در سالهای اخیر علاقه به اقامت ترکیه و یا حتی سفر به شهرهای ترکیه، به شدت نزد هموطنان ایرانی افزایش پیدا کرده است و هر روزه تعداد فراوانی از آنها برای اقامت ترکیه اقدام کرده و به این کشور مهاجرت می کنند. همینطور بسیاری دیگر نیز به دلیل نزدیکی راه و دیگر شرایط موجود، ترکیه و به خصوص استانبول را برای سفرهای چند روزه و کوتاه مدت انتخاب می کنند.
مطالب و مقالات زیادی در اینترنت منتشر شده است که برخی از آنها قدیمی شده و یا آنهایی که جدید تر هستند به صورت پراکنده بوده و گرداوری آنها وقت گیر و گاهی با شک و تردید است.
مطلبی که پیش رو دارید، یه نوعی جامع ترین مطلب در این زمینه هست و شما را برای اقامت ترکیه به شکل موقت یا دائم و همینطور شرایط سفر به ترکیه مهیا میکند. این مطلب توسط گروهی از افراد مطلع و ساکن استانبول که در زمینه اقامت، سفر و دیگر نیازهای ترکیه فعالیت می کنند تهیه گردیده است. شما نیز چنانچه تجربه ای در این زمینه دارید میتوانید دیدگاه خود را بنویسید تا راهنمای مناسبی برای دیگر هموطنان باشد.
مهمترین عناوینی که در این مطلب به آن اشاره شده است را در زیر مرور کنید. با کلیک بر روی هر موضوع به ابتدای آن مطلب هدایت میشوید
تغییر قانون اقامت توریستی در ترکیه
دوستان ایرانی می توانند با داشتن کارت اقامت از مدار س ایرانی و یا مدارس ترک جهت ثبت نام فرزندانشون استفاده کنند.
دو مدرسه ایرانی وابسته به آموزش و پرورش ایران در شهرهای استانبول و آنکارا وجود دارد که عبارتند از :
– مجتمع آموزشی فجر استانبول :
آدرس : خیابان دیوان یولو (سلطان احمد)، فرعی عمران اوکتم (عدلیه سرای) ، کوچه ترزی حانه ، پلاک ۷
تلفن : ۰۲۱۲۵۱۶۶۴۱۶,۰۲۱۲۵۱۷۸۲۲۵
– مجتمع آموزشی 22 بهمن آنکارا
آدرس : خیابان resitgaleb، کوچه sahilar، پلاک ۱۵
تلفن : ۰۳۱۲۴۴۶۱۳۸۴,۰۳۱۲۴۴۷۸۳۵۰
هرد دو این مدارس طبق روش مدارس ایران اداره شده و برنامه درسی مطابق قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.داشتن کیملیک و مجوز اقامت جهت ثبت نام الزامی می باشد .
سه نوع مدرسه غیر ایرانی در ترکیه وجود دارید که عبارتند از :
برنامه درسی این مدارس بر طبق برنامه مصوب آموزش و پروش ترکیه بوده و در تمام مدارس دولتی بصورت یکسان اجرا می شود . افراد ترک و یا غیره ترک برای تحصیل در این مدارس موظف و مجبور به پرداخت هیچگونه هزینه ای نیستند.لیکن در بیشتر موارد کمک هزینه بین 500 تا 2500 لیر توسط مدیریت مدرسه اخذ می گردد. در اصل این هزینه نیز اجباری نیست.اما با احترام از شما برای ثبت نام اخذ می کنند .دقت کنید .اگر فرزند مدرسه ای دارید .بهترین فصل برای مهاجرت بلافاصله بعد از اتمام سال تحصیلی در ایران می باشد . چون گرفتن اقامت و کارت کیملیک و معادل سازی مدارک حداقل دو تا سه ماه زمان می برد برای ثبت نام در چنین مدارسی بایستی کارت اقامت ، برگه نفوس ، اجاره نامه منزل،برگه دنکلیک (معادل سازی مدرک) ارائه گردد و دانش آموز فقط می تواند در مدارسی که در حوزه منزل او قرار می گیرد ثبت نام نماید. دانش آموزانی که در هنگام ثبت نام کارت اقامت نداشته باشند. باید کپی پاسپورت دانش آموز و والدین ،کپی وقت دنکلیک، کپی و اصل اجاره نامه به همراه درخواست به زبان ترکی را به مدیر مدرسه ارائه نمایند . مدیر مدرسه یک نامه به اداره مهاجرت می نویسد . و درخواست شماره کیملیک موقت می کند . شما به اداره مهاجرت اکسارای در استانبول مراجعه کرده و کپی مدارک اقامتی را به همراه یک فرم که از طبقه همکف دریافت می کنید . به مسئول مربوطه در طبقه دوم تحویل نموده و روی فرم یک شماره موقت اقامت به شما داده می شود . پس از مهر و امضا فرم ،کپی آن را با مدارک هویتی و اجاره نامه به مدرسه برده و بصورت مهمان ثبت نام می شوید تا در فرصت دیگر کارت اقامت ارائه گردد دانش آموزان مهمان کارنامه دریافت نمی کند .تا زمان ارائه اصل کیملیک و اصل نامه دنکلیک (معادل سازی مدرک)معادل سازی مدارک تحصیلی دانش آموزان این نوع مدارس در ایران براحتی قابل انجام می باشد.
این نوع مدارس دارای شهریه بوده و از امکانات آموزشی و برنامه های قوق برنامه علاوه برنامه درسی مصوب آموزش و پرورش ترکیه برخوردار است . برنامه های فوق برنامه این مدارس شامل تدریس زبانهای خارجی ، موسیقی یا هنرهای دیگر و …. می باشد..
شهریه مدارس خصوصی یا کالجها در ترکیه از سالیانه ۱2۰۰۰ لیر تا 30۰۰۰ لیر متغیر هست که بنابر مقطع تحصیلی ، مکان ، نوع خدمات و موارد دیگر تعیین می شود . زبان رسمی تدریس در این مدارس ترکی می باشد. .در مدارس خصوصی ترک زبان ،زبان تدریس و کتابها ترکی بوده و زبانهای خارجی دیگر به صورت تقویتی و بدون گرفتن هیچگونه هزینه اضافی به صورت درسهای فوق العاده به دانش آموزان ارائه می شود.
این نوع مدارس اغلب شعبه ای از مدارس اروپایی و آمریکایی می باشد که برنامه آموزشی آنها مطابق کشورهای یاد شده است . طبیعتا این نوع مدارس از امکانات فراوانی برخوردار بوده و زبان رسمی تدریس در این نوع مدارس به زبانهای انگلیسی ، فرانسوی و یا آلمانی می باشد. الیته زبان ترکی نیز در این مدارس بعنوان زبان دوم تدریس می شود .
شهریه این مدارس بین 10 هزار تا حتی 50 هزار دلار در سال می باشد . دوستان ایرانی در انتخاب این نوع مدرسه ها با توجه به هزینه بالای آنها و نوسانات نرخ ارز دقت لازم مبذول فرمایند .
* نکته قابل ذکر اینکه همه دانش آموزان غیر ترک در صورت وطن داش نشدن ، نهایتا بایستی برای ورود به دانشگاه در آزمونهای یوس شرکت نمایند بنابراین توصیه می گردد دانش آموزانی که در کلاس یازدهم به پایین مشغول به تحصیل هستند و قصد ادامه تحصیل در دانشگاههای ترکیه را دارند حتما از مدارس ترک زبان استفاده نمایند . طبیعی است که در ابتدای ورود به این مدارس ممکن است با مشکلاتی در رابطه با زبان ترکی مواجه گردند ولی با کمی تلاش و ممارست براحتی این مرحله را گذرانده و در آینده تحصیلی موفق تر خواهند بود .
** دوستانی که از ایران تشریف می آورند . برای ترجمه مدارک و دنکلیک (معادل سازی ) به راهنمای ترجمه مدارک و ثبت نام در مدارس دولتی ترکیه مراجعه کنید .
تحصیل در ترکیه از 6 سالگی شروع می شود و در ترکیه تحصیل قبل از دانشگاه 12 سال است.
هرساله حدود 1.5 میلیون دانش آموز از دبیرستان های ترکیه فارغ التحصیل می شوند.
حدود 95 درصد از دانش آموزان در دبیرستان های دولتی ترکیه به تحصیل می پردازند.
تا سال 2012 بیش از 167 دانشگاه در ترکیه وجود داشته اند، غیر از مرکز آموزش آزاد دانشگاه آناتولی کلیه داوطلبان تحصیل در دانشگاه های ترکیه از طریق آزمون ورودی وارد دانشگاه ها می شوند. در سال 2002 هزینه امور تحصیل در ترکیه با در نظر گرفتن بودجه دولتی و کمک هزینه های بین المللی تحصیلی 13.4 میلیارد دلار بوده است.
تحصیل در مقطع ابتدایی 5 سال طول می کشد. دو نوع مدرسه ابتدایی دولتی و خصوصی در ترکیه وجود دارند. تحصیل در مدارس دولتی رایگان است و شهریه تحصیل در مدارس خصوصی نسبت به مدارس مختلف متفاوت است. سطح آموزش زبان های خارجی در مدارس خصوصی معمولاً از مدارس دولتی بیشتر است. زبان آموزشی که غالباً آموزش داده می شود انگلیسی است و در برخی مدارس به جای انگلیسی، آلمانی، فرانسه یا اسپانیایی تدریس می شود. برخی از مدارس خصوصی هم دو زبان خارجی را به صورت همزمان آموزش می دهند.
در ترکیه تحصیل در مقطع راهنمایی 3 سال طول می کشد در دوره راهنمایی نیز دو نوع مدرسه خصوصی و دولتی وجود دارند و در مقطع راهنمایی نیز همانند مقطع ابتدایی زبان های خارجی تدریس می شوند.
غیر از مرکز آموزش آزاد دانشگاه آناتولی کلیه داوطلبان تحصیل در دانشگاه های ترکیه از طریق آزمون ورودی وارد دانشگاه ها می شوند.در ترکیه مقطع متوسطه شامل 4 سال تحصیل در دبیرستان ها است. بعضی از دبیرستان ها علاوه بر این 4 سال، یک سال را نیز به آموزش زبان های خارجی می پردازند. انواع دبیرستان های ترکیه عبارتند از دبیرستان های دولتی که تحصیل استاندارد را شامل می شوند، دبیرستان های آناتولی که درس های زبان خارجی آن ها بیشتر است که از سال 2006 تعداد دوره های زبان های خارجی کمتر شده است دبیرستان های امام هتیپ (Imam hatip) که دروس بیشتری را در زمینه مذهب و زبان عربی دارند،دبیرستان های علوم که روی تحصیل در دوره های علمی تمرکز دارند، دبیرستان های فنی و حرفه ای که روی آموزش برخی حرفه ها تمرکز دارند ( مانند دبیرستان های فنی و حرفه ای توریسم)، دبیرستان های آموزش فنی و حرفه ای صنعتی، دبیرستان های آموزش فنی و حرفه ای برق و دبیرستان های خصوصی که در تمام حوزه های بالا فعال هستند. تا سال 2007 تعداد 7934 دبیرستان در ترکیه وجود داشته اند.
درس هایی که در سال اول و دوم دبیرستان در ترکیه آموزش داده می شوند عبارتند از: زبان ترکی استانبولی، ادبیات ترکی استانبولی، ریاضیات، فیزیک، شیمی، زیست شناسی، هندسه، تاریخ ترکیه، جغرافی، زبان خارجی ( در بیشتر موارد انگلیسی، زبان خارجی دوم ( در بیشتر موارد آلمانی اما در برخی دبیرستان ها فرانسه، ایتالیایی، ژاپنی، عربی، روسی یا چینی) پس از سال چهارم دبیرستان دانش آموزان در حال تحصیل امتحان نهایی دبیرستان را می گذرانند و برای ورود به دانشگاه باید در این امتحان قبول شوند نمره دانش آموزان در هر درس در قبولی آن ها برای تحصیل در رشته های مختلف دانشگاه های ترکیه به صورت زیر تأثیر گذار هستند:
زبان ترکی استانبولی-ریاضی: در صورتی که دانش آموزان در این دو درس نمره بیشتری بیاورند قبولی آن ها برای تحصیل در رشته های روابط بین الملل، حقوق، آموزش، روانشناسی،اقتصاد و مدیریت بازرگانی آسانتر خواهد بود.
علوم: در صورتی که دانش آموزان دراین درس نمره بیشتری بیاورند قبولی آن ها برای تحصیل در رشته های مهندسی، علوم کامپیوتر، پزشکی و دیگر رشته های مربوط به علوم آسانتر می شود.
علوم انسانی: در صورتی که دانش آموزان در این دروس نمره بیشتری بیاورند قبولی آن ها برای تحصیل در رشته های تاریخ، جغرافی و آموزش آسانتر خواهد شد.
زبان ترکی : برای تحصیل در رشته های زبان و زبان شناسی را آسانتر می سازد.
همه چیز درباره تحصیل در دانشگاههای ترکیه
دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی ترکیه در هر سال تحصیلی موظف به پذیرش سهمیهای بالغ بر 4500 دانشجوی خارجی (غیر ترک) هستند.
در این راستا سازمان ÖSYM (مرکز انتخاب و جایگزینی دانشجو) ترکیه متولی برگزاری آزمونی به نام YÖS (آزمون دانشجویان خارجی) شده که همه ساله در ماه آوریل در کشور ترکیه و چند کشور منطقه بهطور همزمان برگزار میشود.
با توجه به سطح معلومات دبیرستانی دانش آموزان ایرانی در مقایسه با داوطلبان سایر کشورهای منطقه و همچنین اعتبار علمی بسیار بالای دانشگاههای ترکیه، هزینههای تحصیلی و هزینههای زندگی بسیار پائین این کشور،
برگزاری آزمون به زبان انگلیسی، سهلالوصول بودن تردد به کشور ترکیه و عوامل بسیاری از این قبیل فرصت استثنایی برای داوطلبان ایرانی مهیا شده است تا با شانس قبولی بسیار بالا امکان ادامه تحصیل در دانشگاههای معتبر کشور ترکیه نصیبشان شود.
آشنایی به سیستم آموزش عالی ترکیه
▪▪تحصیلات پیش دانشگاهی
تحصیلات ابتدیی (Ilk Ogertim) در کشور ترکیه از هفت سالگی آغاز میشود و هشت سال ادامه دارد. سپس تحصیلات دبیرستان (Lise) شروع میشود. مجموع دوره تحصیلات ابتدایی و دبیرستانی ۱۱ تا ۱۲ سال است. دوره دبیرستان شامل رشتههای علوم انسانی، ریاضی، فیزیک، فنی و علوم تجربی است. بعد از اتمام دوره ابتدایی میتوان تحصیلات دبیرستانی را در رشتههای علوم دینی و هنرستانهای صنعتی نیز ادامه داد که طول تحصیلات در این رشتهها معمولاً ۱۲ سال است. در پایان دوره دبیرستان به دانشآموزان مدرک دیپلم (Lise Diplomasi) اعطا میشود.
▪▪تحصیلات دانشگاهی
برای ورود به دانشگاهها و مراکز آموزش عالی کشور ترکیه داشتن دیپلم دبیرستان و گذراندن آزمون سراسری (کنکور) الزامی است.آزمون سراسری برای متقاضیان خارجی و محلی متفاوت است و برای خارجیان به زبانهای ترکی و انگلیسی و برای مردم ترکیه به زبان ترکی برگزار میشود. دروس امتحانی شامل ریاضی، فیزیک، شیمی، معلومات عمومی و هوش است. پذیرش دانشجو در دانشگاهها نیز بر اساس رتبه آنان در آزمون سراسری صورت میگیرد.
☆☆دورههای تحصیلی:
Ön Lisans Diplomasi
شامل دو تا سه سال تحصیل بعد از دیپلم دبیرستان است.
Lisans Diplomasi
شامل چهار سال تحصیل و گذراندن حداقل ۱۴۷ واحد است.
Yuksek Lisans Diplomasi
شامل دو سال تحصیل تمام وقت است. برای ورود به این دوره داشتن مدرک Lisans Diplomasi الزامی است.
این دوره شامل دو نیم سال کلاس درس و دو نیم سال پایان نامه پژوهشی میشود.
Veterner Hekimligi Yuksek Lisans Diplomasi
شامل پنج سال تحصیل تمام وقت در رشته دامپزشکی بعد از دیپلم دبیرستان است.
DOKTORA (Ph.D.)
شامل سه تا چهار سال تحصیل تمام وقت است. برای ورود به این دوره داشتن مدرک Yuksek Lisans Diplomasi الزامی است.
این دوره شامل دو تا چهار و نیم سال کلاس درس و حداقل ۴ نیم سال برای پژوهش است. قبل از شروع پژوهش، دانشجو باید امتحان جامع را با موفقیت بگذراند. نوشتن پایان نامه دوره دکترا و دفاع موفقیتآمیز از پژوهش انجام شده، شرط اعطای مدرک دکتراست.
▪▪نحوه ارزشیابی مدارک تحصیلی برای دانشگاه
۱. مدارک Ön Lisans Diplomasi با دو سال تحصیل و کلیه مدارک و تحصیلات نیمه تمام دانشگاهی (آکادمیک) با دو یا سه سال تحصیل در موسسات معتبر در صورت داشتن دیپلم دبیرستان، “کاردانی” ارزشیابی میشود.
۲. مدارک (Lisans Diplomasi (Bachelor بعداز دیپلم دبیرستان، “کارشناسی” ارزشیابی میشود.
۳. مدارک (Yuksek Lisans Diplomasi (Master از دانشگاههای گروه یک با شرط داشتن مدرک کارشناسی، “کارشناسی ارشد” ارزشیابی میشود. تبصره: مدارک Yuksek Lisans پیوسته (کارشناسی و کارشناسی ارشد پیوسته)، کارشناسی ارشد ارزشیابی می شود.
۴. مدارک Veterner Hekimligi Yuksek Lisans Diplomasi با پنج سال تحصیل پیوسته بعد از دیپلم دبیرستان، از مراکز آموزش عالی که نامشان در فهرست گروه یک آورده شده است “کارشناسی ارشد” در دامپزشکی ارزشیابی میشود.
۵. مدارک (Doktora (Ph.D از داشگاههای گروه یک با شرط دارا بودن مدرک کارشناسی ارشد، “دکترا” ارزشیابی میشود.
▪▪زبان مراکز آموزشی و دانشگاهی
تحصیل در دانشگاههای ترکیه با توجه به دانشگاهها و رشتهها به زبان ترکی و انگلیسی است.
میانگین هزینه تحصیل در مقاطع مختلف
دانشگاههای دولتی ترکیه تا سال ۲۰۱۰ شهریهی کمی و در حدود سالانه ۵۰۰ دلار داشتند، ولی از آن سال به بعد هزینه دانشگاهها بالا رفته است، تا حدی که بعضی از دانشگاههای دولتی، شهریههای سالانه را تا ۱۰۰۰۰ دلار افزایش دادهاند وشهریه دانشگاههای خصوصی نیز در همین حدود هستند.
میانگین هزینه زندگی در سال برای یک دانشجو
هزینه زندگی دانشجویی در شهرهای بزرگ ماهیانه در حدود ۶۰۰ و در شهرهای کوچک در حدود ۴۰۰ دلار به بالا است.
▪▪تعطیلات پایان سال تحصیلی بین ۳ تا ۴ ماه از اواخر ژوئن تا اواسط سپتامبر (اواخر خرداد تا اوایل مهر ماه) است.
آیا در تعطیلات آخر سال تحصیلی، دانشگاه محل اقامت در اختیار دانشجو قرار میدهد؟
بله، اکثر دانشگاههای ترکیه در ایام تعطیلات دانشگاهی، محل اقامت در اختیار دانشجو قرار میدهند.
