی طراحی شده است.
کوش آداسی از جمله مشهورترین و زیباترین مناطق توریستی کشور ترکیه محسوب میشود و زیباییهای منحصر بهفردی از جمله سواحل نیلگون را در دل خود جای داده است که گردشگران تور کوش آداسی شیفتهی خود میکند. یکی از مطرحترین سواحل این منطقه، ساحل بانوان است که بر خلاف نامش فقط مخصوص بانوان نیست و همهی افراد میتوانند از آن استفاده کنند.
ساحل بانوان یکی از زیباترین و پرطرفدارترین سواحل ترکیه میباشد که هرساله پذیرای هزاران گردشگر از سرتاسر دنیا بهویژه گردشگران ایرانی میباشد. در این ساحل زیبا پلاژهای ایدهآل و مناسب قرار گرفته است و امکانات مختلفی برای ورزشهای آبی همانند غواصی و شنا در اختیار گردشگران تور ترکیه قرار داده شده است. علاوه بر این در کنار ساحل چندین آلاچیق و چترهای آفتاب قرار گرفته است و فرصت بینظیری را برای آفتاب گرفتن و ریلکس کردن فراهم آورده است. شایان ذکر اس برای راحتی افراد اتاقکهای تعویض لباس قرار گرفته است.
در ساحل بانوان امکانات ورزشهای آبی مانند شنا، غواصی، بازی، سرگرمیهای دریایی و اسکی روی آب وجود دارد که گردشگران زیادی را به سوی خود جذب کرده است. البته این پلاژهای مخصوص بانوان در اختیار هتلها قرار گرفتند. ساحل بانوان در ترکیه به ساحل کادینلار هم شناخته میشود و به دلیل طرفداران بسیارش به عنوان شلوغ ترین ساحل کوش آداسی محسوب میشود.ساحل بانوان در تور کوش آداسی یکی از دیدنیترین و زیباترین مناظر و مناطق محسوب میشود که در طول سال بانوان بسیاری از ترکیه و کشورهای مختلف را به سوی این سواحل جذب میکند.
در کنار این سواحل به جزء تفریحات آبی، امکانات توریستی، تفریحی، رستوران و کافههای مختلفی وجود دارد تا تمام امکانات را برای گردشگران فراهم کرده باشد و مردم در کنار ساحل بانوان و دیگر سواحل کوش آداسی از آبهای زلال و ساحلهای شنی نهایت استفاده را ببرند. ساحل بانوان تنها 5 دقیقه با ماشین و حدود 20 دقیقه پیاده تا مرکز شهر کوش آداسی فاصله دارد. در این منطقه هتل و سوئیت های فراوانی وجود دارد که اقامت را برای علاقمندان راحتتر می کند. با انتخاب تور کوش آداسی و دیدن سواحل کوش آداسی به همراه انجام ورزش های آبی، بدون شک تعطیلات بی نظیر و به یاد ماندنی ای در کوش آداسی خواهید داشت.
ویرانههای شهر هلیستی Priene توسط مناظر بسیار زیبای کوهستانی احاطه شده و منظرهای بسیار خوشعکس است. این بندر تاریخی بین سالهای ۳۰۰ الی ۴۵ قبل از میلاد مسیح در روزهای اوج خود بود، زمانی که لنگرگاههای آن پر از تاجران و معاملات تجاری بود. مسدود شدن رودخانهی Meander با لجن و گل و لای، دلیل ویرانی شهر شد و در قرن دوم میلادی بود که Priene متروکه و خالی از سکنه شد. مهمترین جاذبهی این منطقه معبد آتنا است که معماری آن به سبک کلاسیک یونان طراحی شده است. اینجا تئاتر ۶۵۰۰ نفری هم دارد که به خوبی حفظ شده است. Priene یک روز فوقالعادهای را برای شما رقم خواهد زد، مخصوصا اگر در کنار آن از میلتوس (Miletus) هم بازدید کنید.
شهر زیبای کوش آداسی یکی از شهرهای ترکیه می باشد که بناهای تاریخی زیادی را در دل خود جای داده است. شهر باستانی میلتوس یکی از این مناطق تاریخی می باشد که قدمتی کهن دارد و از شهرهای یونانی به حساب می آید. شهر باستانی میلتوس در جنوب شهر پرین کوش آداسی واقع شده است. تا قرن 14 این شهر بندری، مسکونی بوده و ساکنان آن را مردمی از دوره سلجوقی تشکیل می دادند.
میلتوس یکی دیگر از بنادر بزرگ باستانی دوران هلنیستی بود. این بندر تا دوران سلجوقیان در قرن چهاردهم میلادی رونق داشت. تاریخ این بنا به زمان یونان باستان باز میگردد اما یک بار توسط رومیان به طور کامل بازسازی شد.درست در بالا دست تئاتر بخشی از دیوارههای قلعه بیزانس و در شرق آن باقی ماندههای معبد آپولو قرار دارند. حمام فاستینا در جنوب و کاروانسرای سلجوقی از دیگر جاذبههای این مکان به شمار میروند.
شهر میلت به خاطر آمفی تئاتر زمان هلنی 25 هزار نفره غول پیکرش که توسط رومییان بازسازی شده و شاید تاثیر گذارترین آمفی تئاتر آناتولی است مشهور می باشد. این شهر در کرانه جنوبی دشت سیلابی رودخانه مِندِر، 22 کیلومتری جنوب شهر پریِن واقع شده است. شهر میلت به مدت 1400 سال، تقریباً از سال 700 پیش از میلاد تا سال 700 بعد از میلاد شهر مهم ایونیان بوده است.
خرابه های قلعۀ نظامی کوچکی در بالای آمفی تئاتر قرار دارد که می توان به بالای آن صعود کرد و از چشم انداز بسیار عالی آن یعنی آمفی تئاتر، دشت سیلابی و دیگر بقایای باستانی شهر ملیت از جمله آگوراهای شمالی و جنوبی (میدانهای عمومی مهم در شهرهای یونان باستان که نقش مرکزیت شهر را ایفا مینموند) و تراس های دیوار شهر، خانه شورای شهر، حمام ها و فواره ها، استادیوم و دیگر سازه ها که در حال حاضر به شدت ویران شده اند لذت برد.
کاروانسرای ترکی بازسازی شده ای که پر از مغازه است ولی اکنون بسته می باشند در جنوب آمفی تئاتر قرار دارد. همچنین در جنوب آن مسجد جالب الیاس بِی با ساختمانی گنبدی شکل که در بالای آن لانه لک لک است وجود دارد. شهر میلت دارای موزه ای کوچک در جاده جنوبی به سمت روستای بالات شهر آکووی و دیدما می باشد.
این شهر تا۴۷۹ ق م تحت حاکمیت ایرانیان بود که پس از پیروزی یونانیان بر ایران ، از سیطره ایرانیان درآمد . در طی همین دوران چندین شهر دیگر توسط مهاجرین میلتوسی نیز بنیان گذاشته شد . این شهر یکی از مراکز مهم فلسفه وعلم بود که مردان بزرگی چون تالس ، آناکسیمندر و آناکسیمنس را پروراند . میلتوس در تولید منسوجات معروف خود از فن آسیایی که برتر از فن یونانی بود ،استفاده کرد. سال ۳۳۴ ق م این شهر توسط اسکندر فتح شد.
بازدید از شهر باستانی میلتوس بین ساعات 9 صبح تا 6 عصر برای گردشگران تور کوش آداسی امکان پذیر است و آن ها می توانند به وسیله تاکسی به این منطقه بروند. لازم به ذکر است که بگوییم برای ورود به این منطقه باید بلیط تهیه بفرمایید که هزینه آن حدود 10 لیر می باشد.
اینجا مرکز مذهبی در دوران هلنیست بود و معبد دیدایما که از مهمترین معابد آن دوران بود، در این منطقه قرار داردکه دومین معبد بزرگ جهان باستان است. در اینجا هنوز هم ستونهای بلند معبد آپولو (که زمانی تعداد آنها ۱۲۲ ستون بود)، قدبرافراشتهاند و میتوان آن را یکی از بهترین نمونههای معابد یونانی در ترکیه خواند که به خوبی حفظ شده است. معبد دیدایما در دنیای کلاسیک باستان، از اهمیت بسیار بالایی برخوردار بود و میتوان گفت بعد از معبد دلفی، مهمترین معبد آن زمان به شمار میرفت. در دوران حکومت کنستانتین بزرگ و تغییر آیین او به مسیحیت بود که دیدایما اهمیت پیشین خود را از دست داد.
روستای شگفتانگیز کیرازلی توسط باغات میوه و زمینهای پوشیده از درختان انگور احاطه شده است. اینجا محل بسیار مناسبی برای گذراندن یک بعدازظهر آرام در کوچه پس کوچهها و خیابانهایی است که خانههای سنتی و روستایی به رنگ سفید دارد و میتوانید زندگی روستایی پر از آرامش در ترکیه را برای یک روز هم که شده، تجربه کنید. در روستای کیرازلی چند کافه و رستوران بسیار دوستداشتنی وجود دارد که میتوانید چند ساعتی را به دور از هیاهوی شهر، در آنجا سپری کنید. اگر شما گردشگر غذا هستید، شنبه به اینجا بروید تا ذدر بازار کشاورزان از محصولات ارگانیک محلی این روستا خریداری کرده و نوش جان کنید.
کوش آداسی جزیرهای دنج و سرشار از آرامشی است که در هشتاد کیلومتری فرودگاه ازمیر قرار دارد. این شهر در حال حاضر یکی از بهترین مقصدهای گردشگری برای بازدیدکنندگان تور ترکیه است تا از هیاهوی شهری در این مکان به دور باشند. در سفرتان به ترکیه میتوانید به تماشای دیدنی های کوش آداسی همچون روستای کرازلی و پارک ملی دیلک بروید تا یک روز خوبی را در کنار همراهانتان سپری کنید. اگر میخواهید یک تفریح خاص و آرامشبخش را در سفر به جزیره کوش آداسی تجربه کنید پیشنهاد میکنیم به روستای کرازلی بروید و از مناظر بکر آن دیدن کنید.
