آرامگاه کمیل بن زیاد نخعی یکی از آرامگاههای پر بازدید کشور عراق است که در بزرگراه شهر نجف به کوفه قرار دارد، به طوری که هر ساله گردشگران و زائران عتبات و عالیات در کنار زیارت حرم حضرت امیرالمومنین (ع) در نجف به آرامگاه وی رفته و دعای کمیلی که حضرت علی (ع) به او آموخت را به یاد ایشان و برای صفای دل در حرمش قرائت میکنند.
وی یکی از هشت عابد و زاهد معروف کوفه در زمان خود بود . امیرالمؤمنین (ع) دعای «خضر» را به کمیل آموخت، همای دعایی که به دعای «کمیل» مشهور شد و در شب های جمعه و شب نیمه شعبان خوانده می شود
پس از شهادت امام علی (ع)، کمیل در زمره یاران امام حسن مجتبی (ع) محسوب می شد و همچنان در کنار آن حضرت بود و در واقعه صلح، کاملاً مطیع امام حسن مجتبی (ع) بود.
کمیل در زمان شهادت امام حسن (ع)، در مدینه نبود و در زمان امام حسین (ع) نیز دستگیر شد، و تا یک روز بعد از واقعه ی عاشورا در زندان عبیدالله بن زیاد بود.
پس از آزادی در قیام های کوفه به افشاگری پرداخت، و در کنار مختار جنگید و بعد از آن در تاریخ خبری از او نیست و جز امام سجاد (ع) ، کسی از وی خبر نداشت.
هنگامی که حجّاج بن یوسف ثقفی، فرماندار کوفه شد، مأمورین را برای دستگیری کُمیل فرستاد. کمیل پنهان شد. حجّاج مستمرّی طایفه و قوم کمیل از بیت المال را قطع کرد. کُمیل که این وضعیت را دید ، روا ندید که دیگران به پای او بسوزند و خود را تسلیم کرد. حجّاج، او را در سال 83 ه.ق، در سن 90 سالگی ، همان گونه که حضرت به او خبر داده بود، به شهادت رساند.
پس از شهادت کمیل بن زیاد نخعی او را در سرزمین ثویه که در اطراف شهر کوفه واقع شده است دفن کردند و بر روی مقبره او آرامگاه باشکوهی را بنا کردند.
پیشنهاد میکنیم در سفر به نجف از دیگر دیدنی های عراق همچون حرم امام حسین(ع)، حرم حضرت عباس (ع)، تل زینبیه، نهر علقمه و حرم حضرت امیرالمومنین بازدید و زیارت کنید تا لذت سفرتان در شهرهای مذهبی عراق چندین برابر شود.
روماکو بازاریاب آنلاین شماست |
زمان هر پیام صوتی 5 دقیقه است