بیمه تحصیلی و درمانی دانشجو در ترکیه
دانشجو با پرداخت سالیانه ۳۰۰ دلار بیمه درمانی میشود.
دانشگاههای ترکیه
سیستم آموزشی دانشگاههای ترکیه کاملاً مطابق با استانداردهای سیستم آموزشی آمریکا بوده و دروس بهصورت ترمی- واحدی ارائه میشود.
زبان آموزشی بسته به دانشگاه و رشته، (انگلیسی🇵🇳، فرانسه، 🇷🇺🇩🇪آلمانی و یا 🇹🇷ترکی )خواهد بود.
تقویم آموزشی دانشگاههای ترکیه تقریباً همانند دانشگاههای ایران است .
بدین ترتیب که شروع ترم پائیز از ماه اکتبر و انتهای ژانویه و ترم بهار از فوریه آغاز و در ماه ژوئن به انتها خواهد رسید و ترمهای تابستانی از جولای تا آگوست خواهد بود
رشتههای تحصیلی
توسط این آزمون امکان تحصیل در کلیه رشتههای فنی مهندسی، پزشکی، هنر و علوم انسانی در دانشگاههای ترکیه فراهم است.
اعتبار علمی
دانشگاههای ترکیه در سالهای گذشته اعتبار علمی بالایی در مجامع بینالمللی کسب کردهاند به گونهای که مدارک علمی این دانشگاهها در کلیه کشورهای دنیا شناخته شده است. در رشته پزشکی پس از فارغالتحصیلی کارت طبابت بینالمللی اعطا میشود. در تمامی رشتهها برای دانشجویان ممتاز امکان بورسیه شدن توسط سازمانها و مؤسسات آموزش آمریکایی و اروپایی میسر است و حتی در برخی دانشگاهها از ترم دوم به بعد میتوان بهصورت انتقالی به دانشگاههای آمریکا در همان رشته و ترم تحصیلی منتقل شد.
امکانات دانشگاهی و خوابگاهی
بهطور کلی دانشگاههای ترکیه دارای امکانات وسیع و مناسبی از جهت فضای آموزشی، امکانات کتابخانهای، اینترنتی و تجهیزات آزمایشگاهی، لوازم و زمینهای ورزشی متعدد، امکانات تفریحی و خدمات درمانی و غیره هستند. اکثر دانشگاهها دارای امکانات خوابگاهی با هزینه بسیار اندک هستند و با وجود اینکه دانشگاهها از پیش تعهدی جهت خوابگاه ارائه نمیکنند ولی در سالهای گذشته معمولاً امکان استفاده از خوابگاه برای دانشجویان ایرانی فراهم بوده است.
هزینه اقامت
در کشور ترکیه هزینه اقامت بسیار مناسب است. هزینه خورد و خوراک شبیه ایران و هزینه پوشاک به مراتب ارزانتر از ایران است. تنها تفاوت بارز در هزینههای حمل و نقل است که البته برای دانشجویان تخفیفهای ویژهای (50%) در بلیط اتوبوسهای شهری و برون شهری، ترنهای شهری و حتی خطوط هواپیمایی در نظر گرفته میشود، علاوه بر این هزینههای درمانی دانشجویان نیز رایگان است.
ورود به دانشگاه در کشور ترکیه
ورود به دانشگاه از مقطع دیپلم دبیرستان به بعد همانند ایران منوط به شرکت و قبولی در کنکور سراسری کشور ترکیه است و در مقاطع بالاتر بستگی به ضوابط و قوانین هر دانشگاه دارد.
انواع خوابگاه های دانشجویی ترکیه
خوابگاه های دولتی ؛
مهمترین ویژگی خوابگاه های دولتی هزینه ارزان آن هاست . دانش آموزانی که مایل به اقامت در خوابگاه هستند ، باید از طریق وبسایت Kredi ve Yurtlar Kurumu (سازمانهای خوابگاه ترکیه KYK) درخواست خود را ارائه دهند . عموما ظرفیت اتاق خوابگاه دولتی برای ۴ یا ۶ نفر است . به ندرت ، در برخی از خوابگاه ها اتاق هایی برای۱۲ دانشجو فراهم شده است . همچنین خوابگاه های دولتی وجود دارد که دارای وضعیت نیمه خصوصی هستند . ظرفیت اتاق این خوابگاه ها برای ۲ یا ۴ دانشجو است . پرداخت ماهانه خوابگاه های نیمه خصوصی بالاتر از پرداخت ماهانه خوابگاه های دولتی است .
خوابگاه های خصوصی ؛
از آنجا که خوابگاه های دولتی ظرفیت محدودی دارند ، دانشجویان بین المللی خوابگاه خصوصی را ترجیح می دهند . قیمت ها و کیفیت خوابگاه های خصوصی بالاتر از قیمت ها و کیفیت خوابگاه های دولتی است . ظرفیت اتاق خوابگاه های خصوصی برای ۱ تا ۴ دانشجو است . قیمت اتاق با توجه به معیارهای محل خوابگاه ، راحتی ، نوع ظرفیت اتاق و کیفیت خدمات تنظیم شده است .
آزمون سراسری YÖS
امور مربوط به انتخاب و جایگزینی دانشجویان در مؤسسات آموزش عالی ترکیه توسط سازمان ÖSYM در این کشور پیگیری میشود و متقاضیان خارجی (غیر ترک) میبایست در آزمون YÖS که توسط این سازمان هر ساله برگزار میشود شرکت و پس از احراز رتبه قبولی توانایی ثبتنام و ادامه تحصیل در مؤسسات آموزش عالی ترکیه را خواهند داشت.
شرایط شرکتکنندگان در آزمون
برای شرکت در این آزمون شرط سنی وجود نداشته و کلیه دانش آموزان اعم از دبیرستان، فنی حرفهای، کار دانش، هنرستان و … که در سال آخر دبیرستان بوده و یا دارای دیپلم متوسطه یازده ساله هستند اجازه شرکت در این آزمون را خواهند داشت.
یک ️سوال مهم :
آیا امکان داره امسال در دانشگاه خصوصی پذیرش بگیرم و همزمان برای شرکت مجدد در آزمون سال بعد بخونم و آماده شم، آزمون بدم،قبول شم و از دانشگاه خصوصی انصراف و به دانشگاه دولتی برم؟
پاسخ:
اولا: امکان آمادگی مطلوب برای آزمون ورودی دانشگاه های ترکیه، همزمان با تحصیل در دانشگاههای خصوصی وجود ندارد، چون دروس دانشگاه به اندازه کافی وقت گیر هست.
ثانیه: بالفرض محال بتوانید قبول بشین، امکان انصراف از دانشگاه خصوصی بدون پرداخت جریمه هنگفت وجود ندارد چون در این صورت دروس و واحدهایی رو که گذروندین بهتون نمیدن که ببرین دانشگاه جدیدتون .
ثالثا: اگر هدفتون دانشگاه دولتیه، دلیلی بر این همه هزینه ی بالا برای تحصیل در دانشگاه خصوصی نیست.
راهنمای ترجمه مدارک و ثبت نام در مدارس دولتی ترکیه
قبل از شروع معرفی مراحل اخذ مدارک تحصیلی تاکید کنم . که برای کلاس اول تا ششم در ترکیه باید اخرین کارنامه فرزندتان را ترجمه کنید و برای کلاس هفتم تا دوازدهم دو سال آخر تحصیلی باید ترجمه بشه . اگر فرزندتان برای سال هشتم در مدارس ترکیه ثبت نام می کنید .دقت کنید . که این سال سخت ترین سال تحصیلی در ترکیه هست . چون برای ادامه تحصیل در دانشگاه در ترکیه در این سال آزمون جهت تعیین دبیرستانهایی که مجاز به شرکت در کنکور هستند برگزار می گردد و در صورت اخذ نمره قبولی دبیرستان و رشته تحصیلی آینده شما مشخص می گردد. البته دوستم که عضو انجمن اولیا و مربیان منطقه باغچه اولر هست . می گفت اگر برای سال هفتم به بعد سه سال آخر ترجمه بشه . بهتر هست .چون میانگین نمره تحصیلی در آزمون های ترکیه تاثیر گزار می باشد . برای دانش آموزان سال هشتم باید از آموزشگاههای آمادگی شرکت در آزمون دبیرستان کمک بگیرید .
ترجمه مدارک در داخل ایران :
1-2: پس از اخذ تائیدیه مدارک به یک دارالترجمه مراجعه می کنید .جهت ترجمه ترکی مدارک و اخذ مهر دادگستری و وزارت امور خارجه مبنی بر تائید ترجمه انجام شده . (هزینه این مرحله حدودا هر برگ 120 تا 150 هزار تومان می باشد )
1-3: در آخرین مرحله یک روز کاری ساعت 10 صبح تا 12 به سفارت ترکیه در چهار راه استانبول تهران با کلیه مدارک ترجمه شده و یک کپی از همه مدارک و مبلغ 20 دلار به ازای هر برگ مراجعه می کنید . در کنار درب ورودی زنگ را بزیند .و وارد نگهبانی شوید .پس از کنترل امنیتی ،یک نوبت می گیرین و مدارک را با هزینه تحویل باجه می دهید و رسید دریافت می کنید . فردا بعدظهر ساعت 4 بعدظهر با همراه داشتن رسید جهت تحویل مدارک به سفارت مراجعه کنید . این مرحله کارهای شما در ایران به اتمام رسیده .
ترجمه مدارک در داخل ترکیه
اگر به هر دلیلی در داخل ایران نتوانستید .مراحل بالا را انجام بدین . نگران نباشین . طی یک یا دو روز مدارک را تو استانبول بین 40 تا 80 لیر بستگی به نوع کارنامه داره ترجمه کرده و سپس در نزدیکترین دفتر نوتر به مبلغ هر برگه 103 لیر نسبت به اخذ تائیدیه رسمی نموده و سایر مراحل را مطابق توضیحات ذیل ادامه دهید .این کارها کلا طی یک روز انجام می گردد و آن همه مراحل اداری پیچیده ایران را ندارد .البته اخذ مهر مدرسه ،منطقه و مرکز استان را بگیرین .
دنکلیک و ثبت نام در مدرسه :
2-1: کل مدارک ترجمه شده را به همراه اصل کارنامه ها ، اصل و کپی پاسپورت دانش آموز،اصل و کپی کیمیلیک یا اصل و کپی راندوو ،کپی و اصل قولنامه خانه یا سند تاپو منزل، را همراه داشته باشین (جهت اطمینان اصل پاسپورت والدین نیز همراه باشد ) روز قبل از رفتن از طریق سایت آموزش و پرورش منطقه فاتح (سلطان احمد) یک نوبت بگیرید و سپس به اداره مراجعه کنید .اداره آموزش و پرورش در کنار محوطه معروف سلطان احمد می باشد . جهت دنکلیک یا معادل سازی مدارک قبلی دانش آموز. (اگر در بیلیکدوزو یا اسنیورت اقامت دارین .با مترو بوس در ایستگاه جویزلی باغ پیاده شده . وسپس با تراموا به ایستگاه سلطان احمد برین ) ..اداره بسیار نزدیک ایستگاه سلطان احمد می باشد . دقت کنید . . اگر برای ترجمه مدارک بچه ها به سفارت هم میرین . هر دو کار را در یک روز انجام بدین .
2-2: بعد از گرفتن نوبت یک فرم به ازای هر دانش آموز را تکمیل نمائید . که شامل نام دانش آموز ،نام والدین ،شماره تماس و آدرس دقیق می باشد . دقت کنید معمولا جواب دنکلیک بیش از 30 تا 45 روز بعد آماده می گردد . این کارها را به آخر تابستان نندازین . برای ثبت نام در مدارس ترکیه به مشکل بر می خورید .آغاز مدارس در تاریخ 9 سپتامبر می باشد
2-3: پس از گرفتن دنکلیک و شماره کیملیک موقت یا دائم با نامه اداره نفوس ،نامه مختار وکپی اجاره نامه یا سند ملک به آموزش و پرورش منطقه خودتان مراجعه کنید و آنها مدرسه شما را بر اساس محل سکونت شما انتخاب می کنند . تحصیل در مدارس دولتی ترکیه رایگان می باشد . اما مانند بسیاری از مدارس دولتی ایران غیر رسمی یک مبلغی به عنوان کمک به مدرسه دریافت می کنند. اجباری نیست . اما با احترام این هزینه را از شما می گیرند.حدود 500 تا 2500 لیر (اگر کیملیک داشته باشین و مدارک را ترجمه کرده باشین .برای ثبت آدرس به اداره نفوس مراجعه کنید و برگه نفوس را بگیرین . سپس به آموزش و پرورش منطقه مراجعه کنید .اونها یک نامه میدن که باید به مختار (رییس شورای محل ) ببرین . اونها به ازای هر نفر یک برگه به شما میدن . سپس با اون برگه برگردین آموزش وپرورش ،اونها مدرسه ای که باید ثبت نام کنید را معرفی می کنند در این صورت مدیر مدرسه نمی تواند شما را مجبور به پرداخت هزینه کند .باز هم پافشاری کنید ) کتابها و لوازم التحریر که مدرسه تحویل می دهد . رایگان می باشد .شما معمولا فرم مدرسه و دو تا چهار بسته کاغذ سفید را باید تهیه کنید .(نکته روزی که به مختار مراجعه کردین با برگه نفوس درخواست معرفی به خانه بهداشت محل خودتون را هم بدین . همونجا چند فرم مربوط به خانه بهداشت را بهتون میدن .اونها را تکمیل کیند و به آدرس خانه بهداشت جهت ثبت ببرین .خانه های بهداشت پزشک رایگان داشته و برای افرادی که با خانواده و فرزندان میان .خیلی مفیده .اطلاعات بیشتر را در خصوص خانه های بهداشت در ادامه مقاله مطالعه کنید )
ثبت شرکت در ترکیه
اقتصاد رو به رشد ترکیه، پیوستن ترکیه به اتحادیه اروپا ( محتمل ) و تجارت آزاد در این کشور برای ما ایرانیانی که در معرض انواع تحریم های بانکی و اقتصادی قرار داریم، نزدیکی فرهنگ دو کشور و تجارت بالا با ایران باعث شده است که اقبال به ثبت شرکت در ترکیه با هزینه کم و سریع بیشتر شود.
مزایای ثبت شرکت در ترکیه
ثبت شرکت در ترکیه مزایای بسیار زیادی داشته که می توان به موارد ذیل اشاره نمود:
شما با ثبت شرکت در ترکیه از محدودیت های تحریمی ایران آزاد شده و می توانید از تمامی بانکهای ترکیه نقل و انتقال پول با تمامی دنیا داشته باشید.
گشایش LC و اعتبار بدون درگیری های ناشی از تحریم
ثبت شرکت در ترکیه شرایط مناسبی برای اخذ اقامت ترکیه از طریق ثبت شرکت ایجاد می کند که در ادامه به آن اشاره خواهد شد.
اقامت در ترکیه از طریق ثبت شرکت در ابتدا ۵ سال و موقتی بوده که با گذشت ۳ سال از آن می توانید اقامت دائم دریافت نمایید.
تفاوت ثبت شرکت در ترکیه و ایران
ثبت شرکت در ترکیه اندکی متفاوت از ایران است زیرا در ترکیه انواعی از شرکت هستند که مطابق قانون تجارت این کشور نبوده و ثبت شخصیت حقوقی اند. ولی انواع شرکت هایی که تابع قانون تجارت ترکیه اند کم و بیش مانند انواع آن در ایران می باشند.شرکت نسبی مخصوص ایران است در حالی که ترکیه هم مانند کشورهای اروپایی این نوع شرکت وجود ندارد.شرکت هایی که ایرانیان در ترکیه تاسیس میکنند معمولا ۹۰ درصد شرکت ها با مسئولیت محدود می باشند.
انواع شرکت درترکیه :
شرکت با مسئولیت محدود در ترکیه
شرکت با مسئولیت محدود در ترکیه حداقل با یک و حداکثر با ۵۰ شریک قابل ثبت است . در واقعه در صورتی که شرکت ورشکست شود و نتواند جوابگوی طلبکاران باشد تنها سرمایه سهامداران از بین خواهد رفت و طلبکاران نمیتوانند باقیمانده خواسته های خود را از اموال شرکای شرکت طلب کنند.
شرکت سهامی (خاص- عام):
تاسیس این نوع شرکت نیازمند حداقل ۵ شخص حقیقی و یا حقوقی است. شرکا در قبال قروض شرکت به اندازه سهمشان مسئولند. در شرکت ها ی سهامی سرمایه باید به قسمتهای مساوی تقسیم شده باشد و هر یک از اجزاء تقسیم را سهم گویند. شرکاء لازم نیست که هر یک فقط یک سهم داشته باشند بلکه هر شریک میتواند به هر مقدار که بخواهد سهم بخرد. بر اساس قانون تجارت ترکیه جلسات مجمع عمومی باید با حضور نمایندگانی از وزارت بازرگانی ترکیه برگزار شود. شرکت های سهامی به دو نوع تقسیم میشود:
شرکت سهامی عام : شرکت های هستند که تعداد سهامداران آن بیش از ۲۵۰ نفر می باشند
شرکت سهامی خاص: شرکت های هستند که تعداد سهامداران آن زیر ۲۵۰ نفر می باشند
شرکت تضامنی
شرکتی است که تحت اسم مخصوصی بین دو یا چند شخص حقیقی با مسئولیت تضامنی تشکیل میشود و اگر پول شرکت برای پرداخت تمام قروض شرکت کافی نباشد بنابراین هریک از شرکا مسئول پرداخت میباشند.
شرکت مختلط
در این نوع شرکت یک یا چند نفر شریک، ضامن تمام وام ها و دارای سهم الشرکه می باشند و دیگر شرکا در مقابل وام شرکت فقط به نسبت سرمایه خود در شرکت مسئولیت دارند. اشخاص حقوقی نمی توانند جزو شرکاء ضامن باشند.
شرکت با مسئولیت محدود و شرکت سهامی خاص در ترکیه ترجیح داده میشود.
موسسات مالی (صرافی)
تاسیس این گونه موسسات مالی در قالب یک شرکت سهامی ممکن می باشد. اما تاسیس این نوع موسسات اخذ مجوز از سازمانهای مربوطه را لازم دارد که فعلا این سازمان ها مجوز صادر نمیکنند. با این وجود تاسیس این گونه موسسات مالی با راه کار ویژه ای و به صورتی کاملا قانونی ممکن است.
مراحل درخواست اقامت در ترکیه
اول ورود به خاک ترکیه
دوم گرفتن سیم کارت ترک (ترک تله کام از همه ارزانتر هست در بعضی مناطق آنتن ضعیف تر میده ) ترک سل و ودافون هم هستند
سوم اجاره کردن منزل و داشتن اجاره نامه(زدن قبض آب ،برق و گاز بنام موجر)دقت کنید اسم همسر و فرزندان را داخل اجاره نامه بیارین و همسر قولنامه را امضا کند و اگر درخواست اقامت دوساله دارین .حتما قولنامه دوساله منعقد گردد.
چهارم زدن بیمه درمانی
چهارم گرفتن نوبت راندوو
پنجم گرفتن شماره ورگی (کدمالیاتی) که با آدرس و شماره ترک بصورت رایگان دریافت می کنید بابتش پولی پرداخت نمی گردد. این کد را از اداره ورگی اسنیورت یا اوجیلر یا سایر مناطق استانبول می توانید . براحتی و با اصل پاسپورتها و کپی صفحه اول پاسپورت که داخل خود اداره می گیرن .انجام بدین . یک فرم مخصوص داره که همراه پاسپورت شما کپی میگیرن .فرم را تکمیل کنید و به مامور مربوطه تحویل بدین .برای هر نفر یک شماره ورگی تحویل میدن .