با قدم زدن در میان این روستای زیبا میتوانید باغهای انگور و درختان انبوهی را ببینید که در فضایی امن و در 10 کیلومتری کوش آداسی قرار گرفتهاند. در حال حاضر روستای کیرازلی از جذابترین نقاط این جزیره محسوب میشود که خانههای سنتی و قدیمی بسیار زیبایی در اطراف آن به صورت پراکنده دیده میشود. ناگفته نماند که اهالی این سرزمین بسیار خونگرم هستند و به شغل کشاورزی مشغولند.
در مسیر پیادهروی که در روستای کرازلی کوش آداسی طی میکنید، کوچههای پیچ در پیچ و سربالایی را خواهید دید که با درختان کهن و جوان پوشانده شدهاند و از زیباترین دیدنی های کوش آداسی به شمار میروند. حین قدم زدن در این کوچهها میتوانید از هوای تازه و تمیز روستا لذت ببرید و عکسهای سلفی زیبایی را با چشمانداز اطرافتان بگیرید و به رسم یادگاری در سفر به این دیار در آلبوم خاطرات ذهنتان ثبت کنید.
گردشگران میتوانند در روزهای آخر هفته به بازدید از بازارهای محلی روستای کرازلی بروند که پَر از میوهها، سبزیجات و خوراکیهای خوشمزه است. خوب است بدانید که این بازارها به دست اهالی این روستای بکر ساخته شدهاند و بعضی از آنها با دست و دلبازی خود به صورت رایگان از شما پذیرایی میکنند. اگر میخواهید شبی بهیادماندنی را در سفر به شهر کوش آداسی داشته باشید میتوانید با رفتن به روستای کرازلی و اقامتی چند روزه در آن با رویدادهای جدید از جمله دورهمیها، رقصها و حتی آوازهای روستاییان آشنا شوید که به خاطر حضور گردشگران برگزار میکنند.
شبه جزیرهی دیلک پر از مناظر باشکوه کوهستانی و چشماندازهای ساحلی است. این شبه جزیره، یک پارک ملی است که در ۲۶ کیلومتری کوشآداسی قرار دارد و میتواند یک روز پر آرامش فوقالعادهای را برایتان رقم بزند. در این شبه جزیره، چندین ساحل برای شنا و گرفتن حمام آفتاب وجود دارد که از مهمترین آنها میتوان به ساحل آیدینلیک (Aydınlık) و کاراسو کویو (Karasu Koyu) اشاره کرد. غار زئوس (Zeus Magarası) از پرطرفدارترین جاذبههای گردشگری این منطقه است که فرصت مناسبی را برای پیادهروی در مسیرهای جنگلی این پارک فراهم میکند. اینجا همان جایی است که گردشگران عاشق طبیعت باید بروند تا از مناظر طبیعی بکر و شگفتانگیز لذت برده و از شهر و هیاهوی آن دور شوند.
کوش آداسی شهری کوچک و زیبا به شمار میآید که سالانه هزاران گردشگر از سراسر دنیا برای دیدنِ ساحل شنیاش به این شهر سفر میکنند. این سرزمین در کنار داشتن آبهای زلال در دریای اژه، بناهای تاریخی باشکوهی همچون قلعه کوش آداسی و معبد دیدایما را در خود جای داده است که بازدیدکنندگان تور ترکیه در سفر به این کشور میتوانند از آن دیدن کنند. اگر میخواهید در بازدید از شهر کوش آداسی سفری به تاریخ را آغاز کنید پیشنهاد میکنیم سری به قلعه کوش آداسی بزنید.
جزیره کوش آداسی که در زبان ترکی به معنای پرنده است و در ۷۱ کیلومتری شهرستان مرکزی ایالت آیدین در نوار ساحلی منطقه اژه واقع شده است که بر اساس سرشماری سال ۲۰۰۸ میلادی ۵۸ هزار و ۶۵۰ نفر جمعیت دارد البته این عدد بر اساس برآوردهای سال ۲۰۰۹ به ۶۲ هزار و ۶۳۷ نفر رسید که نشان دهنده بالا رفتن میزان جمعیت جزیره کوش آداسی را به دلایل مختلف است.
شهر کوش آداسی از لحاظ جغرافیایی در جنوب ایالت ازمیر قرار دارند دیگر همسایگان این جزیره از سمت شمال سلجوق و شوکه Soke در جنوب شرق هستند.
جزیره کوش آداسی برخلاف اینکه مساحت زیادی ندارد اما گردشگران بسیاری را به دلایل مختلف به اینجا میکشاند یکی از این دلایل قلعه زیبای شناور در آب میباشد قلعه که توسط معماران و مهندسین دوره حکومت عثمانی طراحی و ساخته شده است در اصل برای حفاظت جزیره در برابر مخاطرات از جمله دزدان دریایی که بارباروسا مشهور نیز به این شهر حمله کرده است و در کل برای حفظ امنیت جزیره در برابر اینگونه حملات پایه ریزی و ساخته شده کوش آداسی به علت قرار داشتن در کنار حاشیه دریا اهمیت بسیاری از لحاظ امنیتهای مرزی و مسئلههای تجاری داشته است قلعه کوش آداسی نیز به همین علت و برای مسائل دفاعی و حفاظت از تجارت ارزشمند اقیانوس ساخته شده است.
برج مرکزی قلعه که مربوط به دوره بیزانس در قرن سیزدهم میشود درمیان درختهای فراوان و بلند بر روی تپه کوچک بنا شده برجهای افسانهای و بتونی از دیوارهای محکم کل جزیره را محاصره میکنند و روی آب غوطهور هستند تا به تا به دریا برسند و در امتداد تپههای جزیره قرار بگیرند که منظره بی نظیر را به وجود آوردهاند.
درون برج مرکزی قلعه موزه تأسیس شده است که شما عزیزان میتوانید از آنجا نیز در کنار این قلعه تاریخی بازدید کنید. اما قلعه کوش آداسی در تمامی مواقع سال میتوانید بازدید کنید اما همانطور که استحضار دارید فصل تابستان به دلایل بیشماری بیشتر برای قدم گذاشتن در تور کوش آداسی پیشنهاد میشود.
همانطور که قبلاً گفتیم قلعه برای مسائل امنیتی و حفاظتی تأسیس شده بود و در کل شهر کوش آداسی درگیر جنگهای دریای متعددی بوده است اما امروزه این اوضاع کاملاً فرق کرده این جزیره به یکی از آرامترین مکانهای موجود در این کره خاکی تبدیل شده است. توصیه میشود بعد از اینکه از موزه درون قلعه و مناظر بی نظیر قلعه استفاده کردید سری هم به چای خانهها و کافه رستورانهای نزدیک آب بزنید و اگر مایل بودید میتوانید میز یکی از همین رستورانها را رزرو کرده از میل کردن غذای خود کنار ساحل لذتی دو چندان ببرید.
بازدید از قلعه برای سالمندان توصیه نمیشود زیرا که پلههای بسیاری برای رفتن به قلعه وجود دارد و همچنین ممکن است برای کودکان و خردسالان خیلی سرگرم کننده نباشد اما قطعاً برای افراد اهل تاریخ و معماری جاذبههای بسیاری دارد.
قلعه در جزایر پرندگان با کمی فاصله از بندر کوش آداسی قرار دارد و تنها راه دسترسی به این قلعه از طریق مسیر باریک کشیده شده در کنار بندر است. قابل به ذکر است که قلعه کوش آداسی مبلغ ورودی ندارد شما میتوانید از این مکان بدون هزینه بازدید کنید.
کوش آداسی یکی از شهرهای کهن با جاذبههای تاریخی فراوان در ترکیه است که از مشهورترین اماکن مذهبی آن میتوان به کلیسای سنت جان، معبد آرتمیس، مسجد اسحاق، خانه ویرجین ماری و مسجد حاجی ابراهیم اشاره کرد. اگر به تاریخ و فرهنگ علاقهمند هستید، سفر به کوش آداسی را به شما پیشنهاد میدهیم. با گشتوگذار در میان کوچه پس کوچههای این شهر، بناهای تاریخی را میبینید که شما را به سالها پیش و سفری به تاریخ میبرد.
در این کلیسا مصالح مختلفی به کار رفته است. به طور کلی می توان گفت که بنا از سنگ و آجر ساخته شده، در حالی که ستون ها اغلب با سنگ مرمر درست شده اند. این سنگ ها به این دلیل استفاده گشته که می توانستند گنبدهای بالای سرشان را به راحتی نگه داشته و وزن آن ها را تحمل کنند. استفاده از برج هایی که سقف الوار داشتند که در پشت مقبره و محراب قرار گرفته بودند، از دوره قرن پنجم به بعد رواج یافت.
نخستین ساختمانی که بر روی آرامگاه سنت جان ساخته شد، آرامگاهی بود که به عنوان یک کلیسا نیز به کار می رفت. در قرن چهارم، در طول سلطنت تئودوسیوس یک کلیسا در اینجا ساخته شد. دو قرن بعد که این بنا رو به خرابی می رفت، با دستور امپراطور جاستینیان ساخت یک کلیسای بزرگ تر آغاز شد. اگر بخواهیم از لحاظ اندازه این دو را با هم مقایسه کنیم، می توان گفت که کلیسای تئودوسیوس ۷۴*۴۴ متر و کلیسای بعدی ۱۳۰*۶۵ متر بود.
این طرح در سایت آپوستلیون کنستانتین پایه ریزی و در یک الگوی متقاطع یونانی درست شد. اگرچه ساخت این کلیسا توسط حکم امپریالیستی بود، اما مردم افسوس بودند که کار بسیاری از ساختمان ها را انجام دادند. در این بنا تزیینات سنگ مرمر مختلفی به کار رفته بود که آن را بسیار زیبا می کرد. پایه ها، ستون ها و بخش هایی از شبستان در قسطنطنیه یا در معادن پروکونسوس ساخته و وارد این مجموعه شده است. در حالی که اکثریت بخش مرکزی شبستان در قسمت شرقی کلیسا توسط متخصصان محلی ساخته شد، اما آن ها از روی الگوهای معماری قسطنتنیه کار می کردند.
