خانه اپرا ایروان که توسط معمار برجسته، الکساندر تامانیان، طراحی شده به راستی بهترین و واقعیترین مثال از معماری شوروی است. جالب توجه است که تامانیان دو تالار را در یک ساختمان و با سقف مشترک ساخته است و هر دو سالن از لحاظ اکوستیک عالی هستند. خانهی اپرا که با نام آرام خاچاتوریان اولین اپرانویس ارمنی ثبت شده است، در سال ۱۹۳۳ افتتاح شد و درست سه سال پس از آن تامانیان در یک نمایشگاه بینالمللی در پاریس جایزه اول را دریافت کرد.
در سال ۱۸۶۸ آهنگساز و رهبر ارکستر اهل ارمنستان به نام Tigran Chuhajyan اولین اپرای بینالمللی ارمنستان را در قرن چهارم و زمانی که کشورش در حال مبارزه برای بدست آورن استقلالش بود، با نام “The Arshak II ” ساخت و دقیقا به دلیل همین اپرا بود که لقب “Armenian Verdi ” را به او دادند. او اولین آهنگساز ارمنی بود که اپرای کوچک و درام موزیکال را تولید کرد. Tigran Chuhajyan سهم بسزایی در به وجود آمدن خانهی اپرا داشت که نمیتوان از آن چشمپوشی کرد.
مسلما پیش از او نیز آهنگسازان ارمنی زیادی وجود داشتند که با نمونههای مختلف سالنهای تئاتر موزیکال سر و کار داشتند اما کمبود یک خانهی اپرای واقعی که بتوانند تمامی ایدههایشان را در آن پیاده کنند، کاملا احساس میشد و همیشه رویای داشتن آن را در ذهنشان داشتند تا بالاخره در سال ۱۹۳۳ این رویا به حقیقت پیوست.
این یک واقعیت است که خانه اپرا ایروان یکی از زیباترین مناظر هر دو برای ارامنه و گردشگران است. یک تصوری وجود دارد که قبل از سقوط شوروی یک کلیسای کوچک با نام matur وجود داشته که مردم در روزهای تعطیل برای ملاقات در این محل جمع می شدند. اولین باله ای که در ساختمان اپرا اجرا شد در سال 1935 بود. اولین اجرا توسط پیوتر چایکوفسکی اثری با نام “دریاچه قو” را اجرا نمود.
پس از آن Aram Khachaturian اولین باله ارمنستان را با نام ” شادی” نوشت و برای اولین بار در سال 1939 اجرا شد. این آهنگساز با خلق اثری دیگر با نام “گایانه” که به نوبه خود موفقیتی بی نظیر کسب کرد و بعدها در سراسر جهان اجرا گردید. این مرکز هنرهای کلاسیک کمک شایانی به خلاقیت ملی برای شکوفایی آهنگسازی و رقص در ارمنستان بوده است. سالن تئاتر و کنسرت ارمنستان میزبان هنرمندان به نامی همچون Charles Aznavour, Akvarium and Ian Anderson بوده است.
جالب ترین ودوست داشتنی ترین مکان در نزدیکی خانه اپرا دریاچه قو است که هم نظر گردشگران را به خود جلب میکند هم محلی دوست داشتنی برای مردم ایروان است. این دریاچه در سال 1963 ساخته شد و به افتخار باله پیوتر چایکوفسکی، “دریاچه قو” نامگذاری شد. این دریاچه کوچک شبیه به دریاچه سوان ارمنستان ساخته شده است. از سال 2005 در طول زمستان به علت سرمایه شدید و یخ زدن آب دریاچه، دریاچه را به محلی برای بازی پاتیناز تبدیل می کند، همچنین محل مناسبی برای نشستن و تماشای رقص قو ها در این دریاچه است. همچنین در فصل تابستان تالار شهر ایروان جشنواره های مختلف و کنسرت های در فضای آزاد را سازماندهی می کند. پر جمعیت ترین و بزرگترین رویداد دریاچه سوان کنسرت در فضای آزاد توسط خواننده رپ امریکایی در این فضا اتفاق افتاد. این کنسرت برای همه افراد حاضر در آن کاملا رایگان بود.
برای رسیدن به اپرا در هر نقطه که از شهر ایروان باشید تنها 30 تا 40 دقیقه بیشتر زمان نمیبرد تا به برای بازدید از این بنا صرف کنید، البته اگر در مرکز شهر باشید این زمان تنها به 10 تا 20 دقیقه کاهش میابد. ساختمان اپرا در نزدیکی بنای کاسکاد ایروان بنا شده است بطوری که اگر بر فراز هزار پله باشید این بنا به خوبی قابل مشاهده است. برای دسترسی به این بنا از خیابان شمالی میدان جمهوری پیاده روی کوتاهی شما را به ساختمان اپرا می رساند.
روماکو بازاریاب آنلاین شماست |
زمان هر پیام صوتی 5 دقیقه است