ششم زدن نوتر اجاره نامه در دفاتر نوتر
هفتم ترجمه مدارک فرزندان و قباله ازدواج برای متاهلین در سفارت ایران در منطقه سلطان احمد (حتما قبل از رفتن از سایت سفارت نوبت بگیرین ) هزینه هر فرزند حدود 13 یورو میشه . حتما معادل لیر همراه داشته باشین . و قبل از ساعت تعیین شده به زراعت بانک خیابان جنب سفارت جهت پرداخت مبلغ مراجعه کرده ،سپس کپی مدارک اعلام شده در سایت را در فروشگاه مقابل سفارت کپی گرفته و در نهایت داخل سفارت منتظر نوبت بشینید. معمولا دو تا سه هفته بعد ترجمه ها آماده میشه. ترجمه ها را به اداره گوچ اکسارای یا محل زندگی خودتان ببرین و تائیدیه بگیرین . اگر ترجمه قباله ازدواج را نکیرین .حتما باید اسم همسر و فرزندان داخل قولنامه نوشته شده باشه .
هفتم کپی پاسپورت ، کپی مهر ورود به خاک در پاسپورت ، و ۴قطعه عکس ۳*۴یا ۶*۴ فرقی نداره بی حجاب یا باحجاب
همه رو روز مصاحبه تحویل افسر داده و براشون حق خاک و کارت کیملیک و می نویسند که پرداخت کنید. دلارها (بزرگسال 80 لیر و کودک 40 لیر )رو هم به لیر تبدیل کرده و با ۸۹لیر کارت کیملیک به ازای هر نفر به اداره مالیات ریخته و فیش رو به همون مامور داده و تشریف ببرین منزل تا کارت را پست بیاره درخونه . اگر دوساله درخواست اقامت بدین .هزینه کارت همان 89 لیر و هزینه کودک 70 دلار و بزرگسال 140 دلار می گردد .
روال انجام کارها برای اقامت و اخذ کیملیک به زبان ساده
اگر درآغاز سفر جایی را برای اسکان ندارید باید برای چند روز منزلی را اجاره کرده یا هتل تشریف ببرید چونکه تا پیداکردن خانه ای برای اجاره و بعداز اجاره زدن آب و برق و گاز چند روزی زمان خواهد برد
دوم بعد از گرفتن منزل و زدن آب و برق و گاز به نامتان دومین کاری که از نظر تجربیات بنده انجام دهید یک حساب بانکی با دردست داشتن قبض برق باز کرده و پولهای خود را همراه خود یا در خانه نگهداری نکرده و در بانک به امانت بگذارید. دقت کنید به شعبات بزرگ جهت گرفتن کارت و باز کردن حساب مراجعه کنید . چون شعبات کوچک مبلغ ده هزار لیر را بین دو ماه تا یکسال بلوکه می کنند . اما در شعبات بزرگ یک یا دو ماه بیشتر بلوکه نمی شود .
سومین کاری که انجام دهید برای گرفتن اقامت خود با در دست داشتن پاسپورت و چهار قطعه عکس ۳در ۴ و اجاره نامه به شرکتهای معتبر با پرداخت مبالغ کاملا قانونی نه مبالغ کذایی که یه عده از ایرانیهای گرامی ازشما تو کوچه و خیابان گرفته و وعده کیملیک میدهند اقدام نمایید .خودتان نیز می توانید به سایت راندوو مراجعه کرده و به زبان انگلیسی بدون پرداخت هیچ هزینه ای نوبت راندوو را بگیرید .اما اگر نگران هستید .نرمال هزینه گرفتن راندوو 50 لیر می باشد.
در مرحله بعد از اقامت اگر ثبت نامی برای فرزندان دلبند خود دارید میتوانید با مدارکی که از ایران مبنی بر آخرین مدارک تحصیلی فرزندانتان آورده اید اقدام کرده و از بابت ثبت نام فرزند یا فرزندانتان هم آسوده خاطر شوید
حالا وقت آن رسیده که با خیال راحت درفرصتی که منتظر آمدن کارت کیملیک هستید برای پیداکردن کاری مناسب اقدام نمایید و با مراجعه به آگهی ها و سایتهای کاریابی قانونی، کار مورد نظر خودرا پیدا نمایید . پیدا کردن کار در ترکیه بسیار سخت و مشکل می باشد . مخصوصا اگر زبان ترکی تسلط ندارید . خواهش می کنم .اگر با خانواده مهاجرت می کنید به ترکیه حداقل 150 میلیون تومان برای هزینه های سال اول خودتون همراه داشته باشین .خدای نکرده شرمنده همسر و بچه ها نشین . لطفا رویا پردازی نکیند .با واقعیت مهاجرت کنید .اینجا و هیچ کشور دیگری مدینه فاضله نیست . اگر سرمایه خوبی دارین .و برای گرفتن پاسپورت ترکیه و سرمایه گزاری میاین . حتما این کار را انجام بدین. به دلایل زیاد از جمله آب و هوای خوب خیلی جای بهتری برای زندگی از ایران می باشد . برای کسب اطلاعات بیشتر به انتها مقاله که تجربیات زندگی در ترکیه را نوشتم . مراجعه کتید ..
فقط مواظب باشید گرفتار کاریابهای از خدا بی خبر نشوید . در ترکیه اصلا شرکت مجاز کاریابی ایرانی نداریم . کلا هر کس گفت کارم کاریابی هست مطمین باشید دروغ می گوید .
اقدامات لازم در صورت گم شدن کیملیک
چنانچه در نهایت بدشانسی ،کیملیکتون رو گم کردید ، روالی هست که باید طی بشه :
1 – تشریف میبرید اداره پلیس منطقه ای که مدارک گم شده و اظهار می کنید که ازتون دزدیده شده ( چون پلیس برای گم کردن راپور نمیده بهتون و اسیر میشین)
2- چنانچه آدرس منزل در نفوس ثبت نشده باشه ، باید با کپی کیملیک اعضای خانواده و اجاره نامه تون تشریف ببرین اداره نفوس محل سکونت و برگه ثبت آدرس رو بگیرین
3- با راپور پلیس و برگه نفوس و 1 قطعه عکس و کپی پاسپورت و اگر دارین کپی کیملیک تشریف میبرین اداره گوچ
4- طبقه سوم بغل آسانسور توی صف می ایستید . بعد از دیدن مدارک ، مبلغ 80 دلار آمریکا و 72لیر براتون مینویسن که باید برین طبقه اول بانک پرداخت کنین.
5- با برگه پرداخت تشریف میبرین بالا دوباره و کارتون انجام میشه.
یکماه هم طول میکشه تا کارت جدید بیاد
در نگهداری کیملیک خیلی توجه به خرج بدید وگرنه بدجوری خرج روی دستتون میذاره
شرایط و نحوه ازدواج اتباع خارجی در ترکیه
اتباع خارجی در ترکیه می توانند عقد ازدواج خود را جاری کنند. مراحل ازدواج آنها اندکی با اتباع ترکیه متفاوت است. برای نمونه اتباع ایرانی می بایستی از کنسولگریهای ایران برگ تجرد گرفته و به تائید وزارت امور خارجه ترکیه در آنکارا برسانند. حداکثر زمان برای اتمام مراحل ازدواج در ترکیه 2 روز می باشد. در زیر مراحل کامل عقد ازدواج آمده است.
1- مراجعه به کنسولگری کشور متبوع
اگر یکی یا هردوی طرفین ازدواج ایرانی باشند، لازم است هردو شخص به کنسولگری مراجعه کرده و پس از واریز 9 یورور برای هر نفر در ایش بانک برگه تجرد دریافت کرده و جهت تائید به وزارت امور خارجه ببرند. لازم به توضیح است که دختران ایرانی بر اساس قوانین ایران می بایستی اجازه پدر داشته باشند و یا گواهی فوت وی را به کنسولگری ارائه دهند. برای دریافت برگ تجرد اصل شناسنامه به اضافه پاسپورت و 3 قطعه عکس خواسته می شود.
2 – دریافت تائیدیه از وزارت امور خارجه ترکیه
برگ تجرد صادر شده از سوی کنسولگری ایران به وزارت خارجه ترکیه ارائه شده و بایداز این وزارتخانه تاییدیه اخذ شود. در این مرحله 15 لیر برای هر برگه درخواست می گردد.
3- آزمایش خون
برای آزمایش خون متقاضیان ازدواج باید به بیمارستانهای دولتی و یا موسسات غیر انتفاعی و خیریه مراجعه کرده و در مورد بیماریهای ارثی و خونی آزمایشاتی انجام پذیرد. آزمایش خون در بیمارستهای دولتی مجانی می باشد ولی برای خارجیان در زمینه تست ازدواج ارائه خدمت نمی کنند بنابراین می توان به موسسات خیریه ای نظیر مبارزه با تالاسمی مراجعه کرد . نتیجه آزمایشات معمولا روز بعد مشخص می شود و به مراکز ویژه برای تائید ارائه داده می شود. در این مرحله زوجین باید حضور داشته باشند.
4- امضا فرمهای ویژه ازدواج در دفاتر ثبت اسناد رسمی
فرمهای ویژه از شهرداریها گرفته شده و در دفاتر ثبت اسناد باید به تائید برسد . در این مرحله ترجمه پاسپورت مورد نیاز است . می توانید پاسپورتتان را به هر یک از دفاتر ترجمه برده و آنرا در نوتر (یا همان دفاتر ثبت اسناد ) تائید کنید
5- تعیین وقت عقد رسمی
پس از انجام امور ذکر شده 20 لیر برای کمک به درختکاری و بسته به نوع سالن نکاح مبلغی از 40 لیر تا 300 لیر پرداخت می کنید. در صورتیکه خواهان حضور عاقد در محلی غیر از شهرداری باشید باید هزینه های ایاب و ذهاب او نیز پرداخت شود.
6- ثبت رسمی در ایران
پس از پایان عقد رسمی در ترکیه شما در این کشور رسما زن و شوهر محسوب می شوید. برای ثبت رسمی در ایران باید برگه عقد در ترکیه را به کنسولگری ایران برده و به همراه عقد دینی که معمولا در رایزنی فرهنگی ایران صورت می پذیرد مدارک ازدواج خود را به ثبت برسانید.
سفر به ترکیه باخودروی شخصی
اولین مرحله کاپوتاژ کردن ماشینه. یعنی اینکه از گمرک اجازه خروج ماشین از مرزهای بین المللی رو بگیریم.
برای کاپوتاژ ماشین در تهران باید بریم گمرک غرب تهران .ماشین رو جلوی در ورودی پارک می کنیم و وارد محوطه گمرک میشیم.
با مدارک ماشین ( کارت سبز+ کارت ماشین ) مستقیم میریم قسمت بیجک و از اونجا کارهای اداری رو شروع می کنیم. کارمندای هر قسمت شما رو ارجاع میدن به مرحله بعدی تا برسید به قسمت کارشناسی ماشین که باز میرید قسمت بیجک و برگه ورود می گیرید و با ماشین میاید داخل محوطه.
از کلمه کارشناسی نترسید، تنها ماشین رو چک می کنن که شماره شاسی و شماره موتور با کارت ماشین شما بخونه، همین.
هزینه کاپوتاژ حدود600 هزار تومان خواهد بود . تمام این کارها حدود یک ساعت زمان می بره
دومین مرحله مراجعه به یه آژانس گردشگریه. هر جایی می تونه باشه که ترجیحا به محل کار یا زندگی نزدیک باشه، خب راحت تره.
با برگه کاپوتاژ و دو قطعه عکس و پاسپورت و گواهینامه وارد آژانس میشیم و میگیم برای کارای کاپوتاژ و گواهینامه بین المللی اومدیم.
کارمند مربوطه رو معرفی می کنن و بعد دو تا فرم یکی برای پلاک بین المللی و یکی برای گواهینامه بین المللی پر می کنید.
قائدتا راننده ماشین و کسی که ماشین رو از مرز رد می کنه باید مالک ماشین باشه که کاپوتاژ هم به نامش هست. ولی اگه قراره راننده کس دیگه ای باشه، باید قبل از مراجعه به گمرک یه وکالت محضری به راننده داده بشه که توش ذکر شده باشه که اجازه خروج ماشین از مرزهای بین المللی رو داره. گمرک هم کاپوتاژ و در واقع کارت بین المللی ماشین رو به نام اون فرد صادر می کنه.
119 هزار تومن بابت گواهینامه بین المللی، 110هزار تومن بابت کارت ماشین بین المللی و 360هزار تومن بابت پلاک بین المللی پرداخت می کنید. با هزینه های جانبی حدود 600 هزار تومان در میاد .برای تمدید هم همین مراحل و مبالغ به جز مبلغی که بابت پلاک پرداخت میشه، تکرار میشه.این مرحله هم حدود دو ساعت زمان می بره.
بیمه بین المللی خودرو
مرحله بعدی بیمه کردن ماشینه. اگه قصد سفر به ترکیه رو دارید، دو تا گزینه دارید.
روش اول اینکه لب مرز ماشین رو بیمه سه ماهه کنید. تو این روش کار خاصی لازم نیست بکنید آماده سفر می شوید و لب مرز بعد از خروج از ایران و در ورودی ترکیه به باجه بیمه مراجعه می کنید و ماشین رو بیمه می کنید.در این روش فقط امکان بیمه سه ماهه رو دارید.
روش دوم هزینه بیمه رو به نصف تقلیل میده، اما بیمه ماشین پونزده روزه خواهد بود.
برای بیمه پونزده روزه ماشین ( حدود 180هزار تومن، بسته به ماشین) فقط می تونید با مدارک ماشین و پاسپورت و برگه کاپوتاژ به ساختمان مرکزی بیمه ایران مراجعه کنید. (لینک آدرس بیمه مرکزی ایران)
اولین کاری که باید بکنید اینه که عوارض خروجتون را داخل ساختمان گمرک مرز پرداخت کنید. بعد مسافرا با پاسپورت و برگه عوارض از مرز رد میشن و راننده ها هم بعد از انجام کارای اداریش همین مسیر مسافرا رو میرن و مهر خروج پاسپورتشون رو میزنن اما به جای اینکه خارج بشن، بر می گردن و با ماشینشون خارج میشن.اینا در مورد مرز ترکیه بود.
*مبالغ شاید به مرور زمان افزایش پیدا کرده باشه .
مسافت شهرهای ترکیه تا استانبول:
ازمیر……………………………………..480km
آنکارا……………………………………..452km
آنتالیا……………………………………..698km
آلانیا………………………………………805km
اِدرنه………………………………………239km
اسپارتا……………………………………567km
وان……………………………………..1609km
کاپادوکیا………………………………..757km
کایسری………………………………….769km
مارماریس………………………………733km
کوش آداسی…………………………..546km
آدانا……………………………………….952km
ترابزون………………………………..1095km
بورسا…………………………………….150km
بودروم…………………………………..700km
اسکیشهیر……………………………..301km
قونیه……………………………………..710km
دنیزلی……………………………………610km
ریزه…………………………………….1142km
سامسون………………………………..737km
ارزروم…………………………………1234km
آلاچاتی…………………………………..574km
بعضی شهرها ریل و فرودگاه دارن اما بعضی فقط اتوبوس.
دریافت حق شهروندی(تابعیت) (Vatandaşlık) وپاسپورت کشور ترکیه
ترکیه از جمله کشورهایی است که تابعیت دوگانه را به رسمیت می شناسد، بنابراین می توانید تابع کشور خود و همزمان ترکیه باشید.
اصولا علاوه بر هر یک از روش های زیر، شرایط کلی ای وجود دارند که برای اخذ تابعیت معیار قرار می گیرند، از قبیل شخصیت خوب، نداشتن سابقه کیفری، تسلط نسبی به زبان ترکی، اثبات این که شما برای امنیت و آسایش ترکیه خطری نخواهید بود و غیره.
وقتی به شما اجازه اقامت داده می شود، یعنی می توانید در کشور ترکیه ساکن شوید ولی شما هرگز به عنوان شهروند شناخته نمی شوید و کماکان به عنوان تبعه خارجی محصوب می شوید، یعنی پاسپورت کشور ترکیه به شما تعلق نمی گیرد، بنابراین از برخی از حقوقی که شهروندان ترکیه از آن بهره مند می شوند، نمی توانید استفاده کنید و تنها اجازه زندگی (ویزا) در ترکیه به شما تعلق می گیرد. توجه داشته باشید که اقامت دائم با تابعیت (امتیاز شهروندی / وطن داشی) کاملا متفاوت است، سودجویان از ناآگاهی مردم در خصوص تفاوت این دو کلمه هم ریشه سوء استفاده کرده اند.
اقامت دائم یعنی داشتن ویزای دائم و اجازه زندگی دائم به عنوان یک تبعه خارجی در خاک ترکیه و عدم نیاز به تمدید ویزا، یعنی چنان چه شخصی در ترکیه به صورت قانونی خانه ای اجاره کند و یا ملکی بخرد می تواند برای ویزای یک ساله قابل تمدید اقدام کند، اما با داشتن این ویزا فرد اجازه کار نخواهد داشت و چنانچه در سال بیش از 180 روز خارج از خاک ترکیه باشد، خود به خود اقامت یک ساله اش باطل می شود، حال چنانچه شخصی 8 سال متمادی به صورت قانونی و با داشتن ویزا در ترکیه زندگی کرده باشد، می تواند برای گرفتن اقامت دائم اقدام کند، که اقامت دائم تنها یعنی داشتن ویزای دائم و با وطن داشی و امتیاز شهروندی کاملا متفاوت است، اقامت دائم یعنی شخص به عنوان یک تبعه خارجی اجازه زندگی دائم در خاک ترکیه را دارد ولی هرگز شهروند و تبعه ترکیه محصوب نمی شود، بنابراین اخذ پاسپورت ترکیه شامل حال این فرد نمی شود.
زمانی که شما درخواست تابعیت ترکیه می کنید و مورد پذیرش قرار میگیرد، شما به عنوان شهروند ترکیه شناخته می شوید و از حقوق شهروندان ترکیه بهره مند خواهید بود و پاسپورت ترکیه به شما تعلق می گیرد .
اخذ تابعیت از طریق تولد:
اصولا هر نوزادی که از پدر و مادر با تابعیت ترکیه به دنیا بیاید خود به خود حق دریافت شهروندی خواهد داشت، حتی اگر پدر و مادر هم قبلا تابعیت دیگری داشته و در حال حاضر تابعیت ترکیه گرفته باشند. علاوه بر این، اگر هر یک از والدین در خواست تابعیت ترکیه کند و درخواستش مورد قبول واقع شود، امکان درخواست تابعیت برای کودکان او نیز فراهم خواهد شد.اگر اشخاص پناهجو و یا مقیم باشند فرزند متولد شده دارای همان اقامت والدین است و شهروند محسوب نمیشود
در صورتی که با روش اجازه کار (کارت آبی) در ترکیه سکونت داشته باشید، چه در استخدام شرکت خاصی باشید و چه از طریق شرکت خودتان اجازه کار گرفته باشید، می توانید بعد از پنج سال درخواست تابعیت نمایید، به شرطی که شرایط زیر را داشته باشید:
حداقل پنج سال اقامت در ترکیه با اجازه کار به صورت مستمر(kesintisiz)
در تمامی این مدت بیمه و کسورات قانونی شما باید پرداخت شده باشد
در طول پنج سال اقامت، بیش از 360 روز خارج از ترکیه نبوده باشید.
درخواست تابعیت با روش سرمایه گذاری سریع (Fast Track):
طبق قانون مصوب جدیدی که اجرایی شد، دولت ترکیه سیستم سریعی را برای گرفتن حق شهروندی این کشور از روش سرمایه گذاری معرفی کرد که از تمام روش های دیگر زودتر به اخذ تابعیت منجر می شود. طبق این قانون، اشخاص زیر می توانند به صورت فوری برای اخذ تابعیت اقدام کنند. توجه داشته باشید که هر یک از موارد زیر شامل شرایط خاص خود است. *مطابق بند ب ماده ۳۱ قانون اتباع خارجی و حمایت بین المللی، در صورت داشتن ملک غیر منقول شما میتوانید نسبت به درخواست اقامت کوتاه مدت اقدام کنید. توجه داشته باشید که خرید ملک غیرمنقول (خانه، مغازه، زمین….) تنها برای اخذ اقامت کوتاه مدت موثر است و تاثیر قطعی برای اخذ تابعیت ندارد.