همانطور که گفته شد، این کلیسا از آجر و سنگ ساخته شده که در زمان خودش جزو نمونه های کمیاب به حساب می آید. ساختمان، دو طبقه داشته که مقبره سنت جان در بخش زیری گنبد مرکزی قرار گرفته است. ستون های حیاط پشتی، مونوگرام هایی از امپراطور جاستینیان و همسرش تئودورا را نشان می دهد. این کلیسا که قسمت های اعظم آن در قرن ۵ ساخته شد، یکی از نمونه های خوب کلیساهای آن دوران است. با ورود ترک ها به این منطقه، این بنا در قرن ۱۴ به عنوان یک مسجد استفاده می شد. متاسفانه در همان قرن به دلیل زلزله مخربی که آمد، کلیسای سنت جان کوش آداسی دچار آسیب هایی شد و دیگر از آن استفاده نشد تا به قرن معاصر که به عنوان یک جاذبه گردشگری دیده می شود.
خرابههای کلیسا امروزه در دامنه تپههای ایاسلوک، در زیر قلعه و در نزدیکی مرکز شهر سلجوک، استان ازمیر، ترکیه و حدود ۳٫۵ کیلومتری (۲٫۲ مایل) افسس است.
هر روز از ماه آوریل تا اکتبر از ۸ صبح تا ۶:۳۰۷ شب, از ماه نوامبر تا مارس از ساعت ۸ تا ۴:۳۰ عصر
St. Jean Sok., Selçuk/İzmir
کوش آداسی شهری زیبا و ساحلی است که به سواحل شنی و صخرهایش شهرت دارد. با قدم زدن در کنار سواحل این شهر میتوانید از چشمانداز مناظر اطرافش لذت ببرید و لحظاتی بهیادماندنی را برای خود رقم بزنید. شهر زیبای کوش آداسی یکی از زیباترین بنادر ترکیه محسوب میشود که دیدنیهای بسیاری همچون پارک آبی تورتوگا و پارک آبی آدالند را در خود جای داده است. اگر میخواهید به این شهر ساحلی سفر کنید، پیشنهاد میکنیم از تفریحات هیجانانگیزی همچون پارک آبی تورتوگا که برای بازدیکنندگان تور کوش آداسی تدارک دیدهاند، استفاده کنید.
این مجموعهی آبی در نوع خود جذاب و دیدنی است و بیشتر کسانی که به آنجا میروند، از امکاناتش استفاده میکنند. از جمله افرادی که اغلب از امکانات پارک آبی تورتوگا بهرهمند میشوند، خانوادههایی هستند که کودک و یا خردسال به همراه دارند و میخواهند که تا حد امکان به آنها در سفر با تور کوش آداسی خوش بگذرد. ناگفته نماند که پارک آبی تورتوگا هر هفت روز باز است و بازدیکنندگان میتوانند با گردش و تفریح در این پارک یک روز خوب را در کنار همراهانشان تجربه کنند.
از تفریحات آبی و امکانات رفاهی که در پارک آبی وجود دارد میتوان به سرسرههای آبی، بخش کودکان و استخر اشاره کرد که گردشگران بسیاری را در قالب تور کوش آداسی به سوی خود میکشاند. همچنین اگر میخواهید برای رفع خستگی، غذایی را تست کنید راهی رستورانهای شیک این پارک شوید و با سفارش غذایی خوش طعم از خوردن آن لذت ببرید. در کنار چشیدن طعم غذاهای رستورانِ پارک آبی تورتوگا، سری به بخش Wibit بزنید که قابل استفاده برایِ انواع ورزش های جالبِ پرشی و حتی بالا رفتن از روی تیوپها است.
کوش آداسی از زیباترین سواحل بندری ترکیه محسوب میشود که توانسته گردشگران بسیاری را در قالب تور کوش آداسی به سوی خود جذب کند. گردشگران تور ترکیه میتوانند در بازدید از این شهر به تماشای دیدنی های کوش آداسی همچون پارک آبی آدالند و پارک آبی توتوگا بروند. اگر میخواهید سفری بهیادماندنی و هیجانانگیزی را تجربه کنید پیشنهاد میکنیم که راهی یکی از پارکهای آبی کوش آداسی به نام پارک آبی آدالند شوید که برای همه سلیقهها تفریحاتی را در خود جای داده است و میتواند یک روز مهیج را برایتان رقم بزند.
دلیل اکثر ما برای سفر به ترکیه و شهر کوش آداسی در کنار خرید تفریح است، آن هم تفریح از نوع آببازی. هیچ چیز بیش تر از یک آب تنی همراه با هیجان نمیتواند روحیه ما را تغییر دهد و دلیلی محکمتر برای خوشگذرانی باشد. آدالند پارک آبی کوش آداسی یکی از بزرگترین پارکهای آبی موجود در کوش اداسی میباشد که در ۶ کیلومتری آن قرار دارد. پارکی با انواع امکانات تفریحی آبی مناسب برای تمام سنین، مناسب هم برای جمع خانوادگی و هم مناسب برای جمعی دوستانه.
پارک آبی آدالند میداند که شما نیاز به انرژی آبی موسیقی دارید …
بیایید و در لذت غرق شوید!
لذت بردن از موسیقی و رقص در آب در این مکان ممکن است!
قسمتی از پارک آبی آدالند به شما حس بودن در مناطق استوایی را القا میکند.
استخر اقیانوس با ۳ تخته غواصی در یک طرف و استخر کودکان در طرف دیگر، همه در محاصره رودخانه قایقرانی، ۷ هکتار محل اضافی برای سرگرم شدن!
مساحت ۱۹۰۰ متر مربعی برای ناحیه استخر و رودخانه وحشی شمارا در سفر خود به پارک آبی آدالند جذب خواهد کرد.
فقط مراقب حیوانات وحشی و بومیها باشید!
تنها مکانی که شما در کوش آداسی میتوانید قایقرانی انجام دهید پارک آبی آدالند میباشد!
در یک مسافت ۶۰۰ میلیمتری بیضیشکل، شما میتوانید با قایق دو نفره، جلیقه ی نجات، کلاه و پاروهایی که به شما داده میشود، قایقرانی در برابر امواج آشفته را انجام دهید …
شیرجه زدن! هر چه آفتاب آن روز داغ تر باشد، احساس خنک شدن بیشتری به شما بعد از پرش الغا میشود!
موجی از هیجان را در شن و ماسه، نمک و دریای بدون کوسهی داخلی پارک آبی آدالند تجربه کنید!
اجازه دهید حبابهای گرم شمارا در جکوزی راحت پارک آبی آدالند ماساژ دهد …
استراحت آرام پس از اسلاید هیجانی! خواب در اطراف و گرفتن آفتاب … خنک شدن و آرام گرفتن قبل از سرگرمی هیجانانگیز بعدی!
اجازه دهید آنها با جیغ و داد خود در منطقهی تفریحی کودکان موجود درپارک آبی آدالند بازی کنند! دوش قارچی شکل، اسباببازیهای شناور، کشتی دزدان دریایی، موجودات دریایی و اسلایدهای کوچک آبی، کودکان شمارا با سرگرمیهای آبی آشنا میکنند.
ایده آل برای شنا، آفتاب گرفتن و ورجه وورجه کردن!
Çamlimanı Mevki, Kuştur Önü Yolu Cd. No:27, 09400 Kuşadası/Aydın, Turkey
شماره تماس: ۵۲ ۱۲ ۶۱۸ ۲۵۶ ۹۰+
ایمیل: adaland@adaland.com
سن ۰ تا ۳ رایگان است
سن ۴ تا ۹ سالگی ۱۷ یورو و
۱۰ سال و بالاتر ۲۴ یورو میباشد.
همهروزه از ساعت ۱۰:۰۰ الی ۱۸:۰۰ باز میباشد.
شهر کوش آداسی، از مقصدهای گردشگری محبوب در میان ایرانیان به شمار میآید که امکانات تفریحی مناسبی همچون پارک ملی دیلک را در خود جای داده است و گردشگران تور کوش آداسی در سفر به ترکیه میتوانند از جذابیتهای این جزیره بهرهمند شوند. یکی از دیدنی های کوش آداسی که پیشنهاد میکنیم بازدید از آن را در صدر لیست گشتهای خود قرار دهید، پارک ملی دیلک نام دارد که در چند کیلومتری به سمت جنوب قرار گرفته است. این پارک در بین مهمترین میراث طبیعی ترکیه قرار دارد و از تماشاییترین نقاط جهان است.
پارک ملی دیلک که در بین اهالی کوش آداسی به پارک میلی (Milli) معروف است در ۳۲ کیلومتری جنوب کوش آداسی و در شهر کوچکی به سام گوزلکاملی قرار دارد. این پارک با مساحت ۲۸ هزار هکتار، ۶ کیلومتر عرض و ۲۰ کیلومتر طول دارد و خیلی ها آن را زیباترین و جذاب ترین ساحل این منطقه می دانند. چه پیاده روی در مسیرهای کوهنوردی را دوست داشته باشید و چه عاشق استراحت در ساحل باشید در هر دو صورت این پارک ملی قطعه ای کوچک از بهشت است.
پارک ملی شبه جزیره دیلک با داشتن محیط تمیز، چشم اندازهای خیره کننده و سواحل بکر محلی عالی برای برپایی پیکنیک است. امکانات این منطقه شامل آلاچیق، میز، صندلی، دوش و … است و حتی اگر قصدی برای پیکنیک هم نداشته باشید می توانید سری به کافه هایش بزنید. پارک ملی شبه جزیره دیلک در زمینی کوهستانی قرار دارد که با دره های ژرف به بخش هایی تقسیم شده و شامل سواحل ماسه ای، دره ها و جاذبه های طبیعی، تاریخی و فرهنگی است.
