شهرهای انگلستان
کشور انگلستان با ۲۴۴۰۴۶ کیلومتر مربع وسعت (هفتاد و چهارمین کشور جهان) در نیمکره شمالی، در غرب قاره اروپا، در شرق اقیانوس اطلس شمالی، در کنار دریای مانش از سمت جنوب، دریای شمال از مشرق و دریای ایرلند در مغرب، واقع شده و متشکل از دو قسمت اصلی است که نصف النهار مبدا از جنوب شرقی آن (ناحیه گرینویچ در حومه لندن) می گذرد. قسمتی از انگلستان (در ایرلند شمالی) با جمهوری ایرلند (ایرلند جنوبی) مرز مشترک دارد. سرزمین بریتانیا از مساحتی معادل کشور نیوزلند و نیمی از خاک کشور فرانسه برخوردار می باشد.در ادامه با سایت roomaco.com همراه باشید تا با شهرهای انگلستان بیشتر آشنا بشیم
بریتانیا از دو جزیره اصلی تشکیل شده است؛ جزیره اصلی و بزرگ تر، بریتانیای کبیر نامیده میشود و شامل اسکاتلند، ولز و انگلستان (انگلند) است. جزیره ی دیگر ایرلند است که توسط دریای ایرلند از بریتانیای کبیر جدا میشود و شامل ایرلند شمالی (در شمال) و جمهوری ایرلند (در جنوب) میباشد. جمهوری ایرلند (ایرلند جنوبی) یک کشور مستقل و عضوی از اتحادیه اروپا است و بخشی از کشور بریتانیا محسوب نمی شود.
۷۶ درصد زمین های بریتانیا زیر کشت هستند، و اگر چه عده کمی از جمعیت این کشور به کشاورزی مشغول هستند، اما تولیدات آن ها، علاوه بر تامین نیازهای داخلی، به خارج نیز صادر میشوند. محصولات مهم کشاورزی بریتانیا عبارتاند از گندم، جو، سیب زمینی، گوجه فرنگی، نیشکر و سبزیجات. این کشور دارای چراگاه های دائمی زیادی است که در آن ها گوسفند، گاو، خوک و طیور پرورش مییابند.
این سرزمین از چشم اندازهای مختلفی برخوردار بوده و سهم عمده ی اراضی آن، به جز مناطق شمالی و جنوب غربی، نسبتا مسطح و کم ارتفاع است و این در حالی است که بیشتر قسمت های ولز و اسکاتلند از سرزمین های کوهستانی تشکیل می گردد. به طور کلی می توان گفت که کشور انگلستان به ناحیه ای کوهستانی در شمال و غرب و ناحیه ای پست در شرق قابل تقسیم است که دهانه رودخانه اگز (اگزتر) در جنوب غربی و رودخانه تیس (تی ساید) در شمال شرقی، تا حدودی مرز بین این مناطق را مشخص می نماید.
بریتانیا را می توان از لحاظ طبیعی به سه ناحیه، به ترتیب زیر تقسیم نمود:
ناحیه اسکاتلند در شمال
قسمت اعظم ارتفاعات کشور در آن واقع گردیده و ناحیه ای سرسبز و پوشیده از چمنزار است که قسمت عمده جنگل های کشور را در برگرفته است. رودهای زیادی در آن جریان دارند که از آن جمله می توان به رودهای دی، کلیاد و توئید اشاره نمود. بلندترین نقطه آن قله بن نویس با ۱۳۴۳ متر ارتفاع است.
از جمله جزایر مهم کشور می توان از جزایر شتلند، اورکنی و هبرید (داخلی و خارجی) و جزیره های کوچکتر آیلی، لوئیس، مال، رم و ارن نام برد.
ناحیه آلستر (ایرلند شمالی)
ناحیه آلستر، قسمتی از شمال جزیره ایرلند است، که ناحیه ای نسبتا کم ارتفاع می باشد، اما از نقاطی با ارتفاع زیاد برخوردار بوده و جنگل های آن عمدتا در همین نواحی واقع شده اند.
رودهای بن، رو و بلاک واتر از جمله مهم ترین رودها، و مگی و راتلی نیز از جمله مهمترین جزایر آن محسوب می گردد.
سایر نقاط (انگلند و ویلز)
مناطق انگلند و ویلز، قسمت جنوبی جزیره اصلی را شامل می گردند. نواحی وسیعی از آن را جلگه ها، مراتع و نواحی پست پوشانده اند. نواحی مرتفع آن عمدتا در شمال و غرب واقع شده اند. از جمله مهمترین رودهای مهم آن می توان به تیمز (تایمز)، اوز، ایون، مرزی، هامبر، تاین، ترنت و سورن اشاره نمود. از جمله جزیره های مهم آن نیز می توان از جزایر هالی، انگلسی، وایت و شپی نام برد. بلندترین نقطه این منطقه، قله سنودن با ۵۸۰/۱ متر ارتفاع می باشد.
از جمله مهمترین بنادر مهم انگلستان نیز می توان به بندر لندن در مصب رود تیمز، گلاسگو درکنار رود کلاید، لیورپول و بلفست در ساحل دریای ایرلند، کاردیف در تنگه بریستول و ساوت همپتن در ساحل دریای مانش اشاره نمود.
ناحیههای انگلستان، بخشی از بالاترین لایههای تقسیماتی کشور انگلستان است که برای مقاصد آماری توسط دولت مرکزی به وجود آمدهاست. در سال ۱۹۹۸ مجامع ناحیهای بر اساس ۹ ناحیه تشکیل شد. اختیارات این مجامع محدود است و در بسیاری از امور حق انتخاب ندارند. هر ناحیه دارای یک دفتر دولتی است که مسئولیتهایی در قبال صنعت، آموزش، کشاورزی، حمل و نقل، استخدام و محیط زیست دارد. از سال ۱۹۹۹ این ۹ منطقه به عنوان حوزههایی از پارلمان اروپا به رسمیت شناخته شدند.
ناحیهها از ساختار یکنواخت و پیوسته برخوردار نیستند؛ بنابراین تقسیمات و طرحها در آنها متفاوت است.
روماکو بازاریاب آنلاین شماست |
زمان هر پیام صوتی 5 دقیقه است