افرادی که ملک یا خانه به ارزش حداقل ٢۵٠ هزار دلار در ترکیه خریداری نمایند (و سه سال حق فروش آن را ندارند)
افرادی که برای مدت مشخصی حداقل ۵٠٠ هزار دلار در یکی از بانک های ترکیه سپرده گذاری نمایند (و سه سال حق برداشت آن را نخواهند داشت) به این پول سود بانکی نیز تعلق می گیرد.
افرادی که حداقل ۵٠٠ هزار دلار در یک کار در کشور ترکیه سرمایه گذاری کنند، با تشخیص مراجع مربوط در وزارت کار
افرادی که با افتتاح شرکت در ترکیه، حداقل ۵٠ شهروند ترک را استخدام نمایند، با تایید وزارت کار.
در صورت دارا بودن شرایط فوق در طول ۴۵ روز پاسپورت ترکیه برای شما صادر خواد شد.
ازدواج واقعی با شهروند ترکیه (پس از ۳ سال زندگی مشترک می توان درخواست تابعیت داد)
⭕️مطابق ماده 16 قانون تابعیت ترکیه:
ازدواج با یک تبعه ترک، به صورت مستقیم باعث اخذ تابعیت ترکیه نمی شود. ولی اشخاصی که به واسطه ازدواج با یک تبعه ترکیه سه سال مداوم مزدوج بوده و زندگی کرده باشند، می توانند برای اخذ تابعیت ترکیه درخواست دهند. شرایط مورد نیاز برای اشخاصی که بعد از ۳ سال درخواست می دهند؛
زندگی در خانواده مشترک
عدم انجام فعالیتی مغایر با زندگی مشترک
عدم وجود حالتی مخالف امنیت ملی و نظم عمومی
🔗 داشتن اجازه کار قانونی، ویزای کار و بیمه کاری به مدت ۵ سال، بدون وقفه و توسط کارفرما در ترکیه
✅ همه چیز درباره (چالشما ایزین) اجازه کار در ترکیه
عدم اطلاع از تفاوت بین کلمات تابعیت (وطن داشی) و اقامت دائم، همیشه منجر به سوء استفاده از اشخاص ناآگاه شد
شما اول باید اقامت توریستی یا همون کیملیک و داشته باشید
و توی 6 ماهه اول اون باشید (6 ماه از تاریخ انقضا اون مونده باشه)
برای خودتون کاری رو پیدا می کنید با توجه به تخصصتون (باید زبان بلد باشید و احتیاجی به کلاهبردارهایی که اسم خودشون و گذاشتن کاریاب ندارید)
از طریق کارفرما اقدام می کنید برای چالیشما ایزین، تمام مراحل و کارفرما انجام میده
هزینه اون که باید خودتون واریز کنید به اداره کار 630 لیر هست
و حدودا یه پروسه 3 ماهه طول می کشه تا دریافت کنید
به محض دریافت شما بیمه SSK که معتبر ترین بیمه دولتی ترکیه هست میشید
و دیگه احتیاجی به کیملیک اولیه ندارید و همین چالیشما ایزین و هرسال تمدید می کنید
حق بیمه شما رو کارفرما باید پرداخت کنه و از حقوق شما چیزی کسر نمیشه.هزینه 800لیر هست .
این بیمه شامل بازنشستگی میشه
ضمن اینکه شما بعد از تمدید 5 سال این کارت چالیشما ایزین می توانید درخواست بدین برای اقامت دائم (دقت کنید ، چالیشما ایزین و فقط کارفرما می تواند برای شما بگیره.هیچ دفتر، شرکت و یا شخصی نمیتونه در قبال گرفتن پول اینکار و انجام بده. مراقب افراد کلاه بردار باشین )
دریافت گواهینامه رانندگی در ترکیه
اولین نکته برای رانندگی در ترکیه اینه که ، طبق قوانین ترکیه هر گواهینامهء صادر شده در خارج از این کشور فقط 6 ماه مقبولیت قانونی داره .بعد از این مدت اگر خدایی نکرده تصادفی اتفاق بیوفته ، قاضی مختاره که اجازه استفاده ازبیمه ماشین رو نده .
برای اینکه بتونین در ترکیه رانندگی کنین ، به سه طریق میتونین گواهینامه داشته باشین :
یکی گواهینامه بین المللیه که در ایران کارهای اداری و دریافتش انجام میشه و معمولا یک یا دو ساله هست و برای استفاده کوتاه مدت مناسبه.
دومی گواهینامه ترجمه شده ایرانه ، که با استفاده از سایت میخک https://mikhak.mfa.gov.ir گواهینامه رو می فرستید به سفارت برای ترجمه و چند روزبعد تحویل میگیرید و مبلغی هم پرداخت می کنید . بعد هم اداره کایماکاملیک منطقه تون ترجمه رو تایید میکنه و تمام . این گواهینامه هم متاسفانه فقط 6 ماه اعتبار داره .
مدارک مورد نیاز:
– کپی پشت و رو از گواهینامه ایرانی و اصل گواهینامه
-کپی صفحه اول گذرنامه و اصل گذرنامه
-کپی پشت و رو کارت اقامت و اصل کارت
-یک قطعه عکس
– پر کردن فرم درخواست
-فیش واریزی 15 یورو
طریقه سوم ، دریافت خود گواهینامه ترک هست .این گواهینامه هم یک کم گرونه و هم کمی روال اداری داره ولی در عوض نه تنها مشکلی نداره بلکه به عنوان کیملیک هم میشه استفاده بشه . برای دریافتش شما ابتدا باید گواهینامه ایرانی خودتون رو به همون طریق بالا آپلود و در سایت میخک برای سفارت بفرستید تا ترجمه بشه و بعد هم همون تایید کایماکاملیک انجام بشه .مدرک تحصیلیتون هم باید دنکلیک یا همون معادل سازی بشه .اینا حدود 10 تا 15 روز زمان می بره .به یک بیمارستان دولتی یا خصوصی هم مراجعه می کنین برای برگه سلامت و برگه گروه خونی . بعد از آماده شدن مدارک ، برید به سایت https://randevu.nvi.gov.tr/ قسمت یابانجی سوروجو Yabancı Sürücü ، یک وقت راندوو بگیرید . و در آخر، با ترجمه ها و پرینت راندوو و پرونده سلامت به همراه اصل و کپی رنگی گواهینامه و فیش واریزی به مبلغ حدودا” 1500 لیر تشریف میبرید اداره صدور گواهینامه و بعد از انگشت نگاری ، گواهینامه تون صادر میشه . هزینه این گواهینامه کلا حدود 1200 لیر هست .
جریمه های رانندگی در ترکیه
عبور از چراغ قرمز 235 لیر
استفاده از تلفن همراه هنگام رانندگی235 لیر
توقف و تقدم در محل عابر پیاده 488 لیر
حرکات نمایشی (دریفت و دستی) 5010 لیر
استفاده از اگزوز های صدا دار 1002 لیر
استفاده از پرژکتور و نور غیر عادی (زنون) 1002 لیر
استفاده از ماشین فاقد معاینه فنی 235 لیر
مسببین ترافیک 1002 لیر
تغییر آنی لاین ها و ایجاد ترافیک 1002 لیر
حرکت در سمت مخالف جاده 1002 لیر
تجاوز از سرعت مجاز از 10 تا 30 235 لیر
تجاوز از سرعت مجاز از 30 تا 50 488 لیر
تجاوز از سرعت مجاز بالای 50 1002 لیر
سایر مواردی که شامل جریمه می شود :
آلودگی صوتی و بالا بودن صدای موسیقی در خودرو-استفاده نکردن از مه شکن در هنگام مه و یا بارندگی -نداشتن مدارک خودرو یا گواهینامه رانندگی-عدم وجود پلاک ماشین-تغییر حالت استاندارد خودرو (تغییر حالت اولیه ، رنگ خودرو )-انداختن زباله از داخل ماشین به بیرون
ترک محل حادثه در هنگام تصادف-استفاده در زمان غیر معمول و غیر حالت طبیعی-نبستن کمربند ایمنی مخصوصاً سرنشینان جلو-پارک خودرو در محل پارک ممنون ، پیاده روها، ایستگاهها
خرید و قیمت ماشین در ترکیه
با توجه به اینکه برندهای متنوعی از خودرو در ترکیه وجود دارد , چندین مدل ماشین رو با حدود قیمت ( 6 ماهه اول سال 2019) برای شما به عنوان نمونه در ادامه درج میکنیم .
( این قیمتها از سایت arabam.com گرفته شده )
فیات مونتاژ ترکیه از حدود 75 هزار لیر هست به بالا
رنو که پرفروشترین ماشین ترکیه بوده توی 15 سال گذشته ، از 90 هزار لیر به بالا داره CLIO 90 هزارتاست .مگان هم از 120 هزار لیر به بالا.
فولکس از 105 هزار لیر شروع میشه
هیوندا مثلا” I20 ، از 89 هزار لیر
نیسان قشقایی حدود 185 هزار لیره
تویوتا از 90 هزار لیر مثلا کرولا حدود 120 هزار لیر هست
بنز از 230 هزار لیر و پژو از 103 هزار لیر به بالا هستن .
اگر هم بخواین ماشین دست دوم بخرین ؛ علاوه بر بررسیهای معمول ، در ترکیه شرکتهایی هستن به نام Ekspertiez که ماشین رو کاملا” بررسی میکنن و بهتون اشکالاتش رو میگن . قیمت ماشینهای دست دوم متفاوت تره و اینکه پلاک کجا هم باشه روی قیمت اثر میذاره .
به عنوان نمونه :
اپل کورسا مدل 2012 با کارکرد 126 هزار کیلومتر ، حدود 52 هزار لیره
فولکس پولو 2016 با 76 هزار کیلومتر کارکرد ، 62 هزار لیر
اما از همین کارخونه ،پاسات مدل 2018 با 24 هزار کیلومتر 250 هزار لیره
فیات 2017 با 50 هزار کیلومتر کارکرد ، 65 هزار لیر
رنوی مگان 2016 با 50 هزار کیلومتر هم 94 هزار لیره CLIO 2017 که حدود 110 هزار کیلومتر راه رفته 60 هزار لیره .
پورشه کاین سال 2005 هم که 150 هزار کیلومتر راه رفته باشه 104 هزار لیر قیمت گذاشته شده .
سند ملک یا تاپو در ترکیه
در ترکیه با انتقال املاک و مستغلات برای تمامی اتباع خارجی سند رسمی و دولتی صادر میشود. این سند هیچ فرقی با سندی که برای تبعه ترک صادر میشود ندارد ، طبق قانون حقوقی این کشور تنها شخص صاحب سند حق نقل و انتقال ملک به غیر را دارد.سند ملک در ترکیه در دو رنگ صادر میشود که سند قرمز رنگ برای خانه و سند آبی رنگ برای زمین است .عکس و مشخصات کامل مالک یا مالکین روی سند درج می گردد . دقت کنید . در ترکیه دو عدد سند صادر می گردد. یک سند در زمان ساخت بعد از اتمام دیوارکشی و مشخص شدن واحدها و سند نهایی یا اسکاندار پس از پرداخت کامل هزینه مالیات و هزینه های پایان کار شهرداری صادر می گردد.دقت کنید .اگر ملکی خرید کردین برای اخد پاسپورت باید حتما سند اسکان دار ارائه بدین . سند ارتفاکی ، خرید اقساطی و خرید زمین شامل پاسپورت نمیشه . حتما باید ملک توسط سه کارشناس رسمی قیمت گذاری بشه . هم قیمت واقعی ملک را شما متوجه بشین و مورد کلاه برداری قرار نگیرین . هم دولت مالیات خودش را بتونه از شما و فروشنده بگیره .کمیسیون املاک دو درصد قانونی و سه درصد عرف از طرفین می باشد .
دپوزیت و ایدات برای اجاره ملک در ترکیه چیست
دپوزیت : در کشور ترکیه بابت اجاره آپارتمان، شما پول پیش(رهن) پرداخت نمی کنید و مبلغ مورد توافق را به صورت ماهیانه به صاحب ملک پرداخت می کنید،
در این صورت بابت ضمانت تخلیه واحد مورد اجاره، بایستی مبلغ اجاره یک ماه را برای خانه های بدون اثاثیه و در صورت داشتن اشیا و لوازم، مبلغ دو ماه را جهت دپوزیت(ضمانت تخلیه) به صاحبخانه پرداخت کنید که این مبلغ پس از اتمام دوره قرارداد به شما بازگردانده می شود.دقت کنید بدلیل مشکلات فراوانی که مهاجران برای مالکین در ترکیه بوجود اوردند . به جز مناطقی که ایرانیان اقامت دارند .در سایر مناطق مالکین ترک از اجاره ماهیانه خودداری می کنند و درخواست اجاره شش ماهه یا یکساله را می کنند . تا حد زیادی هم حق با مالکین می باشد . چون خارجیها خانه را یکساله اجاره می کنند .و در مواردی بدلایل مختلف ترکیه را بدون اطلاع به مالک ترک می کنند . مالک بعد از یک یا دوماه متوجه موضوع شده و باید پس از شکایت و پیگیری حقوقی سه ماه بعد بتواند . وارد ملک گردد. عملا بیش از شش ماه اجاره ملک را از دست داده است . مگر اینکه یک ترک کفیل شما گردد .
عایدات : به شارژ ساختمان در کشور ترکیه گفته می شود که به ازای خدمات و امکانات عمومی واحدهای آپارتمانی، متغیر می باشد.
در صورت وجود امکانات عمومی همچون استخر، باشگاه ورزشی، سیستم امنیتی و نگهبانی و … این مبلغ افزایش می یابد. به طور میانگین آیدات ساختمان های معمولی از ماهی ۲۰۰ لیر شروع می شود و با افزایش امکانات تا ۵۰۰ لیر می تواند متغیر باشد.اکثر ایرانیه ای که اول وارد ترکیه می شوند . خیلی برای خرید و اجاره ملک در سیته هایی که استخر و امکانات جانبی داره . علاقه نشون میدن .اما به مرور زمان متوجه می شوند . هزینه آیدات که بدلایل مختلف در فصلهای مختلف بیشتر هم میشه ارزش نداره . در بعضی سیته ها هزینه آیدات معادل اجاره یک واحد یک خوابه در مجتمع معمولی میشه ..
آشنایی با فرودگاه جدید استانبول
1/ اتوبوسهای havaist مستقر در فرودگاه برای مسیر برگشت در طبقه ۲- توقف می کنند .
2/ تمامی مسیرها با تابلویی کنار در اتوبوسها مشخص هستند
3/ برای استفاده از اتوبوسها حتما” باید استانبول کارت داشته باشید. اگر استانبول کارت ندارید .بعد از درب خروجی طبقه منفی دو سمت راست می توانید . از طریق دستگاههای زرد رنگ یا دکه موجود استانبول کارت را تهیه کرده و حتما شارژ کنید . دورترین مسیر حدود 23 لیر و مسیرهای دیگر حدود 15 لیر هزینه دارد . اگر شارژ کنید از تمام امکانات اتوبوس ها ،متروها و تراموای استانبول می توانید استفاده کنید . بعد درب ورودی دو نفر راهنما قرار دارند .آدرس بدین .شماره اتوبوس را بهتون می گن .
4/ فرودگاه ۷ در ورودی داره که اکثر پروازهای خروجی ایرانی نزدیک به ورودیهای ۶ و ۷ هستند .
5/ در قسمت پروازهای خروجی ،برای استفاده از چرخ دستی باجه های صورتی رنگ وجود دارند و مبلغ پرداختی برای هر چرخ ۵ لیر است
6/ مواد خوراکی به شدت در فرودگاه گرونه . آب معدنی ۶ لیر !!!!!!
7/ همه ماموران فرودگاه به شما کمک می کنند تا راه خودتون رو پیدا کنین بنابراین اصلا” نگران نباشین .
8/ فرودگاه بسیار بزرگه .چنانچه نیاز دارید برای تردد درخواست ویلچیر بدید. رایگان در اختیارتون میذارن .
9/ تردد با تاکسی خیلی پرهزینه تموم میشه . اتوبوسهای havaist مجهز هستن و برای حمل چمدان هم راننده کمک میکنه.
10/ اتوبوسها تا ۱۲ شب هر نیم ساعت یکبار و از ۱۲ تا ۶ صبح هر یکساعت یکبار حرکت میکنند
11/ برای بچه هایی که نیاز به صندلی برای نشستن داشته باشند تعرفه کامل دریافت میشه
12/ طبقه پروازهای خروجی ۱ و طبقه پروازهای ورودی 0 هست
13/ فعلا” پروازهای داخلی هم از همین فرودگاه و در سمت درهای 1 تا 4 انجام میشن .
هزینه های زندگی در استانبول
هزینه هایی مثل اجاره خونه حمل و نقل خودرو ، هزینه های جاری مثل آب و برق و گاز هزینه خوراک پوشاک و غیره.
هزینه های ذیل برای یک زندگی دو نفره در نظر گرفته شده است و بازهم نسبت به طریقه خرج کرئن اطراف این مبلغ متغیر است.
اجاره خونه
اولین و اصلی ترین هزینه زندگی در استانبول اجاره منزل است.برای مثال یک خونه یک خوابه در استانبول (۱+۱) از ۱۰۰۰/۱۲۰۰ لیر ترکیه شروع می شود.اما در محله های پایین تر میشه با ۸۰۰/۹۰۰ لیر خونه قدیمی و کوچک تر (۰+۱) اجاره کرد.
اما هرچقدر به سمت محله های بالا تر بروید قیمت خانه به همان نسبت بالا میرود و نوساز تر میشود. در محله های پایین هنوز بافت سنتی استانبول حفظ شده است.
به طور کلی بخواهیم کرایه خانه ها را ذکر کنیم در استانبول از ۸۰۰ لیر می توانید خانه پیدا کنید.
تمامی خانه های استانبول به اندازه یک یا دو اجاره خانه پول پیش دارند که دپوزیت نامیده میشود، و اگر خانه را از املاک بگیرید ۱۲% کمیسیون از اجاره سالانه به این مبالغ اضافه میشود. شارژهای ساختمان از ۲۵ لیر شروع میشود تا به بالا، و بسته به امکانات ساختمان این شارژ ماهیانه تغییر میکند.نرمال 200 تا 500 لیر در مجتمع های با استخر و امکانات جانبی و حدود 70 تا 200 لیر برای مجتمع های معمولی می باشد .
خودرو
دومین هزینه زندگی در استانبول جابجایی و حمل و نقل است.
برای خرید ماشین معمولا ماشین ها تا زمانی که شامل گارانتی بشنوند گران تر هستند، چون هزینه تعمیر و نگهداری اینجا خیلی بالا است.
در مورد سررویس ماشین هم باید بگیم که مثلا هزینه تعویض روغن رو هم بالای ۱۰۰ لیر در نظر بگیرید و ما بقی موارد هم به این صورت است.هزینه سوخت در استانبول بنزین بین ۵ تا ۶ لیر ترکیه است. وسایل حمل و نقل عمومی بسیار فراوان و متنوع هستند که در بخش پایین بهش میپردازیم.
اتوبوس.مینی بوس. مترو .دلموش.متروبوس.تراموا
برای وسایل نقلیه عمومی باید از استانبول کارت یا آکپیل استفاده کنید.
این آکپیل( استانبول کارت) شارژی است و برای اولین استفاده ۲٫۳ لیر از شارژ کم میشود.
برای سفرهای بعدی تا کمتر از دو ساعت شامل کمی تخفیف میشود.