سواحل جنوبی شبه جزیره دیلک دنیایی متفاوت است؛ دلتایی که زیستگاه فلامینگوها و ۲۰۸ نوع از پرندگان دیگر است که در زمان های مختلف سال در این محل دیده می شوند. از بین این پرندگان ۷۶ نوع آن ها در همین دلتاها تخم گذاری می کنند و منتظر می مانند تا جوجه هایشان به دنیا بیایند. خرس وحشی یکی دیگر از گونه های حیات وحش این منطقه است که آنقدر به آدم ها عادت کرده اند که حتی تا نزدیکی ساحل هم می روند. اگر به اندازه ی کافی خوش شانس باشید حتی می توانید بر روی تپه های روبروی ساحل اسب های وحشی هم ببینید. حتی در اینجا روزگاری پلنگ زندگی می کرد که ۳۰ سال است دیگر اثری از آن نیست.
تنوع پوشش گیاهی این شبه جزیره هم درست مثل حیات وحش آن است. کوه دیلک (۱۲۳۷ متر) تغییرات دمایی زیادی را بین بخش های شمالی و جنوبی شبه جزیره به وجود آورده و این یعنی اینجا زیستگاه گیاهانی متعلق به ۴ ناحیه ی مختلف است. به غیر از گونه های گیاهی مخصوص ناحیه ی اژه، در اینجا گیاهان دیگری از ناحیه ی مدیترانه، مرمر و دریای سیاه هم پیدا می شود. اینجا زیستگاه تعدادی از گونه های مدیترانه ای نادر هست که دیدن آن ها خیلی جذاب است.
هر نیم ساعت یک بار اتوبوس هایی از کوش آداسی به سمت این پارک ملی راه می افتند. همچنان می توانید این مسیر را با قایق هم بروید، قایق هایی که هر روز از ساعت ۱۰ صبح تا ۵ عصر فعالند و در مسیر حتی شاید بتوانید دولفین هم ببینید.
این مرکز خرید یکی از بهترین مراکز خرید کوش آداسی است و در آن میتوانید بیشتر لوازم مورد نیاز خود از پوشاک گرفته تا لوازم آرایشی و بهداشتی تهیه کنید. امکانات تفریحی آن مانند سینما زبانزد همه است. در این مرکز خرید فود کورت رستورانهای شلوغی نیز وجود دارد که همیشه با استقبال مشتریان بسیاری روبه رو است.
ساعت کار: هر روز از ساعت ۱۰ صبح تا ۱۲ شب.
تلفن: ۱۵۱۳ ۶۱۳ ۲۵۶ ۰۹۰
از دیگر مراکز خرید خوب در کوش آداسی مرکز خرید اسکالا نووا است که دارای فضا و کارکنانی صمیمی است. در این مرکز خرید موراد مورد نیاز خود را میتوانید تهیه کنید.
اگر در کوش آداسی به دنبال خرید سوغاتی بودید به مغازه لیلی سر بزنید. در این مغازه انواع سوغاتیها و وسایل تزئینی زیبارا میتوانید تهیه کنید.
تلفن: ۱۸۹۹ ۶۱۳ ۲۵۶ ۰۹۰
این مغازه یکی از بهترین مغازههای چرمفروشی در یکی از بهترین خیابانهای کوش آداسی است. فروشگاه کاکتوس مکانی تمیز و مناسب برای هر خانم با هر سنی است. کارکنان بسیار مودب و آماده به خدمت هستند و حتی اگر مدت زیادی در مغازه باشید به شما نوشیدنی تعارف میکنند. اما نکته مهم قیمت بالای اجناس است. حتما به اصل یا تقلبی بودن کیفها توجه کنید ممکن است جنس اصل به شما نفروشند.
ساعت کار: هر روز از ساعت ۹ صبح تا ۱۱:۳۰ شب.
این مرکز خرید بزرگ یکی دیگر بهترین مراکز خرید شهر است که تمام برندهای داخلی و خارجی را میتوانید در آن بیابید. علاوه بر مغازههای پوشاک، کیفو کفش، لوامز آرایشی و بهداشتی رستورانهای با منوها و غذاهای لذیذ میزبان مشتریان هستند. یکی از نکات مثبت ای وی ام وجود مکان مخصوص برای بازی و سرگرمی کودکان است. قیمت اجناس معقول هستند.
ساعت کار: هرروز از ساعت ۱۰ صبح تا ۱۰ شب.
تلفن: ۸۱۸۱ ۶۱۴ ۲۵۶ ۰۹۰
این بازار یکی از معمولیترین و پر رفت و آمدترین بازارهای کوش آداسی است که تقریبا میتوان گفت هیچ کالای خاصی را در آن نمییابید اما مطمین باشید اقات خوشی را در بین جواهرات و لباسهای محلی و رستورانهای این منطقه میگذرانید.
کوش آداسی را جزیره پرنده مینامند که از شناخته شدهترین و زیباترین قطبهای گردشگری ترکیه به شمار میآید. گردشگران تور کوش آداسی در بازدید از این شهر میتوانند به گشتوگذار در بازار بزرگ، بازارچهها و حتی بوتیکهای آن بروند و از اجناس رنگارنگ آن هر آنچه را که نیاز دارند، بخرند. در این بازارها هر چیزی که فکر کنید از جمله لباس و کفش و زیورآلات گرفته تا صنایع دستی پیدا میشود. با قدم زدن در یکی از بازارهای تماشایی ترکیه به نام بازار بزرگ که در شهر کوش آداسی قرار دارد، میتوانید از خرید کردن لذت ببرید و ساعتها در آن چانه بزنید. حتی با فروشندگان خوش برخورد که به زبانهای مختلف مسلط هستند، صحبت کنید و تخفیف خوبی بگیرید. جالب است بدانید با اینکه واحد پول ترکیه لیره است، شما میتوانید با دلار آمریکا هم خرید کنید و دیگری نیازی به تبدیل ارز ندارید.
به محض پیاده شدن در اسکله از کشتیهای مسافربری مغازهها و بازارهای بزرگ کناره بندر کوش آداسی مشاهده میشود که بزرگترین آنها مرکز خرید اسکالا نوا است که پیشتر به آن پرداختیم ولی حالا اگر کمی از این مجموعه به سمت مرکز شهر برویم بازار بزرگ نمایان میشود که یکی دیگر از جاذبههای گردشگری تور کوش آداسی است.
جزیره کوش آداسی برای سوغاتیها و یادگاریهای خود شهرت بسیار بالایی دارد که شما در تمامی مغازههای این جزیره ازجمله غرفهها و مغازههای موجود بازار بزرگ کوش آداسی میتوانید سوغاتیها باکیفیت و بینظیر که همانند آن را بدون شک در تمام ترکیه نخواهید دید خریداری کنید.
شما میتوانید هنگام قدم زدن در خیابانهای سنگفرش کوش آداسی از بازار بزرگ که احتمالاً موردپسند شما نیز قرار میگیرد بازدید کنید اما دلایل زیادی برای بازدید از بازار بزرگ وجود دارد یکی از این دلایل میتوان به حدود ۴۰۰۰ غرفه تشکیلدهنده این بازار اشاره کرد.
اما از دیگر غرفههای تشکیلدهنده بازار بزرگ کوش آداسی میتوان به صنفهای زیر اشاره کرد.
البته یکی از نکات ظریفی که میتوانیم به آن اشارهکنیم این است که فروشندگان قیمت و نظر خود را با چانه زدن شما تغییر میدهند پسازاین کار نترسید و با مغازهداران چکوچانه بزنید اگر یکی از آنها به شما چای یا قهوه ترک تعارف کرد حتماً این لطف ایشان را قبول کنید چراکه این مغازهداران بسیار به گردشگران و مشتریهای واقعی اهمیت میدهند.
در خود بازار بزرگ رستوران و کافه معتبری وجود ندارد اما امکان دارد که دستفروشها را با چرخدستیهای خود مشاهده کنید اما اگر پس از یکروزه پرمشغله و پر از گشتوگذار در بازارها خسته و گشنه شدهاید، میتوانید به رستوران لیمان که نزدیک مجتمع اسکالا نوا قرار دارد بروید و از غذاهای لذیذ آنجا لذت ببرید.
راههای دسترسی به بازار بزرگ کوش آداسی خیلی سخت نیست زیرا که این بازار بسیار نزدیک بندر کشتیهای مسافربری میباشد و اگر شما قصد سفر به این جزیره را با این کشتیها دارید بلافاصله پس از پیاده شدن مغازهها را مشاهده میکنید و فقط کافی است که همان خیابان را مستقیم بروید تا به بازار بزرگ برسید که دیگر نیازی به حرف و حدیث ندارد و اما اگر شما از وسط شهر قصد بازدید دارید سوار تاکسی شده و در تقاطع بلوار آتاتورک پیاده شوید و اگر از این بازار بسیار خرید کردید و دستتان پر شد و دیگر نتوانستید فاصله بازار تا محل اقامت خود در تور کوش آداسی را بروید میتوانید از موسسه تاکسی آدا که روبروی بازار بزرگ قرار دارد برای حملونقل استفاده کنید و به مقصد خود برسید.
Dağ Mahallesi, Şöförler Sk., 09400 Kuşadası/Aydın, Turkey
فرش و گلیم
البته شاید خرید فرش به این دلیل که قیمت بالایی دارد و حمل و نقل آن سخت است، انتخاب مناسبی برای سوغات نباشد اما انواع گلیم را میتوانید به عنوان سوغات خریداری کنید و به دیگران هدیه دهید یا ظاهر خانهی خود را تغییر دهید. گلیمهای زیبای ترکی کار دست هنرمندان این منطقه هستند که به زیبایی تمام بافته میشوند. همین که با دست بافته شدهاند، نشاندهندهی ارزش بالای آنهاست. این گلیمها در اندازههای مختلفی بافته میشوند تا خریداران بتوانند از آنها برای مصارف مختلف استفاده کنند. مثلا انواع بزرگتر گلیمها به عنوان کفپوش قابل استفاده هستند. همچنین از آنها میتوان به عنوان روکش صندلی و مبل هم استفاده کرد. گلیمهایی در ابعاد کوچک هم بافته میشوند که جنبهی تزیینی دارند و به دیوار آویزان میشوند. در گذشته از تکنیکهای گلیمبافی برای تهیهی خورجین یا کیسهی نمک هم استفاده میکردند. هنوز هم این خورجینها بافته میشوند و از آنجایی که دارای دو جیب هستند، امروزه از آنها میتوانید به عنوان جایی برای نگهداری روزنامه، مجله و کنترل تلویزیون استفاده کنید و آنها را روی مبل بیاندازید.