البته هزینه مینی بوس و دولموش رو باید نقد حساب کنید که بسته به مسیرتون هزینه رو بهتون اعلام میکنند. در مورد تاکسی هم باید بگیم که تاکسی ها کلا اینجا دربستی کار میکنند و ورودی دارند که مبلغش حدود ۵ لیر است و بعد نسبت به مسیری که میروید از روی تاکسی متر به شما قیمت می دهند.
خوراک
هزینه بعدی و مهم در زندگی هزینه خوراک است.
قیمت مواد خوراکی تقریبی به این صورت است مثلا گوشت گوساله تازه ۵۰ لیر. برنج از بسته ای ۳ لیر شروع میشود که نیم کیلو میباشد.نان از ۱ و ۱/۵لیر شروع میشود.شکلات و تنقلات از ایران ارزان تر میباشد.سبزیجات تقریبا با ایران برابر است و گاهی ارزان تر میباشد.
لبنیات با کیفیتی خیلی بهتر از ایران تولید می شود و تقریبا قیمتش با ایران یکسان است.
در مور هزینه های آب و برق و گاز در ترکیه هم به این صورت میشه گفت که:
هزینه مثلا آب برای دو نفر در ماه بین ۵۰ تا ۱۰۰ لیر که آشامیدنی نیست حساب می شود.
در استانبول آب آشامیدنی از بیرون تهیه می شود.می توانید با هزار لیر یک دستگاه تصفیه آب بخرید .
هزینه برق هم برای دو نفر در تابستان بین ۶۰ تا ۱۲۰ لیر و زمستان ۹۰ تا ۱۵۰ لیر.
اما گاز گرونترین هزینه جاری برای زندگی دو نفره در ترکیه. است برای مثال در تابستان برای پخت و پز بین ۳۰ تا ۵۰ لیرهزینه برآورد می شود و در زمستان برای گرمایش آب و خونه و پخت و پز از ۱۵۰ تا ۴۰۰ لیر ترکیه محاسبه می شود.هزینه اینترنت هم به طور متوسط از ایران گرونتره.برای سرعت ۸ مگابایت و حجم ۶۰ گیگابایت در ترکیه ماهانه ۵۰ تا ۹۰ لیر در نظر بگیرید.
پوشاک در استانبول از ایران به مراتب ارزونتر و باکیفیت تر است و اینطور گفته می شود که در مورد پوشاک ترکیه خودش تولید کننده است و مستقیم میتوانید جنس ترک را بدون واسطه باقیمت خیلی پایین تر از ایران تهیه کنید.تمام مطالبی که بالا ذکر شد باز هم بسته به صرفه جویی شما و مخارج شما تغییر میکنه . یک خانواده 4 نفره حدودا 4 تا 5هزار لیر هزینه داره . برای خرید لباس باید هر هفته به سایتهای بزرگ ترکیه سر بزنید و از آخرین تخفیف های آنها مطلع شوید . در بعضی مواقع فقط هزینه تهیه مواد اولیه را از شما می گیرند . کفش بوت چرم را در یک تخفیف به مبلغ 100هزار تومان ایران ، یا پیراهن پولو اصل را فقط 120 هزار تومان خرید کردم .
مدارک مورد نیاز برای اجاره سالیانه :
برای اجاره سالیانه نیاز به مدارک زیر میباشد .
پاسپورت + کارت اقامت + اجاره + پول پیش + 12% کمیسیون اجاره یک سال
پول پیش 2 برابر اجاره می باشد . بستگی به لوازم و نوع مجتمع یا برج دارد .
در برخی از موارد صاحبین ملک تقاضا 6 تا 12 ماه اجاره را در اول دارند .
لازم به ذکر است که خیلی از دوستان تشریف می اورند ترکیه و فکر می کنند همینطور میشه زندگی کرد و قانون خاصی ندارد و بدون کارت اقامت می شود زندگی کرد. خانه های ترکیه باید آب و برق و گاز را به نام خودتون بزنید تا وصل شود برای همین نیاز به کارت اقامت دارد . که کسانی که تازه تشریف می اورند نیاز به اقدام مراحل اولیه اقامت و داشتن کفیل می باشند . که شرکتی که کارهای اقامتی شما را انجام می دهد با گرفتن مبلغی کفیل شما خواهد شد .
مشکلات مربوطه ساختمانی که اجاره می کنید برخلاف ایران مرتبط به املاک نمی شود و شما فقط و فقط با مدیریت ساختمان در ارتباط خواهید بود . و اکثر پروژه ها تاسیسات کار دارند که برخی رایگان و روی شارژ ساختمان و برخی دستمزد می گیرند که میتوان مشکل را حل و از اجاره کم کرد . اما قبلش حتما با صاحب ملک هماهنگ شود .
در صورت انصراف و یا ابطال قراداد حتی در کوتاه ترین زمان پس از قرارداد هیچ پولی برگشت داده نخواهد شد پس با دید باز تصمیم بگیرید و انتخاب کنید.
هزینه های جانبی :
به نام زدن اب 133 لیر برق 133 لیر گاز 440 لیر کفیل برای هر اداره 300 لیر
مبالغ بالا همه به جز هزینه کفیل به ادارات مربوطه پرداخت می گردد و پس از یکسال خونه اتون رو تخلیه کنید و با مراجعه به اداره مربوطه ابطال کنید در صورت عدم بدهی این پول به شمار برگردانده خواهد شد .
به نام زدن برق با پاسپورت انجام می شود و نیاز به کفیل ندارد *
* در برخی از موارد و برج ها سیستم مرکزی و اب و گاز مرکزی هست و نیازی به به نام زدن ندارد و فقط برق لازم است
بعضی از هموطنان عزیزاز طریق سایت های ترکی جستجو می کنند و قیمت های متغیر را مشاهده می کنند که اکثر قیمت ها صحت ندارد و انهایی که صحت دارد به خارجی خونه اجاره نمیدهند و یا در محله های بسیار نامناسب می باشند.چون ملک اجاره ای در استانبول بیشتر از چند روز باقی نمی ماند و اکثرا پشت پنجره آنها تابلو اجاره با شماره مالک یا آژانس اجاره ملک درج می گردد. معمولا املاک موجود در سایتها غیر واقعی هستند و وجود خارجی ندارن . برای دیدن عکسهای داخل مجتمع ها خیلی خوبه . اوایل که امده بودم خیلی به آگهی دهنده ها زنگ زدم . حتی یک مورد هم نداشتن . تا زنگ میزنی .میگه ملک زیاد هست .که برای اجاره بیا بهت نشون بدم . در 50 درصد مواقع تا می فهمه یابانجی هستی . ملک اجاره نمیدن .مگر اینکه از قبل شناخت داشته باشه . لذا برای جستجو ملک یا از متخصصین ایرانی در این کار مهارت لازم دارند کمک بگیرید و مستقیم ملک رو بازدید کنید.
ترکیه 50% خونه ها به خارجی اجاره نمی دهند . بیشتر به کسانی اجاره می دهند که کارت اقامتشون در دستشون باشه .
اجاره روزانه و هفتگی در ترکیه :
مدارک لازم : پاسپورت و مهر ورود قانونی به ترکیه +پرداخت کل مبلغ
اجاره یک واحد برای یک روز یا یک هفته یا یک ماه در ترکیه به صورت روزانه محاسبه میشود.این کار در ترکیه قانونی نیست . اما در مجتمع های بزرگ و محله ایرانیها انجام می گردد . و اگر مسافرین سر وصدا یا مشکلی ایجاد نکنند . همسایه ها معترض نمی شوند .
و قیمت اجاره ان حدود 2 تا 4 برابر اجاره سالیانه ان می شود.این به این دلیل است که صاحب خانه پول برق و اب و گاز و شارژ ساختمان و سود خودش و اینکه ممکن هست در سال خیلی از روزها خالی بماند و یا اینکه اگر مستاجرش تخلف کند پای ان هم گیر خواهد بود و از لحاظ قانونی این کار تخلف حساب میشود و کلی ریسک دیگر ….
* بهترین کار برای اجاره روزانه هفتگی و یک ماهه مراجعه به هتل اپارتمان هاست . هم از لحاظ امنیت و هم از لحاظ قانونی و هزینه ها به نفع شما خواهد بود
درمان و دارو در ترکیه
در کشور ترکیه داروخانه ها (eczane) و داروسازها (eczaci) اجازه تجویز دارو برای مراحل بسیار اولیه و داروهایی که به نسخه خاص احتیاج نداشته باشند رو دارن . یعنی در صورتی که مشکلاتی از قبیل سرما خوردگی، سوختگی های اولیه، حساسیت فصلی و … داشتید با مراجعه به داروخانه می توانید از داروساز کمک بگیرید.هزینه های پزشکی در ترکیه بسیار گران می باشد .
ساعت کار داروخانه ها در تابستان از ساعت ٨٠٣٠ صبح تا ٧ بعدازظهر و در زمستان ٨٠٣٠ تا ۶ بعدازظهر می باشد.
داروخانه شبانه روزی
در ترکیه طبق قانون وزرات بهداشت داروخانه ها موظف هستند در هر ماه یک یا دو نوبت بصورت شبانه روزی باز باشند.
داروخانه شبانه روزی(nöbetçi eczane) در هر محله ای با توجه به جمعیت محل از یک تا پنج داروخانه شبانه روزی شبها باز هستند.
در صورت نیاز به اطلاعات از داروخانه های شبانه روزی محلتون میتونید به سایتBulurum.com وارد شده و با نوشتن اسم محله اطلاعات کامل داروخانه ای که در اون شب فعالیت میکنه رو داشته باشید
بازاهای روز استانبول
یکشنبه بازار استانبول :
۱ – Koşuyolu در Katip Salih Sokak, Koşuyolu
۲ – Beylikdüzü کنار Adakent Cultural Center
۳ – Mecidiyeköy پایین Profilo shopping mall
۴ – Feriköy Antique Market نزدیک به مسجد Şişli
۵ – Kasımpaşa نزدیک به Piyalepaşa stop
دوشنبه بازار استانبول :
۱ – Bahçelievler کنار Türk Böbrek Vakfı
۲ – Göztepe کنار elamiçeşme Özgürlük Park
سه شنبه بازار استانبول :
adıköy Salı Pazarı – ۱
۲ – Bakırköy در Zuhurat Baba, Karabal
۳ – ۴ Levent نزدیک ایستگاه اتوبوس ۴ Levent به Sarıyer
۴ – Arnavutköy نزدیک ایستگاه اتوبوس Arnavutköy
۵ – Bahçeşehir بین Bahçeşehir و Esenkent
۶ – Fındıkzade بین Tadım shop و Alipaşa Hamam
چهارشنبه بازار استانبول :
۱ – Yeşilköy نزدیک زمین فوتبال Çiroz
۲ – Fatih نزدیک آتشنشانی Çarşamba-Fatih *بزرگترین بازار هفتگی
پنجشنبه بازار استانبول :
۱ – Ulus در Dereboyu Caddesi
۲ – Erenköy نزدیک ایستگاه Erenköy در Fahrettin Kerim Gökay
۳ – Beykoz در Çubuklu
جمعه بازار استانبول :
۱ – معروفترین بازار هفتگی Hasanpaşa Mh Mandıra Cd No1 : Kadıköy
۲ – Kozyatağı کنار Atacan Koleji
۳ – Fındıkzade بین Tadım shop و Alipaşa Hamam
۴ – uskudar نزدیک به Özel Anadolu Sağlık Hospital
خرید خانه درترکیه
اگر سرچی در اینترنت داشته باشید با عنوان خرید خانه در ترکیه با دو دسته اظهارن ظرهای کاملا متفاوت که 180 درجه با هم اختلاف دارند مواجه می شویم . دسته اول خرید خانه در ترکیه را با جاهایی مثل دبی مقایسه می کنند و نتیجه گیری که حاصل می شود حاکی از این هست که در ترکیه هم سرمایه شما به خطر خواهد افتاد. دسته دوم خرید خانه را حلال همه مشکلات از جمله اقامت دائم ، اجازه کار و … جلوه می دهند . اما خارج از فضای اینترنتی ما سعی می کنیم نگاه واقع بینانه به خرید ملک در ترکیه داشته باشیم .
دقت کنید شما با خرید ملک به مبلغ 250 هزار دلار به بالا می توانید .در مدت دو تا چهار ماه پاسپورت ترکیه را اخذ نمائید . اما شما باید به این هزینه 6 تا 8 درصد هزینه های مالیات ،نقل و انتقال سند ،کمیسیون مشاور املاک،هزینه های شرکتها بابت گرفتن پاسپورت و هزینه ای کارشناسی را هم اضافه کنید . ضمنا معمولا کارشناسان املاک را کمی ارزانتر از قیمت واقعی ،قیمت گزاری می کنند . یعنی باید ملک 260 هزار دلاری به بالا معرفی کنید . حدود 275هزار دلار باید هزینه بشود . بهتر هست چندین آپارتمان کوچک و ارزان خرید نمائید .تا هم اجاره راحت تر داده شود .بعد از سه سال هم فروشش راحت تر خواهد بود .
– شما با خرید ملک در ترکیه سندی را به نام خود می کنید که کلیه امتیازاتی که آن سند برای یک شهروند ترکیه ایجاد می کند برای شما هم تعریف شده خواهد بود . به عبارت دیگر سند یک شهروند ترک با سند یک خارجی هیچگونه تفاوتی ندارد.
– برخلاف دبی در ترکیه ، اسناد 99 ساله نبوده و مادام العمر می باشد و طبق قانون بعد از فوت صاحب آن به وراث منتقل می شود و دولت ترکیه هیچگونه دخل و تصرفی در آن نخواهد داشت .
– وقتی شما بطور مثال آپارتمانی در ترکیه می خرید در سند ، سهم شما از عرصه ذکر می گردد و شما هم از زمین آن آپارتمان هم سهم خواهید داشت چیزی که در املاک دبی وجود نداشت .
– مورد بعدی شما وقتی ملکی خریداری می کنید اختیار فروش بلافاصله ، اجاره و هر گونه دخل و تصرفی در آن ملک را خواهید داشت و مانند بعضی کشورها که محدودیت عدم فروش و اجاره به مدت 10 سال را برای خریدار خارجی قائل می شوند این محدودیت در ترکیه وجود ندارد.
– شما با خرید ملک با قیمت زیر یک دویست و پنجاه هزار دلار مصوب ، بر خلاف ادعای سایتهای مختلف و تبلیغات ماهواره ای ، اقامت دائم نخواهید گرفت ولی بدیهی است که گرفتن اقامت از نوع توریستی یا انواع دیگر با دارا بودن سند ملک تسهیل خواهد شد.
– در کنار سهولت خرید ملک در ترکیه بدلیل عدم آشنایی هموطنان به قوانین و مقررات ترکیه ، امکان سوء استفاده و یا کلاهبرداری افراد مختلف ( خصوصا برخی دلالهای ایرانی) وجود دارد بنابراین پیشنهاد می کنیم کسانی که قصد خرید ملک دارند حتما از خدمات مشاوره ای استفاده نمایند.
– متاسفانه در شرایط فعلی اقتصادی ایران ، خرید ملک در ترکیه بعنوان حفظ ارزش پول می تواند گزینه مناسب باشد.
– به هیچ عنوان با شرکتهای ایرانی که در داخل ایران اقدام به فروش ملک در ترکیه می کنند وارد معامله نشوید چون هر قراردادی که در خارج از ترکیه و به زبانی غیر ترکی منعقد گردد در کشور ترکیه قابل پیگیری قانونی نخواهد بود . موارد فروش املاکی که در رهن بودند بدون خبر صاحب ملک و موارد نظیر این در این گونه خریدها از راه دور مشاهده شده است .
مقایسه زندگی در ازمیر و استانبول
سوال خیلی از دوستان که برای زندگی ازمیر بهتره یا استانبول و کدوم شهر ارزونتره
ازمیر و استانبول هردو شهرهای توریستی و مهم ترکیه هستن. ازمیر از نظر وسعت خیلی کوچکتر از استانبوله و آب و هوای نسبتا گرمتر داره.
ازمیر از دانشگاه های برجسته و معتبری برخورداره که دانشگاه دوکوز ایلول یکی از آنهاست .
نمیشه گفت هزینه زندگی در ازمیر ارزونتر از استانبوله چون از نظر مسکن و خوراک تقریبا یکسان هستن.فقط به دلیل کوچکتر بودن شهر هزینه های رفت و آمد به مراتب پایینتر از استانبوله همینطور سیفی جات و میوه …
از نظر کار و درامد ازمیر بپای استانبول نمیرسه و کمی هم حقوق پرداختی برای کارگران روز مزد پایینتر از استانبوله.
ازمیر هیاهو و شلوغی استانبول رو نداره و جمعیتش حدودا یک چهارم استانبوله.شهر و استان ازمیر سومین و بزرگترین شهر بعد از استانبول و آنکارا در ترکیست.از نظر طبیعت بسیار زیباست و در طول سال مخصوصا تابستان شاهد ورود توریستهای بسیاری از سرتاسر دنیاست. شهرهای توریستی و زیبای نزدیک به ازمیر میتوان از بودروم و مارماریس نام برد.
در ترکیه از مردمان بومی ازمیر به نیکی و خوبی یاد میشه. بدلیل وجود بناهای تاریخی ،موزه های دیدنی ،پارک های ملی و آکواریوم های جذاب در کنار مردمی خونگرم و شاد ، حتما یک بار هم که شده به ازمیر سفر کنید.
بطور کلی اگر بخوایم تعریف کنیم ازمیر برای زندگی و استانبول برای کار مناسبه و یکسری امکانات استانبول بهتر از ازمیر هستش. بعنوان مثال سیستم حمل و نقل هوایی و زمینی استانبول بسیار قویتر از ازمیره مخصوصا برای ایرانی ها. استانبول در طول ۲۴ ساعت حداقل ۴ پرواز از ایران داره ولی در ازمیر ممکنه به هفته ای ۲ پرواز برسه؛
در نهایت به شرایط متفاوت هر فرد بستگی داره که کجا برای زندگی بهتره چه نیازهایی داره. اگر منابع درآمدی خوبی دارین . و هدفتان یک زندگی آرام در کنار سواحل مدیترانه می باشد . شهرهای توریستی و بزرگ را نتخاب نکنید . ترکیه پر از شهرهای کوچک و روستاهای ساحلی در نزدیک شهرهایی مثل ازمیر ،کوش آداسی می باشد .
تعطیلات رسمی و اعیاد در ترکیه
اعیاد اصلی مردم ترکیه عید فطر و عید قربان است که برایشان بسیار محترم و ارزشمند است . ترکها برای این اعیاد منزل را تمیز کرده و لباسهای نو تهیه میکنند و مانند ایرانیان در نوروز به دیدن بزرگان و اقوام میروند .
امسال این تعطیلات بصورت رسمی از 11 تا 14 آگوست و بصورت غیر رسمی از 10 تا 18 آگوست است .
این زمان میتواند یکی از بهترین زمانهای سفر به ترکیه باشد اما به شرطی که نکاتی را بدانید
در روزهای تعطیلی رسمی ؛ وسایل نقلیه عمومی رایگان هستند بنابراین ممکن است در ازدحام بمانید
بعضی از اماکن تفریحی و مراکز خرید ترکیه در اولین روز از تعطیلات بسته اند، اما برای روز دوم تعطیلات باز هستند.
در اماکن تفریحی ممکن است به دلیل شلوغی کمی معطل شوید بنابراین برنامه ریزی کنید
بانک ها، کسب و کار و ادارات دولتی امسال از 11 تا 14 آگوست تعطیل هستند بنابراین باید قبل از شروع تعطیلات لیره ترکیه و هرگونه وسیله ای که ممکن است لازم باشد را تهیه کنید.
رستورانها و اماکن گردشگری همه روزه مطابق معمول باز هستند .
حمل و نقل عمومی در تعطیلات همچنان به کار خود ادامه می دهد و چون رایگان هستند بنابراین به نسبت روزهای دیگر بیشتر استفاده می شوند. هواپیما ، قطار ، اتوبوس ها و هتل ها به احتمال زیاد در ایام تعطیلات به شدت شلوغ خواهند بود.
و اما سنت قربانی کردن در ترکیه
برطبق این سنت، هر خانواده در ترکیه ، گوسفند یا هر حیوان حلال گوشت دیگر را قربانی می کند و گوشت آن را بین دوستان و خانواده قسمت کرده و یا به موسسات خیریه اهدا می کنند. مناطقی برای قربانی کردن توسط دولت برای هر شهر در نظر گرفته می شود که حیوانات را در شرایط بهداشتی ذبح می کنند . قربانی کردن در جایی غیر از این مناطق غیرقانونی است . برطبق سنت اسلامی در ترکیه ، از آنجا که هدف اصلی از قربانی کردن ، صدقه است ، بسیاری از مسلمانان به خصوص در شهرهای بزرگ به جای قربانی کردن ، پول آن را به فقرا کمک می کنند.
یکی دیگر از جشن هایی که تمامی کشور ترکیه پر میشه . از پرچم و شادی ،جشن ظفر بایرامی هست . که هرسال خیلی باشکوه در تاریخ 30 آگوست برگزار میشه . نکته جالب در ترکیه علاقه بسیار زیاد مردم به پرچم ترکیه هست . حتی بارها مشاهده کردم .در عروسیها نیز پرچم ترکیه را حمل می کنند .
شرایط اخذ شهروندی ترکیه
اقامت طولانی مدت برای افرادی هست که به مدت هشت سال دارای اقامت توریستی و یا اقامت برحسب خرید ملک و یا هر دلیل قانونی دیگر باشند و هر سال بیشتر از 35 روز از ترکیه خارج نشده باشند هیچ گونه سابقه قضایی نداشته باشند.به این افراد کارتی شبیه کارت ملی ترک داده میشود ولی با رنگ متفاوت این افراد حق رای دادن ندارند و پاسپورت ترکیه شامل حال آنها نمیشود و چنانچه به هر دلیلی بیشتر از شش ماه پی در پی از ترکیه خارج شوند اقامت طولانی مدت آنها باطل می شود و باید دوباره کوتاه مدت اقدام نمایند.
به دو صورت فوری و مدت دار اتفاق میافتد
روشهای اخذ شهروندی فوری ترکیه:
خرید ملک به ارزش ۲۵۰ هزار دلار
سرمایه گذاری به مبلغ ۵۰۰ هزار دلار
کارآفرینی برای ۵ شهروند ترک
روشهای اخذ شهروندی مدت دار ترکیه:
پس از پنج سال مجوز کار
پس از سه سال ازدواج با شهروند ترک
چنانچه مقام مسئولی تشخیص بدهد طبق قانون میتواند وطن داشتی را به شخص اهدا کند.
نکات بسیار مهم در مورد خرید ملک و اخذ اقامت از طریق خرید ملک در ترکیه
خرید ملک در آنتالیا و آلانیا یا استانبول اینها عنوان تبلیغات هست که در سایتها و شبکه های ماهواره ای معمولا پخش می شود
در این مطلب کوتاه سعی نموده ایم پروسه خرید ملک و دریافت اقامت را با جزئیات بیشتری تشریح کنیم مورد بسیار مهمی که باید توجه کنید این است که با خرید ملک اقامت کوتاه مدت یکساله دریافت می کنید و نه اقامت دائم
و مورد مهم از کجا مطمئن شویم ملک خریداری شده هیچگونه مشکلی در سند یا … ندارد ؟؟
در مورد خرید ملک در ترکیه موارد زیر را حتما مورد نظر قرار دهید حتما از پروژه هایی ملک بخرید که قبل از شما خارجیان دیگری در همان پروژه ملک خریده، دارای سند و اقامت هستند چرا که در این پروژه های پروسه های استعلامی از برخی ادارات انجام شده و ملک هیچگونه مشکلی نداشته است
پس از اینکه اطمینان حاصل کردید از پروژه خارجیان دیگری نیز خریداری کرده اند .قبل از پرداخت نهایی و تسویه یک کپی از سند را دریافت نمایید وبه اداره سند منطقه (tapu daıresı) مراجعه نمایید استعلام اینکه این ملک دارای مشکل هست یا خیر کار بسیار ساده ای است کافی است از متصدی مربوطه این کار را بخواهید و با توجه به سیستم اتوماسیون در ادارات با چند کلیک پاسخ را به شما میدهند
پس از اطمینان از عدم وجود هر گونه مشکل می توانید نسبت به خرید نهایی اقدام نمایید
در هنگام انجام پروسه خرید یک نفر مترجم رسمی که از طرف اداره سند معتبر است کلیه مراحل را ترجمه می کند البته احتمال زیاد ترجمه انگلیسی خواهد بود
مدارک لازم برای اعطای سند قطعی شامل پاسپورت ترجمه شده رسمی،چهار قطعه عکس ،ورگی نومراسی ،هزینه مربوط به سند که توسط خریدار پرداخت می شود ( با توجه به قیمت ملک و نوع پروژه متفاوت است) و هزینه مترجم رسمی
پس از دریافت سند یا تاپو می توانید از اداره مهاجرت زمان مصاحبه گرفته و برای دریافت اقامت کوتاه مدت اقدام نمایید
روال گفته شده در مورد خرید ملک از پروژه های آماده است برای پروژه های پیش فروش یا شرایطی با توجه به نوع پروژه روال متفاوت است
در بعضی شرکتهای ساختمانی کلیه مراحل اخذ سند توسط خود شرکت انجام می گردد حتما در مورد استعلام تحقیقات لازم را انجام دهید و با مشاورین خبره مشاوره نمایید.
گرفتن شهروندی ترکیه با خرید پروژه های در حال ساخت
شهروندی ترکیه و گرفتن پاسپورت این کشور مدتیست که دارای شرایط آسانتری شده و بدین ترتیب سرمایه های زیادی جذب این کشور شده اند .
ایرانیان یکی از اصلیترین خریداران ملک در ترکیه هستند البته بعد از عراقیها و عربستانیها و مبالغ زیادی نیز برای این امر پرداخته اند .
250 هزار دلار ، حداقل مقدار پولی است که دولت ترکیه در ازای اعطای شهروندی خود در نظر گرفته است .
مهم نیست که بخواهید این مقدار را در مغازه سرمایه گذاری کنید یا در واحد مسکونی ، یک واحد بخرید یا 6 واحد . مهم این است که کارشناس رسمی وزارت مستغلات ، ارزش دلاری آنرا تایید کرده باشد .به زمین و باغ پاسپورت تعلق نمی گیرد .
اما در اواخر سال 2018 میلادی تبصره جدیدی به قانون اخذ اقامت و شهروندی ترکیه از طریق خرید خانه در این کشور افزوده شد. بر اساس این تبصره، تابعیت و شهروندی ترکیه با خرید املاک و پروژه های در حال ساخت نیز امکان پذیر است. در گذشته با توجه به اینکه ارزش املاک در حال ساخت مشخص و قابل ارزیابی نبود، خریداران نمی توانستند تابعیت و شهروندی ترکیه را بدست بیاورند اما حالا با توجه به این تبصره ، میتوان با سرمایه گذاری 250 هزار دلار در پروژه ای در حال ساخت ، نسبت به دریافت شهروندی اقدام کرد .
با خرید املاک در حال ساخت به شرطی می توان تابعیت ترکیه را به دست آورد که قرارداد خرید در دفاتر رسمی اسناد (اداره تاپو) تنظیم شود.
در این قرارداد باید ارزش واقعی و کلی ملک در حال ساخت تعیین شده باشد و همچنین خریدار باید متعهد شود که کل مبلغ را بر اساس تعهد خود به شرکت سازنده پرداخت نماید. در این قرارداد ذکر می شود که خریدار ملکی با مبلغ 250 هزار دلار یا بیشتر به صورت نقدی خریداری کرده است در اینصورت سند یا تاپو به نام خریدار می شود و با استفاده از آن می تواند تابعیت ترکیه را بدست بیاورد. معمولا خریدار باید درصدی از مبلغ کل خانه را به شرکت سازنده پرداخت کند سپس بعد از مدت زمان مشخصی ملک به نام او می شود که می تواند با استفاده از آن اقامت دائم و تابعیت ترکیه را بدست آورد.
خانههای ترکیه چه تفاوتی با خانههای ایران دارد؟
برای اجاره خانههای ترکیه معمولا پول پیش وجود ندارد.
خانههای ترکیه معمولا مبله اجاره داده میشوند و مبلغ اجاره نیز تا حد زیادی به لوازمی که در خانه موجود است بستگی دارد.
در طراحی خانههای ترکیه چندان به ظواهر پرداخته نمیشود. برای مثال، از گچبری یا پوششهای تزئینی استفاده نمیشود و از نماهای لوکس نیز خبری نیست.
بر خلاف ایران که زندگی در برج یک زندگی لوکس محسوب میشود و تنها اقشار سطح بالای جامعه میتوانند چنین زندگیای را تجربه کنند، در ترکیه مردم متوسط نیز میتوانند از زندگی در برجها لذت ببرند.
مردم در ترکیه ترجیح میدهند در خانههای کوچک زندگی کنند.
در ترکیه همه خانهها (به جز خانههای شخصی) باید شارژ پرداخت کنند. این شارژ بابت هزینه سرایدار، برق مشترک و نگهداری از مشاعات است و هزینه آب و برق و گاز جداگانه محاسبه میشود و ربطی به شارژ ندارد.
هر مستاجر در ترکیه بعد از عقد قرارداد، باید قبض آب، برق و گاز را به نام خود ثبت کند. به این ترتیب، میزان استفاده او به طور کامل مشخص میشود و بدهیهای قبل دیگر به مستاجر مربوط نخواهدبود.
هزینه اقامت یکساله در کشور ترکیه ازطریق اجاره ملک
هزینه اجاره بسته به سلیقه و توان مالی شماست بین ۸۰۰ لیرتا ۴۰۰۰۰ لیر متفاوت
دپوزیت یاهمان پول پیش یک برابر یا دوبرابر مبلغ اجاره که نزد صاحبخانه باقی میمونه و در پایان قرارداد اگر به خانه و وسایل اسیب نرسانده باشید بشما برگشته می شود
کمیسیون املاک ۱۲ درصد قیمت اجاره یکسال شماست
به یاد داشته باشیم که هر ۳ماه که در خاک ترکیه بدون ویزا هستیم باید ۶ماه خارج از خاک بوده بعد سه ماه دوباره وارد شویم
اگر میخواهید بروید بعدا راندوو بزنید حداقل بیست روزی تا سه ماه پرنشده خارج شده و بعداز مثلا یک ماه بعد وارد شده و برای اقامت اقدام کنید چون اگر سه ماه رو پرکنید نمیتوانید ماه بعد برگردید
همه چیز درباره رجیستر گوشی در ترکیه
وضعیت رجیستر گوشی خود را در سایت زیر با وارد نمودن شماره IMEI می توانید استعلام نمائید.
در صورتی که تلفن خود را از خارج از ترکیه خریداری نموده و سیم کارت اپراتور ترک در آن قرار دهید معمولا پس مدتی میان یک تا 2 ماه تلفن شما مسدود می گردد.
که معمولا قبل از مسدود سازی به شما از طریق اس ام اس پس از چند روز از وارد شدن به ترکیه اطلاع رسانی میشود و تاریخ دقیق مسدود شدن را به شما اعلام میکند.
برای رجیستر کردن تلفن همراه خود در ترکیه می توانید مراحل زیر را طی نمائید.
️ابتدا دقت نمائید که در موارد زیر نمی توانید گوشی خود را رجیستر نمائید.
1-1- از آخرین ورود شما به ترکیه نباید بیش از 2 ماه گذشته باشد.
1-2- اگر اقامت ترکیه ندارید تنها می توانید گوشی خود را با یک شماره رجیستر نمائید و آن نیز می بایست به نام شما باشد و با سیم کارت های دیگر کار نخواهد کرد.
1-3 هر دو سال با پاسپورت خود تنها می توانید یک گوشی رجیستر نمائید.
پس از چک کردن مراحل فوق و عدم وجود مشکل می توانید به مراحل زیر ادامه دهید.
روش اول: ( بدون اقامت توریستی)
رجوع به دایره مالیاتی محل سکونت Vergi Dairesi : با رجوع به اداره مالیاتی پس از پرداخت هزینه 176 لیر ترک به صندوق و ارائه پاسپورت خود به همراه شماره Imei گوشی خود که با کد *#06# قابل دستیابی است به شما یک فیش پرداختی داده می شود.
با در دست داشتن پاسپورت و کپی آن از صفحه اول و آخرین ورود به همراه فیش پرداختی اداره مالیاتی و شماره تلفن خود با رجوع به یکی از نمایندگی های اپراتور تلفن همراه خود در سطح شهر با پرداخت هزینه ای بین 50 تا 100 لیر ترک می توانید مراحل ثبت گوشی خود را به اتمام برسانید.
روش دوم: (با اقامت توریستی)
داشتن (ای دولت شیفرسی) که میتوانید با در دست داشتن پاسپورت به نزدیکترین اداره پستPTT مراجعه کنید و رمز سیستم Edevlet را دریافت کنید .
سپس وارد سایت edevlet به ادرس: https://giris.turkiye.gov.tr/Giris/gir
بشید و با رمز دریافتی از پست لاگین کرده و مراحل رجیستر تلفن را از لینک زیر
https://www.turkiye.gov.tr/btk-imei-kaydet?asama=1ادامه بدید.
درنهایت برای واریز هزینه مبلغ مالیاتی رجیستری از طریق این لینک زیر
اقدام کنید.
به تائید رسیدن این مرحله معمولا حدود بین 1 الی 2 روز کاری به طول می انجامد.
معمولا اگر پیش از قطع شدن تلفن این مراحل را طی نمائید شاهد بسته شدن تلفن همراه خود نخواهید بود.
اگر اقامت کشور ترکیه را دارید با ثبت گوشی خود می توانید آن را با تمامی سیم کارت ها استفاده نمائید. کپی آن را به اپراتور تلفن همراه ارائه دهید.
انواع کارت اقامت ترکیه
کارت قرمز
اولین و رایج ترین نوع اقامتی که همه میتوانند استفاده کنند، اقامت توریستی است که در واقع شما با ارائه مدارکی که اداره مهاجرت ترکیه درخواست میکند کارت اقامت شش ماهه، یک ساله و یا دوساله دریافت می کنید که فقط اجازه زندگی در این کشور را دارید و اجازه کار قانونی ندارید.
برای اقامت از طریق خرید ملک باید سند ملک یا قسمتی از آن به نام شما بوده باشد و به اداره مهاجرت اعلام کنید، که از این طریق قصد ماندن دارید.
اقامت از طریق ثبت شرکت هم به کسانی توصیه میشود که قصد کار و تجارت در ترکیه را دارند. در این نوع اقامت اداره مهاجرت مدارک مربوط به شرکت و فعال بودن آن را از شما درخواست خواهد کرد.(این نوع اقامت هم کارت ابی هست)
کارت زرد
اقامت از طریق گرفتن پذیرش از یک دانشگاه
با گرفتن این نوع اقامت به طور نیمه وقت اجازه کار کردن دارید و تا وقتی که کارت شما اعتبار دارد شما می توانید در ترکیه بمانید و از خیلی امکانات و تعرفه های دانشجویی هم میتونید استفاده کنید. معمولا برای ورود به دانشگاه های ترکیه باید به زبان ترکی و یا انگلیسی تسلط کافی داشته باشید.
کارت آبی
مجوز کار شما در شرکتی است که کارت را برای شما درخواست داده است. اگر قبل از ورود به ترکیه شرکت مذکور برای گرفتن کارت شما اقدام کرده باشد یعنی در واقع شما با ویزای کار به ترکیه آمده اید، نیازی به کارت قرمز ندارید ولی اگر بعد از ورود به ترکیه شرکتی را پیدا کردید که برای شما مجوز کار میگیرد و استخدامتان می کند حتما باید قبل از آن کارت قرمز اقامت را داشته باشید. و حداقل باید 6 ماه اعتبار کارت مانده باشد.
کارت آبی را موسسین شرکت ها باید تقاضا کنند و بعد از 5 سال از گذشت این کارت می توانید درخواست شهروندی بدهید
البته توجه داشته باشید این ها کارت اقامت هستند و با شهروندی و دریافت پاسپورت ترکیه فرق دارند در صورت سرمایه گزاری و یا خرید ملک حداقل ۲۵۰ هزار دلار شما یک شهروند ترک بحساب میایید در غیر این صورت در دام شیادان گیر نکنید .
آشنایی با مترو استانبول
تاریخچه متروی استانبول به سال 1875 بازمی گردد . زمانی که اولین تونل زیرزمینی برای حمل و نقل و جا به جایی قطارهای زیر زمینی در این شهر احداث شد و در واقع پس از لندن ، استانبول دومین شهری بوده است که تونل زیر زمینی حمل و نقل در آن افتتاح گردیده است و پس از آن در سال 1989 اولین خط متروی استانبول آماده بهره برداری گردید و پس از آن قدم های اولیه برای ایجاد شبکه خطوط متروی استانبول برداشته شد و ظرف مدت کوتاهی 5 خط اصلی مترو در استانبول شروع به فعالیت کردند که در حال حاضر سهم بسیار بزرگی در جابه جایی مسافرین در شهر استانبول دارند .
خط شماره 1 : خط بین فرودگاه آتاتورک استانبول و محله آکسارای استانبول
خط شماره 2 :خط بین ینی کاپی و حاجی عثمان که میدان تکسیم را نیز پوشش میدهد
خط شماره 3 :خط بین اسنلر و کرازلی
خط شماره 4 :خط بین کادیکوی وتاوشان تپه که خط مخصوص بخش آسیایی استانبول است
خط شماره 5 :خط بین کرازلی و مترو کنت المپیاد استانبول
در حال حاضر با توجه به گسترش یافتن شهراستانبول و نیاز به برقرار شدن سیستم حمل و نقل استانبول در بخش های جدید به خصوص بخش غربی استانبول ، خطوط جدیدی در حال اضافه شده به شبکه متروی استانبول میباشد تا مناطق جدید استانبول را به مرکز این شهر متصل نماید . این خطوط که بخش عمده آن تا پایان سال 2019 آماده بهره برداری میگردد ، موجب سهولت رفت و آمد به بخش های جدید استانبول میگردد و موجب افزایش قیمت مجموعه ها و املاک و مستغلات موجود در این مناطق خواهد گردید . در زمان خرید ملک در استانبول دقت کنید تا مجموعه هایی را که در نزدیکی ایستگاههای خطوط جدید مترو قرار گرفته اند را انتخاب کنید . خصوصاٌ اگر قصد سرمایه گذاری در استانبول را دارید، توجه داشته باشید که هر چقدر دسترسی ملک شما به متروی استانبول نزدیکتر باشد ، همانقدر سرمایه گذاری بهتری خواهد بود .