محصولات چرمی یکی از سوغاتیهای محبوب در همهی شهرهای ترکیه هستند. در فروشگاههای متعدد فروش محصولات چرمی میتوانید انواع محصولات از جمله کمربند، کیفهای کوچک و بزرگ، جاکلیدی، کیف پول و… را در طرحها و رنگهای گوناگون با قیمتهای مناسبی بخرید و دوستان و نزدیکان خود را با این هدایای زیبا خوشحال کنید.
زمانی که در هزارتوی خیابانهای کوشآداسی قدم میزنید با فروشگاههای متعددی روبهرو میشود که عطر و رنگ آنها از دور توجه هر گردشگری را جلب میکند؛ فروشگاههای ادویه که در آنها میتوانید طیف وسیعی از انواع ادویهها و گیاهان معطر را خریداری کنید. در این فروشگاهها هر ادویهای که فکر کنید پیدا میشود؛ از میخک و دارچین و زردچوبه گرفته تا فلفل، وانیل، نمک لیمو، نعناع، زیره سبز، پونه کوهی، گشنیز و شوید. این ادویهها سوغات مناسبی برای کسانی هستند که دوست دارند عطر و طعم جدیدی به غذاهای خود بدهند و از امتحان کردن طعمها و ادویههای جدید استقبال میکنند.
اشیای سرامیکی عرضه شده در فروشگاههای سوغات کوشآداسی، بسیار زیبا و چشمنواز هستند. رنگهای زیبا و متنوع و طرحهای منحصربهفرد و سنتی، زینتبخش این اشیا و ظروف هستند. محال است کسی که به دکوراسیون خانه علاقهمند است، در این فروشگاهها چرخی بزند و حداقل یک ظرف تزیینی سرامیکی نخرد. این اشیا و ظروف زیبا با توجه به کیفیت و نقش و نگارهایشان قیمتهای مختلفی دارند. در همهی خیابانهای کوشآداسی میتوانید انواع این ظروف را با قیمتهای مناسب خریداری کنید.
در ترکیه، شیرینیها بخش مهمی از آشپزی را تشکیل میدهند؛ به خصوص از زمان امپراتوری عثمانی که تنوع شیرینیها افزایش پیدا کرده است. این شیرینیها علاوه بر اهمیتی که در آشپزی دارند، از نظر فرهنگی و آداب و رسوم سنتی هم حائز اهمیت هستند. مثلا یک شیرینی تحت عنوان حلوا در ترکیه تهیه میشود که معمولا آن را برای رویدادها و تغییرات بزرگ زندگی مثل مرگ، تولد، خرید خانهی جدید یا فارغالتحصیلی میپزند.
شیرینیها پیوندی ناگسستنی با مراسم و اعیاد مذهبی دارند. یکی از مهمترین رویدادهای مذهبی در ترکیه، ماه مبارک رمضان است. در این ماه، مسلمانان ترکیه روزه میگیرند و برای وعدهی افطار معمولا شیرینیها و دسرهای خاصی تهیه میکنند.
اگر به شیرینیجات علاقه دارید یا در میان نزدیکانتان کسی هست که دوستدار شیرینی باشد، میتوانید از کوشآداسی انواع شیرینیها و دسرهای لذیذ ترکی را تهیه کنید.
البته این سوغاتی نیست که بتوانید با خودتان ببرید، ولی می توانید خودتان آن را در کوشآداسی امتحان کنید و لذت ببرید. چای سیب را بعد از قهوهی ترکی میتوان نوشیدنی ملی ترکیه نامید. درست مثل قهوه، پذیرایی از مهمان با چای سیب نشانهای از دوستی و مهماننوازی است.
این مهرههای چشمزخم در بسیاری از مناطق و کشورهای دنیا به خصوص در نواحی اطراف مدیترانه رواج دارند. این مهرهها را به شکلهای مختلف میتوانید خریداری کنید؛ مگنت، زیورآلات و… گاه از این مهرهها و فلزات گرانبها برای ساخت زیورآلات استفاده میکنند که مورد توجه گردشگران قرار دارند و سوغات خوبی هستند.
قهوه ی ترک یک شیوه برای تهیه و سرو قهوه است. این قهوه بسیار غلیظ است و فقط کسانی که عاشق قهوه باشند از طعم آن لذت میبرند. در کوشآداسی میتوانید بهترین قهوهی ترک را نوش جان کنید و قهوهجوشهای مسی مخصوص تهیهی این قهوه (جذوه) را از فروشگاههای مختلف به عنوان سوغات تهیه کنید.
مانیسا (به ترکی استانبولی: Manisa) شهری است در کشور ترکیه که در استان مانیسا واقع شدهاست. جمعیت این شهر بر اساس سرشماری سال ۲۰۰۸ میلادی ۲۷۸٬۹۶۷ نفر و بر اساس برآوردهای سال ۲۰۰۹ میلادی ۲۹۱٬۳۷۴ نفر است. در دوران امپراتوری عثمانی، مانیسا یکی از مهمترین شهرها بود که ولیعهد عثمانی، برای کارآموزی و یادگیری قدرت برای آیندهاش، به آنجا میرفت و تعدادی از سلاطین عثمانی، مانند سلیمان یکم و سلیم دوم، پیش از پادشاهی، دوران ولیعهدیِ خود را در مانیسا بهعنوان والی و فرماندار گذراندند.
مانیسا نام یکی از استانهای ترکیه است که مرکز آن هم شهر مانیسا است. این استان صنعتی در منطقه اژه در غرب ترکیه واقع است و دارای ۱۷ شهر است و در سرشماری سال ۲۰۱۳ جمعیت این استان ۱،۳۵۹،۴۶۳ نفر بوده و ۱۳،۸۱۰ کیلومترمربع از خاک ترکیه را به خود اختصاص داده است و بعد از ازمیر دومین استان بزرگ منطقه اژه می باشد. استان های همجوار آن عبارتند از ازمیر از غرب، آیدین از سمت جنوب، دنیزلی در جنوب شرق، عشاق به شرق، استان کوتاهیه به شمال شرق، و بالیکسیر به شمال است. مانیسا به شهر شاهزاده ها نیز معروف است و با انگور سلطانی و معجون سلامتی شناخته می شود.
شهرهای گوردس، کولا و دمیرکی به خاطر فرش و گلیم های ارزشمند شهرت دارند. در دوران روم باستان نام این شهر ماگنسیا آدسی پیلوم بوده است و نام کنونی نیز از همین نام برگرفته شده است. به دلیل نزدیکی آن به ازمیر دارای امتیازات فراوانی است و در ترکیه از پیشرفته ترین شهرهای صنعتی به حساب می آید. از دیگر محصولات مهم این استان به خربزه و انواع انگور نیز می توان اشاره کرد. مارک ها و برندهای فراوان و معروفی دراین استان کارخانه های خود را راه اندازی نمودند که از آنها می توان به وستل، بوش ، ایندزیت و … اشاره نمود.
مانیسا شهری در کشور ترکیه است که در استان مانیسا واقع شده و در ناحیه دریای اژه است. جمعیت این شهر بر اساس سرشماری سال ۲۰۰۸ میلادی ۲۷۸٬۹۶۷ نفر و بر اساس برآوردهای سال ۲۰۰۹ میلادی ۲۹۱٬۳۷۴ نفر بوده است. مانیسا یک مرکز پر رونق صنعت و خدمات، نزدیک به بندر بین المللی و مرکز شهر ازمیر است. در این شهر تنوع تولید محصولات کشاورزی زیاد است. در مانیسا ترافیک متراکم از مسافران روزانه بین شهری دیده میشود. بخش تاریخی مانیسا شامل درههای جنگلی در دامنههای کوهستان و یک پل باستانی به نام «پل سرخ» و چندین مقبره و زیارتگاه و پارک ملی است. ساخت و ساز آپارتمانهای جدید در این استان رو به رشد است. در ماههای مارس و سپتامبر به دلیل وجود جشنواره تعداد بازدیدکنندگان این شهر بیشتر است. مانیسا دارای آب و هوای مدیترانهای با تابستانهای گرم طولانی و زمستان کوتاه و سرد است. تابستان در مانیسا داغتر ازهمسایه غربی آن ازمیر است و در زمستان سردتر از دریای اژه است.
کوه باستانی سیپیلوس، کوهستانی است که در افسانه ها و تاریخ استان مانیسا ترکیه ذکر شده است که منطقه اقوام لیدیایی بود امروزه در ناحیه اژه ای ترکیه در ازمیر واقع شده است. این کوه چشم انداز زیبایی به جاده استانبول و مانیسا دارد و مشرف به خلیج ازمیر دارد و در واقع یک اتشفشان منقرض شده با یک شکل جغرافیایی متمایز است. یک مجسمه کامل روبه روی صخره ای در نزدیکی کوه سیپیلوس در چند کیلومتری شرق مانیسا پیدا شده است و به دوران اواخر هیتیت یا لوانت در اواخر هزاره دوم پیش از میلاد منتسب شده است. کوه به عنوان جایگاه الهه مادر مورد استفاده قرار می گرفته است و چندین مجسمه مربوط به خدایان نیز در ان کشف شده است.
در این موزه تصاویر برجسته حضرت مریم و عیسی (ع)، جبرئیل و میکاییل پوشش نقرهای انجیل، فرسک طاوس دار (از یک گور گنبدی شکل واقع در ساردین آورده شده است). متعلق به دوره بیزانس، سمبلهای متنوع دوران یونان باستان و قندیلهای گوناگون بانظم خاصی به نمایش درآمده است. در مجموعه سکه ها انواع سکهها از دورههای قدیمی تا پایان دوره عثمانی با توجه به دوران تاریخی به نمایش گذاشته شده است. این سکه ها دراین منطقه به ویژه ساردیس ضرب شده است. همچنین در موزه انواع اثرهای تاریخی کوچک مانند نیم تاجه، انگشتریها، جامها، دستبندهای طلایی، کاسه ها و تپچه های نقره ای و فیقورها و موگیرهای نقره ای به چشم میخورد. این آثار متعلق به دوره های ماقبل تاریخ، آرکاییک، کلاسیک یونان باستان، روم باستان و بیزانس می باشد. در موزه سالن بزرگی به نام سالن ساردیس برای نمایش اثرهای منطقه تاریخی ساردیس اختصاص یافته است. این سالن در ترکیه و دنیا از نظر علمی بسیار مشهور می باشد.
آنکارا (در قدیم: آنقره) پایتخت و پس از استانبول دومین شهر بزرگ کشور ترکیه است. این شهر همچنین مرکز سیاسی استان آنکارا است. آنکارا شهری جدید و نسبتاً مدرن با ۴٬۳۱۹٬۱۶۷ نفر جمعیت است (آمار ۲۰۰۵). از مراکز دیدنی آن میتوان آرامگاه آتاتورک و برج گردان خرید آتاکوله را نام برد.
آنکارا پایتخت ترکیه با جمعیتی حدود پنج میلیون نفر در قلب ترکیه و آناتولی واقع شده و به سبب امور تجاری و صنعتی و تاریخی اهمیت فراوانی دارد.
آنکارا دومین شهر بزرگ این کشور بعد از استانبول است. شهر آنکارا از دیدگاه تاریخی نیز دارای اهمیت است. تاریخ این منطقه به عصر برنز و تمدن «هاتیها» بر میگردد که یک مرکز مهم فرهنگی، بازرگانی و هنری در زمان رومیها، و یک مرکز بازرگانی مهم در مسیر کاروانها به سمت شرق در زمان عثمانیها بود.
اگرچه در حدود قرن نوزدهم از اهمیت آنکارا کاسته شد اما مجددا زمانی که «آتاتورک» آن را به عنوان یک پایگاه فرماندهای جنگ انتخاب کرد، این شهر تبدیل به یک مرکز مهم شد. سرانجام در نتیجهی موقعیت استراتژیک آنکارا، این شهر در ۱۳ اکتبر ۱۹۲۳ به عنوان پایتخت جمهوری جدید ترکیه معرفی شد.
سفارتخانههای کشورهای خارجی و همینطور بسیاری از دانشگاههای مهم ترکیه در این شهر واقعاند و مردم شهر بخصوص جوانان تا حدی قادر به مکالمه با زبان انگلیسی هستند.
در حدود سال ۳۰۰ قبل از میلاد مسیح، آنکارا تحت حاکمیت پادشاهی ایران بود. این حکمرانی که چندین سده طول کشید بالاخره در اوایل میلاد مسیح توسط قبایل «سلتیک گالاتی» که در آن زمان سرزمینهای بسیاری را فتح کرده بودند، گرفته شد و نام شهر از کلمه یونایی «آنکریا» یا «آنجور» مشتق گردید.
این شهر برای سالیان متمادی نیز تحت حکومت پادشاهی رومیان قرار گرفته و یک شاهراه مهم بینالمللی که جمعیت آن به زبانهای گالاتی، لاتین و فریقیه صحبت میکردند، بود. آنکارا بعدها محل محاکمه و قتلعام مسیحیان در دوره امپراطوری روم باستان شد تا اینکه سرانجام به یک مرکز مهم جهان مسیحیت تبدیل گردید که امروزه می توان بقایای چند کلیسا از آن تاریخ را مشاهده کرد.
تاریخ این شهر پس از کنترل عثمانیها بر آن در قرن یازدهم و تبدیلشدن به یک شهر اسلامی ادامه یافت تا اینکه پس از اعلام جمهوریت در ترکیه، به عنوان پایتخت برگزیده شد.
آنکارا درست مثل یک گلدان بین چهارکوه مرتفع قرار گرفته و مثل دیگر نقاط آناتولی، زمستانهای آن سرد و پربرف است. دمای هوای زمستان معمولا به زیر صفر درجه سانتیگراد میرسد اما در عوض تابستانهای آنکارا هوای بسیار معتدل و مناسبی دارد اگرچه بهار و پاییزش بسیار پرباران است و ممکن است گرفتار بارانی شدید بشوید. توصیه میکنیم حتما زمان سفر را به دقت بررسی کنید.
آنکارا یکی از امنترین شهرهای بزرگ دنیاست. نرخ جرم و جنایت و بزهکاری در این شهر بسیار ناچیز است (البته صفر نیست!) و بسیاری از مسافران مخصوصا خانم ها به راحتی میتوانند در خیابانها و حتی نیمههای شب پیادهروی کنند اگرچه توصیه می کنیم همواره نکات امنیتی را جدی بگیرید چرا که هیچ جایی در جهان بیخطر نیست.
جدیترین خطری که مسافران را تهدید میکند، هنگام عبور از عرض خیابانهاست! سریع و بدون مکث با رعایت بیشترین احتیاط از خیابانها عبور کنید حتی موقعی که ماشینها پشت چراغ قرمز ایستادهاند.
مشکل دیگر به خاطر پیادهروهای آسیبدیدهای است که ممکن است باعث پیچخوردگی و یا زمینخوردن شما بشود.
به هر حال، در صورت بروز هرگونه مشکلی به پلیس این شهر مراجعه کنید.
با هواپیما
فرودگاه بین المللی «اِسِنبوغا» در ۲۸ کیلومتری آنکارا میزبان خطوط هواپیمایی از سراسر جهان، منجمله تهران است. به عنوان مثال شرکت «ایران ایر» هفتهای دوبار به این فرودگاه پرواز دارد. برای رسیدن به این فرودگاه علاوه بر تاکسی میتوانید از اتوبوسهای مخصوص فرودگاه و همینطور اتوبوسهای عمومی استفاده کنید.
با قطار
با قرار داشتن آنکارا در قلب ترکیه و در نتیجه در مرکز خط راهآهن مرکزی این کشور، از بسیاری از شهرها میتوان با ترن به آن سفر کرد. مسافت استانبول تا آنکار حدود پنج و نیم ساعت طول میکشد. البته اگر از قطارهای شبانه استفاده کنید، به دلیل نداشتن توقف با سرعت بیشتری به مقصد خواهید رسید. به طور کلی سفر با قطار ارزانتر از سفرهای اتوبوسی تمام میشود.
ایستگاه قطار واقع در شمال میدان «کیزیلای» ( هلال احمر) آنکارا با توجه به سیستم حمل و نقل عمومی بسیار سهلالوصول است. با حدود ۱۰ دقیقه پیادهروی از این ایستگاه، متروی آنکارا را هم می شود پیدا کرد.
با اتوبوس
ترمینال شهری آنکارا سرویسهایی به اغلب شهرهای ترکیه برقرار کرده که سرعت بالا و قیمت ارزانی هم دارند. از طریق تهران هم میشود با اتوبوس به آنکارا سفر کرد که البته حدود ۳۰ ساعت به طول میانجامد.
گردش در آنکارا
استفاده از وسایل حمل و نقل عمومی در ترکیه نیاز به کمی دانش زبان ترکی استانبولی و یا شناختن مسیرها دارد که برای گردشگران معمولا سخت است. همینطور شلوغبودن و ازدحام زیاد ایستگاههای مترو و اتوبوس در روزهایی چون جمعه و دوشنبه باعث مشکلات بسیاری برای گردشگران میشود.
تاکسی
تاکسیها در ترکیه با رنگ زرد و نوشتهی «Taksi» روی خود مشخص هستند. پلاک تاکسیها هم با حرف T علامتگذاری شده است. این تاکسیها از تاکسیمتر برای محاسبهی کرایه استفاده میکنند که قیمت پایه 2.20TL هنگام سوار شدن و 1.9TL برای هر کیلومتر است. قیمتها شب و روز یکسان است.
مراقب باشید راننده برای بیشتر شدن مسافت از راههای انحرافی نرود. حتما مسیر را قبلا چک کنید که گرفتار این نوع کلاهبرداری که در استانبول نیز شایع است، نشوید یا بعضی رانندگان وقتی اسکناس ۵۰ لیری دریافت میکنند ادعا میکنند که ۵ لیره است! حساب صفرهای اسکناسهایتان را حتما داشته باشید. هیچ بلیطی هم برای تاکسیها فروخته نمیشود. در صورت مشاهده به هیچ وجه قبول نکنید و اگر اصرار راننده را دیدید، از سوار شدن خودداری کنید.
ترن و مترو
متروی آنکارا شامل دو خط است که خط غرب به شرق با نام «آنکارای» و خط شمال – جنوب با نام «آنکارا» در میدان کیزیلای (هلال احمر ) به هم میرسند.
خط قطار حومه آنکارا هم از «سینکان» در غرب به مرکز شهر و سپس «کایاش» در شرق وصل شده است. این خط حدودا ۳۷ کیلومتر طول و ۲۶ ایستگاه دارد.
اتوبوس
خطوط اتوبوسرانی در آنکارا یا متعلق به شهرداری این شهر هستند و یا متعلق به بخش خصوصی که تمایز این ها در رنگ اتوبوس هایشان است. قیمت بلیطهای خطوط شهرداری برای یک واحد حدود 1.65TL است که با استفاده از کارت های مغناطیسی اعتباری متروها هم میشود پرداخت کرد.
توجه: در برخی اتوبوس هیچ مانیتوری برای نمایش محل ایستگاه ها و یا نقشه وجود ندارد و موقع رسیدن به ایستگاه هم با صدا اعلام نمیشود.
آنیتکابیر یا آنیت قابیر، محل دفن مصطفی کمال آتاتورک، رهبر جنگ استقلال ترکیه، بنیانگذار، و اولین رئیس جمهور ترکیه است.