سایتهای معتبر کاریابی ها در ترکیه
دوستان عزیزی باید قبل از معرفی سایتهای رسمی کاریابی در ترکیه تاکید کنم .برای کار در ترکیه اول باید زبان ترکی را مسلط باشین . و اصلا تاکید می کنم .اصلا در ترکیه شرکت کاریابی ایرانی وجود ندارد . تمامی افرادی که به شما پیشنهاد کار در هر جایی از اینترنت یا شبکه های اجتماعی را میدن . قطعا کلاه بردار هستند. شما پس از ورود به ترکیه توسط این افراد به کارفرماهای ترک معرفی می گردید . و این افراد یک کمیسیون چند هزار لیری برای پیدا کردن کار از شما می گیرند . احتمالا بقیه کارهای اقامتی شما را هم چندین برابر نرخ نرمال از شما می گیرند . حتی در یک مورد بعد از باز کردن حساب بانکی مشخص شده بود . طرف کل پول را بحساب خودش واریز کرده . اما مشکل در انتهای ماه شروع میشه . که کارفرما شما را برای پرداخت حقوق به ماههای بعد حواله می دهد . بعد از چند ماه شما خسته می شین . چون حسابی کار کردین .اما از حقوق خبری نیست . شما حق شکایت هم ندارین. چون کار کردن خارجی ها با کارت اقامت توریستی غیر قانونی می باشد .بعد از یک دعوا ساختگی شما از اون محل اخراج می شین . و مجدد با همکاری همان آدم از خدا بی خبر مجدد چند نفر نیروی کار رایگان که حسابی کمیسیون کاریابی هم پرداخت کردن .جایگزین می شوند . ترکیه به اندازه کافی نیروی کار رایگان و جمعیت زیاد داره . و اگر کاری هم باشه . مردم شریف و زحمت کش افغانستان که خیلی از ما ایرانیها سخت کوش تر و زبان بلدتر هستند .با حقوق های بسیار پائین انجام میدن . بازهم تاکید می کنم .چیزی بنام کاریابی نداریم .
از سایتهای معتبر زیر می توانید پیگیر یافتن شغل در رشته مورد تخصص خود باشید.
نکته مهم: دانستن زبان تورکی استانبولی برای یافتن و اشتغال شغل در ترکیه جزء واجبات است و بدون آن ممکن نیست%
نکته: بیاد داشته باشید تسلط به زبان انگلیسی حتی در حد زبان مادری نیز در کشور ترکیه اهمیت چندانی ندارد%
به بنگاههای خصوصی کاریابی اعتماد نکنید.مخصوصا اگر دیدید فارس زبان هستن !
سایتهای معتبر کاریابی در کشور ترکیه که در خود ترکیه نیز حکم مرجع دارند:
️ www.eleman.net
️ www.kariyerzirvesi.com
️ www.iskur.gov.tr
tr.linkedin.com
www.secretcv.com
️ www.elemanonline.com.tr
www.yenibiris.com
www.kariyer.net
www.sahibinden.com
راندوو یا گرفتن وقت مصاحبه جهت اخذ اقامت
مدارک گرفتن نوبت راندوو
عکس از صفحه اول پاسپورت شما
عکس ۳در۴
نام مادر شما
آدرس محل سکونت شما و اجاره نامه درترکیه
تلفن
بیمه براساس سن شما
نوبت راندوو
مدارک روز راندوو
چهارقطعه عکس
پاسپورت
فرم راندوو
کپی پاسپورت و مهرورود به خاک
بیمه شما
قرارداد اجاره نامه نوتر شده شما
برای تمدیدیها کپی کارت اقامت کیملیک
زیر ۱۸سال برگه تولد از کنسولگری
پرداخت مالیات از طریق اداره ورگی
زیر ۱۸سال و بالای ۶۵ سال معاف از بیمه راندوو
اطلاع تغییر آدرس در ترکیه
در کشور ترکیه هر تغییر آدرسی باید به اطلاع اداره گوچ برسه و آپدیت Güncelleme بشه
این کار براحتی و رایگان انجام میشه و احتیاج به حضوری رفتن به اداره امنیت ندارید
مراحل:
اجاره نامه خودتون و میبرید به اداره نفوس محل زندگی و اون رو تایید و ثبت میکنید
سپس مدارک زیر رو به ایمیل اداره گوچ ارسال میکنید
istanbul.degerlendirme@goc.gov.tr
تصویر کیملیک (پشت و رو)
تصویر برگه نفوس (مربوط به اجاره نامه)
تصویر صفحه اول پاسپورت
تصویر قسمت مهر ورود و خروج پاسپورت
تکمیل فرم درخواست Güncelleme
بعد از ارسال این ایمیل بین 2 تا 5 ساعت به شما جواب داده خواهد شد
فرم درخواست رو هم بعد از این پی ام من میتونید دانلود کنید
تلفن های ضروری در ترکیه :
تلفن ها و کلمات کاربردی برای مواقع ضروری در ترکیه
آمبولانس: ۱۱۲
پلیس: ۱۵۵
آتش نشانی: ۱۱۰
پلیس توریست: ۰۲۱۲۵۲۷۴۵۰۳
ترافیک: ۱۵۴
ژاندارمری: ۱۵۶
کودک گم شده / کمک به زنان: ۱۸۳
مشاوره سلامتی: ۱۸۴
خرابی تلفن: ۱۲۱
اطلاعات تلفن: ۱۱۸۳۳
کتاب زرد: ۱۱۸۸۰
گارد ساحلی: ۱۵۸
فرودگاه آتاتورک: ۰۲۱۲۶۶۳۶۴۰۰
کلمات و جملات کاربردی برای مواقع اضطراری
تصادف = Kaza
اورژانس = Acil
آتش = Yangın
کمکم کنید = Yardım edin, yardım lütfen
بیمارستان = Hastane
دارو = İlaç
تصادف کرده ام = Kaza yaptım
خونریزی = Kanama
حمله ی قلبی = Kalp krizi
سکته = Felç / inme / darbe
غرق شدن = Boğulma
خیلی مریض = Çok hasta
به دکتر احتیاج دارم = Doktor çağırın / doktora ihtiyaç var
به آمبولانس احتیاج دارم = Ambulans çağırın, ambulansa ihtiyaç var
خونه آتش گرفته = Ev yanıyor / evde yangın var
ماشین آتش گرفته = Araba yanıyor
کسی در خانه است = Evde biri var / Evde hırsız olabilir
از من دزدی شده = Soyuldu
هزینه اقامت یکساله در کشور ترکیه ازطریق اجاره ملک
هزینه اجاره بسته به سلیقه و توان مالی شماست بین ۸۰۰لیرتا ۴۰۰۰۰لیر متفاوت است .
دپوزیت یاهمان پول پیش یک برابر یا دوبرابر مبلغ اجاره که نزد صاحبخانه باقی میمونه و در پایان قرارداد اگر به خانه و وسایل اسیب نرسانده باشید بشما برگشته می شود
کمیسیون املاک ۱۲درصد قیمت اجاره یکسال شماست
بیمه: اخذ بیمه برای تمامی افراد زیر ۱۸سال و بالای ۶۵سال اجبار که نسبت به سن شما متغیر
راندوو:پرکردن فرم راندوو بسیار اهمیت داره بدلیل اینکه کوچکترین اشتباه باعث ریجکت شما می شود.
نوتر:که همان محضر است حدودا ۹۰لیر تا ۱۵۰لیر بسته به تعداد صفحات قولنامه
عکس ۴عدد 6×4احتیاج هست حدود ۳۰لیر(بیومتریک)
گواهی ولادت برای فرزندان زیر ۱۸سال که همان ترجمه شناسنامه هاست در کنسولگری ۱۳یورو
شماره ورگی یاهمان شماره مالیاتی که رایگان است
مالیات یاهمان حق خاک که همچین اصطلاحی رو هموطنان عزیز ساخته اند و وجود نداره ۸۰دلار بعلاوه ۸۹لیر برای درخواست دوساله 140 دلار و 89 لیر
زیر ۱۸سال ۴۰دلار بعلاوه ۸۹لیر برای درخواست دوساله 70 لیر و 89 لیر که واریز بحساب دولت میشه
و کپی و اصل پاسپورتهاتون
خیلی مهم : برای اقامت ۱ساله حداقل پاسپورت شما باید بالای ۱سال و ۶ماه اعتبار داشته باشد
برای اقامت دوساله حداقل ۲سال و ۶ماه
نحوه اخذ گواهی تولد در ترکیه
گواهی ولادت همان ترجمه شناسنامه به زبان ترکی است که جزو مدارک لازم برای افراد زیر 18 سال جهت گرفتن اقامت می باشد.
برای تهیه این گواهی به همراه شناسنامه فرد ، شناسنامه ها و گذرنامه های والدین به کنسولگری مراجعه کنید و پس از پرداخت 12 یورو و حدود زمانی یک الی دو روز ترجمه شناسنامه را دریافت نمایید. سپس این ترجمه را به یکی از شعبات کایم مکاملیک جهت تایید امضاء و مهر کنسولگری ببرید پس از مهر و امضاء کایم مکاملیک آن برگه قابل تحویل به اداره مهاجرت می باشد.
• همیشه در مراجعه به کنسولگری تمام مدارک و حتی عکس همراه داشته باشید.
هزینه های تنظیم وکالتنامه درکنسولگری
وکالتنامه جامع، انتقال و یا فروش ملک و ساختمان: 132 یورو
وکالتنامه فروش خودرو و سهام: 26 یورو
وکالتنامه رهن و اجاره ملک: 26 یورو
گواهی امضاء: 12 یورو
وکالتنامه های عادی (امور اداری، امور بانکی، نظام وظیفه، طلاق، غیره): 13 یورو
مدارک لازم برای گواهی تولد doğum belgesi
اصل شناسنامه و یکسری کپی کامل صفحات آن
تکمیل برگه درخواست
پرداخت ۱۳ یورو به حساب کنسولگری جمهوری در استانبول و ارائه فیش
مدارک لازم برای ترجمه وضعیت تاهل
برگه تاهل و یا نمونه سند ازدواج evlilik cüzdanı örneği
ارائه اصل شناسنامه زوجین و یک سری کپی صفحات
اصل سند ازدواج ک فتوکپی از سه صفحه اول آن
تکمیل برگه درخواست ترجمه شناسنامه
پرداخت مبلغ ۲۲ یورو به حساب کنسولگری جمهوری اسلامی و ارائه فیش
مدارک لازم برای ترجمه شناسنامه
Aile kaydı
اصل شناسنامه و یک سری کپی کامل صفحات
کپی از گذرنامه های فرزند پدر و مادر
تکمیل برگه درخواست ترجمه شناسنامه
پرداخت مبلغ ۲۲ یورو به حساب بانکی جمهوری اسلامی و ارائه فیش
انواع روشهای اخذ اقامت کوتاه مدت در ترکیه
1-اقامت کوتاه مدت توریستی
2-اقامت کوتاه مدت برحسب خرید منزل
3-اقامت کوتاه مدت خانواده یا عالیه
4-اقامت کوتاه مدت بر حسب ثبت شرکت
5 – اقامت کوتاه مدت جهت پیگیری در مراجع قضایی
6 – اقامت دانشجویی
#اقامت توریستی
طبق قانون ایرانیان مجاز به اقامت به مدت نود روز طی شش ماه در کشور ترکیه میباشند و بعد از نود روز دوباره نود روز کشور کشور ترکیه را ترک کنند و دوباره نود روز دیگر در ترکیه بمانند.اما از سال 2016 قانونی جدید تصویب شده که کسانی که قصد دارد یکسال پی در پی در ترکیه بمانند با دریافت بیمه مسافرتی یکسال و اجاره آپارتمان یکسال و پرداخت مالیات از طریق اینترنت راندوو درخواست نمایند و با حضور در تاریخ و ساعت مشخص پیش مامور اداره امنیت در صورت صلاح دید و دریافت مدارک دیگر که سلیقه ای میباشد میتوانند اقامت یکسال و یا شش ماه در یافت نمایند.
#اقامت دانشجویی
کسانی که قصد ادامه تحصیل در ترکیه دارند با ثبت نام در یکی از دانشگاهها ترکیه و دریافت برگه دانشجویی و گرفتن بیمه درخواست راندوو کرده و اقامت دانشجویی بگیرند.
لازم به ذکر است که کسانی که قصد تحصیل در دانشگاهها دولتی دارند باید در امتحان YÖS و یا SAT شرکت نموده و طبق نمره امتحان انتخاب رشته نموده و در صورت قبولی ثبت نام نمایند اما برای دانشگاهها خصوصی بسته به دانشگاه یا امتحان یوس لازم نیست و یا حتی با کمترین امتیاز هم میتوانند هر رشته دانشگاهی ثبت نام نمایند.برای رشته های پزشکی داشتن مدرک پیش دانشگاهی اجباری میباشد.
#اقامت بر حسب خرید ملک
کسانی که به هر مبلغی آپارتمان خریداری نموده اند میتوانند با گرفتن بیمه و پرداخت مالیات و نوماراتاژ منزل و تاپو دوامی و دیگر مدارک لازم مورد درخواست مامور اقامت برحسب خرید ملک بگیرند.
در این نوع اقامت چنانچه شخص به مدت هشت سال در این منزل بمانند و مالیاتها را به موقع پرداخت کنند و خودشان اقامت داشته باشند و هدف از خرید ملک تجارت و اجاره دادن و … نباشد و هر سال بیشتر از 35 روز از کشور ترکیه خارج نشوند بعد از هشت سال میتوانند درخواست اقامت طولانی مدت بدهند که این نوع اقامت شرایط خاص دارد که در ادامه توضیح داده میشود.
#اقامت خانواده یا عایله
این نوع اقامت مخصوص کسانی هست که یکی از اعضا خانواده یا دارای وطن داشتی ترکیه باشند یا دارای اجازه کار باشند که میتوانند با تایید اقامت شخص اول و تایید ارتباط یعنی ترجمه عقد نامه و ترجمه شناسنامه بچه ها و گرفتن سو پیشینه و دیگر مدارک مورد نظر مامور اقامت عایله بگیرند که در صورت داشتن اجازه کار مدت اقامت دقیقا با اقامت شخص اول هم تاریخ میباشد و در صورت ازدواج هم یکسال داده میشود.
در این نوع اقامت درصورتی که همسر ترک وطن داش باشد بعد از سه سال میتوانند درخواست وطن داشی نمایند که هم حق رای دارند هم پاس ترک دریافت مینمایند.
#اقامت برحسب ثبت شرکت
کسانی که در ترکیه شرکت ثبت کرده اند و شرکت فعال میباشد میتوانند با گرفتن بیمه یکسال و مدارک شرکت درخواست اقامت کوتاه مدت درخواست نمایند.لازم به ذکر است با این نوع اقامت اجازه کار ندارند.
#اقامت کاری یا چالیشما ایزین
دریافت این نوع اقامت به دو طریق میباشد یکی از طریق ثبت شرکت توسط خود شخص و از طریق شرکت خود برای خودش درخواست اجازه کار نماید که یا باید دارای اقامت توریستی کوتاه مدت باشند و یا اینکه از طریق کنسولگری ترکیه درخواست ارسال شده و فرد از آنجا با دریافت ویزا کار به کشور ترکیه وارد شود.
راه دوم درخواست از طریق یه شرکت ترک که واجد شرایط باشد به فرد پیشنهاد کار داده شود و شخص در آن شرکت مشغول به کار شود.
توجه توجه توجه
کسانی که اجازه کار می گیرند فقط و فقط در شرکت مذکور و در محل شرکت اجازه کار کردن دارند و اگر در محل دیگری مشغول شوند قاچاق محسوب شده و شامل جریمه و یا دیپورت میشود.
سوال های مربوط به فرآیند صدورکیملیک (کارت اقامت )
سوال : مدارکمو تحویل دادم جوابش چقدر طول می کشه ؟
جواب : از یک هفته تا 3 ماه
سوال : برای پیگیری چکار کنم ؟
جواب : تماس تلفنی با 157 اپراتور فارسی زبان دگمه 5 ، بعد برای سوال دگمه2 یا مراجعه حضوری به اداره مهاجرت فاتیح.
سوال : می تونم از ترکیه خارج بشم؟
جواب :اگر داخل 90 روز ویزای پاسپورتتون باشه بله می تونید خارج شید ، در غیر اینصورت اکر هنوز اس ام اس قبولی نیومده نمی تونید خارج شید ، اگر اس ام اس قبولی اومده ولی کارت نیومده باید به اداره مهاجرت مراجعه و مجوز خروج بگیرید.
سوال : اس ام اس قبولی اومده اس ام اس ptt کی می آد ؟
جواب : از دو روز تا یک ماه هم ممکنه طول بکشه .
سوال : اس ام اس ptt اومده کارتو کی می آرند؟
جواب : از دو روز تا یک هفته بعد از این مدت اگر نیاوردند شخصا با بارکد به ptt منطقه تون مراجعه کنید.
سوال :Ptt کارتو آورده ما خونه نبودیم چکار کنیم؟
جواب : شخصا با بارکد و پاسپورتتون به ptt منطقه تون مراجعه کنید.
مدارک لازم برای تمدید کیملیک
برای تمدید کیملیک شما باید یکماه قبل از اتمام کیملیک راندووی اوزاتما(تمدید) بگیرید
1- 4 قطعه عکس
2- راندوو
3- بیمه (تاریخ صدور بیمه با تاریخ راندوو باید برابر باشه)
4-پرداخت فیش های واریزی
5- برگه نفوس (ثبت آدرس در اداره نفوس)
6- اجاره نامه نوتر شده
7- سوپیشینه ترکیه (از اداره عدلیه )
8- گردش مالی 6 ماهه اخیر ترکیه (در بعضی موارد مامور گردش ایران رو هم درخواست میکنه)
9- کپی صفحات پاسپورت
10- کپی پشت و رو کیملیک قبلی
آدرس و شماره تلفن های کنسولگری ایران در ترکیه
آدرس سفارت و کنسول گری ایران در آنکارا ، ارزروم و استانبول به شرح زیر است.
آدرس و تلفن سفارت ایران در آنکارا
TAHRAN CAD. NO. 10 ANKARA
تلفن:(پیش شماره کشور 312 – 0090 )
4682820-4682821-4683357-4683756
فکس:4264365
پست الکترونیک:sefaratiran@hotmail.com
آدرس سرکنسولگری ایران در ارزروم
IRAN ISLAM CUMHURIYETI BASKONSOLOSLUGU YENISEHIR
GIRISI ATATURK BULVARI APT. NO. 28
تلفن:(پیش شماره کشور 442 – 0090 )
3156698-3159983-3162285
فکس3161182
پست الکترونیک:iraniscbkon@ttnet.tr
آدرس سرکنسولگری ایران در استانبول
NO. 1/2 ANKARA CAD. CAGALOGLOU ISTANBUL
تلفن:(پیش شماره کشور 212 – 0090 )
5138230-5128031-5135232- فکس 5115219
محاسبه جریمه های اقامت غیر مجاز در ترکیه
مقدار جریمه نقدی برای افراد بالغ بالای ۱۸ سال ماه اول ۵۰ دلار به اضافه ۷۲ لیر می باشد. و پس از ان هر ماه ۱۰ دلار اضافه خواهد شد.مقدار جریمه نقدی برای کودکان زیر ۱۸ سال ماه اول ۲۵ دلار به اضافه ۷۲ لیر است و هر ماه دیگر پس از آن ۱۰ دلار باید اضافه کرد
تعدادی از مشاغل ممنوعه جهت خارجی ها در ترکیه
نکته در مورد مشاغل پزشکی ممنوعیت استخدام در بیمارستانهای دولتی می باشد . و در بخش مدیریت بیمارستانهای خصوصی می باشد . پزشکان عمومی فقط در بخش اورژانس بیمارستانها می تواندد . استخدام شوند . حقوق یک دکتر عمومی از 8 هزار لیر به طور نرمال می باشد . در ترکیه از درآمدهای انچنانی برای پزشکان مانند ایران خبری نیست . اما پزشکان در اینجا نیز از کیفیت بهتری نسبت به بسیاری از مشاغل برخوردار هستند .
دندان سازی ، دندان پزشکی
پرستاری و مراقبت از بیمار
داروسازی
دام پزشکی
مدیرمسئول در بیمارستان های خصوصی
وکالت
دفتر اسناد رسمی
مامور امنیتی در تمامی موسسات دولتی و خصوصی
صید ماهی و محصولات دریایی در آبهای ترکیه
مشاور گمرکی
خرید سهام هتل اشتراکی
خرید سهام هتل در ترکیه بسیار متداول می باشد .یک توضیح کوتاهی میدم . شما با خرید یک سهم از هتل به عنوان یک شریک سالی یک هفته با پرداخت شارژ سالیانه می توانید .به صورت رایگان از کل امکانات هتل و سایر شعبات استفاده نمائید .یا سهمیه خود را به دیگران اجاره دهید .یا به سال بعد منتقل نمائید تا سه سال ذخیره میشه. مطمیئنا پس از 5 تا 7 سال کل هزینه پرداختی با استفاده از هتل برگشت نموده .و تا آخر عمر شما یک سهام قابل خرید وفروش دارین . و میتوانید هر سال از هتل و سایر شعباتش در ترکیه رایگان استفاده نمائید.