این بنای یادبود توسط معماران استاد اِمین اُنات و استادیار اُرهان آردا طراحی شده است. در زبان ترکی، آنیت به معنای یادبود و کابیر یا قابیر به معنای قبر است. همچنین این مکان، آرامگاه ابدی عصمت اینونو، دومین رئیس جمهور ترکیه نیز می باشد. آرامگاه او روبروی آرامگاه آتاتورک و در طرف مقابل زمین رژه است.
در بخش هدایای آنت کبیر شمشیری با نشان پادشاهی ایران به چشم میخورد که هدیه ی رضاشاه پهلوی به آتاتورک است. همچنین پرترهای از رضاشاه که به رئیس جمهور ترکیه، آتاتورک، تقدیم کرده است در این بخش به چشم می خورد.
آنیت کبیر شامل بخش های مختلفی است. بخش های این یادمان شامل؛ اصلانلی یول (جاده شیرها)، میدان مراسم، مزار آتاتورک، کتابخانه، و اتاق های مختلف که به اسامی مختلف نامیده شدهاند می باشد.
شما برای بازدید از آنت کابیر میتوانید از متروی خط آنکارای استفاده کنید و در ایستگاه تاندوغان پیاده شوید.
هنگامی که برای اولین بار از یادبود مجلل آتاتورک بازدید می کنید، متوجه شکوه و عظمت غیر قابل انکار او می شوید. این بنای یادبود ساده، و در عین حال قدرتمند است، و یادآور آرامگاه هوشی مین در هانوی، ویتنام است و به بازدید کنندگان خود یک پیام مشابه القا می کنند.
این آرامگاه و یادبود عجیب و شگفت انگیز، به طور ویژه ای برای مردم آنکارا اهمیت دارد، زیرا یادبود آتاتورک، بنیانگذار انقلابی و اولین رئیس جمهور جمهوری جدید ترکیه است.
آتاتورک کسی بود که آنکارا را به عنوان پایتخت کشور ترکیه انتخاب کرد. در شصت و نهمین سالگرد مرگ آتاتورک، بیش از ۵۵۰۰۰۰ نفر از مقبره ی او به عنوان پدر ترکیه ی مدرن بازدید کردند و به او ادای احترام نمودند. لحظه ای درباره ی شکوه و عظمت او فکر کنید!
کیزلای منطقه ای در کانکایا، شهر آنکارا، ترکیه است که در مرکز آن دفتر مرکزی هلال احمر ترکیه قرار داشته است.
پارک گوون نیز در کیزلای واقع شده است. یک ایستگاه مترو و یک ترمینال اتوبوس نیز در نزدیکی کیزلای قرار دارد که باعث دسترسی آسان به بخش های دیگر شهر می شود.
پارک گوون آنکارا یکی از دیدنی های تور آنکارا است. مکانی بسیار زیبا و آرام، پر از درخت و نیمکت، که برای استراحت و تفریح بسیار مناسب است. در قلب این پارک بنایی وجود دارد که در سال ۱۹۳۵ میلادی ساخته شده و بر روی آن پند آتاتورک به مردم کشورش حک شده است. این پند عبارت است از: مغرور و سخت کوش باشید و به خود باور داشته باشید. منطقه کیزلای از معروفترین مراکز خرید آنکارا بشمار می رود که بسیاری از گردشگران آنجا را برای خرید انتخاب می کنند. علاوه بر این، کیزلای از نظر توریست ها جذابیت های دیگری نیز دارد. به طور مثال در این منطقه براحتی می توان با مردم ترکیه، فرهنگف و شرایط زندگی آنها آشنا شد. فروشگاه ها و مغازه های کیزلای با اجناس رنگارنگ و متنوع نظر همگان را به خود جلب می کند. منطقه کیزلای در آنکارا یکی از مناطق مدرن شهر بشمار می رود که نمایندگی انواع برندهای لباس را می توان در آنجا یافت.
کیزلای به دلیل مغازه های متعدد، فروشگاه های برند، بازارهای روباز، رستوران های شیک، کلوپ ها و کافه بار ها ی متعدد به مرکز تجاری و اجتماعی آنکارا تبدیل شده است.
کیزلای ، مرکز شهر آنکارا می باشد که رفت و آمد به آنجا بسیار زیاد است و برای جوانان آنکارا جذابیت خاصی دارد.
میدان کیزلای، زادگاه یادبود های متعددی است که بازدید از آنها خالی از لطف نیست. در نزدیکی این منطقه شما می توانید از میدان آتاتورک، پارک گوون، و مجلس ملی کبیر ترکیه بازدید کنید.
ارگ آنکارا، بر روی تپه ای در مرکز آنکارا واقع شده است و یکی از نمادهای پایتخت به شمار می رود. با گشت و گذار در آن، شما می توانید نگاهی به ترکیه ی باستان بیاندازید. دیوار های این ارگ به ارتفاع ۱۶-۱۴ متر شما را شگفت زده خواهند کرد.
نواحی اطراف و داخل ارگ، که قدیمی ترین بخش های آنکارا بشمار می روند، حاوی بسیاری از نمونه های ظریف معماری سنتی هستند. همچنین نواحی سرسبزی نیز برای استراحت وجود دارد.
برای تماشای نمای زیبا و فوق العاده ای از شهر آنکارا، می بایست سری به ارگ آنکارا، واقع در منطقه ی اولوس بندرسی در محله ی قدیمی (اولد کوارترز) بزنید.
با وجود آنکه نعداد زیادی سایت های باستان شناسی در سرتاسر شهر آنکارا پراکنده هستند، تنها تعداد محدودی از این سازه ها در اطراف ارگ از توسعه و نوسازی جان سالم به در برده اند.
این قلعه در اطراف آنکارای قدیم قرار گرفته و ورود و گشت و گذار در آن رایگان است. اما قبل از رفتن به آنجا، در مورد آنجا اطلاعاتی کسب کنید، زیرا در آنجا هیچ مانع و حفاظی برای محافظت از افراد پیاده، و یا ویلچیر برای افراد معلول وجود ندارد و مسیر هم طولانی است.
به شما توصیه می شود که بازدید از ارگ آنکارا را با یک تور پیاده روی در محله های قدیمی و تاریخی (اولد کوارترز) تلفیق کنید.
از جاده های سنگ فرش شده ی باریک و یک طرفه عبور کنید، و از خانه های قدیمی عثمانی، با سقف های قرمز، دیوارهای مستحکم، و مغازه های آن بازدید کنید.
در اینجا شما می توانید همه چیز خرید کنید، از طلا و جواهر گرفته تا لباس و غیره.
اینجا یک منطقه نسبتا توریستی است، اما نسبت به اولد کوارترز استانبول خلوت تر است. در اینجا رستوران های گران قیمت زیادی وجود دارند و فروشنده های خیابانی سوغاتی ها و بدلییجات را به قیمتی ارزان به شما می فروشند.
مسجد قوجاتپه، در محله ی قوجاتپه ی آنکارا واقع شده است، که ساخت آن در سال ۱۹۶۷ میلادی آغاز و در سال ۱۹۸۷ میلادی به پایان رسیده است.
مهندس ودات دالوکای برنده ی مسابقه طراحی این مسجد شد و زیربنای مسجد بر اساس طرح او آغاز شد، اما بعدها به دلیل آنکه آنرا بیش از حد مدرن می دانستند، طرح مهندس دالوکای نیمه کاره ماند. البته بعدها او توانست پروژه ی خود را با برخی تغییرات در معماری مسجد شاه فیصل پاکستان به کار برد.
در سال ۱۹۶۷ میلادی بنای این مسجد بر اساس طرحی از مهندس خسرو تایلا و فاتح اولواِنگین دوباره طراحی و اجرا گردید. این پروژه نیز به دلیل آنکه تقلیدی از معمار سنان بود، مورد انتقادهایی قرار گرفت، اما پروژه ادامه یافت.
مسجد قوجاتپه شامل یک گنبد مرکزی است که روی ۴ فیلپای قرار گرفتهاست و چهار نیمگنبد دور گنبد مرکزی قرار گرفتهاست. این مسجد چهار مناره ی ۸۸ متری دارد و خطاطی داخل مسجد نیز توسط خوشنویسان ترک حمید آیتاچ، محمود اؤنجو و امین بارین صورت گرفتهاست. تزئینات داخلی مسجد نیز به سبک تزئینات کلاسیک دوره عثمانی است.
این بنا یکی از بناهای دیدنی شهر آنکارا به شمار میرود که هر صفتی را که برای توصیف این مسجد انتخاب کنید، هنوز هم نمی تواند آن را به درستی وصف کند.
خیره کننده، با شکوه، قدرتمند، جذاب و فریبنده، با شکوه، درخشان.
مسجد قوجاتپه، بزرگترین و با شکوه ترین عبادتگاه آنکارا است. بازدید از این مسجد را حتما در برنامه سفر خود قرار دهید.
مردم آنکارا بر ای باور هستند که برج آتاکوله، یکی از اماکن دیدنی آنکارا می باشد که هر توریست یا مسافر در سفر به آنکارا، می بایست از آن بازدید کند.
برج آتاکوله با ۱۲۵ متر ارتفاع و به عنوان نماد شهر آنکارا و بلندترین منظرگاه، در مرکز شهر و در منطقه ی کانکایا واقع شده است. منطقه ی کانکایا در بالای یک تپه می باشد، و بهمین دلیل در هرجایی از شهر که باشید، برج را می توانید ببینید. در تمامی ساعات شبانه روز، برج آتاکوله بهترین مکان برای تماشای شهر آنکارا است.
ساخت این برج، در سال ۱۹۸۷ میلادی آغاز و در ۱۹۸۹ میلادی به پایان رسید. این برج طراحی معمار Ragıp Buluç است و در سال ۱۹۹۰ میلادی توسط تورگوت اوزال، رئیس جمهور وقت ترکیه افتتاح شد.