بیمه درمانی در کشور ترکیه
کلیه ی مهاجران خارجی که قصد اقامت در کشور ترکیه را دارند، موظف اند خود را بیمه کرده تا بتوانند از خدمات درمانی استفاده کنند. بنابراین این امر یک اجبار می باشد. پس چه برای تحصیل، چه کار و سرمایه گذاری و … ترکیه را برای اقامت انتخاب نموده اید، باید در اولین قدم خود را بیمه کرده تا بتوانید اقامت خود را تمدید کنید. داشتن بیمه درمانی به جز ضمانت اقامت شما مزایای بسیار زیادی برایتان در بر خواهد داشت. این مزایا شامل هزینه ی بسیاری از خدمات درمانی از جمله MRI، دارو، ویزیت و انواع آزمایش، دارو، بستری ، رادیولوژی و تصویربرداری، دندانپزشکی و جراحی بینی که بر اثر تصادف رخ داده، درمان های سرپایی، پیوند اعضا، شیمی درمانی، پرتودرمانی و دیالیز و خدمات ارائه شده در بیمارستان ها است.
انواع بیمه درمانی در کشور ترکیه
بیمه در این کشور به دو صورت دولتی و خصوصی موجود می باشد که هر کدام شرایط خاص خود را داراست. بیمه ی دولتی که توسط شرکت های خصوصی انجام می شود، مخصوص آن دسته از افرادی است که در اقدام به سرمایه گذاری و ثبت یک شرکت کرده اند. هم چنین مهاجرانی که در شرکت های ترکی مشغول به کار هستند هم می توانند از این بیمه بهره برند. برای این منظور کارفرما با پرداخت حق بیمه ی سالیانه می تواند شما را در بهره بردن از این بیمه سهیم کند. بیمه ی خصوصی که توسط شرکت های خصوصی ارائه می شود نیز به آن دسته از افرادی تعلق دارد که به قصدی جز کار و سرمایه گذاری به ترکیه مهاجرت نموده اند. در حقیقت این نوع بیمه رایج ترین نوع بیمه است. بنابراین بسیاری از ایرانیان از این روش برای بیمه کردن خود در کشور ترکیه استفاده می نمایند.
بیمه سلامت SGK ترکیه برای اتباع خارجی
اتباع خارجی اگر به مدت یک سال در ترکیه زندگی کرده باشند، واجد شرایط درخواست بیمه سلامت SGK ترکیه می شوند. این پوشش بیمه دارندگان آن را مجاز به دریافت خدمات درمانی رایگان در بیمارستان های دولتی، کاهش هزینه برای نسخه ها و گاها تخفیف در موسسات خصوصی می کند. دارندگان بیمه، حق بیمه معادل ۶۱۴ لیر ترکیه پرداخت می کنند و این مقدار برای افراد مجرد و متاهل برابر است. همچنین این مقدار هر سال افزایش می یابد. پس از تصویب بیمه شما یک کارت دریافت می کنید تا در زمان مراجعه به مراکز درمانی آن را نشان دهید. برخی کشورها توافق دوجانبه با ترکیه دارند بدین ترتیب که شهروندانی که در وطن خود حق بیمه پرداخت کرده باشند در حال حاضر تحت پوشش بیمه خواهند بود. این کشورها شامل آلمان و فرانسه است ولی تنها به این دو کشور محدود نمی شود. بیمه سلامت SGK ترکیه بیماری های فعلی یا بیماری هایی که از قبل وجود داشته نظیر دیابت و سرطان را پوشش نمی دهد.
خانه های بهداشت در ترکیه
(سائیلیک اوجائی) و یا خانه های بهداشت محله، که در راستای طرح هدفمندی پزشک خانواده تعریف شده است، از سال ٢٠١٠ در کلیه شهرهای ترکیه شروع به فعالیت کرده است و در حال حاضر با حضور یک پزشک عمومی و یک پرستار، بصورت رایگان خدماتی از قبیل معاینه، تزریقات، پانسمان، واکسیناسیون، آزمایشهای سالیانه و خدمات اورژانس و…. را در بر میگیرد.
و یا خانه های بهداشت محله در تمامی محله ها فعال هستند و برای بهره مندی از این خدمات فقط کافیست همراه با کارت اقامت به نزدیکترین خانه بهداشت مراجعه کرده و پرونده تشکیل دهید و حتی اگر بیمه سلامتی هم نداشته باشید میتوانید از خدمات رایگان این مراکز بهره مند شوید.
لازم به ذکر است آزمایشهای سالیانه زنان از جمله پاپ اسمیر و سرطان دهانه رحم و ویروس HPV که سالهای اخیر بیماران زیادی را درگیر کرده است نیز در این مراکز بصورت رایگان و بدون پرداخت هزینه میتوانید انجام دهید.
روز ها وساعات کاری این مراکز از دوشنبه تا جمعه، از ٨.٣٠ صبح تا ۵ بعدازظهر میباشد و روزهای شنبه و یکشنبه و تعطیلات رسمی کشور ترکیه تعطیل هستند.
با تصمیم منتشر شده در تاریخ نوزدهم سپتامبر 2018 در روزنامه دولتی ترکیه، تعدادی از مقررات مربوط به اقامت خارجیها و تابعیت ترکیه تغییر کرده است. شهروندی ترکیه به طور مستقیم به خارجیانی که املاک و مستغلاتی به ارزش 250.000 دلار در ترکیه خریداری می کنند یا 500.000 دلار در بانکهای ترکیه سپرده گذاری کنند. در هر دو حال باید این سرمایه برای مدت سه سال باقی بماند. افرادی که حداقل 500.000 دلار سرمایه گذاری ثابت کنند یا 50 نفر از شهروندان ترک را استخدام نمایند نیز داده می شود.
از آنجایی که این قانون طی چند روز گذشته توسط رییس جمهور ترکیه اعلام شده، ما در انتظار قوانین و دستورالعمل های جدید در اداره مهاجرت، اداره ثبت زمین و کاداسترو، وزارت امور داخلی و اداره مالیات هستیم. تمام دستورالعمل های قوانین جدید شهروندی ظرف چند هفته مشخص خواهند شد.
املاک و دارندگان اجازه اقامت:
هر مالک ملکی که برای یک دوره مستمر و بدون وقفه پنج ساله در ترکیه زندگی کند نیز در صورتی که هر سال حداقل 185 روز در ترکیه اقامت داشته باشد، می تواند درخواست شهروندی نماید. ماده 11 قانون 5901 الزامات لازم برای مجوز اقامت بدون وقفه را نشان می دهد. میزان حداقلی برای ارزش ملک وجود ندارد.
تولد: ساده ترین راه این است که در یک خانواده با مادر و پدری ترک متولد شده باشید. با توجه به ماده 1 قانون شهروندی ترکیه شماره 403، متولدینی که حداقل یکی از والدینشان ترک باشند، حق دارند بلافاصله شهروندی دریافت کنند. حال، اگر مادر و یا پدر در درخواست خود موفق شوند، این امر برای فرزندان تسهیل می شود. همچنین هر کس که شهروندی ترکیه خود را از دست دهد، می تواند دوباره درخواست کند.
ازدواج:
بسیاری از خارجی ها پس از 3 سال ازدواج با یک فرد ترک شهروندی ترکیه را دریافت می کنند. شرایط خاصی در این مورد وجود دارد که شامل زندگی باهم، رعایت رفتارهایی که می تواند به رابطه زناشویی آسیب برساند و نیز اینکه تهدیدی برای امنیت ملی یا نظم عمومی ایجاد نکند.
سیستم فیروزه ای ارایه شده در سال 2017، اجازه می دهد تا افرادی که دارای مهارت و یا ویژگی خاصی در فن آوری، اقتصاد، ورزش، فرهنگ و هنر و همچنین مدیران تجاری و سرمایه گذاران برای درخواست نوع دیگری از شهروندی که تقریبا تمام حقوق عادی را دارد، اقدام کنند.
مدارک مورد نیاز برای درخواست شهروندی ترکیه :
־ پاسپورت معتبر
־ 4 قطعه عکس گذرنامه ای
־ گواهی تولد
־ اجازه اقامت
־ گواهی پزشکی که سلامت جسمی و روحی شما تایید کند
־ گواهی در توانایی زبان ترکی
־ اگر امکانپذیر باشد، اسنادی که روابط شما را با همسر و فرزندان تان تایید می کند (مجوز ازدواج، گواهی تولد برای کودکان)
־ تاییدیه دارا بودن درآمد منظم (مثلا اجازه کار، حقوق بازنشستگی، درآمد اجاره ای)
־ سندی که نشان دهد چقدر در ترکیه زندگی کرده اید و همچنین تمام خروج و ورود ها به ترکیه
־ اگر وجود دارد، کپی کارت شناسایی ترکیه و آدرس اقامتی در ترکیه
اگر در ترکیه زندگی می کنید درخواستها باید از طریق اداره دولتی منطقه شما و اگر در خارج از ترکیه زندگی می کنید، از طریق کنسولگری انجام شود. اسناد مورد نیاز و انواع برنامه ها بسته به شرایط شما متفاوت خواهد بود.
آنها می توانند تنها محدود به گذرنامه، گواهی تولد، اجازه اقامت، گواهی ازدواج، شماره هویت ترکیه، عکس ها نشوند. همچنین متقاضیان باید در مصاحبه ای که در ترکیه انجام می شود، شرکت کنند.
مدت زمانی که یک درخواست شهروندی در ترکیه طول می کشد بستگی به شرایط خاص متقاضی دارد، اما اطلاعات به روز می تواند از وزارت کشور به دست آید. طبق شرایط و ضوابط قانون شماره 5901 شهروندی، اگر درخواست شما رد شود، می توانید مجددا به اداره محل اقامت خود درخواست دهید.
سوال: آیا امکان تابعیت دوگانه در ترکیه وجود دارد؟
جواب: بله، ترکیه اجازه می دهد تا فرد ملیت دوگانه داشته باشد، اما شما باید با کشور مادری خود این مطلب را چک کنید زیرا بسیاری از کشورها مانند هند، چین و عربستان سعودی ملیت دوگانه را به رسمیت نمی شناسند و یا محدودیت های خاصی در خصوص آن دارند.
تجربیات یک هموطن از زندگی در ترکیه
در پایان تجربیات یک نفر از دوستانی که مقیم استانبول هست و در تهیه این مقاله خیلی به ما کمک کرده را در مورد زندگی ،مزایا و مشکلات زندگی در ترکیه براتون ارائه میدیم . امیدواریم این مقاله مفید بوده باشد . هر سال بدلایل مختلف ایرانیان زیادی برای مهاجرت کشور ترکیه مخصوصا شهر استانبول را انتخاب می کنند . اینکه چرا یک نفر تصمیم به مهاجرت می گیره .از هر نفر تا نفر بعدی و از هر خانواده تا خانواده بعدی متفاوت می باشد . هرکس به یک دلیلی ترکیه را انتخاب می کند .پس لطفا اگر تصمیم به مهاجرت دارین . خودتون به صورت توریستی به این شهر سفر کنید . وتمام جوانب کار را بسنجید . اما طی چند سال گذشته بدلیل قوانین مهاجرتی آسانتر دولت ترکیه و موضوع اخذ پاسپورت با سرمایه گزاری 250 هزار دلاری شاهد رشد روز افزون هموطنان ایرانی در استانبول بودیم . برای مهاجرت به ترکیه قبل از هر چیزی باید به زبان ترکی مسلط باشید . خواهش میکنم .اگر زبان ترکی بلد نیستید و یا منابع مالی خوب جهت سرمایه گزاری در ترکیه را ندارید .اصلا مهاجرت نکنید . اول زبان ترکی یاد بگیرید . حتی اگر شده یکسال در ایران وقت بزارید . معلم خصوصی بگیرین .یا اموزشگاه برین . بدترین نوع مهاجرت این هست .که شما تصمیم بگیرین .بیاین ترکیه بدون سرمایه با این تصور که چند ماه بعد زبان ترکی یاد می گیرم . و بعدش یک کار پیدا میکنم . هزینه یک خانواده 4 نفره در محله معمولی با خرج معمولی و خیلی ساده بدون تفریح انچنانی و هزینه رستوران و غیره حداقل ماهی 5 هزار لیر می باشد .(بدون هزینه های درمانی ) یعنی شما برای خرج سال اول خودتون حداقل 150 میلیون باید داشته باشین . 120 میلیون خرج زندگی (بقیه خرج های اخذ اقامت و کارهای ثبت نام مدرسه بچه ها ،خرید لوازم منزل و غیره ) اگر کار ،تخصص،سرمایه و زبان ترکی بلد نیستید. خواهش میکنم به مهاجرت فکر نکنید . چون فقط سرخوردگی و یک هزینه چند ده میلیونی برای شما می ماند . ودر نهایت برگشت به ایران ، اگر شرایط بالا را داشتین و مهاجرت کردین . نیاز به کمک هیچ کس ندارین . همین مقاله را مطالعه کنید. تمام مراحل انجام کار را خودتون انجام بدین . نیازی نیست برای گرفتن راندوو بیش از 50 لیر پرداخت کنید .خودتان هم می توانید . از سایت اینکار را به زبان ترکی انجام بدین . تمام مراحل اداری انجام کار در ترکیه را سعی کردیم .بهتون توضیح بدیم . تو را خدا نگران نباشین .گفتم اگر زبان یاد بگیرین .همه کارها را خودتون می توانید انجام بدهید .یکم اذیت میشین .اما گیر یک مشت از خدا بی خبر نمی افتین که بابت یک کارهای ساده اداری طلب 200 لیر تا ده هزار لیر می کنند . برای گرفتن ترجمه شناسنامه تو سفارت که همه چیز فارسی هست .طلب 300 لیر حداقل می کنند . کل روال اداری نیم ساعت هم طول نمی کشه . خواهش می کنم . به هیچ کس اعتماد نکنید و به امید کمک کسی هم ترکیه نیاین . باید رو پای خودتون بایستید . اگر ملک اجاره یا خرید می کنید .حتما از مشاورین املاک رسمی که مجوز قانونی دارن . اقدام کنید . باز هم میگم .یک اقامت ساده را شنیدم .نزدیک حدود 4 هزار لیر پول گرفتن .
مزایای زندگی در ترکیه اینجا همه افراد با هر سلیقه و تفکری آزاد هستند . آب وهواش اصلا با ایران قابل مقایسه نیست . شهر بزرگی هست با تمام مشکلات خودش ، مدینه فاضله هم نیست .که بگیم همه چیز عالی هست . اما با توجه به شرایط اقتصادی ایران ،اگر توان مالی خوبی دارین . کشور خوبی برای زندگی هست . مطمئنا در یکسال اول کمی باید سختی را تحمل کنید . اما به مرور راه می افتاید . تمام کارها را خودتون می توانید .انجام بدین . بجای پرداخت هزینه به دلالها ،همین هزینه را در ایران برای آموزش زبان ترکی بکنید . باز هم تاکید میکنم . اینجا وضعیت کار اصلا مناسب نیست . و اصلا به فکر راه اندازی رستوران و کافه برای ایرانیان هم نباشین .اینجا پر از رستورانهای ورشسکته ایرانی هست . اقتصاد ترکیه در حال حاضر در رکود قرار دارد . اما اگر کسب و کار خوبی در ایران دارین .و هزینه های شما را تامین می کند . یا می توانید مشاغل تخصصی که غیر مرتبط با جامعه ایرانی می باشد در ترکیه راه اندازی کنید . کشور خوبی برای سرمایه گزاری و کار هست .به تمام بانکهای جهانی دسترسی دارید . اینترنت نامحدود و بدون فیلتر شکن هست . همه افراد تا زمانی که مزاحم کسی نشوند . برای نحوه لباس پوشیدن و برگزاری مراسم مذهبی و انفرادی خودشون کاملا آزاد هستند .با اینکه اکثریت کشور را مسلمانان اهل سنت تشکیل می دهند . اما هر سال شیعیان در کمال آزادی مراسم عاشورا را با تبلیغات گسترده در سطح شهر برگزار می کنند . آدمهاش یکم سرد هستند با خارجیها بدلیل مشکلاتی که مهاجرین سوری برای ترکیه ایجاد کردن خیلی گرم نمی گیرن.اما من تو مجتمع خودم دوستان ترک زیادی دارم . که خیلی هم کمک می کنند . به من و خانواده ام احترام میزارن .در پایان خدمت همه عزیزان تاکید می کنم .بر اساس قوانین جدید دیگر امکان اخذ اقامت توریستی یک و دوساله برای ایرانیها وجود ندارد .دقت کنید .برای اخذ اقامت حتما باید خانه بخرید ، شرکت رسمی و فعال ثبت کنید (فکر شرکتهای صوری وکاغذی را نکنید ) یا اقامت دانشجویی داشته باشید .اقامت برای تحصیل فرزندان هم فقط به یکی از والدین اقامت میدن . تو را خدا هر کس هر حرفی زد .باور نکنید. اینجا پر جوانهایی هست .که خودشون با حرفهای زیبای دیگران آمدن ترکیه و حالا برای خرج روزمره خودشون هم موندن و از گفتن هیچ دروغی برای گرفتن پول شما کوتاهی نمی کنند .هر روز خبرهای زیادی از برداشتن کلاه ایرانیها توسط اکثرا همین جوانها شنیده می شود . اگر کل سرمایه شما یک یا دو خانه و یک ماشین هست .اینجا اصلا مکان مناسبی برای سرمایه گزاری شما نیست . خواهش میکنم . تجربه شکست خورده دیگران را تجربه نکنید . چون بعد یک یا دوسال با کلی هزینه باید برگردید ایران ،اگر سرمایه مناسبی دارین . و می توانید بخشی از سرمایه خودتون را اینجا ملک بخرید و یا سرمایه گزاری کنید . یکسال کامل زبان ترکی را مسلط بشین . بعد با بررسی و مشاوره با شرکتهای رسمی و قانونی که توسط ایرانیهای باتجربه و قدیمی راه اندازی شده اقدام کنید. ترکیه مکان مناسبی برای خرید هتل و خرید یک فرانچایز مانند استارباکس(حدود یک میلیون دلار) ،کینگ برگر(حدود 350هزار دلار) می باشد .دوست ایرانی با همفکری و مشورت با تیم ما یک هتل 16 اتاق خوابه در حد دو میلیون دلار در منطقه سلطان احمد خریداری کرد و بسیار راضی می باشد . امیدوارم تجربیات من مفید بوده باشه. سعید کاظمی از شرکت یاشارگروپ
این مقاله با کمک چند نفر از دوستان ایرانی مقیم ترکیه تهیه شده و تلاش می گردد .هر ماه این مقاله بروز گردد. اما دقت کنید .در سال 2018 اقتصاد ترکیه بدلیل مشکلات سیاسی فیمابین این کشور و دولت امریکا دچار بحران شدیدی گردیده است . و از طرفی شاهد افت شدید لیر در برابر دلار امریکا و افزایش تورم در ترکیه می باشیم . ما تلاش زیادی می کنیم . اطلاعات دقیق در اختیار هموطنان عزیز قرار دهیم . البته این سایت مستقیما در امر مهاجرت و اخذ اقامت فعال نیست . و تنها اطلاعات مربوطه را جمع اوری کرده و در اختیار علاقه مندان قرار می دهد . لطفا قبل از هر اقدامی مطالعات کامل را انجام دهید .
روماکو بازاریاب آنلاین شماست |
زمان هر پیام صوتی 5 دقیقه است