در بالای برج آتاکوله، یک رستوران گردان با تراس بزرگ قرار دارد، که علاوه بر صرف غذا به شما این امکان را می دهد که از مناظر زیبای شهر آنکارا لذت ببرید. خوردن غذا و چشم اندازی ۳۶۰ درجه از شهر، برای گردشگران تور آنکارا بسیار جذاب است. همچنین شما می توانید از تفریحات پر هیجانی مانند پرش با چتر از بالای برج لذت ببرید.
پارک گیاه شناسی آنکارا، که یکی از جاذبه های پرطرفدار این شهر بشمار می آید، در مجاورت برج آتاکوله می باشد.
اگر در سفرتان خودرو به همراه دارید، می توانید خودرو را در پارکینگ زیرزمینی گذاشته و با آسانسور به بالای برج بروید.
برای تماشای چشم انداز و مناظر پانورامای شهر آنکارا، حداکثر ۲۰ دقیقه زمان دارید.
دوربین های دوچشمی پانوراما برای بررسی دقیق تر مناظر وجود دارند، که برای استفاده از آنها به سکه احتیاج دارید. لازم به ذکر است که برای بالا رفتن از برج می بایست هزینه ی ورودی بپردازید.
شما می توانید از بالا (دیدگاه پرنده) شهری را که زمانی مهد تمدن عثمانی، امپراطوری روم شرقی، و روم بوده است تماشا کنید. اگر با دقت نگاه کنید، مسجد قوجاتپه را در تصویر تشخیص خواهید داد.
برای کسانی که به بناهای تاریخی و تاریخ ترکیه ی باستان علاقه دارند، موزه تمدن آناتولی از برترین جاذبه های آنکارا بشمار می رود.
این موزه در بازاری متعلق به قرن پانزدهم میلادی، که به خوبی بازسازی شده است، قرار گرفته و بهترین صنایع دستی به دست آمده ازحفاری های ترکیه را در این موزه نگهداری می کنند.
قدم زدن در این موزه مانند یک سفری تاریخی به گذشته ی آناتولی است. آثار تاریخی مختلفی متعلق به دوران آناتولی، از دوران پالئولاتیک تا تمدن لیدیا در این موزه به چشم می خورد. آثاری از یونان و روم نیز در موزه وجود دارد.
موزه از یک نیم طبقه ی کوچک در پایین، یک طبقه ی بزرگ و کامل در همکف، سالن بزرگی در مرکز، و راهروهای اطراف تشکیل شده است. در کنار درب ورود و خروج، یک فروشگاه و کافی شاپ به چشم می خورد. حیاط موزه نیز پر از مجسمه های سنگی است.
موزه تمدن آناتولی به ورودی ارگ آنکارا نیز نزدیک است.
موزه ی تمدن آناتولی، در طول تابستان هر روز، و در دیگر فصول سال به غیر از دوشنبه ها، هر روز به روی بازدید کنندگان باز می باشد.
بی شک، مهم ترین موزه در مرکز آناتولی، همین موزه ی تمدن است که آثار گرانبهایی از دوران پارینه سنگی یا پالئولیتیک، نئولیتیک، حتیان، هتیت، فریجیه، اورارتو، و تمدن روم در خود جای داده است.
بسیاری از گردشگران تنها برای بازدید از این موزه و مجموعه های بی نظیر آن به آنکارا سفر می کنند.
این موزه در میان دو ساختمان زیبای عثمانی در ضلع جنوبی قلعه آنکارا قرار دارد، بنابراین بازدید کنندگان می توانند به راحتی از ارگ آنکارا، قلعه ی آنکارا، اولد کوارترز، و موزه ی تمدن آناتولی یکجا بازدید کنند.
قلعه آنکارا برای قرنها مرکز تجاری این شهر و محل فروش اقلامی چون فرش و البسه چرمی و همینطور آثار قدیمی بوده است. این مکان هنوز هم بهترین محل برای خرید و پیاده روی و گذران وقت است. در قسمت پایینی قلعه بازار سرپوشیدهای وجود دارد که با قیمتهای بسیار ارزانی میتوانید خرید کنید.
همینطور در آنکارا میتوانید تعدادی از بزرگترین فروشگاههای زنجیرهای را هم پیدا کنید مخصوصا در ناحیه «اسکیشِهیر یولو».
این خیابان یکی از اصلیترین مراکز خرید در آنکارا محسوب میشود. و به دلیل وجود مغازههایی که اجناس سنتی مثل فرشهای دستباف، زیورالات چرمی و بسیاری وسایل دیگر را با قیمتی بسیار مناسب به فروش میرسانند، میان گردشگران بسیار محبوب است.
محلهای خریدی که در اطراف این قلعه وجود دارند، مغازههایی بسیار خاص و تک در آنکارا شناخته می شوند. مردم هنگام خرید در اینجا بسیار چانه میزنند. اگر شما نیز جزو آن دسته از افرادی هستید که به تخفیف گرفتن علاقهمند هستند، از خرید در اطراف این قلعه لذت خواهید برد. اکثر فروشندگان در اینجا خانم هستند و اجناسی زیبا و تک مانند انواع سوغاتیها، اجناس نقره، فرشها و جنسهای قدیمی را عرضه میکنند. اگر خوش شانس باشید، میتوانید شاهد تلاش بی وقفه و خستگی ناپدیر فروشندگان هنگام آماده کردن ویترین مغازهها، باشید.
این بازار به دلیل داشتن اجناس مسی بسیار معروف است. اما اگر در آن خوب جستجو کنید، میتوانید جواهرات، اجناس عتیقه و فرشهای دستباف بیابید. این بازار برای همهی کسانی که به دنبال اجناس اصل، با کیفیت و دست ساز هستند، مناسب است. اگر شما نیز جزو این افراد هستید، حتی از خرید در اینجا، لذت خواهید برد.
این فروشگاه که در بلوار آتاتورک واقع شده، در سال ۱۹۹۷ تاسیس شده است. در این فروشگاه که در شهر نیز بسیار معروف است، از انواع عطرها با برندهای بینالمللی و معروف تا عطرها و اسانسهای معمولی وجود دارد.
خیابان تونالی هیلمی یکی از بهترین و زیباترین خیابانهای آنکارا است. این خیابان پر از مغازهها، بوتیکها و مکانهای مناسب برای خرید سوغات است. این خیابان زیبا و کمی مدرن است و قیمت اجناس نیز کمی بالاتر از دیگر مناطق شهر است. خرید در اینجا بسیار عالی و لذت بخش خواهد بود.
کاروم که یکی از بزرگترین مراکز خرید در ترکیه محسوب میشود، در خیابان معروف تونالی هیلمی واقع شده است. نام این مجتمع از نام بازرگان آشوری، کاروم، گرفته شده است. این مرکز که در چندین طبقه است، یکی از بهترین مراکز خرید محسوب میشود چرا که در آن همه نوع جنس با بهترین کیفیت به فروش میرسد. هر چیزی که ممکن است به آن نیاز داشته باشید، در اینجا یافت میشود.
آنکارا به خاطر کباب دنر خود بسیار معروف است. اگر رستوران خوبی انتخاب کنید، طعمی به یادماندنی را خواهید چشید. همینطور ماهی تازه و لذیذ بسیار در این شهر مورد استفاده قرار میگیرد اگرچه قیمت خیلی ارزانی هم ندارند. فستفودهای مخصوص پخت خوراک ماهی در این شهر فراوانند.
اگر تمایل دارید «اسکندر کباب» میل کنید، باز هم رستورانهایی سنتی مخصوص پخت این نوع کباب زیاد هستند. اخیرا تنوع غذایی بسیار بیشتر از اینها هم شده و میشود رستورانهای مخصوص پخت غذاهایی گیاهی یا کبابیهای متنوع را مشاهده کرد.
بورک، از شیرینی های نازک و ترد ترکیه است که خیلی هم طرفدار دارد. این غذای خوشمزه را هم می شود پخت و هم می شود سرخش کرد. مواد تشکیل دهنده بورک گوشت چرخ شده، اسفناج و سیب زمینی است.
کوفته ترکی یکی دیگر از محبوب ترین غذاهای آنکاراست که شامل گوشت چرخ شده مخلوط انواع ادویه ها، ترشی ها، پیاز و مواد دیگر است که با دست شکل داده می شود.
خوشمزه ترین و معروف ترین غذای آنکارا کباب ترکی است که از گوشت بره درست می شود. گوشت بره را به صورت عمودی در فر به آرامی می پزند و با چاقوی مخصوص برش های نازک از روی گوشت برمی دارند.
گوزلم از دیگر غذاهای معروف ترکیه است که از مواد غذایی که در روستاها تهیه می شود، آماده می شود. مواد تشکیل دهنده غذای گوزلم اسفناج، پنیر و جعفری، گوشت چرخ شده با سیب زمینی پخته شده است که در یک ماهی تابه بزرگ به صورت سنتی درست می شود.
از غذاهای محبوب آنکارا است که از کلمه دولمک به معنای پرشدن است یا چیزی که پر می شود. غذای دلمه جایگاه ویژه ای در غذاهای ترکی دارد که آن را به عنوان غذای اصلی سرو می کنند. دلمه را می توان همراه سبزی یا گوشت پخت. مواد تشکیل دهنده دلمه شامل روغن زیتون و ادویه، میوه های خشک مانند انجیر یا گیلاس و دارچین، برگ درخت مو، گوشت و برنج است.
کشور ترکیه که توسط دریا احاطه شده دارای تنوع زیادی از ماهی هاست ماهی کبابی با لیمو و جعفری از معروف ترین غذاهای آنکاراست. ماهی کبابی را همراه با انواع سبزی ها می پزند. انواع ماهی هایی که بیشتر استفاده می شود مثل ماهی دودی یا خشک شده است که بیشتر از دریای سیاه صید می شود
غذاهای گیاهی یک وعده غذایی در ترکیه است. حجم زیادی از انواع سبزی ها مانند اسفناج، تره فرنگی، گل کلم، سیب زمینی ترشی، کلم، کرفس، بادمجان، فلفل سبز و قرمز و لوبیا سبز در تهیه این غذاها استفاده می شود.
روماکو بازاریاب آنلاین شماست |
زمان هر پیام صوتی 5 دقیقه است